Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

ROOTS dating app review, hoe werkt ROOTS dating?

screenshots ROOTS dating

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Als christelijke single kan het lastig zijn om in contact te komen met andere gelovige vrijgezellen die een serieuze relatie zoeken. Helemaal wanneer je ook gewoon mobiel wilt kunnen daten zijn de mogelijkheden beperkt. Dating app ROOTS is een van de weinige opties die je dan hebt en in deze review bespreken we deze app daarom uitgebreid. Hoe werkt de app, kun je er inderdaad gelijkgestemde vrijgezellen mee leren kennen en is de app een beter alternatief voor algemene dating apps?

Waarom kies je voor ROOTS dating?
  • Speciaal voor christelijke singles
  • Voor serieuze relatie
  • Gecontroleerde profielen
Gratis aanmelden bij ROOTS dating Download de ROOTS dating app

Wat is ROOTS dating?

ROOTS is een dating app die bedoeld is voor christelijke singles die op zoek zijn naar een gelijkgestemde partner voor een serieuze relatie. De ROOTS app is gebaseerd op de Pepper dating app en maakt van veel dezelfde functies gebruik. Ook bij ROOTS datet je dus bijvoorbeeld op basis van een profiel dat meer een fotocollage is dan een standaard datingprofiel.

Zo kun je op een leuke en uitnodigende manier je interesses laten zien en in contact komen met mensen die op een gelijksoortige manier in het leven staan, en voor wie het geloof ook een heel belangrijke peiler in hun leven is.


Hoe werkt ROOTS en hoe gebruik je de app?

Dating app ROOTS is heel eenvoudig in het gebruik. De app heeft een frisse en vrolijke uitstraling en biedt enkele belangrijke opties die je goed kunt gebruiken bij het zoeken van een serieuze relatie met iemand waar je veel mee gemeen hebt.

Zo kun je bijvoorbeeld niet alleen handmatig zoeken maar word je ook automatisch gekoppeld aan profielen die veel overeenkomsten met je hebben. Om het meeste uit die functie te halen is het wel belangrijk dat je de persoonlijkheidstest aflegt.

blank


Account en profiel aanmaken

Wanneer je ROOTS opstart krijg je de optie om met een bestaand account in te loggen of een nieuw ROOTS account aan te maken. Hoe werkt dit?

Inloggen met je bestaande account

Wellicht heb je in het verleden al eens een profiel aangemaakt bij ROOTS en wil je nu de dating app gaan proberen. Dan kun je nu inloggen met je profielgegevens. Ben je al een tijdje niet meer actief geweest dan is er een kans dat je je wachtwoord niet meer weet.

Dat kun je dan opvragen door op de link Wachtwoord vergeten te tikken. Weet je die gegevens nog wel, dan kun je hier direct inloggen met je e-mailadres en wachtwoord en meteen aan de slag.

Een ROOTS account aanmaken

Wanneer je nog nooit via ROOTS hebt gedatet dan is het ook geen enkel punt om een nieuw account aan te maken via de app. Tik daarvoor op de link Aanmelden. Je vult dan je voornaam en je e-mailadres in, kiest een wachtwoord, vinkt aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en tikt tot slot op de knop Gratis proberen. Je account wordt nu alvast voor je klaargezet, maar je moet eerst wel nog een vragenlijst invullen om je profiel compleet te maken.

Je profiel verder aanvullen

De vragenlijst is niet optioneel en moet dus in zijn geheel worden doorlopen voordat je met de ROOTS dating app aan de slag kunt. De vragen zijn in drie verschillende stappen opgedeeld: wie je bent, wat je zoekt en het aanmaken van je fotocollage. Eerst vul je wat basisinformatie in zoals je geslacht, geboortedatum en locatie.

Ook moet je in deze stap al vragen beantwoorden over je beroep, opleidingsniveau en lengte. Aangezien ROOTS een christelijke dating app is krijg je ook vragen over je geloof, bijvoorbeeld of je kerkelijk actief bent en zo ja, binnen welke stroming. De volgende stap is aangeven wat voor persoon je zoekt, zoals de minimale en maximale leeftijd van de singles die je wilt leren kennen.

Fotocollage aanmaken

In de laatste stap kun je aangeven wat je allemaal leuk en belangrijk vindt in het leven. ROOTS heeft daarbij veel afgekeken van de Pepper dating app, want je kunt je interesses toevoegen met foto’s en video’s zodat je datingprofiel meer een collage wordt dan een standaard profiel.

Dit is natuurlijk erg leuk om te doen en belangrijk om genoeg tijd aan te besteden zodat andere leden zien wie je bent en wat je leuk vindt. Je kunt foto’s toevoegen vanaf je mobiele telefoon, filmpjes zoeken op YouTube of op internet op zoek gaan naar leuke foto’s en video’s. Tot slot moet je ook je eigen profielfoto toevoegen, zodat die gecentreerd in je fotocollage getoond kan worden.

Let op: je bent nu klaar met je inschrijven en je profiel aanmaken, maar moet nog wel even je account per e-mail verifiëren. Ga naar je inbox en open de e-mail die je van ROOTS hebt ontvangen. Tik op de link in de e-mail. Je account is nu klaar voor gebruik!

blankblankblank


Profielen en berichten

Hoe zien ROOTS profielen eruit en hoe kom je met andere leden in contact? Dat lees je hieronder.

Hoe ziet een profiel eruit?

Zoals je al hebt gemerkt bij het aanmaken van je eigen profiel wordt er bij ROOTS geen standaard datingprofiel gebruikt. Dat zie je ook wanneer je de profielen van andere singles gaat bekijken. \

Het centrale focuspunt is telkens de fotocollage waarbij de vrijgezel zijn of haar interesses met foto’s laat zien. Dit geeft al meteen een aardig beeld van die persoon en meestal ook wat leuke aanknopingspunten voor een eerste reactie.

Maar het profiel bevat gelukkig ook nog meer informatie. Wanneer je omlaag swipet kun je bijvoorbeeld zien waar die persoon woont, de leeftijd en alle andere informatie die op het profiel is toegevoegd.


Hoe kun je matchen?

ROOTS heeft een aantal eenvoudige manieren om met iemand in contact te komen. Welke dat zijn lees je hieronder.

Liken en een berichtje versturen

De meest gebruikte optie is om iemand simpelweg een berichtje te sturen. Dat kan altijd, want elk profiel bevat een knop Bericht waarmee je meteen een reactie kunt typen (Let wel op dat berichten alleen door full members verstuurd kunnen worden.).

Je kunt echter eerst ook alleen een profiel liken door op de knop Leuk te tikken. Als de andere single jouw profiel ook liket krijg je daar een notificatie van en weet je dat de interesse wederzijds is.

Matches

Een leuke manier om gelijkgestemde singles in je eigen regio te leren kennen is de Matches optie. Die vind je door in het menu (de knop met de drie liggende streepjes) voor Matches te kiezen. Je krijgt nu meteen een overzicht te zien van profielen die aan je zijn gekoppeld.

Daar kun je doorheen scrollen om meteen een interessant profiel te kunnen openen, maar je kunt ze ook allemaal stuk voor stuk bekijken door gewoon op het eerste profiel te tikken en vervolgens heen en weer te bladeren door op de pijltjes te tikken.

Persoonlijkheidstest afleggen

Om de matches die je ontvangt nog beter bij je te laten passen kun je de ROOTS persoonlijkheidstest afleggen. Ga hiervoor naar het scherm met je matches, want zolang je de test nog niet hebt gedaan word je daar op deze plek op geattendeerd.

Hier kun je ook meteen de test starten door op de knop Doe de persoonlijkheidstest te tikken. Dit kan helaas op dit moment alleen nog via de website. Tik op de knop om naar die site te gaan en doorloop daar de hele test in zijn geheel zodat je direct klaar bent. Let wel op dat je hier apart voor moet inloggen, dus hou die gegevens bij de hand.

Profielen zoeken

Naast automatisch matchen kun je ook handmatig zoeken. Wederom vind je deze functie via het hoofdmenu. Tik op Zoeken om direct je zoekvoorkeuren aan te geven en alle profielen te tonen die aan je wensen en eisen voldoen. Wanneer je iemand hebt gevonden die je wel interessant vindt kun je die persoon weer liken of meteen een berichtje sturen zoals we dat al eerder lieten zien.

Inbox

Verstuurde berichtjes en reacties die je zelf ontvangt worden verzameld in je inbox. Die open je wederom door het hoofdmenu te openen en dan voor Inbox te kiezen. Zoals je merkt is het hoofdmenu de voornaamste manier om de verschillende opties te vinden en het is dus zeker de moeite waard om in het begin alle verschillende menu-opties eens bij langs te gaan. De inbox werkt heel eenvoudig. Open een berichtje door erop te tikken en typ eventueel direct een reactie.

blank blank blank


Veiligheid en privacy

Een profiel dat je op ROOTS aanmaakt is niet vindbaar voor zoekmachines. Maar afhankelijk van de hoeveelheid informatie die je zelf op je profiel zet kun je wel makkelijk te vinden zijn voor andere leden.

Wanneer discretie voor jou belangrijk is doe je er dus goed aan om geen foto’s op je ROOTS profiel te plaatsen die je ook op andere plekken gebruikt, zoals bijvoorbeeld op Facebook. Plaats liever ook geen persoonlijke contactgegevens want andere leden kunnen je prima via ROOTS zelf bereiken.

Natuurlijk houdt ook ROOTS zelf je zo veilig mogelijk, bijvoorbeeld door alle nieuwe profielen te controleren op echtheid en waar nodig actie te ondernemen. We vonden echter geen manier om zelf een profiel te melden. Het is alleen mogelijk om een ongewenst profiel persoonlijk te blokkeren.


Service (helpdesk)

Je kunt met de klantenservice contact opnemen door via het hoofdmenu in de app voor Contact te kiezen. Je wordt dan doorgestuurd naar de ROOTS datingsite, waar je een e-mailadres vindt waar je contact mee op kunt nemen. Er is daar helaas niet direct een contactformulier beschikbaar, dus de bereikbaarheid had wat ons betreft wat laagdrempeliger gemogen.


Voor wie is ROOTS een geschikte app?

De ROOTS dating app is bedoeld (en heel geschikt) voor christelijke singles in Nederland en België die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Aangezien de app zich heel specifiek richt op christelijke singles voor wie het geloof een belangrijk onderdeel van hun leven is heeft het niet zoveel zin om lid te worden wanneer dat voor jou niet het geval is. Het aantal leden op ROOTS is daardoor ook niet te vergelijken met grotere algemene dating apps.


blank blank blank

Wat kost ROOTS?

Welk kosten zijn verbonden aan het gebruik van ROOTS en kun je ook uit de voeten met een gratis profiel? Je leest het hier!

Mogelijkheden met een gratis profiel

De mogelijkheden met een gratis profiel zijn behoorlijk uitgebreid want je kunt een eigen profiel aanmaken, je eigen fotocollage samenstellen, de persoonlijkheidstest afleggen en goed passende matches verzamelen. Je kunt zelfs profielen liken van singles die je interessant vindt om beter te leren kennen. Het enige wat je niet kunt is berichtjes versturen, maar dat is dus wel nodig om echt met iemand contact te maken.

Dit kun je als full member

Als full member ontsluit je een heel belangrijke functie van de app: berichten versturen naar andere leden. Wanneer je echt serieus wilt gaan daten met ROOTS is het dus nodig om een betaald lidmaatschap af te nemen. Je wordt dan een full member en kunt onbeperkt berichten uitwisselen. Het uitwisselen van berichten kan via je inbox, maar ook met de chatfunctie die je kunt openen door op de knop met de spraakballon te tikken.

De kosten van een betaald lidmaatschap

Hoeveel kost het om bij ROOTS een full member te worden? Je ziet de actuele prijzen in de onderstaande tabel:

Looptijd Prijs per maand Totaalprijs
1 Maand € 15,00 € 15,00
3 Maanden € 12,50 € 37,50
6 Maanden € 9,95 € 59,70
12 Maanden € 8,50 € 102,00

ROOTS opheffen en verwijderen

Je account opheffen is heel eenvoudig. Ga via het hoofdmenu en het kopje Instellingen naar je Account en swipe daar omlaag tot je bij het kopje Account verwijderen komt. Daar kun je zelf je account definitief laten vernietigen door je wachtwoord in te voeren en op de knop Verwijder mijn account te tikken.


Download de ROOTS dating app

Gratis aanmelden bij ROOTS dating Download de ROOTS dating app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling ROOTS dating

  • Speciaal voor christelijke singles
  • Voor serieuze relatie
  • Gecontroleerde profielen
Gratis aanmelden bij ROOTS dating
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies