Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Seksbuddy app review, hoe werkt Seksbuddy?

screenshots Seksbuddy

Laatst bijgewerkt: 7 november 2022

Heb je geen behoefte aan een duurzame romantische relatie, maar wil je wel graag spannende en erotische gesprekken voeren met onbekenden? Dan ben je bij Seksbuddy zonder twijfel aan het juiste adres. Deze datingapp brengt gelijkgezinde mannen en vrouwen die op zoek zijn naar intieme contacten samen. Je kunt erg makkelijk op verschillende manieren zoeken naar en in contact komen met andere gebruikers.

Klinkt dit je als muziek in de oren? Schrijf je dan volledig gratis in op Seksbuddy. Nadat je je registratie voltooid hebt, kun je je profiel optimaliseren en via de zoekmachine of de matchgame op zoek gaan naar interessante profielen. Om vervolgens een berichtje te sturen naar die ene leuke gebruiker, zul je in de app credits moeten aankopen. Seksbuddy werkt immers met een creditsysteem om daadwerkelijk met anderen in contact te komen.


Wat is Seksbuddy?

Als je op zoek bent naar een serieuze romantische relatie, ben je bij Seksbuddy niet aan het juiste adres. Seksbuddy is immers een vrij bekende en populaire site voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar seksuele contacten of intieme vriendschappen.

De app werkt met louter fictieve profielen waarmee je spannende berichtjes kunt uitwisselen. Fysiek afspreken met deze profielen is uiteraard niet mogelijk.


Hoe werkt Seksbuddy?

Ben jij ook op zoek naar een seksmaatje? Dan ben je bij Seksbuddy aan het juiste adres. Deze app is erg gebruiksvriendelijk en heeft een uitgebreid aanbod aan functies en mogelijkheden om leuke mensen te vinden en nieuwe contacten te leggen.

Nadat je het inschrijfproces doorlopen hebt, kun je via de uitgebreide zoekmachine zoeken naar je ideale match. De zoekfilters helpen je om iemand te vinden waarmee je voldoende raakvlakken hebt. Heb je een interessant profiel gevonden waarvan je onder de indruk bent? Trek dan de aandacht van deze gebruiker met een flirt of een knipoog of trek je stoute schoenen aan en stuur meteen een persoonlijk berichtje.


Account en profiel aanmaken

Mobiele website

Seksbuddy beschikt momenteel niet over een aparte app die je kunt downloaden; daar hoef je dus al niet achter te zoeken in de Apple Store of in de Google Play Store. Hoe je dan wel gebruik kunt maken van deze datingapp op een mobiel apparaat? De site heeft gelukkig een responsive design dat zich automatisch aanpast aan de grootte van je scherm. Het voordeel is dus dat je geen extra app nodig hebt en gewoon naar de site kunt surfen via een browser op je mobieltje.

Registreren

Het inschrijfproces op Seksbuddy is erg eenvoudig en vlot. Zo zul je slechts enkele gegevens moeten invullen, waarna je meteen de app en alle functionaliteiten kunt gaan verkennen. Als je de website opent, zie je bovenaan op de startpagina al direct een aanmeldformulier. Daar kun je allereerst invullen of je een man bent die op zoek is naar een vrouw of een vrouw die op zoek is naar een man.

Vervolgens kun je een gebruikersnaam kiezen, je geboortedatum en je locatie invullen, je e-mailadres opgeven en een wachtwoord bedenken. Tot slot duid je nog aan dat je akkoord gaat met de algemene voorwaarden en het privacybeleid van de app en klik je helemaal onderaan op de knop Registreer nu gratis! om je inschrijving af te ronden.

Profiel activeren

Nadat je bovenstaande stappen van het registratieproces netjes voltooid hebt, krijg je in een volgend scherm nu de boodschap te lezen dat er een bevestigingsmail naar het e-mail dat je eerder opgegeven hebt, verstuurd is. Je zult hierin nog op de link moeten klikken om je profiel te activeren. Hierna kom je meteen op de homepagina van de app terecht en kun je aan de slag gaan.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Nadat je je account geactiveerd hebt, is het slim om je profiel nu ook meteen verder aan te gaan vullen. Dit doe je door in het menu linksboven op de knop Mijn profiel te klikken, waar je vervolgens je persoonsgegevens kunt bewerken en foto’s kunt uploaden.

Persoonsgegevens

Onder het tabblad Persoonsgegevens kun je aan de hand van verschillende onderwerpen met keuzeveld meer over jezelf vertellen. Zo kun je enkele uiterlijke kenmerken, zoals je lichaamsbouw, je lengte en je haar- en oogkleur toevoegen. Ook kun je je rook- en drinkgewoontes aanvullen.

Daarnaast kun je je voorkeuren met betrekking tot je zoektocht op deze app aanduiden. Ben je op zoek naar mannen, naar vrouwen of naar beiden? Erg vernieuwend is dat je hier ook transgenders kunt selecteren.

blank

Je kunt je profiel tot slot vervolledigen door zelf een persoonlijk tekstje te schrijven en aan je pagina toe te voegen. Op die manier maak je zonder twijfel een goede indruk op andere gebruikers.

blank

Foto’s toevoegen

Om je profiel helemaal compleet te maken, kun je tot slot nog een of meerdere foto’s uploaden. Seksbuddy geeft je hierbij enkele tips. Zo raadt de app aan om foto’s van goede kwaliteit en met goede belichting te gebruiken, waarop je gezicht duidelijk zichtbaar is. Een andere leuke tip is om een foto te plaatsen waarop je lacht, daarmee heb je ongetwijfeld veel succes.


Hoe vind je een match op Seksbuddy?

Nu je profiel compleet is, ben je klaar om andere gebruikers te leren kennen. Op Seksbuddy ga je volledig zelf op zoek naar je ideale sekspartner via de uitgebreide zoekmachine van de site. Je vindt deze onder de knop Zoek Profielen via het menu linksboven.

Hier kun je nu erg geavanceerd zoeken door allerlei zoekfilters in te stellen. Zo kun je de leeftijds- en afstandsgrenzen van je matches selecteren en zoeken op uiterlijke kenmerken. Wil je graag meteen kunnen chatten? Dan kun je zelfs filteren op de huidige status, zodat je enkel gebruikers te zien krijgt die momenteel online zijn.

blank blank

Als je vervolgens onderaan op Zoek profielen klikt, krijg je alleen de profielen te zien die voldoen aan je ingestelde wensen en voorkeuren. Per profiel zie je in het overzicht meteen een profielfoto en de leeftijd van de gebruiker. Via de sneltoetsen kun je ook meteen een flirt of een berichtje versturen.

Wil je toch liever eerst nog meer over de gebruiker te weten komen, tik dan op de profielfoto om het profiel te openen en meer informatie te ontdekken.


Hoe ziet een profiel eruit op Seksbuddy?

Een profielpagina op Seksbuddy is overzichtelijk en bestaat uit aanvullende persoonlijke gegevens en foto’s van de gebruiker en verschillende actieknoppen om met de persoon in kwestie in contact te komen:

Persoonlijke gegevens

Tijdens onze zoektocht naar een ideale match op Seksbuddy valt het meteen op dat de meeste gebruikers hun profiel erg gedetailleerd ingevuld hebben. Zo heeft de meerderheid niet enkel de basisgegevens ingevuld, maar ook een persoonlijk tekstje geschreven en zelfs een of meerdere foto’s toegevoegd. Je krijgt dus echt al een goed beeld over de persoon in kwestie en kunt zo makkelijker beslissen of je graag met een bepaald persoon in contact zou willen komen.

Actieknoppen

Wil je graag met het profiel in contact komen, dan heb je daar aan de hand van de actieknoppen allerlei mogelijkheden voor.

Via het oogje bovenaan kun je een knipoog versturen. Ook kun je een flirt of een virtueel cadeau zoals een roos of een erotisch speeltje verzenden. Je kunt er ook voor kiezen om jezelf meteen voor te stellen aan de hand van een persoonlijk berichtje. Als je hiervoor niet zoveel inspiratie hebt, dan kun je een beroep doen op het lijstje met standaard openingszinnen.

blank blank blank

Van bovenstaande opties is enkel de knipoog volledig gratis te gebruiken. Om cadeautjes en berichtjes te sturen heb je immers credits nodig. Hier komen we verder in het artikel nog uitgebreid op terug.


Extra functies

Seksbuddy is een eerder simplistische datingapp. Toch vind je op de app alle functies die je nodig hebt om gebruikers te leren kennen en eenvoudig contact te leggen. Eerder bespraken we al de zoekmachine om erg nauwkeurig op zoek te gaan naar andere profielen; hieronder zetten we de overige functionaliteiten die de app aanbiedt op een rijtje:

Homepagina

Als je inlogt op Seksbuddy kom je meteen op de homepagina van de app terecht. Hier krijg je een overzicht van de online leden en de gebruikers die onlangs je profiel bekeken hebben.

Onder het blok Recente activiteiten kun je een korte statusupdate delen met de andere gebruikers van de app. De meeste gebruikers plaatsen hier een leuk of spannend voorstel, waarop je kunt reageren via een persoonlijk bericht.

Profielen

Onder de knop Profielen krijg je een overzicht van de gebruikers die lid zijn van deze app. Wil je leuke profielen vinden, dan kun je echter beter gebruik maken van de zoekmachine. Daar heb je namelijk de mogelijkheid om zoekfilters in te stellen en zo enkel de leden te zien die voldoen aan je voorkeuren.

Favorieten

Als je een gebruiker via diens profiel aan je favorieten toegevoegd hebt, dan kun je dit profiel terugvinden onder de knop Favorieten in het menu linksboven. Het kan handig zijn om profielen bij je favorieten te plaatsen zodat je ze op een later tijdstip makkelijk kunt terugvinden.

Mijn matches

Onder Mijn matches zie je je matches. Om matches te krijgen, kun je de matchgame spelen. Tijdens dit spel kun je op een laagdrempelige manier snel veel nieuwe gebruikers ontmoeten. Op basis van hun profielfoto geef je aan of je al dan niet geïnteresseerd bent om met deze gebruiker in contact te komen. Dit doe je door te klikken op een rood of een groen duimpje. Geven jullie elkaar allebei een groene duim en dus een like, dan hebben jullie een match.

Postvak

In je postvak ontvang je je berichten van andere gebruikers en kun je je conversaties bekijken. Als je van andere leden een virtueel cadeautje ontvangt, dan zul je deze ook hier zien verschijnen.


Veiligheid en privacy

In het privacybeleid van Seksbuddy kun je lezen dat de site gebruik maakt van een beveiligde SSL-verbinding. Hierdoor zijn al je gegevens beschermd en kan je persoonlijke informatie onderweg niet onderschept worden door derden. Je gegevens worden bovendien met de nodige discretie en beveiliging behandeld. Ook controleert de app elk nieuw profiel handmatig om zeker te zijn dat het geen spam is.

Daarnaast heb je zelf ook enkele mogelijkheden om zo anoniem mogelijk rond te kijken op de app. Zo ben je niet verplicht om veel persoonlijke gegevens op de app te delen, kun je gebruik maken van een schuilnaam en hoef je ook geen foto’s aan je profiel toe te voegen.

Seksbuddy beschikt echter niet over het Keurmerk Veilig Daten.


Voor wie?

Seksbuddy is een erotische datingapp die zich richt op mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een leuk seksmaatje om spannende en erotische gesprekken te voeren.

Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen heteroseksuele, homoseksuele, biseksuele of transseksuele personen; iedereen is welkom op de app. De enige voorwaarde om een profiel aan te maken op de app is dat je minstens 18 jaar oud bent.

In de algemene voorwaarden van de app kun je lezen dat Seksbuddy eveneens gebruik maakt van fictieve profielen voor entertainmentdoeleinden. Je kunt met deze profielen chatgesprekken hebben, maar het is niet mogelijk om daadwerkelijk offline af te spreken. De fictieve profielen worden op de profielpagina aangeduid met een icoontje.


Wat kost Seksbuddy?

Gratis aanmelden

Wil je graag op zoek gaan naar een sekspartner via Seksbuddy, dan kun je volledig gratis een profiel aanmaken op deze erotische datingapp. Vervolgens kun je je profiel vervolledigen, zoeken naar andere gebruikers met behulp van de uitgebreide zoekmachine of leden leren kennen via de matchgame. Heb je zo een leuk profiel gevonden? Dan kun je je interesse tonen door een knipoog te sturen.

Als je deze website echter serieus wilt gebruiken en daadwerkelijk contact wilt leggen met anderen, dan zul je credits moeten kopen. Voor het verzenden van berichtjes en virtuele gifts werkt Seksbuddy namelijk met een creditsysteem, waarbij je één credit betaalt per verzonden bericht.

Credits

Als je zeven dagen na elkaar inlogt op Seksbuddy krijg je alvast één gratis credit. Uiteraard zal dat niet volstaan als je leuke gesprekken wilt voeren. Daarom bestaan er verschillende creditpacks die je kunt aankopen. Hierbij geldt dat hoe groter het pack is, hoe voordeliger de credits worden. De packs op Seksbuddy zijn echter hoe dan ook vrij prijzig.

blank

De actuele prijzen van de creditpacks zijn:

  • Creditpack 8: € 12,50 (€ 1,56 per credit)
  • Creditpack 20: € 27,50 (€ 1,37 per credit)
  • Creditpack 40: € 50,00 (€ 1,25 per credit)
  • Creditpack 100: € 110,00 (€ 1,10 per credit)
  • Creditpack 225: € 225,00 (€ 1,00 per credit)

Credits hebben een beperkte geldigheidsduur en vervallen automatisch als je ze 90 dagen ongebruikt gelaten hebt.

Je kunt je credits betalen via iDeal, bankoverschrijving of Bancontact.


Seksbuddy opzeggen

Als je je account op Seksbuddy om de een of andere reden niet langer wilt gebruiken, dan kun je je profiel op de app heel makkelijk verwijderen. Dit doe je door in het menu linksboven naar Mijn profiel te gaan. Vervolgens scrol je helemaal naar onder, waar je de optie Profiel verwijderen ziet. Je kunt hier nog een reden voor vertrek opgeven en enkele verbeterpunten meegeven. Nadat je je keuze bevestigd hebt, zal je profiel verwijderd worden. Deze actie kan niet ongedaan gemaakt worden. Al je credits zullen meteen vervallen en je hebt geen toegang meer tot je profiel en je gesprekken met anderen.

blank

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Seksbuddy

Gratis aanmelden bij Seksbuddy
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies