Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

De beste dating app voor het ontmoeten van Russische vrouwen

De beste dating app voor het ontmoeten van Russische vrouwen

Laatst bijgewerkt: 21 juli 2022

Vrouwen uit Rusland staan erom bekend erg aantrekkelijk, stijlvol, zorgzaam en bovendien ook nog eens intelligent te zijn. Niet zo gek dus dat steeds meer Westerse mannen een zwak hebben voor Russische dames. Wil je ook graag een Russische vrouw leren kennen, maar weet je niet hoe je daaraan moet beginnen? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we de beste apps om Russische vrouwen te ontmoeten op een rijtje! Daarnaast geven we ook nog een aantal handige tips waarmee je rekening moet houden als je Russische vrouwen wilt daten.


Apps om Russische vrouwen te ontmoeten

Het internet maakt het tegenwoordig mogelijk om Russische vrouwen te ontmoeten zonder dat je daarvoor ook maar één stap buiten de deur hoeft te zetten. Hoop jij ook je Russische droomvrouw online te leren kennen? Dan kun je volgens ons best snel een van deze datingapps op je mobieltje downloaden:


1. RussianCupid - Dating app voor Russische vrouwen

Screenshots RussianCupid appBekijk de RussianCupid app

RussianCupid

Icon RussianCupid app

RussianCupid is een niche datingapp voor iedereen die op zoek is naar een Russische man of vrouw. Hoewel de app voor iedereen is die een Russische partner wil ontmoeten, zitten er toch vooral Russische vrouwen op RussianCupid. Nadat je een gratis profiel aangemaakt hebt, kun je aan de hand van de uitgebreide zoekfunctie zoeken naar matches die bij je passen. Iedereen die je leuk lijkt, kun je met een hartje of een berichtje je interesse tonen. Het grootste voordeel van de app is de ingebouwde vertaalfunctie. Aangezien de meeste leden uiteraard geen Nederlands spreken, vertaalt RussianCupid de teksten op iemands profiel automatisch naar het Nederlands. De vertalingen zijn vaak erg letterlijk en dus zeker niet perfect, maar zo begrijp je wel alvast wat er staat en kun je op die manier communiceren met andere gebruikers. De app is in Nederland misschien (nog) niet erg bekend, maar heeft wereldwijd ondertussen meer dan twee miljoen actieve leden.

Pluspunten
  • Het grootste internationale dating netwerk
  • Gemakkelijk contact leggen
  • Snelle matching en partnervoorstellen
Minpunten
  • Communicatie meestal in het Engels, Duits of Russisch
Bezoek RussianCupid Download de RussianCupid app

2. Lexa - Nederlandse dating app met Russische leden

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa is een van de populairste dating platforms van Nederland, maar heeft daarnaast ook miljoenen leden wereldwijd. Lexa is een algemene datingapp en spreekt een brede doelgroep aan en daar zitten uiteraard ook Russische vrouwen bij. Naast een handig matchingsysteem, is er bij Lexa ook een uitgebreide zoekmachine. Met behulp van handmatige zoekopdrachten kun je zo snel en eenvoudig zoeken naar singles die aan jouw voorkeuren voldoen (zo kun je via de locatiefilter bijvoorbeeld ook op zoek gaan naar singles in een ander land). Heb je een interessant profiel gevonden? Dan kun je via de chatfunctie in contact komen met de persoon in kwestie.

Pluspunten
  • Grootste dating app van Nederland
  • Russische vrouwen ontmoeten in Nederland
Minpunten
  • Niet specifiek op Russische demografie gericht
Bezoek Lexa Download de Lexa app

Waarom in contact komen met Russische vrouwen?

Veel Westerse mannen hebben een zwak voor Russische schoonheden en dromen er dan ook van om een Russische vrouw te daten. Maar waarom willen zoveel mannen nu zo graag in contact komen met Russische vrouwen? Wat maakt deze vrouwen zo bijzonder?

Uiterlijk

Het is geen geheim dat Russische vrouwen erg vrouwelijk, elegant en stijlvol zijn. Ze zijn erg trots op hun uiterlijk en besteden dan ook graag veel tijd en aandacht aan hun verschijning door onder andere make-up te dragen en zich goed te kleden. Zo dragen ze graag hakken en sexy kledij. Mannen vinden dat hun Westerse vrouwen dit over het algemeen veel minder doen.

Karakter

Daarnaast wordt ook het karakter van slavische vrouwen erg gewaardeerd. Zo zijn vrouwen uit Rusland vaak heel zorgzaam. Ze zullen er altijd alles aan proberen te doen om je op je gemak te stellen. Ze zijn ook erg romantisch ingesteld en dragen liefde en familie hoog in het vaandel.

Russische vrouwen beschikken niet enkel over een groot gevoel voor humor, maar ze hebben ook optimisme aangeleerd en ontwikkeld. Ze proberen steeds het positieve in verschillende situaties te zien en hebben geleerd om van het leven te genieten.

Opleiding

Russische vrouwen zijn over het algemeen hoog opgeleid en dus intelligent. Deze kwaliteit zorgt ervoor dat ze goede en interessante gesprekspartners zijn en dat je ze mee kunt nemen naar elk type event.


Man-vrouwverhouding in Rusland

Ook Russische vrouwen zelf houden wel van Westerse mannen en dat om een aantal redenen. Allereerst heeft Rusland altijd een tekort aan mannen gekend in vergelijking met het aantal vrouwen; Russische vrouwen vinden in Rusland dus vaak geen geschikte partner omdat er simpelweg niet genoeg Russische mannen zijn.

Daarnaast staan we in Nederland ook al een stap verder wat betreft de man-vrouwverhouding. Zo worden mannen en vrouwen over het algemeen gelijk behandeld, terwijl dat in Rusland veel minder het geval is. Westerse mannen zullen immers ook hun steentje bijdragen aan het huishouden en de opvoeding van de kinderen. In Rusland, daarentegen, heerst nog veel meer het idee dat vrouwen in de keuken thuishoren.

Bovendien wordt er van Russische mannen vaak gezegd dat ze minder welgemanierd zijn. Ze houden van alcohol, drinken zich graag zat, zijn vaak grof en direct in hun communicatie en hebben minder respect voor vrouwen. Dit leidt vaak tot huiselijk geweld. Volgens bronnen zijn er nauwelijks betrouwbare statistieken over huiselijk geweld in Rusland, en is de omvang veel groter dan wat er in officiële bronnen wordt gemeld. Zo durven weinig slachtoffers aangifte doen of worden ze niet serieus genomen als ze dat wel doen.


Cultuurverschillen bij het leren kennen van Russische vrouwen

Daten met een Russische vrouw valt niet te vergelijken met daten met een Nederlandse vrouw; er zijn dan ook heel wat culturele verschillen waarmee je rekening moet houden. Wij zetten de uitdagingen die je te wachten staan voor jou op een rijtje!

Hoe benader je een Russische vrouw?

Als je gebruik maakt van een datingapp om je Russische droomvrouw te ontmoeten, is het vooral belangrijk om een uitstekende eerste indruk te maken. Daarom begin je best met het aanmaken van een goed online profiel. Voeg een aantal foto’s toe aan je profiel, waarop je stijlvol en elegant gekleed bent. Russische vrouwen vinden dat immers erg belangrijk. Geef op je profiel ook een uitgebreide en accurate beschrijving over wie je bent, wat je doet en wat je interesses zijn. Wees positief, maar blijf altijd eerlijk.

Bovendien is het belangrijk dat je weet hoe je Russische vrouwen moet benaderen. Een van de belangrijkste dingen die je moet weten is dat ze er niet van houden als je te snel gaat. Ze zullen zo al snel achterdochtig worden en denken dat je misbruik van hen wilt maken. Neem dus je tijd om eerst veelvuldig te chatten en elkaar beter te leren kennen voor je daadwerkelijk een offline date plant.

Hoe date je met een Russische vrouw?

Heb je na een tijdje online praten eindelijk een date ingepland met je Russische schone? Dat is natuurlijk best spannend, daarom is goed om alvast te weten hoe je zo’n date met een Russische vrouw het best aanpakt.

Zorg dat je goed voorbereid bent op de date. Russische vrouwen zijn meestal op zoek naar serieuze en diepgaande relaties, aangezien ze veel waarde hechten aan het huwelijk en het gezin. Daarom zal ze vaak hoge verwachtingen hebben van jullie date.

Zoals eerder gezegd houden Russische vrouwen van Westerse mannen omdat ze over het algemeen welgemanierd zijn. Toon dit dan ook en gedraag je als een echte heer: hou de deur voor haar open, help met haar jas en schuif haar stoel aan als jullie naar een bar of een restaurant gaan. Ook een kleine gift, zoals een boeketje bloemen, zal ze zeker weten te waarderen.

Lees je alvast wat in over haar geschiedenis en cultuur. Als je de traditie begrijpt waarin ze opgegroeid is, zul je ook haar gedrag en acties beter kunnen vatten. Begrijp ook wat ze zoekt in een partner. Zoals eerder gezegd worden mannen en vrouwen in Rusland niet gelijk behandeld en zijn Russische mannen niet altijd even liefdevol. Daarom kunnen vrouwen in Rusland vaak geen geschikte partner vinden. Ze zijn dus op zoek naar een man die lief en trouw is en haar respectvol behandelt.

De allerbelangrijkste tip bewaren we voor het laatst: wees jezelf! Uiteraard wil je graag een goede indruk maken op je droomvrouw, maar doe jezelf niet anders voor dan je bent. Je zult anders vroeg of laat sowieso door de mand vallen.

Taalbarrière

Als je datet met iemand uit een ander land of een andere cultuur, krijg je vaak te maken met een taalbarrière. Hoewel veel Russische jongeren tegenwoordig een aardig mondje Engels spreken, is de kennis van het Engels in Rusland niet zo wijdverspreid als bij ons.

Vertaalapps en woordenboeken kunnen je dan zeker uit de nood helpen, maar het kan ook handig zijn om zelf alvast een woordje Russisch te leren. Dat zal uiteraard niet makkelijk zijn, want de Russische taal verschilt erg van de Nederlandse taal. Begin daarom met een aantal basiswoorden en -zinnen of oefen alvast op het geven van complimentjes in het Russisch. Daarmee toon je je Russische schone bovendien ook dat je wel bereid bent om dingen voor haar te leren en dat je het serieus meent.

Familiewaarden

Van Russische vrouwen wordt vaak gezegd dat ze de beste echtgenotes zijn, omdat ze de traditionele waarden erg hoog houden. Zoals eerder gezegd zijn ze over het algemeen meestal op zoek naar een serieuze relatie, want ze willen graag een gezin stichten. Ze zien het immers als hun missie en roeping in het leven om moeder te worden. Deze vaardigheden leren ze al van jong van hun eigen moeder.


Russische vrouwen leren kennen buiten een datingsite of dating app

De beste en makkelijkste manier om Russische vrouwen te ontmoeten is dus via een datingsite of een datingapp. Aan de hand van zoekfilters kun je zo vaak heel eenvoudig zoeken op locatie. Vervolgens kun je elkaar eerst virtueel wat beter leren kennen voor je ook daadwerkelijk een offline date plant. Ben je toch niet zo’n fan van online daten en wil je je Russische droomvrouw liever in het ‘echte’ leven ontmoeten? Ook dan heb je een aantal opties:

Russische evenementen in Nederland

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wonen er ruim 35.000 Russen verspreid over Nederland. Het grootste deel daarvan is vrouw, dus er bestaat zeker een kans dat je je Russische droomvrouw gewoon in Nederland tegen het lijf kunt lopen. Russische evenementen die georganiseerd worden in Nederland zijn dan ook ideale gelegenheden om Russische vrouwen in eigen land te ontmoeten.

Vakantie naar Rusland

Er is uiteraard geen betere plaats om Russische vrouwen te leren kennen dan in hun eigen land. Hoewel je in de eerste plaats gaat om Russische vrouwen te ontmoeten, zijn ook de rijke culturele diversiteit en de adembenemende natuur van Rusland zeker een bezoekje waard; die vind je immers nergens anders ter wereld. Redenen genoeg dus om snel een ticketje te boeken naar dit spectaculaire land. Vanuit Nederland sta je op al op een viertal uurtjes in Rusland.

Wees je er uiteraard wel van bewust dat niet elke Russische vrouw naar Nederland zal willen verhuizen. Bedenk dus goed of jij wel bereid bent om te emigreren voor je Russische droomvrouw.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies