Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Wat is het beste alternatief voor Second Love?

Wat is het beste alternatief voor Second Love?

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Second Love is een van de meer bekende en controversiële datingsites. Het is namelijk een site die zich focust op mensen die al een relatie hebben. Overspel vereist natuurlijk veel discretie en dus heeft Second Love veel functies om je dat te bieden. Als je er werk van wil maken is Second Love daarom een prima keus, maar het is niet de enige site die zulke functies biedt.   

Daarom nemen we in deze review eerst een kijkje naar eventuele vervangingen van Second Love. Daarna bespreken we de nadelen van Second Love. Aan het eind van dit artikel kun je een betere afweging maken over welke site geschikt is voor jou.


1. VictoriaMilan - De beste vreemdgaan-app

Screenshots VictoriaMilan appBekijk de VictoriaMilan app

VictoriaMilan

Icon VictoriaMilan app

De meest voor de hand liggende optie is Victoria Milan. Deze datingsite probeert leden te veroveren op Second Love doormiddel van agressieve marketing en een grote ledenbasis. Daarnaast hebben ze meerdere voorzieningen om je privacy te beschermen, ook van je partner.   

Ledenbasis

Er zijn maar liefst 6,2 miljoen gebruikers actief op Victoria Milan. Daarmee hebben ze een ledenbestand dat verscheidene keren groter is dan die van gebruikelijke datingsites. Deze is uitgesmeerd over heel Europa en Scandinavië. Ter vergelijking heeft Second Love minder dan een miljoen leden. Daarnaast zijn deze strikt afkomstig uit de Benelux en dus minder variatie tussen gebruikers. Zelfs als je alleen in Nederland wil daten heb je meer keus: volgens hun telling heeft Victoria Milan 61 procent meer leden in Nederland dan Second Love.  

Discretie

Victoria Milan heeft qua discretie een streepje voor op Second Love. Zo is er een paniekknop die je in kan drukken als je partner onverwachts binnenloopt. Als je erop drukt verwijst die je bliksemsnel door naar een onschadelijke website die geen argwaan oproept. Ook facturering wordt niet weergegeven op je bankafschriften net als bij Second Love. Als je een gedeelde bankrekening hebt is er dus niks aan de hand.  

Foto’s kunnen geblurd worden als je wil, maar er zijn ook andere opties beschikbaar als je dat te ver vindt gaan. Zo kun je bijvoorbeeld in je foto’s maskertjes over je ogen plakken. Zo ben je onherkenbaar maar toch transparant. Dat is toch prettiger dan botweg alles te blurren of helemaal geen foto’s uploaden uit angst herkend te worden.   

Ook berichten worden anoniem gehouden. Na verloop van tijd worden de berichten die je stuurt automatisch verwijderd. Zo laat je geen sporen na, zelfs bij het communiceren. Mocht je een tijd je profiel niet hebben aangeraakt, word je vanzelf uitgelogd. Er is dus weinig kans dat je betrapt wordt als je je computer onbeschermd achterlaat.  

Beveiliging

Tegen online aanvallen is Victoria Milan ook beschermd. Ze hebben meerdere beveiligingscertificaten en behandelen persoonsgegevens met veel discretie. Gebruikers die betrapt worden op gedrag in strijd met hun reglement worden geblokkeerd. Tevens worden de betreffende IP-adressen op een blacklist gezet zodat ze niet terug kunnen komen met een ander profiel.  

Gebruiksgemak

Ook op gebruiksgemak is er wat te zeggen over deze datingsite. Er zijn bijvoorbeeld meer zoekfilters aanwezig dan op Second Love. Daarnaast is de website mooier weergegeven en gebruiksvriendelijker ontworpen. Als laatste voordeel heeft Victoria Milan een datingapp, in tegenstelling tot Second Love.  

Mocht je snel willen uitstappen, kun je jezelf uitschrijven binnen tien seconden. Victoria Milan benadrukt het gemak en de snelheid waarmee je je uitschrijft.  

Bezoek VictoriaMilan Download de VictoriaMilan app

2. C-date - goede focus op discretie en anonimiteit

Screenshots C-date appBekijk de C-date app

C-date

Icon C-date app

Een ander alternatief voor iemand die graag anoniem wil blijven tijdens het daten is C-Date. Hoewel deze site niet specifiek is voor mensen in een relatie is er dezelfde nadruk op privacy. De gebruikers die worden aangesproken zijn namelijk singles op zoek naar ‘momenten van passie.’

Ledenbasis

De C in C-Date staat voor casual. Dit is het Engelse woord voor ‘vrijstaand’ of ‘ontspannen.’ Het draait dus om kortstondige maar niet serieuze dates. Ideaal voor mensen die op het moment misschien helemaal geen behoefte aan een relatie hebben.

C-Date heeft als een van de weinige datingsites met deze doelgroep een overwegend groter aantal vrouwen dan mannen als lid. Dat er meer vrouwen dan mannen op C-Date zitten kan goed liggen aan het beleid van de site. Vrouwen krijgen namelijk gratis volledige lidmaatschappen. Om die reden is het waarschijnlijk dat het hoge percentage van vrouwen, zeker voor ‘casual’ datingsites, erg hoog blijft. Dat is op zich al bijzonder, maar er zijn meer voordelen aan deze site.

C-Date beweert wereldwijd meer dan 36 miljoen leden te hebben. Daar zitten ongeveer 300.000 Nederlandse Premiumgebruikers tussen. Dagelijks trekt de site meer dan 25.000 nieuwe leden aan. Het is dus een erg grote aanbieder, maar misschien minder bekend in de Benelux dan andere aanbieders. De meeste leden zijn tussen de 25 en de 44 jaar oud.

Zowel singles als koppels

De site geeft aan dat zowel singles als koppels welkom zijn. Je kunt bij het aanmaken van je profiel meerdere interesses opgeven die je zoekt. Dat kan een affaire zijn, maar ook ‘toekijken’ of een one night stand. Als je het gewoon doet om wat leuke gesprekken te hebben is dat ook geen probleem. Je kunt dan opgeven dat je er slechts bent om te flirten. Of dat je er alleen bent om te chatten met gebruikers. Je kunt meerdere interesses aankruisen. De website heeft dus een erg open houding naar gebruikers toe. Het is werkelijk casual dating, er worden helemaal geen verwachtingen gesteld aan de leden.

Discretie en privacy

Met de beveiliging zit het ook wel goed. C-Date heeft meerdere beveiligingscertificaten en voorzorgsmaatregelen zoals een SSL-certificering. Deze zijn terug te zien op de inlogpagina.

Je kunt je privacy ook zelf beschermen tegen andere gebruikers. Je kunt bijvoorbeeld instellen wie wel en niet je foto’s mogen bekijken. Mocht je in een relatie zitten met een partner die inzage heeft in je bankgegevens, geen zorgen: op de bankafschriften komen automatische incasso’s terug onder een andere naam.

Gebruiksgemak

C-Date heeft een datingapp voor zowel Android als Apple. Deze app heeft dan wel weer een beduidend lagere score dan die van Victoria Milan.

Bezoek C-date Download de C-date app

3. Ondeugend-daten - Voor spanning en overspel

Screenshots Ondeugend-daten appBekijk de Ondeugend-daten app

Ondeugend-daten

Icon Ondeugend-daten app

Ondeugend Daten is een datingsite voor mensen die op zoek zijn naar spannende dates, dus niet per se alleen voor overspel. Zoals de naam suggereert staat de site open voor allerhande soorten relaties, ook overspel. Vandaar is er ook aandacht voor je privacy.

Ledenbasis

Net als Novamora is Ondeugend Daten aangesloten bij Sexy Dating Networks. Je krijgt dus dezelfde ledenbasis als bij Novamora. De exacte aantallen zijn daarom moeilijk te peilen maar is naar schatting vrij groot.

Je kunt bij Ondeugend Daten terecht voor iedere soort date, maar zoals de naam en toon suggereren komt dat in de praktijk vooral neer op kortstondig ‘casual’ afspreken. Gebruikers worden aangemoedigd om open te zijn over hun (seksuele) verlangens. Je kunt op deze site ook zoeken naar koppels bijvoorbeeld.

Discretie

Vanwege de nadruk op fysiek contact is er eenzelfde mate van datagevoeligheid aanwezig op de site. Ook bij deze site wordt er streng gecontroleerd op nepprofielen. Je kunt daten via een anonieme postbus zodat niemand weet wie je bent.

Net als veel andere datingsites verbergt Ondeugend Daten je profiel voor zoekmachines als Google. Het kan dat je ook voor andere gebruikers even onzichtbaar wil zijn natuurlijk. Dat kan, want je kunt tijdelijk je account stilzetten. Daarmee verberg je je profiel voor andere gebruikers.

Gebruiksgemak

De vormgeving is even gelikt als die van andere datingsites van Sexy Dating Networks. Net als het bekendere Novamora is er de Fotozapper aanwezig als betaalde functie. Je kunt iemand beoordelen met een like of een afwijzing aan de hand van alleen de portretfoto. Het is een extra functie die veel datingsites met dezelfde doelgroep vaak achterwege laten. Ze hebben helaas geen app en die had er toch wel echt bij gemogen.

Bezoek Ondeugend-daten Download de Ondeugend-daten app

4. SF.dating (Secretflirt) - geheime contacten opbouwen

Screenshots SF.dating (Secretflirt) appBekijk de SF.dating (Secretflirt) app

SF.dating (Secretflirt)

Icon SF.dating (Secretflirt) app

SF in de naam staat voor Secret Flirt. Het is misschien bekender onder de naam die gebruikt werd toen het bedrijf van start ging in 2009, namelijk SecretFlirt. Alsnog is het een redelijk onbekende datingsite en misschien is dat een voordeel. De doelgroep is namelijk vooral op zoek naar buitenechtelijk contact.

Ledenbasis

SF Dating staat in het teken van daten buiten je sociale kring voor iedere relatiewens. Dat kan vriendschap inhouden, maar ook kortstondig no-strings-attached contact. Mede om deze reden zijn er redelijk wat profielen te vinden die specifiek op zoek zijn naar gebonden en discrete minnaars of minnaressen. Dit wordt vaak benoemd als ‘vriendschap plus.’

Het is niet helemaal duidelijk hoeveel mensen gebruik maken van SF Dating. Het is mogelijk dat de ledenbasis in omvang wat tegenvalt. Iedere week komen er nochtans ongeveer honderd nieuwe leden bij en melden tussen de 1000 en 1500 leden zich aan. Dit is natuurlijk niet per se representatief voor het aantal leden.

Discretie

SF Dating staat natuurlijk in het teken van geheimhouding. Als gratis lid kun je geen foto’s inzien van andere profielen. De meeste foto’s zijn sowieso afgeschermd. Om die te kunnen bekijken moet je een verzoek sturen om foto’s te delen. Dit is standaard op datingsites met de doelgroep van SF Dating, dus het is fijn dat ze niet achter blijven.

Er is redelijk wat ruimte om je profiel uit te breiden en daar zal je flink gebruik van moeten maken. Vanwege het hoge privacy gehalte moet je veel informatie over je persoonlijkheid en dergelijke achterwege laten. Het zeldzame gebruik van foto’s helpt dan ook niet. Om die reden kun je ook uitweiden over hoe je eruitziet, van lichaamsbouw tot lengte.

Wanneer je een kennismakingsbericht krijgt schermt SF Dating de externe contactinformatie af van dat profiel. Pas als het gesprek wordt vervolgd mag contactinformatie worden uitgewisseld tussen gebruikers. Deze regel zorgt ervoor dat contact alleen mogelijk is na enige bedenkingstijd tussen gebruikers.

Gebruiksgemak

SF Dating is niet een heel mooi weergegeven site. Het lijkt vooral gemaakt te zijn om op tablets of mobieltjes te kunnen werken. De webpagina’s zijn allemaal weergegeven in een kleine box met grote icoontjes om de weg te wijzen. Zodoende is er weinig tot geen uitleg beschikbar voor nieuwkomers over de functies van de site. Dat is even wennen misschien, zeker als je het op het begin al spannend vindt om te doen.

Uiteindelijk zal het gebruik wel meevallen vanwege de redelijk duidelijke icoontjes. Tot die tijd moet je hier en daar wat knoppen uitproberen om er gevoel voor te krijgen. Het is niet een bijzonder uitgebreide site dus misschien went het snel genoeg om er veel uit te krijgen.

Iets wat sterk tegenvalt is het ontbreken van een app. Juist deze vormgeving lijkt compleet ingesteld op appgebruik. Dat SF Dating alleen te gebruiken is als site is daarom ronduit vreemd.

Bezoek SF.dating (Secretflirt) Download de SF.dating (Secretflirt) app

5. Lexa - Minder anoniem, maar wel meer leden

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Datingsite Lexa is the odd one out in deze beschrijvingen. Het is verre van een datingsite voor exclusief gebonden gebruikers: het is zelfs een van de meest bekende en een van de grootste datingsites van heel Nederland. Ze profileren zichzelf als een datingsite voor iedereen en zijn er trots op dat hun diensten door zoveel Nederlanders gebruikt worden.

Ledenbasis

De ledenbasis binnen Nederland is enorm. Het is zelfs de meest bezochte datingsite van het land. Er zijn ongeveer twee miljoen gebruikers op zoek naar allerlei relaties: dat kan gaan om vriendschap, de ware of iets anders.

Er wordt geen specifieke doelgroep aangesproken door Lexa. Omdat zowel de ledenbasis als de verscheidenheid tussen gebruikers zo groot is heb je dus grote kans om tegen te komen wat je zoekt.

Discretie en anonimiteit: minder goede score

De discretie valt natuurlijk weer tegen vanwege de mainstream positionering. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om geen profielfoto’s te plaatsen om je eigen privacy te waarborgen, maar er zal een stuk minder begrip voor zijn dan op datingsites voor gebonden gebruikers. Profielen zonder foto’s hebben meestal veel minder aanspraak op hoge zoekresultaten en minder belangstelling van andere leden. Het is dus mogelijk dat het veel langer duurt voordat je iemand vindt.

Je zult redelijk omzichtig te werk moeten gaan op Lexa voor contact buiten een relatie om. Veel andere gebruikers zijn ongebonden en juist op zoek naar een relatie op de lange termijn. Ze zullen mogelijk niet bedacht zijn op je discrete wensen. Een manier om daarmee om te gaan is die duidelijk in je profiel zetten, maar misschien wil je daar niet aan. Als je te direct bent kun je al snel worden geweerd van de site. Je moet dus extra voorzichtig zijn in het communiceren van je verlangens als je gaat voor overspel.

Incognito modus

Eigenlijk is de enige voorziening voor werkelijke anonimiteit de Incognitomodus. Deze laat je profielen doorkijken zonder vervolgens in hun bezoekerslijst te verschijnen. Om dus discreet te werk te gaan zal wat verfijning vergen.

Uiteraard heeft Lexa een app. Omdat het een grote aanbieder is kun je rekenen op erg goede mobiele ondersteuning met veel opties en functies. Nadeel is dan weer dat je partner die ook kan zien op je mobieltje.

Gebruiksgemak

Lexa heeft als een van ‘s lands grootste datingsites goed nagedacht over hun design. Er is een goed werkende app, een mooie weergave en tal van functies. Het is daarom een goed te gebruiken datingsite die we zeker kunnen aanraden.

Bezoek Lexa Download de Lexa app

6. NovaMora - Goed alternatief met schappelijkere prijzen

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Dit is een datingsite met dezelfde insteek als Second Love en heeft daarom een aantal overeenkomsten. Dat maakt hem natuurlijk als een van de meest voor de hand liggende en best geschikte alternatieven voor het bekendere Second Love. Als bonus zijn de prijzen ook een stuk lager.

Ledenbasis

Als je lid wordt krijg je niet alleen de gebruikersbasis van Novamora te zien, maar ook de leden van geaffilieerde datingsites. Je hebt dus behoorlijk wat keuze uit een divers ledenbestand.

De grootte van Novamora is al even aantrekkelijk. Het exacte aantal leden is onbekend, maar het wordt geschat op 280.000. Er zijn meer dan een half miljoen bezoeken op de site per maand. Ze krijgen daarnaast duizenden nieuwe inschrijvingen per dag (met de aangesloten datingsites meegerekend waarschijnlijk).

Omdat dit ook een datingsite is voor overspel zit je meteen op dezelfde lijn als de andere gebruikers. Dat maakt communiceren prettig.

Discretie

Omdat Novamora dezelfde doelgroep beoogt als Second Love heeft die ook veel van dezelfde voorzorgsmaatregelen voor het behoud van privacy. Zo verschijnen incasso’s niet op je bankafschriften onder een herkenbare naam.

Daarnaast benadrukt Novamora meermaals dat het alles doet om nepprofielen tegen te gaan. Leden met bijbedoelingen worden zo goed mogelijk geweerd door een team moderators.

Gebruiksgemak

Je zult net als op Second Love vooral zelf op zoek moeten gaan met de zoekfunctie. Er is daarnaast ook een Tinder-achtige swipefunctie, de Fotozapper. Helaas heeft Novamora geen app.

Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

Nadelen van Second Love

Er zijn nog een paar nadelen aan Second Love die de moeite waard zijn om uit te lichten.

Geen dating app beschikbaar

Mogelijk hebben veel casual datingsites geen app omdat het te risicovol is om op je mobieltje te hebben. Het is tegenwoordig echter mogelijk om apps te versleutelen of te camoufleren. Daarom had een app prima moeten kunnen, al was het maar een karige uitvoering. Dat Second Love er geen heeft is gewoon zonde.

Website werkt soms niet goed

Hier en daar zitten hardnekkige bugs. Die zijn voor iedere gebruiker weer anders, maar er zijn veel gefrustreerde gebruikers die online hun verhaal doen. Hopelijk wordt de site binnenkort verbeterd en komt er wellicht ooit een mobiele app.

Beperkt aantal leden

Zoals hierboven is te lezen is Second Love niet bepaald de grootste datingsite, zelfs niet binnen deze doelgroep. Het is mogelijk dat je daarom wat sneller bent uitgekeken op Second Love dan op de alternatieven.

Verouderde website

Het ontbreken van matching algoritmes is onnodig zonde. Zeker vanwege het gebrek aan foto’s zou een algoritme het contactleggen makkelijker kunnen maken.

Man/vrouw verhouding

De man/vrouwverhouding is redelijk scheefgetrokken door het grotere aantal mannen. Dat is uiteraard een uitdaging voor iedere datingsite die zich profileert voor zogenaamd ‘casual’ daten.

Te duur

Second Love is een stuk duurder dan de meeste datingsites hierboven. Zeker met de verouderde website en interface is dat lastig uit te leggen.

Een keer wat nieuws

Als laatste kun je natuurlijk altijd weer iets nieuws proberen. Als je al lid bent (geweest) van Second Love kan het geen kwaad om andere sites te bekijken. Misschien krijg je bij een andere aanbieder meer waar voor je geld.


Vreemdgaan datingapp met de hoogste discretie en anonimiteit

De winnaar wat mij betreft is Victoria Milan. De functies, zeker degene die te maken hebben met het behouden van anonimiteit, zijn transparant en goed doordacht. Daarnaast heeft de site een enorme ledenbasis en is alsnog goedkoper dan Second Love.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies