Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

De 9 beste dating apps voor gescheiden mensen

De 9 beste dating apps voor gescheiden mensen

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer je na een lange relatie een tijdje gleden bent gescheiden is er een grote kans dat je je vorige partner nog op de traditionele manier hebt leren kennen. In een café tijdens het uitgaan, op je werk, via familie en vrienden of gewoon in de supermarkt. Tegenwoordig leren veel singles elkaar echter voor een groot deel via internet kennen, bijvoorbeeld met mobiele dating apps. Zou je deze manier van daten ook wel willen proberen? Dan hebben we in dit artikel alvast de 9 beste dating apps voor gescheiden mensen voor je.1. Alleenstaande Mama’s - Mobiele datingsite voor alleenstaande moeders

Screenshots Alleenstaande Mama’s appBekijk de Alleenstaande Mama’s app

Alleenstaande Mama’s

Icon Alleenstaande Mama’s app

Wanneer je een alleenstaande moeder bent kun je natuurlijk prima terecht op een algemene dating app, maar er bestaat dan altijd een kans dat je minder reacties krijgt dan singles zonder kinderen. Door lid te worden van Alleenstaande Mama’s voorkom je dat, want hier hebben alle singles kinderen en kom je uitsluitend in contact met vrijgezellen die ook alleenstaande ouders zijn of er totaal geen moeite mee hebben om met een alleenstaande ouder te daten. Ben je een single vader? Kijk dan naar de volgende app in dit overzicht!

Pluspunten
 • Kinderen totaal geen bezwaar
 • Handmatig gecontroleerde profielen
Minpunten
 • Mobiele datingsite dus geen app
Bezoek Alleenstaande Mama’s Download de Alleenstaande Mama’s app

2. Alleenstaande Papa’s - Mobiel daten voor alleenstaande vaders

Screenshots Alleenstaande Papa’s appBekijk de Alleenstaande Papa’s app

Alleenstaande Papa’s

Icon Alleenstaande Papa’s app

De mobiele datingsite Alleenstaande Papa’s is de tegenhanger van het hierboven beschreven Alleenstaande Mama’s, maar dan zoals je zult begrijpen speciaal voor single vaders. Die kunnen via dit platform in contact komen met single moeders, of met andere vrouwen die er helemaal geen probleem in zien om met mannen te daten die al kinderen hebben. Zo word je als man dus nooit meer afgewezen op het feit dat je al kinderen hebt. Goed om te weten: single vaders en moeders van Alleenstaande Mama’s en Alleenstaande Papa’s kunnen elkaar ook vinden nadat ze zich op slechts een van deze beide apps hebben aangemeld.

Pluspunten
 • Nooit meer afgewezen vanwege je kinderen
 • Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk
Minpunten
 • Mobiele datingsite en geen app
Bezoek Alleenstaande Papa’s Download de Alleenstaande Papa’s app

3. Lexa - Algemene datingsite voor serieuze relatie

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa is een van de bekendste algemene dating apps. Hier vind je dus niet uitsluitend gescheiden mannen en vrouwen, maar gewoon heel veel singles uit heel Nederland van verschillende niveaus en ook met heel diverse redenen om te komen daten. De meeste vrijgezellen zoeken echter gewoon een lange relatie. Omdat er geen geavanceerde matching is kan het daten soms een beetje willekeurig aanvoelen, maar door zelf vakkundig te selecteren tijdens het zoeken kun je hier wel gewoon een leuke date en wellicht ook al snel een duurzame relatie vinden.

Pluspunten
 • Heel veel verschillende leden
 • Dating app met beproefd concept
Minpunten
 • Geen geavanceerde matching
Bezoek Lexa Download de Lexa app

4. Parship - Serieuze matching voor gescheiden mannen en vrouwen

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Wanneer je via mobiele dating op een serieuze manier op zoek wilt naar een nieuwe partner kan dat eigenlijk niet beter dan met behulp van de Parship app. Parship baseert zijn mobiele dating namelijk op een geavanceerd matchalgoritme dat perfecte matches voor je zoekt op basis van je antwoorden tijdens een zeer uitgebreide persoonlijkheidstest. Het nadeel daarvan is dat je in het geheel niet zelf op zoek kunt naar singles, maar altijd uit de beschikbare matches moet kiezen. Gelukkig zijn die vrijwel altijd van goede kwaliteit en omdat je op deze app eigenlijk nooit inactieve profielen tegenkomt heb je een grote kans op een leuke date.

Pluspunten
 • Met uitgebreide persoonlijkheidstest
 • Inzicht in je eigen karakter en wensen
Minpunten
 • Geen handmatige zoekfunctie
Bezoek Parship Download de Parship app

5. EliteDating - Dating voor hoogopgeleide mannen en vrouwen

Screenshots EliteDating appBekijk de EliteDating app

EliteDating

Icon EliteDating app

Elitedating is een van de weinige overgebleven dating apps die zich uitdrukkelijk richten op hoogopgeleide singles. Wanneer je als gescheiden man of vrouw van hbo of universitair niveau bent en ook een nieuwe partner zoekt die bij dat niveau past kan Elitedating dus zeker de juiste keus zijn. Net als bij Parship profiteer je hier van een geavanceerde matching op basis van de door je ingevulde persoonlijkheidstest. Die is iets lastiger in te vullen via de mobiele Elitedating app dan bij de Parship app, maar nog altijd is het prima te doen. En wanneer je eenmaal online staat met je eigen profiel zorgt die test ervoor dat je uitsluitend aan goed matchende profielen gekoppeld zult worden.

Pluspunten
 • Speciaal bestemd voor singles van niveau
 • Geavanceerd matchalgoritme
Minpunten
 • Niet geschikt voor alle singles
Bezoek EliteDating Download de EliteDating app

6. MetJou - Romantische dating via internet app

Screenshots MetJou appBekijk de MetJou app

MetJou

Icon MetJou app

Wanneer de geavanceerde matching van Elitedating en Parship je wat begint te benauwen en je dus liever zelfstandig op zoek gaat naar leuke nieuwe singles, dan is de mobiele datingsite MetJou een prima mogelijkheid. Daar maak je simpelweg binnen een paar minuten een eigen profiel aan en kun je daarna direct volop gaan zoeken naar andere leuke vrijgezellen. De FotoZapper kan daarbij zowel leuk als handig zijn, want daarmee ben je in staat om in hoog tempo allemaal verschillende singles aan je voorbij laten trekken en ze te beoordelen. MetJou werkt op dat moment op een manier die vergelijkbaar is met Tinder, maar biedt tegelijkertijd wel meer opties dan die andere populaire app. Mocht je Tinder dus wat te eenvoudig vinden, dan kun je ook gerust eens deze mobiele datingsite proberen.

Pluspunten
 • FotoZapper werkt handig en snel
 • Uitgebreidere profielen dan Tinder
Minpunten
 • Geen uitgebreide matching
Bezoek MetJou Download de MetJou app

7. Ourtime - Online daten voor 50-plussers

Screenshots Ourtime appBekijk de Ourtime app

Ourtime

Icon Ourtime app

Ben je na je vijftigste weer single geworden na een scheiding? Dan kan het een goed idee zijn om je specifiek aan te melden op een dating app voor 50plussers. Bijvoorbeeld op de mobiele app van Ourtime.nl. Je profiteert er van een betrouwbaar datingplatform met gecontroleerde profielen waar maar liefst een derde van alle leden een nieuwe liefde vindt. De matchgame is een leuke manier om via je mobiele telefoon snel allerlei verschillende profielen te kunnen beoordelen. Als je een match met elkaar hebt kun je natuurlijk ook direct met elkaar chatten.

Pluspunten
 • Ideaal voor gescheiden vijftigers
 • Serieus daten voor een relatie
Bezoek Ourtime Download de Ourtime app

8. 50plusmatch - De nummer 1 dating app voor vijftigplussers

Screenshots 50plusmatch appBekijk de 50plusmatch app

50plusmatch

Icon 50plusmatch app

Met de 50PlusMatch dating app kom je eenvoudig in contact met andere 50-plussers. Dat kan natuurlijk heel goed gaan om pas gescheiden mensen net als jij. Via de 50PlusMatch app kun je makkelijk nieuwe mensen leren kennen, doordat je bijvoorbeeld ook je favoriete bezigheden eenvoudig met andere mensen kunt delen. Zo vind je ook op latere leeftijd na een scheiding alsnog iemand die perfect bij jou past en waar je heel veel mee gemeen hebt. De app heeft soms wat kuren, maar dat kun je vaak verhelpen door hem even opnieuw te installeren op je telefoon.

Pluspunten
 • Alleen singles van boven de 50
 • Veel gescheiden mannen en vrouw
Minpunten
 • De app hapert soms
Bezoek 50plusmatch Download de 50plusmatch app

9. Tinder - De populairste casual dating app

Screenshots Tinder app

Tinder

Icon Tinder app

Door je aan te melden bij Tinder doe je meteen actief mee bij een van de populairste online datingplatformen ter wereld. Deze dating app zal je wellicht niet direct de serieuze relatie opleveren waar je naar op zoek bent, maar als je ook wel zin hebt om vrijblijvend te swipen en daten kun je prima bij Tinder terecht. Alhoewel de meeste Tinderaars tussen de 20 en 30 jaar zijn kom je er ook steeds vaker 30-plussers en 40-plussers tegen. Afhankelijk van het type date dat je zoekt kan ook deze gebruiksvriendelijke dating app een uitstekende optie zijn.

Pluspunten
 • Vrijblijvende contacten vinden
 • Heel makkelijk swipen en matchen
Minpunten
 • Niet ideaal voor serieuze relatie

4 tips om aan het daten te raken als je gescheiden bent

Hoe kun je weer beginnen met daten als je na een lange relatie bent gescheiden? Wellicht ben je bang dat je niet meer weet hoe je nieuwe singles kunt leren kennen, of dat je het flirten misschien wel verleerd bent na zo lang in een relatie te hebben gezeten. Gelukkig ondervinden de meeste gescheiden mannen en vrouwen dat dit vanzelf weer terugkomt en dat het ook helemaal niet zo moeilijk is om met leuke vrijgezellen in contact te komen. Met name dankzij bekende en minder bekende dating apps en mobiele dating sites is dat namelijk makkelijker dan het ooit is geweest. Hoe kun je zelf weer beginnen met daten?

1. Kies voor bovenstaande apps

Ten eerste is het een goed idee om te kiezen voor een van de apps die we hierboven hebben besproken. Voor elk van die apps hebben we namelijk laten zien waarom die zo interessant is voor jou als gescheiden man of vrouw. Zo heb je als single met kinderen veel baat bij een app die speciaal is  gericht op alleenstaande vaders en moeders, en ben je als gescheiden vijftiger perfect op je plek op een dating app zoals 50PlusMatch of Ourtime. Elke mobiele dating app heeft zijn eigen doelgroep en als jij in die doelgroep valt zit je altijd goed bij een dergelijke app.

2. Ga voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit

Als gescheiden man of vrouw weet je waarschijnlijk al lang en breed wat je zoekt in een nieuwe partner. Vaak weet je ook al perfect hoe je zelf in elkaar zit en dus ook wat voor mensen goed bij je zouden passen. Daarom is het belangrijk om jezelf tijdens het daten vooral te richten op kwaliteit en niet op kwantiteit. Hoe doe je dat?

Gerichte partnervoorstellen

Wanneer een dating app gebruik maakt van gerichte partnervoorstellen kan dat een groot verschil maken. Apps zoals Parship en Elitedating baseren alle partnervoorstellen bijvoorbeeld op je eigen persoonlijkheid, karakter, interesses en voorkeuren. Elke match die je krijgt voorgeschoteld past bij het matchprofiel dat de app van je heeft opgesteld. Dat biedt dus ook veel meer potentie voor het ontmoeten van een gelijkgestemd persoon dan wanneer je zelf eindeloos door de vele duizenden profielen moet swipen.

Bewezen matchalgoritme

Natuurlijk kan elke app beweren dat het je passende partnervoorstellen zal doen, maar het is ook belangrijk dat er een bewezen algoritme achter die matching schuilgaat. De statistieken van veel dating apps die met een wetenschappelijk onderbouwd matchalgoritme werken zijn indrukwekkend te noemen. Volgens de gegevens van dating apps zoals Parship en Elitedating vindt ongeveer een derde van alle leden een passende match. Elke vraag die je op die apps krijgt is zorgvuldig uitgedacht en onthult een klein stukje van je persoonlijkheid. De dating app leert zo gaandeweg steeds beter welke singles er echt uitstekend bij je zouden passen, met een groot succespercentage tot gevolg.

3. Datingprofiel optimaliseren

Veel mensen die voor het eerst online gaan daten via internet realiseren zich niet dat je datingprofiel als een soort visitekaartje werkt. Het is echter zo dat je datingprofiel je enige kans is om een goede eerste indruk te maken bij andere singles. Je kunt niet bij elke dating app even uitgebreide profielen aanmaken, maar hoe je jouw profiel vormgeeft blijft wel altijd heel belangrijk. Waar moet je daarbij allemaal op letten?

Foto’s

Mobiel daten is voor veel mensen niet veel meer dan elke dag even door de nieuwe profielen swipen. Daarbij wordt veelal alleen de foto’s geselecteerd omdat dit makkelijk en snel gaat. Je zult jezelf er ongetwijfeld ook op betrappen dat je met name iemands foto’s bekijkt om jezelf een indruk te vormen van die single. Welke app je dus ook kiest uit onze lijst, je moet altijd zorgen dat je een een aantal afwisselende en gewoon goede foto’s erop zet. Zo is de hoofdfoto (de foto die je als eerste ziet bij je profiel) eentje waarop je gezicht goed te zien is. Daarbij plaats je nog wat aanvullende foto’s die een goed beeld van je geven, bijvoorbeeld van je favoriete sport of andere bezigheden en interesses.

Profieltekst (bio)

Bij elke dating app heb je de mogelijkheid om wat over jezelf te schrijven. Bij de ene app gaat dit om een paarwoorden of zinnen, bij andere apps kun je een veel langer verhaal kwijt. Je past je profieltekst (ook wel bio genoemd) altijd aan de app aan waarvoor hij is bedoeld. Bij een app zoals Tinder probeer je in met een paar pakkende termen de interesse van andere singles te grijpen. Bij apps die zijn bedoeld voor het vinden van een serieuze relatie doe je wat meer informatie over jezelf uit de doeken. Maak het ook dan niet te lang, want een goede profieltekst is opvallend, positief en soms grappig, maar vooral interessant en zeker niet te lang. Een goede profieltekst kan het verschil betekenen tussen match of geen match, dus besteed er altijd voldoende aandacht aan.

4. Ga betrouwbaar online daten

Het aller belangrijkste wanneer je begint met online daten is dat je dat op een betrouwbare manier gaat doen. Maar hoe ontdek je of een bepaalde manier van online daten (bijvoorbeeld een bepaalde dating app of datingsite) echt veilig en betrouwbaar is? Zoals veel andere dingen die je online doet brengt internetdating een aantal risico’s met zich mee en het is goed om daarvan op de hoogte te zijn. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende gevaren:

Datingfraude

Bij datingfraude wordt er contact met je opgenomen door nepprofielen. Die proberen je vertrouwen te winnen en te zorgen dat je verliefd op ze wordt, zodat ze na verloop van tijd om geld kunnen vragen. Het is altijd goed om op je hoede te blijven. Let op de volgende signalen: iemand wil je maar niet in het echt ontmoeten, communiceert in het Engels of in gebroken Nederlands of heeft telkens problemen heeft waar geld van jou voor nodig is. Twijfel je over iemand? Google dan de foto’s om te checken of die misschien ook op andere datingprofielen worden gebruikt.

Nepprofielen

Er zijn ook nepprofielen die niet tot doel hebben om je na verloop van tijd telkens steeds grotere geldbedragen afhandig te maken, maar waarbij het contact op zichzelf al een manier is om aan je te verdienen Sommige dating apps en dating sites zetten die namaakprofielen in om contacten op gang te brengen die nooit tot een echte date zullen leiden. Als je jezelf beperkt tot de sites en apps met het Keurmerk Veilig Daten uit ons overzicht zal dit je niet zo snel overkomen.


Klaar voor een nieuwe relatie?

Hoe weet je nu dat je na een scheiding echt weer klaar bent voor een nieuwe relatie? Hoeveel tijd dat in beslag neemt verschilt per persoon, maar het is ook afhankelijk van de manier waarop je vorige relatie is beëindigd. Wanneer je geen pijn of woede meer voelt als je terugdenkt aan je scheiding en weer echt zin hebt om een nieuw persoon te leren kennen, dan kun je stellen dat je wel weer toe bent aan een nieuw avontuur. Hier lees je hoe je daarbij te werk kunt gaan.

Meteen op zoek naar een serieuze relatie?

Natuurlijk is het helemaal geen moeten om direct op zoek te gaan naar een serieuze relatie. Je kunt ook rustig weer beginnen met daten door op een app zoals Tinder leuke nieuwe contacten op te doen, er lekker wat op los te flirten en gewoon maar eens te zien waar dat toe leidt. Dat kan met name interessant zijn wanneer je eerst ook gewoon even wilt genieten en niet direct een nieuwe relatie in wilt rollen. Toch blijken de meeste gescheiden mannen en vrouwen wel gewoon meteen op zoek te willen naar een serieuze relatie. Dan is het vaak beter om een app zoals Tinder links te laten liggen en direct voor een serieuzere dating app te kiezen.

Kijk om je heen en leer nieuwe mensen kennen

Daten hoeft natuurlijk niet alleen maar online plaats te vinden. Je kunt ook gewoon in je eigen omgeving eens wat meer om je heen kijken. Je kunt bijvoorbeeld aan bepaalde activiteiten mee gaan doen of naar plaatsen te gaan waar je nieuwe mensen kunt leren kennen. Tussen alle nieuwe mensen die je dan leert kennen zitten dan ongetwijfeld ook singles die wel in zijn voor een nieuwe relatie. Dit is geen garantie op succes, maar het is goed om je horizon breed te houden en niet alleen via internet te daten.

Hoe kom je erachter dat iemand anders single is?

Je komt als single natuurlijk regelmatig leuke mensen tegen waar je wel interesse in hebt, maar hoe kom je er nu achter of die persoon ook single is? Dat is best wel lastig, maar er zijn een aantal signalen en reacties waar je op kunt letten:

 • Als iemand met je begint te flirten kan dat een indicatie zijn dat die persoon single is en op zoek is naar een relatie. Natuurlijk ga je dus altijd mee in het flirten als je de persoon in kwestie wel leuk vindt. Maar onthoud wel dat veel mensen die in een relatie zitten ook wel van een beetje flirten houden. Check dus nog wel ook via andere wegen of die man of vrouw echt vrijgezel is.
 • Wanneer iemand je leuk vindt maar al een relatie heeft zal die dat vaak laten weten door eventjes de eigen partner te noemen tijdens een gesprek. Dat is vaak een bewust signaal om je duidelijk te maken dat het flirten wordt gewaardeerd, maar dat het wel daarbij zal blijven. Sommige mensen doen het ook onbewust, omdat ze zich schuldig voelen over het flirten met een vreemd tegenover hun bestaande partner.

Zoals je merkt zijn er absoluut signalen die je kunt oppikken dat je met een single te maken hebt, maar helaas biedt dit geen garantie. Alleen door het direct te vragen krijg je echt uitsluiting. Maar uiteindelijk maakt het ook niet zoveel uit, want als je bereid bent af en toe een blauwtje te lopen staat er geen straf op flirten of iemand mee uit vragen. Dan merk je het vanzelf als die man of vrouw helemaal niet single is.

Goede gelegenheid om je kleding en uiterlijke verzorging te moderniseren

Het online plaatsen van je datingprofiel kan ook een mooi moment zijn om je eigen verschijning eens onder de loep te nemen. Ben je niet eens toe aan een frisse garderobe, nieuwe haardracht of iets anders waarmee je weer helemaal bij de tijd bent? Een volledige metamorfose is wellicht wat teveel van het goede, maar zorgen dat je positief voor de dag komt is wel het minste dat je kunt doen als je weer gaat daten.

De kans is groot dat je inmiddels wat meer rimpeltjes hebt dan toen je voor het eerst ging daten en wellicht heb je ook niet meer het strakke lijf dat je ooit had. Maar een nette uitstraling en goed verzorgd voor de dag komen zijn nog veel belangrijker. Ga dus altijd keurig gekapt en goed gekleed door het leven. Dan kun je ook zomaar eens een veelbelovend romantisch contact opdoen tijdens je dagelijkse bezigheden.

Durf weer te flirten

De kans is aanwezig dat je al heel lang niet meer hebt geflirt wanneer je net uit een langdurige relatie komt. Maar niet getreurd, want flirten is net als fietsen en je verleert het dus nooit. Het belangrijkste is dat je het gewoon weer durft te gaan doen. Na je eerste succesje wordt het vanzelf weer makkelijker, dat kunnen we je alvast beloven.

Een goed eerste stap is zorgen dat je weer bij veel andere singles in de buurt komt. Doe dus gerust eens mee met een avondje speeddating. Niet zozeer om daar direct de man of vrouw van je dromen te vinden, maar puur om weer in de stemming te komen voor het daten en ook weer eens wat te flirten.

Stel je verwachtingen bij

Wanneer je op latere leeftijd weer vrijgezel wordt zul je wellicht al snel merken dat de spoeling dunner is dan vroeger. Veel van je leeftijdsgenoten zijn al getrouwd of zitten in een relatie. Het is daarom goed om je verwachtingen wat bij te stellen, want het is niet meer zo logisch dat mensen van je eigen leeftijd massaal op zoek zijn naar een leuke partner. Door daar realistisch over te zijn voorkom je dat je snel teleurgesteld raakt. Maak het jezelf makkelijker door je blikveld te verruimen en ook te zoeken binnen een iets andere leeftijdscategorie. Of zoek simpelweg naar singles die wat verder weg bij je wonen. Wees ook niet te kritisch op iemands uiterlijk maar laat je gewoon verrassen door een leuke flirt, chat of een onverwachte match op je favoriete dating app.

Wees eerlijk en open

De kans is groot dat je inmiddels een sterke persoonlijkheid hebt ontwikkeld met een duidelijke mening over wat je wel en niet wilt in het leven. Het heeft dus niet zoveel zin om dat onder stoelen of banken te steken. Wanneer je bepaalde zaken heel belangrijk vindt in het leven heeft het geen nut om die te verloochenen, alleen maar om een partner te vinden. durf gewoon je belangrijkste eisen en wensen op je profiel te zetten en ook eerlijk daarover te zijn tijdens het chatten en daten. Je vindt dan eerder iemand die echt bij je past.

Loop niet te hard van stapel

Waar je vast niet op zit te wachten is een nieuwe breuk, relatief kort na je scheiding. Daarom is het verstandig om het gewoon rustig aan te doen en niet al te hard van stapel te lopen met een leuke match. Leer elkaar in een rustig tempo kennen om te ontdekken of jullie echt goed bij elkaar passen. Dat betekent niet dat je wekenlang moet gaan tijdrekken voor je elkaar in het echt ontmoet, maar vooral dat je niet teveel druk op zo’n eerste date zet. Als je echt voor elkaar gemaakt bent dan zal dat vanzelf duidelijk worden.

Praat niet over je ex

Een nieuwe relatie betekent samen naar de toekomst kijken. Daarom is het altijd het beste om niet hele verhalen te gaan vertellen over je vorige relatie of je ex-partner in het bijzonder. Helemaal wanneer de relatie op een onprettige manier is stukgelopen is het lastig om neutraal over je ex te praten en je wilt niet nukkig of wraakzuchtig overkomen. Dan zal de conclusie van de persoon waarmee je datet al snel zijn dat je nog niet over je ex heen bent. Wanneer je hele directe vragen krijgt over je vorige relatie(s) kun je die natuurlijk gewoon beantwoorden, maar hou het ook dan bij kale feiten en relatief beknopt en eenvoudig.

Zorg ervoor dat je over je ex heen bent

Opnieuw gaan daten terwijl je de breuk met je ex nog niet hebt verwerkt is vaak geen goed idee. Je kunt niet een nieuwe relatie gebruiken om oude wonden te laten helen. De kans is veel groter dat wat in de weg zat in je vorige relatie ook nu weer de kop op zal steken. Ook is het oneerlijk voor de ander, die helemaal niet zit te wacht op nare verhalen of ervaringen met je ex-partner. Heb je moeite met het verwerkingsproces of duurt het allemaal te lang naar je zin, dan is het echt geen schande om na een scheiding een tijdje in therapie te gaan. Een therapeut kan je bepaalde inzichten geven en helpen om je ex achter je te laten. Zo kun je met een frisse blik en een opgeruimd gemoed een nieuwe partner zoeken, wat een succesvolle uitkomst altijd ten goede zal komen.

Volg je gevoel

Tot slot is het belangrijkste om altijd je gevoel te blijven volgen wanneer je weer begint met daten. Hoeveel je aan het datingproces ook kunt beredeneren, uiteindelijk draait het erom dat je een bepaalde chemie met iemand moet voelen. Ook al is het voor veel gescheiden mensen lang geleden dat ze hebben gedatet, het gevoel van een vonk die overslaat zul je altijd herkennen.


Daten wanneer je kinderen hebt

Daten wanneer je kinderen hebt hoeft helemaal geen belemmering te zijn. Dankzij mobiel dating apps is tijdgebrek vaak niet echt een probleem meer. Er is altijd wel een moment te vinden om even profielen te swipen of met een match te chatten. Wat natuurlijk wel kan gebeuren is dat sommige singles je niet interessant vinden wanneer blijkt dat je kinderen hebt. Wat kun je dus als alleenstaande ouder doen om gelijkgestemde singles te vinden?

Dating apps voor alleenstaande moeders en vaders

Het is vaak een hele goed keuze om een dating app te kiezen die speciaal is bedoeld voor alleenstaande moeders en vaders. Daar hoef je nooit onder stoelen of banken te steken dat je kinderen hebt en zul je er ook nooit op worden afgerekend. We bespraken in dit artikel al de mobiele dating sites Alleenstaande Mama’s en Alleenstaande Papa’s, twee perfecte voorbeelden van apps waar je als single vader of moeder naar een leuke date kunt zoeken. Iedereen die je er tegenkomt is single en heeft zelf kinderen, of heeft juist helemaal geen moeite met vrijgezellen die al ouders zijn.

Wanneer vertel je dat je kinderen hebt?

Maak je gebruik van een dating app die niet specifiek voor alleenstaande ouders is bedoeld? Dan kan het best wel lastig zijn om het ideale moment te vinden om te vertellen dat je al kinderen hebt. Veel single ouders kiezen er daarom voor om al op hun datingprofiel duidelijk te maken dat ze kinderen hebben. Dan krijg je gegarandeerd minder reacties, maar weet je wel zeker dat iemand die je benadert er geen probleem mee heeft dat je een gescheiden ouder bent. Maar je kunt er ook voor kiezen om het nog niet op het datingprofiel te zetten en het pas ter sprake te brengen wanneer je echt een goede klik met iemand blijkt te hebben. Verzwijg het echter niet te lang, want dan doet het extra pijn als de persoon je alsnog afwijst. Ook heb je dan veel tijd besteed aan iemand die toch geen goede match voor je bleek te zijn.

Wanneer introduceer je je kinderen?

Los van het noemen van je kinderen is het wel belangrijk om die zo lang mogelijk buiten het hele datingproces te houden. Sommige ouders kunnen de verleiding niet weerstaan om hun nieuwe partner (of een veelbelovende date) snel ook aan hun kinderen voor te stellen om te checken hoe dat klikt. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kan dat echter heel verwarrend voor ze zijn. Hou je kinderen er dus zo lang buiten als maar enigszins kan. Pas als je zeker weet dat je nieuwe vriend of vriendin echt de ware is en jullie de rest van jullie leven met elkaar door willen brengen kun je erover na gaan denken om kinderen in die relatie te introduceren. Doe dat eerst tijdens korte momenten, waarbij jullie bijvoorbeeld samen wat gaan doen. Geef je kinderen ook zoveel mogelijk tijd om aan de nieuwe situatie te wennen.

Kinderen bieden een goede gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten

Tot slot is het ook nog even goed om te vermelden dat kinderen heus niet altijd een barrière zijn bij het vinden van een date of een nieuwe relatie. Kinderen kunnen namelijk ook allerlei goede gelegenheden bieden om andere single ouders te leren kennen. Gemiddeld loopt een derde van alle huwelijken en lange relaties stuk. Dat betekent dat je echt niet de enige bent die op een bepaald moment alleen met je kinderen naar een bepaalde activiteit gaat. Hou dus je ogen open en knoop zoveel mogelijk praatjes aan met andere ouders die single lijken te zijn. Je weet maar nooit of je daar een telefoonnummer van een leuke single mama of papa aan overhoudt!


Problemen? Dating coach kan hulp bieden

Daten als gescheiden man of vrouw is niet altijd makkelijk. Een lang huwelijk dat op de klippen loopt gaat je vaak niet in de koude kleren zitten. Al helemaal niet wanneer het je ex was die de relatie om wat voor reden dan ook heeft beëindigd. Wanneer je op een bepaald moment erachter komt dat het daten toch meer van je vergt dan je eerst dacht, of dat je niet de matches vindt waar je naar op zoek was, dan kan het helpen om een datingcoach in de hand te nemen. Een single coach of datingcoach kan voor jou in kaart brengen wat voor single je bent en wat voor iemand goed bij je zou passen. Hij of zij geeft daarbij hele concrete tips die je meteen bij het flirten, matchen of op je datingprofiel in kunt zetten.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies