Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

De 8 beste internationale dating apps

De 8 beste internationale dating apps

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wil je eens wat verder kijken dan in je eigen regio en zelfs gaan daten met singles in andere landen? Dan is het natuurlijk heel belangrijk dat je daarvoor de juiste dating app kiest.

Op deze pagina bespreken we daarom 8 apps waarmee je als single in Nederland makkelijk en vooral ook heel veilig kunt daten met vrijgezellen in andere landen. Of je nu jouw volgende partner wilt gaan zoeken in België, Duitsland, Frankrijk, of veel verder weg in Azië, Afrika of Zuid-Amerika, er is altijd een dating app die daar helemaal geknipt voor is.


1. InternationalCupid - Internationaal romantisch dating platform

Screenshots InternationalCupid appBekijk de InternationalCupid app

InternationalCupid

Icon InternationalCupid app

International Cupid is een van de grootste en bekendste datingplatformen voor internationale dating. Het gaat om een mobiele site en geen dating app, maar is wel volledig geschikt voor gebruik via de mobiele telefoon.

Omdat de app er speciaal op is gericht om singles uit verschillende landen aan elkaar te koppelen krijg je tal van functies tot je beschikking die dat makkelijker maken. Zoals bijvoorbeeld een automatische vertaaloptie voor persoonlijke berichtjes. Ook weet je zeker dat de mensen die je er tegenkomt open staan voor een serieuze relatie. International Cupid is onderdeel van een groter netwerk met vergelijkbare dating apps, die dan telkens voor een bepaalde regio of een land zijn bedoeld.

Wanneer International Cupid dus iets te algemeen voor je is kun je ook kijken of een van die andere apps een goed alternatief zou kunnen zijn.

Pluspunten
 • Daten met veel verschillende nationaliteiten
 • Enorm populair over de hele wereld
Minpunten
 • Geen app maar mobiele datingsite
Bezoek InternationalCupid Download de InternationalCupid app

2. Lexa - Serieus daten in meerdere Europese landen

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Dating app Lexa maakt onderdeel uit van het Meetic platform, waar singles uit een groot deel van Europa op zoek kunnen naar een nieuwe relatie. Lexa en Meetic zijn daardoor goede opties wanneer je graag in contact wilt komen met vrijgezellen uit West-Europa, zoals in België, Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Dit alleen doen met de Lexa app is niet ideaal, want dan kom je voornamelijk andere singles uit Nederland tegen. Maar de Meetic apps die voor andere landen zijn bedoeld kun je ook gewoon installeren en zullen je heel bekend voorkomen als je ook Lexa al hebt gebruikt.

De apps hebben veel functies die heel eenvoudig werken en waarmee je alles tot je beschikking krijgt dat je nodig hebt om succesvol mobiel te daten.

Pluspunten
 • Ideaal voor daten binnen Europa
 • Gebruiksvriendelijke dating app
 • Veel aandacht voor veiligheid en privacy
Minpunten
 • Meerdere losse dating apps
Bezoek Lexa Download de Lexa app

3. Be2 - Vrijblijvende dating overal ter wereld

Screenshots Be2 appBekijk de Be2 app

Be2

Icon Be2 app

Met de Be2 app krijg je direct toegang tot mensen van over de hele wereld die op zoek zijn naar allerlei verschillende contacten, waaronder dates en relaties.

Be2 maakt gebruik van slechts een enkele app voor iedereen, zodat niets je in de weg staat om ook met singles uit andere landen in contact te komen. Daarbij is het heel handig dat je zelf op zoek kunt naar profielen en dus niet afhankelijk bent van de profielen in je eigen regio.

Helaas is het wel zo dat er ook veel mensen op Be2 zitten die niet een relatie zoeken maar alleen online vriendschappen op willen doen of even met iemand willen chatten. Een hele leuke en nog vrij unieke functie is Be2 Live, waar je mee kunt kijken met de live video streams van leden van over de hele wereld.

Pluspunten
 • In heel veel landen populair
 • Leuke video stream functie met Badoo Live
Minpunten
 • Niet iedereen zoekt een relatie
Bezoek Be2 Download de Be2 app

4. C-date - De populairste discrete dating app ter wereld

Screenshots C-date appBekijk de C-date app

C-date

Icon C-date app

C-Date is een casual datingplatform dat inmiddels in heel veel verschillende landen actief is en waar je terecht kunt voor discrete online ontmoetingen.

De meeste leden die op C-Date actief worden doen dat omdat ze meer spanning en afwisseling zoeken, niet zelden omdat ze al een relatie hebben waarin ze niet volledig gelukkig zijn. Dat maakt dus de kans kleiner dat je er leuke singles vindt die open en bloot een relatie zoeken. Maar natuurlijk kun je geluk hebben of iemand leren kennen die het een geweldig plan zou vinden om met jou een nieuwe toekomst op te bouwen.

De dating app van C-Date is beschikbaar voor zowel Android telefoons als iPhones. Er wordt veel aandacht besteed aan zaken als privacy en betrouwbaarheid, onder meer met behulp van een strenge profielcontrole.

Pluspunten
 • Discreet internationaal chatten en daten
 • Fijne app voor iPhone en Android
Minpunten
 • Veel leden hebben al een relatie
Bezoek C-date Download de C-date app

5. AfroIntroductions - Daten met single vrouwen en mannen uit Afrika

Screenshots AfroIntroductions appBekijk de AfroIntroductions app

AfroIntroductions

Icon AfroIntroductions app

Eerder in dit overzicht noemden we al de mobiele datingsite International Cupid en dat die onderdeel uitmaakt van een groter netwerk international dating apps en sites.

Een daarvan is AfroIntroductions, waar je in contact kunt komen met single vrouwen (maar ook mannen) uit allerlei verschillende Afrikaanse landen. De meesten van hen zijn op zoek naar een betere toekomst en wanneer je uit een land als Nederland komt mag je daarom al snel op veel aandacht rekenen.

Het grote voordeel van zoeken naar leuke singles in Afrikaanse landen is dat er vaak Engels of Frans wordt gesproken zodat de communicatie niet snel een struikelpunt hoeft te zijn. Maar ook bij deze mobiele datingsite profiteer je natuurlijk ook weer van de automatische vertaalfunctie als je er toch niet uit mocht komen.

Pluspunten
 • Heel veel Afrikaanse vrouwen actief
 • Makkelijk en snel leuke contacten opdoen
Minpunten
 • Geen app maar mobiele datingsite
Bezoek AfroIntroductions Download de AfroIntroductions app

6. Tinder - De populairste dating app ter wereld

Screenshots Tinder app

Tinder

Icon Tinder app

Tinder mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht, want deze app is niet alleen in Nederland maar overal ter wereld heel populair. Wanneer je de app wilt gaan gebruiken om ook in andere landen singles te leren kennen is het wel nodig daar de Tinder Paspoort functie voor te ontsluiten.

Daarmee kun je namelijk overal ter wereld swipen tussen de singles, terwijl je dat normaal gesproken alleen in je eigen regio kunt doen. Zodra je echter Tinder Paspoort tot je beschikking hebt kun je niet alleen op land- maar zelfs op stadsniveau aangeven waar je wilt gaan daten.

Vervolgens doe je wat je altijd doet met Tinder, leuke profielen naar rechts swipen en singles die je minder interessant vindt naar links vegen. Zodra je elkaar allebei leuk vindt heb je een match en kun je met elkaar chatten.

Pluspunten
 • Wereldwijd swipen met Tinder Paspoort
 • De populairste dating app ter wereld
Minpunten
 • Geen gerichte zoekfunctie

7. Bumble - Bij Bumble zetten vrouwen de eerste stap

Screenshots Bumble app

Bumble

Icon Bumble app

Bumble is een unieke dating app waarin vrouwen het vrijwel helemaal voor het zeggen hebben. Mannen kunnen alleen een profiel aanmaken en profielen swipen, maar bij een match kan alleen de vrouw het eerste berichtje sturen.

Op die manier moet het daten voor vrouwen leuker gemaakt worden omdat ze weer meer zeggenschap krijgen over het proces. De app is over de hele wereld redelijk populair en kan dus een leuk alternatief zijn voor apps als Tinder en Badoo.

Als man is het natuurlijk wel nadelig dat je zelf minder het initiatief kunt nemen dan bij andere apps. En ook het feit dat de vrouw de touwtjes in handen houdt, terwijl je zelf wellicht op zoek wilt in landen waar daar de date-cultuur niet echt naar is, kan een reden zijn om Bumble niet te kiezen. Maar zoek je nieuwe partner in Italië, Frankrijk, Duitsland of België, dan is de app wellicht toch leuk om een keertje te proberen.

Pluspunten
 • De vrouwen bepalen hoe er gedatet wordt
 • Populair bij zelfstandige vrouwen in Europa
Minpunten
 • Niet zo populair buiten Europa en de VS

8. Lovoo - Internationaal daten en chatten zonder gedoe

Screenshots Lovoo app

Lovoo

Icon Lovoo app

Lovoo is een dating app die in veel verschillende landen populair is bij mensen om nieuwe contacten op te doen en te daten. Lovoo is een app die wat dat betreft veel lijkt op het populairdere Badoo, met enkele leuke en unieke opties en natuurlijk weer nieuwe mensen om te leren kennen.

Je kunt zelf op zoek naar leuke singles, bijvoorbeeld in een bepaald land of een specifieke stad, maar je ook laten verrassen door je matches tijdens het swipespel. Aanmelden gaat heel makkelijk met een Facebook- of Google profiel waarmee je altijd snel toegang hebt.

Als je een leuke man of vrouw hebt ontdekt kun je wachten tot je een match hebt, maar ook direct contact zoeken door een icebreaker te sturen. Let alleen wel op dat niet iedereen op Lovoo een serieuze relatie zoekt, want sommige mensen komen alleen voor een spannende nacht.

Pluspunten
 • Ontspannen matchen
 • Populair in veel verschillende landen
Minpunten
 • Niet iedereen zoekt een relatie

Waarom een internationale dating app?

Waarom zou je gebruik willen maken van een internationale dating app? Het korte antwoord daarop is natuurlijk omdat je graag in contact wilt komen met singles uit andere landen. Maar de achterliggende redenen daarvoor kunnen wel heel divers zijn:

Je bent uitgekeken op Nederlandse singles

Wanneer je bent uitgekeken op singles die je in Nederland tegenkomt kunnen je gedachten weleens afdwalen over wat voor vrijgezellen dan beter bij je zouden passen en waar je die zou kunnen vinden.

Misschien zoek je als Nederlandse man wel een heel verzorgende vrouw. Dan heb je het in je eigen land tegenwoordig inderdaad niet zo heel makkelijk meer om je droompartner te vinden. Je kunt dan de neiging voelen om je horizon te verbreden naar landen waar vrouwen zich nog wel veel meer naar de wensen van de man schikken. (Of dat een gezonde benadering is van een relatie laten we maar in het midden.)

Je voelt je aangetrokken tot mensen uit een ander land of continent

Een heel andere insteek is wanneer je jezelf aangetrokken voelt tot mensen uit een heel specifiek land of een bepaalde regio op aarde. De grootste kans om dan je perfecte levenspartner te vinden is dan om ook ter plekke te zoeken naar die singles.

Met een buitenlandse of internationale dating app ben je niet langer afhankelijk van de vrijgezellen in je eigen regio maar kun je ook in een ander land de lokale singles leren kennen. Dat hoeft ook niet eens meteen helemaal aan de andere kant van de wereld te zijn, want daten in Frankrijk, Spanje, Portugal of een land in Oost-Europa is ook een goede optie en het maakt een eventuele emigratie ook een stuk makkelijker.

Je bent single en wilt gaan emigreren

Ook worden alleenstaande mannen of vrouwen soms zo verliefd op een ander land dat ze er ook wel naartoe zouden willen emigreren. Dan ligt het voor de hand om in afwachting van je verhuizing ook alvast leuke singles ter plekke te leren kennen. Dit ligt dan echter wel in het verlengde van een grotere beslissing, namelijk dat je weggaat uit Nederland en een toekomst op wilt bouwen op een andere plek op de aarde.


Waar let je op bij deze dating apps?

Er zitten een aantal haken en ogen aan internationale dating, of dat nu datingsites of dating apps is. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Internationaal of voor een bepaald land?

In dit artikel hebben we met name de algemene dating apps besproken die niet voor een specifiek land of een bepaald continent zijn bedoeld. Die apps zijn er echter wel degelijk en zouden voor jou ook een goede keus kunnen zijn.

Zo kun je bijvoorbeeld aparte dating apps vinden voor het daten met Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse, Chinese, Japanse, Koreaanse en Thaise singles. Of dat voor jou interessant zou kunnen zijn wordt in de eerste plaats bepaald door je eigen voorkeur en hoe gericht je in een bepaald gebied op zoek wilt. (Daarnaast moet er voor dat land natuurlijk ook een eigen app beschikbaar zijn.)

Privacy van de dating app

Internationale dating apps zijn over het algemeen aan veel minder regels gebonden dan apps die vooral in westerse landen zoals Nederland actief zijn. Je kunt het bijvoorbeeld alvast vergeten om bij dit soort apps zoiets als het Keurmerk Veilig Daten tegen te komen.

Neem de eventuele keurmerken die je wel ziet staan altijd met een korreltje zout, want niet zelden zijn die zelf bedacht en niets meer dan een inhoudsloos logo dat betrouwbaarheid uit moet stralen.

Check altijd zelf hoe veilig en betrouwbaar een bepaalde app is, bijvoorbeeld door online reviews van echte gebruikers op te zoeken. Let ook altijd zelf op je privacy. Deel bijvoorbeeld alleen de gegevens die verplicht zijn om op je profiel te zetten maar hou je voor de rest wat op de vlakte.

Intentie van de andere singles

Afhankelijk van de regio of het land waar je opzoek wilt naar singles is het goed oppassen met wat voor mensen je in aanraking komt. Wanneer je datet in landen waar de economische vooruitzichten minder goed zijn dan in een land als Nederland, dan is er altijd een kans dat je mensen tegenkomt die als voornaamste doel hebben om een betere toekomst te krijgen.

Dat betekent ten eerste vaak dat ze uit hun eigen land weg willen, iets wat voor jou van belang kan zijn wanneer je zelf juist naar het land in kwestie zou willen emigreren. Maar je moet ook oppassen dat je niet puur als melkkoe wordt beschouwd. Dat iemand met jou een nieuwe en betere toekomst op wil bouwen is natuurlijk geen probleem.

Het samen leuker en beter krijgen dan in je eentje is waarschijnlijk ook je eigen doel. Maar let wel op dat het de ander ook echt om jou als persoon draait, want anders heeft de relatie geen kans van slagen.


Tips voor internationaal daten

Internationaal daten is niet iets om al te lichtzinnig aan te beginnen. Daarom geven we je hier tot slot ook nog een aantal handige tips waarmee je altijd goed voorbereid begint aan het daten via een internationaal georiënteerde dating app.

1. Let zelf op je veiligheid

Zaken als een strenge profielcontrole hoef je vaak niet op te rekenen, helemaal niet op de wat minder bekende internationale dating apps. Dat betekent dat je zelf nog meer op je eigen online veiligheid moet letten dan anders.

Vertrouw nooit zomaar iemand en geloof geen enkele single op zijn of haar woord. Laat je ook niet te snel veroveren maar hou de boot langere tijd af om oplichters te ontmoedigen.

En maak natuurlijk al helemaal geen geld over naar iemand in een ander land, hoe slecht die persoon zijn of haar situatie ook voorspiegelt, en hoezeer jouw geld ook nodig zou zijn zodat jullie elkaar eindelijk kunnen ontmoeten. Dit gaat 99 van de 100 keer om malafide personen die alleen je geld willen en verder niets.

2. Neem een betaald lidmaatschap

De meeste functies die je als serieuze single nodig hebt zijn bij internationale dating apps betaalde opties. Om het meeste uit de apps te halen is het dus nodig om een betaald abonnement te nemen.

Wanneer je in een heel ander land op zoek gaat naar een partner mogen we gerust stellen dat je serieus bent over je zoektocht, en er is dus ook alle reden om een betaald lidmaatschap te nemen. Dan krijg je meteen alle functies tot je beschikking, maar heb je ineens ook veel meer opties om hulp in te schakelen van de mensen achter de dating app.

3. Check of er een vertaalfunctie aanwezig is

Wanneer je zelf de taal van de singles die je wilt leren kennen vloeiend spreekt, of als de meest singles aldaar goed Engels spreken, dan is deze tip niet zo van belang. Maar in de meeste gevallen kan het voor Nederlandse vrijgezellen heel handig zijn wanneer er een goede vertaalfunctie in de app zit, die meteen de berichtjes die je ontvangt en verstuurt kan vertalen zodat de communicatie met potentiële kandidaten zo goed mogelijk verloopt. Automatische vertalingen zijn natuurlijk zelden perfect, maar het kan toch heel handig zijn.

4. Communiceer zo lang mogelijk via de app

Aangezien je als (waarschijnlijk) betalend lid onbeperkt kunt chatten via de app is er weinig aanleiding om buiten de app om met elkaar te willen gaan chatten. Dan moet je al snel persoonlijke informatie delen en dat is gewoon niet verstandig in een vroeg stadium.

Uiteindelijk is het nog lastiger dan bij singles in je eigen land om in te schatten of iemand serieus en betrouwbaar is. Blijf dus gewoon lekker lang met elkaar chatten via de dating app en ga niet te snel in op verzoeken om je telefoonnummer, Skype-adres of andere contactinformatie door te geven.

5. Verdiep je in de cultuur

Verdiep je niet alleen in de singles van een bepaald land maar als het kan ook in de taal en cultuur. Zelfs als het je wens is om een leuke single man of vrouw uiteindelijk naar Nederland over te laten komen is de kans groot dat je ook minstens 1 of 2 keer daar naartoe zult gaan.

Dan is het fijn als je weet hoe het land in elkaar zit en wat de plaatselijke gebruiken en tradities zijn rondom liefde en relaties. Maar het is gewoon leuk om een idee te krijgen van hoe het dagelijks leven eruit ziet voor de singles die je zou willen leren kennen.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement