Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Skout app review, hoe werkt Skout?

screenshots Skout

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Skout is een leuke app waarbij je gebruik kunt maken van veel gratis opties. Wanneer een profiel je aanspreekt kun je direct met diegene chatten. Je hoeft hier geen abonnement voor te kopen. Skout is een geschikte app voor een leuke chat, date, flirt, voor de fun of een serieuze relatie. Daarnaast is het een internationaal georienteerde app, die over de hele wereld gebruikt wordt.

Waarom kies je voor Skout?
 • Gratis chatten
 • Veel functies zijn gratis
 • Veel (internationale) gebruikers
Bekijk de beste gratis dating apps

Inschrijven bij Skout

De Skout app heeft als leus: ‘Meet, Chat, Go Live’. Je kunt zoals de app dus aangeeft andere leden ontmoeten, met ze chatten en live gaan door middel van video en chatten.

Na het downloaden van de app moet je je inschrijven via email, Facebook, telefoonnummer of Gmail. Je hebt dus meerdere opties waaruit je kunt kiezen. Tijdens het inschrijven kun je meteen een foto toevoegen aan je profiel, je geboortedatum en je naam. Na het bedenken van een sterk wachtwoord kun je op zoek gaan naar een leuke match! Je hoeft je account verder niet te verifiëren, maar kunt meteen aan de slag in de app.

Je krijgt een melding in beeld of je Skout toegang wil geven tot je locatie wanneer je de app gebruikt. Wanneer je dit liever niet wil, kun je aangeven dat je dit niet toestaat. Wanneer je andere gebruikers wil vinden die dichtbij jou opgegeven locatie zijn, dan is het slim om de app wel toegang te geven tot je locatie. Er maken internationaal veel leden gebruik van deze app, dus als je op zoek bent naar een serieuze relatie dichtbij je woonplaats is dat een slimme zet.

blank


Profiel optimaliseren

Met het toevoegen van een foto aan je profiel bereik je meer leden en zul je sneller een leuke match vinden. Mensen vinden het belangrijk om een beeld van je te hebben wanneer ze met je chatten.

Bij het optimaliseren van je profiel kun je de onderstaande onderwerpen invullen. Zo kan een ander deze informatie zien over jou en kun je dit ook bij een ander lezen. Je kunt er ook voor kiezen om dit open te laten en niet in te vullen. Je kunt het op ieder moment aanpassen of bijwerken.

 • Ik ben op zoek naar een vriend, flirt, fun, date, chatten, party of een serieuze relatie
 • Relatiestatus
 • Interesses
 • Lichaamstype
 • Lengte
 • Kinderen
 • Opleiding
 • Rook je?

blank blank blank


Hoe werkt Skout, hoe gebruik je het?

Skout is een app waarin je op zoek kunt gaan naar een relatie of juist naar een leuk contact voor de fun. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Je kunt live chatten met anderen en daarbij de webcam gebruiken.

Het is leuk om eerst de app eens goed uit te proberen en te kijken welke functies je aanspreken.

Functies

Je kunt in de app gebruik maken van verschillende functies. Wanneer je ingelogd bent zie je op het hoofdscherm de verschillende opties staan: Meet, Chat, Match, Live.

Meet

Onder het kopje Meet kun je zien wie er online zijn en met wie je kunt chatten. Je kunt andere leden ontmoeten en hier een gesprek mee beginnen om te kijken wat de intentie is van de ander. Is de ander op zoek naar een leuke chat of echt op zoek naar een serieuze relatie?

Bovenin het schermpje staat ‘Wants to Chat’. Hier staan leden die met jou willen chatten. Mocht je interesse hebben voor iemand die hier tussen staat, kun je hier gemakkelijk een gesprekje mee beginnen.

Chat

Hier zie je de chats staan met wie je een gesprek bent aangegaan. Je kunt gratis chatten met andere leden. Het fijne hiervan is dat je niet eerst een betaald abonnement hoeft aan te schaffen, maar dat je direct een gesprek kunt beginnen. Wanneer iemand je een verzoek heeft gestuurd voor een chat zie je dit hier ook. Je kunt aangeven met een kruisje of een vinkje of je wilt chatten met de ander. Je ziet een foto, leeftijd en woonplaats van de ander en kan direct een gesprek beginnen.

Bovenin het scherm zie je wie er live en trending zijn op dat moment. Door hier op te klikken kun je meteen deel uitmaken van een videochat met anderen.

Match

Bij de optie matches krijg je verschillende foto’s te zien van andere leden. Je kunt aangeven met een kruisje dat je niet geïnteresseerd bent in de ander of je kunt hem of haar naar links swipen. Je zult dan niet aan hem of haar gematcht worden.

Door op het hartje te klikken of door naar rechts te swipen geef je aan dat je de ander ziet zitten en wel aan hem of haar gematcht wilt worden. Wanneer je dit wilt doen krijg je eerst een melding te zien dat je een foto toe moet voegen aan je profiel als je dat nog niet hebt gedaan. Skout geeft aan dat wanneer je een foto toevoegt waarop je lacht, je meer vrienden en chats zult ontvangen.

Als je geïnteresseerd bent in iemand anders en je een hartje geeft krijg je een melding wanneer de ander jou ook liked. Bij de optie ‘Likes You’ kun je zien wie jou ook leuk vindt. Wanneer je hier gebruik van wil maken dien je een Premium abonnement aan te schaffen. Verderop in de review kun je hier meer over lezen.

Live

Bij deze functie kun je zien wie er op dat moment live zijn in de app. Je kunt hier chatten met anderen die live zijn. Je kunt deelnemen aan een groepschat. Je ziet twee mensen die online zijn met een camera en kunt hier berichtjes naar versturen. Het is een leuke functie die in de app is geïntegreerd. Er zijn veel opties waar je gebruik van kunt maken zonder abonnement. Zo ook bij het aanwezig zijn van een live chat.

Binnen de app zijn nog meer functies waar je gebruik van kunt maken.

 • Who checked me out? Je kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken en waar diegene woont. Wanneer je op die persoon klikt kun je meteen met de ander chatten en zijn of haar foto’s bekijken.
 • Favorites: Je kunt mensen toevoegen aan je favorieten.
 • Fans: Je kunt live gaan, een stream starten en fans krijgen.
 • Level: Op je profiel staat een level niveau. Dit laat zien hoe je ten opzichte van andere gebruikers bekeken en gevonden wordt van gebruikers die ook live gaan. Je kunt dit omhoog krijgen door diamanten te verzenden naar elkaar. Wanneer je een andere gebruiker die live is fooi geeft, verdient hij of zij diamanten voor elk cadeau dat je stuurt. Dit is een leuke optie om te zien wat je voortgang is als je live gaat. Hoe meer diamanten je hebt, hoe meer kijkers je kunt krijgen als je live gaat.

blank blank blank


Hoe match je en hoe blader je door profielen

De app Skout maakt zelf niet gebruik van een matchingssysteem. Je zult zelf op zoek moeten naar een match. Je kunt dit op verschillende manieren doen.

Meet

Via ‘meet’ kun je op zoek naar andere mensen. Je ziet foto’s van anderen die willen chatten. Bij je instellingen kun je aangeven wat op je profiel getoond moet worden aan anderen. Je kunt de afstand aangeven waar de ander moet wonen. Doordat de app over de hele wereld wordt gebruikt, kan het zijn dat je op zoek bent naar iemand die dichtbij je woont of dat je liever iemand wilt die verder weg woont. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat je kunt zoeken op leeftijd.

Wanneer je met iemand aan het chatten bent, kun je er pas achter komen waar de ander naar op zoek is. Je kunt hier niet op zoeken of dit selecteren. Is het voor de fun, of is de ander ook op zoek naar een serieuze relatie?

Match

Via ‘match’ kun je de verschillende profielen swipen die voorbij komen. Wanneer je naar links swipet geef je aan dat je geen macht ziet in de ander. Als je naar rechts swipet zie je de ander zitten. Wanneer de ander jou ook leuk heeft gevonden en jou ziet zitten, zijn jullie een match.


Voor wie is Skout geschikt?

De app is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 13 jaar. Mensen die Skout gebruiken zijn op zoek naar een vriendschap, een flirt, een date, een relatie, een vriend of gewoon om met iemand te chatten. De app is dus zeer geschikt voor een hele brede doelgroep.

Skout is een app die over de hele wereld gebruikt wordt. Het kan dus zo zijn dat je met mensen uit andere landen gaat chatten. Wil je iemand die in Nederland woont, dan kun je dit aanpassen bij instellingen en op zoek gaan naar iemand die dichtbij jou woont.


blank blank blank

Kosten

Premium abonnement

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de app kun je kiezen voor verschillende Premium abonnementen. Zonder abonnement heb je al veel opties en kun je gratis chatten met andere gebruikers. Hier hoef je niet voor te betalen.

Je kunt bijvoorbeeld eerst een maand een abonnement nemen om te kijken of dit wat voor jou is. Je kunt het abonnement te allen tijde opzeggen en/of aanpassen.

 • 1 maand €9,99
 • 3 maanden €24,99
 • 12 maanden €69,99

Extra functies premium abonnement

 • De advertenties die in beeld komen kun je uitzetten
 • Onbeperkt foto’s uploaden
 • Voor andere leden wordt je zichtbaarder in de app
 • Je berichten komen bovenaan bij andere leden waar je mee chat
 • Je profiel kan populairder worden door de opties die leden zonder abonnement niet hebben
 • Zien wie geïnteresseerd is in jou

Punten

Je kunt naast het aanschaffen van een abonnement ook punten kopen voor het gebruik van meer opties. Deze punten betaal je met je account wat is gekoppeld aan je Google Account of je Apple ID. Met deze punten kun je gebruik maken van een paar extra functies. Je kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken, wie jou ook als favoriet heeft opgeslagen en je kunt de ‘backstage foto’s’ van anderen bekijken. Je kunt virtuele cadeautjes kopen voor anderen, grote knipogen versturen in de chat en wordt je profiel uitgelicht binnen de app voor andere gebruikers.

 • 500 punten: €5,49
 • 1200 punten: €10,99
 • 3000 punten: €21,99
 • 8000 punten: €54,99
 • 18000 punten: €109,99

Veiligheid en privacy

Bij het aanmaken van een account wordt je e-mailadres niet geverifieerd. Je kunt dus heel gemakkelijk een account aanmaken zonder dat dit gecheckt wordt of het wel echt is. Je ziet veel profielen die gebruik maken van een bijnaam. Ook worden de foto’s niet gecontroleerd en kun je een foto toevoegen van bijvoorbeeld een tafel of een ander object. Je kunt niet zien of het een echt account is en welke persoon hier achter zit. Dit kan voor sommige mensen een reden zijn om de app niet te gaan gebruiken.

Binnen de app kun je een privacy statement vinden. Hier staat in hoe Skout met jouw gegevens omgaat. Wanneer je iemand anders niet vertrouwd, kun je de ander blokkeren. Je kunt een rapport verzenden en aangeven waarom de ander niet oké is.

De bovenliggende partij van Skout, ‘Meet Group’ geeft aan dat zij zich bezighouden met de privacy en veiligheid van de gebruikers. Ze proberen dit continue te verbeteren en zorgen ervoor dat de veiligheid optimaal geregeld is. De profielen en content wordt volledig gemonitord geven zij aan.


Klantenservice

Vanuit de app kun je geen direct contact opnemen met de klantenservice van Skout. Ook kun je hier geen informatie over vinden verder in de app. Via internet is dit na enig zoeken wel te vinden. Wij hebben dit voor je uitgezocht.

Je kunt contact opnemen met de klantenservice van Skout via een adres, telefoon en e-mail. Je kunt hier je vraag stellen of een opmerking achterlaten. Het is wel belangrijk dat je dit in het Engels doet, gezien het hoofdkantoor gevestigd is in The United States.

The Meet Group, Inc.
100 Union Square Drive
New Hope, PA 18938
United States

Phone: 215-862-7832 (corporate)

Customer Service
Email: support@themeetgroup.com


Opzeggen

Je kunt op ieder moment je abonnement opzeggen wanneer je hier geen gebruik meer van wilt maken.

Wanneer je je account wil deactiveren kun je dit gemakkelijk in de app wijzigen onder instellingen. Wanneer je je account deactiveert, wordt je profiel met foto’s, connecties en chats verwijderd van Skout. Ze zijn dan niet meer zichtbaar voor andere gebruikers. Je kunt je profiel weer gemakkelijk activeren door in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt direct weer gebruik maken van de app.

Bekendheid

De app bestaat sinds 2017. Skout heeft veel gebruikers binnen de app over de hele wereld. Wanneer je de app opent zijn er vrijwel altijd veel mensen online waar je mee kunt chatten.
De app is al meer dan 10 miljoen keer gedownload en is beschikbaar in 14 talen.

Naast de app heeft Skout ook een datingsite. Je kunt dus ook via je laptop of computer gebruik maken van Skout mocht je dit willen.


Download de Skout app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Skout

 • Nieuwe mensen ontmoeten
 • Chat met mensen dichtbij
 • Eenvoudige inloggen
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies