Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Zoe app review, hoe werkt Zoe?

screenshots Zoe

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Natuurlijk kun je als lesbische vrouw die een leuke partner zoekt lid worden van de mainstream dating apps die vooral bij hetero’s heel populair zijn. Vrijwel altijd ben je daar namelijk ook gewoon welkom als je iemand van hetzelfde geslacht zoekt.

Maar wat nu als je toch niet zoveel matches krijgt als je zou willen, of simpelweg niet de vrouwen ontmoet waar je wel mee zou willen daten? Dan kun je wellicht het beste overstappen op de Zoe dating app, een app waarmee je als lesbische of biseksuele vrouw kunt daten met andere vrouwen via je eigen dating app.

Waarom kies je voor Zoe?
 • Leuke lesbische chat & dating app
 • Veel functies bij gratis account
 • Veel foto mogelijkheden
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Zoe?

Zoe is een dating app waar je als vrouw in contact kunt komen met andere vrouwen voor liefde, daten en een relatie. Het is dus een lesbische dating app puur en alleen voor vrouwen. Ook als biseksuele of bisgierige vrouw kun je er lid worden om op zoek te gaan naar een leuk contact.

Door Zoe toegang te geven aan je locatie kun je makkelijk leuke meiden en vrouwen leren kennen in je eigen regio. Die worden voor jou bij elkaar gezet in een profielenwachtrij, waar je zelf wanneer je maar wilt doorheen kunt swipen op zoek naar een leuke match.


Hoe werkt Zoe en hoe gebruik je de app?

Zoe is een swipe dating app, dus als je al eens van apps zoals Happn of Tinder gebruik hebt gemaakt zal de manier van daten je heel bekend voorkomen. Op basis van je eigen regio en enkele andere zaken (zoals geslacht en leeftijd) die je zelf in kunt stellen wordt er een persoonlijke profielenlijst voor je opgesteld en doorlopend aangevuld. Die profielen kun je beoordelen door te swipe.

Als een vrouw die je zelf hebt geliket ook jouw profiel leuk vindt heb je een match met elkaar en kun je chatten. Daarnaast bevat Zoe zogenaamde power messages waarmee je ook (helaas wel vrij beperkt) met iemand contact op kunt nemen als je nog geen match met elkaar hebt.

blank


Account en profiel aanmaken

Daten bij Zoe begint met het aanmelden, maar dat kan natuurlijk pas nadat je de app hebt geïnstalleerd. Open dus de App Store of Google Play en zoek naar de dating app. Typ daarbij liever niet alleen maar “Zoe” in, want dan werd de app bij ons niet gevonden. Kies in plaats daarvan voor “Zoe dating” of “Zoe dating app”. Download en installeer vervolgens de app om hem meteen te kunnen starten. Nu heb je de keuze tussen aanmelden met Facebook of het aanmaken van een apart Zoe account. Hoe werkt dat?

Aanmelden met Facebook

Aanmelden met Facebook is de snelste manier om met de Zoe dating app aan de slag te kunnen. Om van deze optie gebruik te maken tik je op het startscherm van de app op de knop Ga door met Facebook. Je wordt dan doorgestuurd naar Facebook om wanneer nodig eerst in te loggen en daarna de Zoe dating app aan je Facebook te koppelen. Daar zul je ook zien staan dat Zoe nooit iets namens jou op je Facebook zal zetten. Dat hoeft dus geen reden te zijn om niet van Facebook gebruik te maken voor het aanmelden.

Een nieuw Zoe account aanmaken

Naast het koppelen met een bestaand Facebook-profiel kun je je ook aanmelden bij Zoe door een eigen account aan te maken. Daar heb je alleen een geldig e-mailadres voor nodig, want je moet je nieuwe account via e-mail kunnen bevestigen. Wil je van deze mogelijkheid gebruik maken, tik dan op de link Meld je aan met e-mail op het startscherm. Je wordt dan meteen doorgestuurd naar het inschrijfformulier, waar je achtereenvolgens je e-mailadres, je naam, een wachtwoord en je geboortedatum invoert.

Je profiel verder aanvullen

Zodra je bent aangemeld is het meteen zaak je profielfoto te uploaden, want zonder foto kun je niet beginnen met daten. Zodra je de eerste foto hebt gekozen en die op je profiel hebt gezet kun je ook nog meer foto’s uploaden, maar dat kun je ook later doen. Tik op Volgende zodra je tevreden bent met je foto’s om door te gaan naar de app. Je kunt nu meteen beginnen met daten. Voor je nu verder gaat is het echter slim om je profiel nog wat verder aan te vullen. Tik daarvoor links bovenaan het scherm op de profielknop om naar je instellingen te gaan en tik dan op Profiel voltooien. Daar kun je het volgende doen:

 • Je profiel laten verifiëren door een bepaalde houding aan te nemen en een foto van jezelf te maken en op te sturen. Zo kan worden vastgesteld dat je echt bent. De foto komt niet op je profiel te staan en is dus echt alleen bedoeld om te checken dat je echt bent wie je zegt te zijn.
 • Een korte bio/profieltekst over jezelf schrijven. Je hebt niet zoveel ruimte dus zorg dat je een korte maar krachtige boodschap typt.
 • Bij op zoek naar… kun je aangeven of je op zoek bent naar vrijblijvend daten, een vriendschap of een relatie.
 • Ook kun je hier aanvullende foto’s toevoegen, op dezelfde manier als toen je voor het eerst inlogde op de app.

Voor nog wat meer invoervelden (die ook terugkomen op je eigen profiel) kies je bij je profiel voor de knop met het tandwiel. Dan kom je bij je voorkeuren en door daar op de link Persoonlijke info te tikken kun je nog veel meer informatie over jezelf invoeren. Zoals bijvoorbeeld je relatiestatus, je interesses en je uiterlijk. Belangrijk om in te vullen zodat andere singles op je profiel niet alleen wat te zien maar ook nuttige informatie te lezen hebben!

blankblank blank


Profielen en matches

Met Zoe kun je tussen profielen in je regio swipen om een leuke match te vinden. Hoe dat werkt lees je hier.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel bevat de meest basale elementen die je nodig hebt om te bepalen of een vrouw interessant zou kunnen zijn om beter te leren kennen. Het gaat daarbij om de foto’s (zoveel als die persoon heeft toegevoegd) en daarnaast de naam, leeftijd en locatie. Tik onderaan het scherm (net boven de knoppen) op de profielfoto om het gehele profiel te tonen, met daarbij bijvoorbeeld ook relatiestatus, uiterlijke kenmerken en interesses. Als de single in kwestie dat heeft ingevuld wordt het namelijk ineens een stuk makkelijker om je keuze op andere dingen dan alleen het uiterlijk te baseren.

Hoe kun je contact leggen?

Contact leggen met andere singles gaat op dezelfde manier als je waarschijnlijk al wel gewend bent van andere dating apps. Zoe is namelijk een swipe dating app, waarin je dus profielen krijgt voorgeschoteld die je kunt beoordelen door ze naar links of rechts te swipen. Als je naar rechts swipet (of op de knop met het groene hartje tikt) laat je merken dat je die vrouw leuk vindt. Liket zij ook jouw profiel, dan heb je een match en ontvang je daar een melding van. Je kunt dan zelf bepalen of je haar een berichtje wilt sturen. Dat betekent niet dat je altijd een match moet hebben om een berichtje te kunnen sturen en dat is wat deze dating app ook in vergelijking met veel typische hetero dating apps best wel uniek maakt. Daarover lees je meer in het stukje over de power messages.

Betere matches krijgen

Wanneer je niet tevreden bent over de hoeveelheid of de kwaliteit van de profielen die voor je klaar worden gezet, dan heb je daar bij Zoe gelukkig zelf wat invloed op. In het swipescherm zie je namelijk als het goed is rechts onderin een filterknop staan. Wanneer je daarop tikt kunt je zelf enkele opties aanpassen, zoals de minimale en maximale leeftijdsgrens en de maximale afstand (opvallend genoeg weergegeven in mijlen). De optie Reislocatie (vergelijkbaar met Tinder Paspoort) stelt je in staat om ook in andere regio’s te swipen, maar dat is een premium (betaalde) functie.

Een berichtje (power message) sturen

Als gratis lid kun je een beperkt aantal power messages sturen. Dat zijn berichtjes naar singles waar je (nog) geen match mee hebt. De power message is de blauwe knop die je op elk profiel onder de foto ziet staan, precies in het midden. Tik erop om een berichtregel te openen waar je een berichtje kunt typen om direct te versturen. Het aantal berichtje dat je op die manier kunt versturen is heel beperkt, dus zet ze verstandig in!

Chatten en berichtjes

Zodra er iemand op je power message heeft gereageerd (of je een berichtje stuurt omdat jullie een match met elkaar hebben) komt die in je inbox terecht. Die open je door in de menubalk aan de meest rechter kant op de knop met de spraakballon te tikken. Nu zie je alle lopende conversaties en kun je ook meteen een reactie typen.

blankblankblank


Veiligheid en privacy

Een erg fijne optie binnen de Zoe app is dat je je eigen profiel kunt laten verifiëren. Nog veel fijner is dat ook veel andere singles dat al hebben gedaan. Je kunt dan meteen zien of een profiel echt betrouwbaar is, want de redactie achter de Zoe app heeft al gecontroleerd dat de persoon ‘echt’ is. Natuurlijk blijft het altijd ook zelf goed oppassen geblazen tijdens online dating, maar persoonlijk vinden we deze profielverificatie erg goed.

Ons advies zou dan ook zijn om er zelf ook gebruik van te maken. Hoe doe je dat? Via je profiel en je voorkeuren vind je de optie Profielverificatie. Tik erop om een foto te krijgen die als voorbeeld dient. Er staat een vrouw op afgebeeld in een bepaalde pose. Ze staat bijvoorbeeld rechtop met een arm naar beneden en houdt de andere hand langs haar hoofd. Je moet jezelf dan binnen twee minuten fotograferen in dezelfde houding. De redactie checkt de foto en weet dan dat je heel waarschijnlijk een echte single bent, op zoek naar een echte date.


Service (helpdesk)

De service die Zoe je kan bieden is helaas beperkt. Er is bijvoorbeeld niet echt een goede manier om direct contact op te nemen met de redactie met een vraag of probleem. De enige optie die je hebt bij Hulp en ondersteuning om echt wat van je te laten horen is om feedback te geven via de gelijknamige knop in je accountinstellingen. De beste manier om in contact te komen met de makers van de app is daarom via Facebook en Instagram want daar is het team van de Zoe dating app heel actief.


Voor wie is Zoe een geschikte app?

Zoe is uiteraard alleen een geschikte dating app voor vrouwen die romantisch willen daten met andere vrouwen. Aangezien de profielen redelijk beknopt zijn en het dus lastig is om echt diepgaand te matchen is de app ook vooral geschikt voor iedereen die bereid is zelf veel tijd te steken in swipen, matchen en chatten.


Wat kost Zoe?

Welke kosten zijn er verbonden aan het gebruik van Zoe? Dat lees je hier!

Wat kun je met een gratis profiel?

Zoe volgt een vrijwel identieke benadering als de meeste moderne dating apps zoals Tinder en Happn, die het gewone gebruik van hun apps vrijwel volledig gratis hebben gemaakt. Je kunt ook met Zoe dus als gratis lid gewoon een profiel aanmaken, door singles swipen en met ze matchen. Ook berichtjes uitwisselen als je een match hebt is gratis. Je kunt dus echt een leuke date vinden zonder een cent te hoeven uitgeven. Alleen voor enkele specifieke functies binnen de app, die er vaak op gericht zijn je meer contacten op te leveren, zijn in een premium abonnement ondergebracht.

De functies van een premium lidmaatschap

Welke extra functies krijg je allemaal tot je beschikking wanneer je een Zoe Premium abonnement afsluit?

 • Zie welke profielen jou hebben geliket tijdens het matchen.
 • Verander van gedachten over je eerdere swipes. Like bijvoorbeeld alsnog een vrouw die je eerder had afgekeurd (inclusief snelle terugdraaiknop).
 • Verstuur elke dag maximaal vijf power messages om effectief contact te leggen.
 • Verander je locatie zodat je ook in andere steden kunt swipen dan waar je op dat moment bent.
 • Date extra discreet door te zorgen dat alleen singles die jij hebt geliket jouw profiel kunnen zien.
 • Verwerk leuke stickers in je chatberichtjes om extra op te vallen.

Zoveel kost het Premium abonnement

Dit zijn de kosten van het Premium abonnement van Zoe:

Looptijd Prijs per maand Totaalprijs
1 Maand € 12,99 € 12,99
3 Maanden € 10,66 € 31,99
12 Maanden € 7,92 € 94,99

 

blankblankblank


Zoe opheffen en verwijderen

Wil je de Zoe dating app weer verwijderen? Dan kan het slim zijn om ook je profiel eerst te verwijderen. Dat doe je door via je eigen profiel naar de instellingen te gaan via de knop met het tandwiel en vervolgens te kiezen voor de optie Account. Onder het kopje Privacy zie je als het goed is een rode tekstlink staan met Account verwijderen. Tik op die knop en doorloop de korte stappen om je profiel definitief te verwijderen. Je hebt daar overigens ook de mogelijkheid om je account alleen te bevriezen (pauzeren) als je dat voorlopig prettiger vindt.


Download de Zoe app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Zoe

 • Leuke lesbische chat & dating app
 • Veel functies bij gratis account
 • Veel foto mogelijkheden
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies