Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

De 7 leukste Marokkaanse dating apps

De 7 leukste Marokkaanse dating apps

Laatst bijgewerkt: 7 juli 2021

In dit artikel hebben we de beste dating apps (en mobiele datingsites) verzameld waarmee je als Nederlandse of Marokkaanse single met (andere) Marokkaanse vrijgezellen in contact kunt komen of mee kunt daten. Natuurlijk gaat het daarbij altijd om serieuze dating met een duurzame relatie in de vorm van een huwelijk als gezamenlijk doel. Maar we noemen uiteraard niet alleen maar zomaar een aantal dating apps op, want om te zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt hebben we ook alvast handige tips voor je wanneer je wilt gaan daten met een Marokkaanse man of vrouw.


1. Muslima.com - Online daten voor Marokkaanse moslims

Screenshots Muslima.com appBekijk de Muslima.com app

Muslima.com

Icon Muslima.com app

Meer dan 98% van de Marokkaanse bevolking is moslim. Wie in Marokko een relatie wil vinden zal hierbij dus vrijwel zonder uitzondering de islamitische regels in acht willen nemen. Daarom is het zeker geen gek idee om een islamitische dating app zoals Muslima.com wanneer je met een single uit Marokko zelf in contact wil komen. Dat is ook simpelweg doordat de meeste leden afkomstig zijn uit islamitische landen en wat minder uit westerse landen. Muslima.com maakt deel uit van het internationale datingnetwerk van Cupid Media, een bedrijf dat singles van over de hele wereld met elkaar in contact brengt. Je kunt er een eigen profiel aanmaken, op zoek naar moslima’s (maar ook mannen) uit allerlei islamitische landen, waaronder Marokko, en via het berichtensysteem met elkaar in contact komen.

Pluspunten
 • Ook handige datingsite beschikbaar
 • Automatische vertaling berichten
Minpunten
 • Niet voor iPhones geschikt
Bezoek Muslima.com Download de Muslima.com app

2. InternationalCupid - Het meest internationale datingplatform

Screenshots InternationalCupid appBekijk de InternationalCupid app

InternationalCupid

Icon InternationalCupid app

Net zoals het al besproken Muslima.com is InternationalCupid een internationale dating app waar mensen van over de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten voor het opdoek van een serieuze relatie. Vrijwel alle leden zijn op zoek naar een huwelijkspartner. Aangezien InternationalCupid het grootste platform in zijn soort is vind je er enorm veel leden online. Het is echter mogelijk om de profielen te verfijnen op land en regio. Dat maakt het dus al een stuk eenvoudiger om alleen singles uit Marokko te tonen. De dating app is eenvoudig in het gebruik maar als je een keer wat sneller berichtjes wilt kunnen typen op een echt toetsenbord kun je met hetzelfde account ook inloggen op de bijbehorende datingsite. Ook heel handig is dat berichtjes die je verstuurt en ontvangt automatisch voor je vertaald worden.

Pluspunten
 • Daten met singles in Marokko
 • Ongekend groot aantal leden
Minpunten
 • Niet alleen voor Marokkaanse singles
Bezoek InternationalCupid Download de InternationalCupid app

3. Lexa - Populairste datingsite van Nederland

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa is een dating app die vooral in een aantal West-Europese landen wordt gebruikt. Behalve Nederland is dit datingplatform onder de naam Meetic bijvoorbeeld ook populair in landen als België en Frankrijk. We noemen deze app dus niet toevallig, want dat zijn landen waar net als in Nederland ook veel mensen wonen die hun roots in Noord-Afrika hebben. Op Lexa vind je daardoor een bovengemiddeld aantal singles van Marokkaanse afkomst. Daarbij zijn het met name de latere generaties, mensen die in Nederland zijn geboren, die een platform als Lexa uitkiezen om op zoek te gaan naar een duurzame relatie. Je kunt echter ook kiezen voor de internationale versie Meetic, als jouw huwelijkspartner ook wel wat verder weg zou mogen wonen. Mocht je er als Nederlandse man of vrouw wel met een Marokkaanse single willen daten, hou er dan wel goed rekening mee dat dit vrijwel altijd een zeer behoedzaam proces zal zijn. De app van Lexa is in principe prima, maar omdat de nadruk er nog altijd op de bijbehorende datingsite lijkt te liggen kan hij soms nog wel wat ouderwets aandoen.

Pluspunten
 • Veel Marokkaanse Nederlanders lid
 • Groot aantal functies voor alle gebruikers
Minpunten
 • App werkt soms wat stroef
Bezoek Lexa Download de Lexa app

4. Parship - De beste datingsite en app van Nederland

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Omdat we zojuist al Lexa hebben besproken willen we ook Parship nog even noemen in dit overzicht. Gewoon omdat Parship een leuk en veilig datingplatform is, dat bovendien zo populair is dat het ook jaar na jaar tot beste datingsite van Nederland wordt verkozen. De handige dating app die bij de site hoort zit vol functies die bij je zoektocht naar een serieuze Marokkaanse single van pas kunnen komen. Het daten gaat er weliswaar iets meer ontspannen aan toe dan bij een dating app die speciaal voor moslims is bedoeld, maar uiteraard hou je helemaal zelf in de hand welke mensen je echt beter leert kennen. Laat op je profiel openlijk zien wie je bent en dat je alleen een serieuze huwelijkspartner zoekt, dan zul je vanzelf de reacties krijgen waar je naar op zoek bent. In tegenstelling tot Lexa is Parship wel 100% Nederlandse aangelegenheid, dus je kunt niet met singles over de grens in contact komen hier.

Pluspunten
 • Ontspannen nieuwe mensen ontmoeten
 • Bedoeld voor serieuze relaties
Minpunten
 • Alleen voor binnen Nederland
Bezoek Parship Download de Parship app

5. Be2 - Veilig en ontspannen daten online

Screenshots Be2 appBekijk de Be2 app

Be2

Icon Be2 app

Be2 is een van de leukste manieren om met mannen en vrouwen van over de hele wereld in contact te komen. Omdat de app zeker niet alleen is bedoeld voor het vinden van een huwelijkspartner betekent deelname wel dat je heel kieskeurig op zoek moet gaan. De app is ook gewoon te gebruiken voor het vinden van nieuwe vrienden en dat kunnen net zo goed mensen van hetzelfde geslacht zijn die ook een chatmaatje zoeken. Omdat de Be2 app zo breed inzetbaar is zitten er ook enorm veel handige functies in. Die maken het heel makkelijk om andere leuke mensen te leren kennen, die ook gewoon in Marokko of een ander land kunnen wonen. Zoek je zelf echt alleen een serieuze relatie, dan is het wel handig om dat meteen heel duidelijk op je eigen profiel te zetten. Dan word je als het goed is zoveel mogelijk met rust gelaten door mensen die meer vrijblijvende contacten willen opdoen.

Pluspunten
 • Heel veelzijdige functies
 • Anoniem een profiel aanmaken
Minpunten
 • Ook voor vrijblijvende contacten
Bezoek Be2 Download de Be2 app

6. MuzMatch - De enige 100% halal dating app voor moslims

Screenshots MuzMatch app

MuzMatch

Icon MuzMatch app

Muzmatch geeft aan de eerste en tot nu toe enige volledig halal online dating app te zijn. Hier vind je dus geen snelle swipe dating en ongepaste profielen, maar alleen islamitische vrijgezellen die serieus op zoek zijn naar een huwelijkspartner. Dat betekent bijvoorbeeld wel dat nepprofielen absoluut niet worden getolereerd en het dus ook verplicht is om jezelf te verifiëren. Dat doe je met een selfie die door een echt persoon wordt gecontroleerd met je profielfoto’s. Zelf kun je wel gewoon je profielfoto’s en echte naam verborgen houden voor de andere singles. Ook de speciale functies die noodzakelijk zijn om volgens de regels van de islam een levenspartner te vinden kunnen heel handig zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om als groep te gaan daten, waarbij je bijvoorbeeld je moeder, tante of wie dan ook toegang geeft tot je online profiel. De communicatie wordt dan nooit ongepast. Een ander voordeel van deze app is dat je heel makkelijk kunt filteren op jouw stroming binnen de islam.

Pluspunten
 • Zowel voor Android als iOS telefoons
 • Volledig halal daten via internet
Minpunten
 • Verificatie is verplicht

7. Tinder - De populairste dating app ter wereld

Screenshots Tinder app

Tinder

Icon Tinder app

Tot slot noemen we Tinder ook nog even in dit overzicht. Want alhoewel deze dating app voornamelijk bekend staat als een meer casual manier van nieuwe mensen leren kennen, toch heeft hij enkele eigenschappen waardoor hij interessant zou kunnen zijn. Ten eerste weerhoudt natuurlijk niets jou ervan om de app zelf wel gewoon als heel serieuze dating app in te zetten. Je kunt dat al op je profiel aangeven, maak dus van die optie gebruik. Daarnaast kun je Tinder Plus nemen en dan met de functie Paspoort de locatie veranderen waarin je swipet tussen profielen. Dat kan dus ook gewoon een stad als Casablanca, Tanger of Marrakesh zijn. Lokaal matchen is een heel leuke en ontspannen manier om de singles te ontmoeten die ook in die Marokkaanse stad op Tinder zitten. Let er wel op dat je op dat moment niet in je eigen regio kunt swipen en matchen. Maar als je heel graag leuke vrijgezellen in Marokko zelf wilt leren kennen vind je dat vast niet zo erg.

Pluspunten
 • Swipen tussen profielen voor leuke matches
 • Daten in Marokko met Tinder Paspoort
Minpunten
 • Ook veel voor casual dating gebruikt

Hoe kun je Marokkaanse singles benaderen?

Het kan nog behoorlijk lastig zijn om Marokkaanse en andere islamitische singles te leren kennen met het oog op een relatie. Hoe je daarmee van start kunt gaan en welke datingplatforms het meest geschikt zijn is afhankelijk van een aantal factoren:.

Zoek je een man of een vrouw?

Het is ook een verschil of je op zoek bent naar een mannelijke of vrouwelijke single van Marokkaanse afkomst. Want het is nu eenmaal zo dat jonge mannen vaak meer vrijheden en dus ook mogelijkheden hebben dan vrouwen. Zoek je een leuke Marokkaanse dame, richt je dan op de platforms die halal dating mogelijk maken. Dat wil zeggen, een online contactplatform waarbij ervan wordt uitgegaan dat beide deelnemers het hele proces volgens de regels van de islam willen laten verlopen. D

at betekent in de praktijk bijvoorbeeld dat een familielid mee kan helpen bij het daten, de zogenaamde chaperonne. Wanneer je op zoek bent naar een Marokkaanse man is dat iets eenvoudiger, aangezien die zich (vooral wanneer ze in Nederland wonen) steeds vaker helemaal zelfstandig in het datinglandschap bewegen.

Verschil tussen in Marokko of Nederland zoeken

Over het algemeen kun je wel zeggen dat Marokkaanse Nederlanders inmiddels iets vrijer zijn in hoe ze op zoek kunnen en willen naar een relatie dan de Marokkaanse mannen en vrouwen in Marokko zelf. Het leven in een niet-islamitisch land heeft met name de jongere generaties Marokkanen in Nederland meer opties gegeven om zelfstandig hun partnerkeuze te maken. Vrijwel zonder uitzondering gaat dat nog wel in goed overleg met de eigen familie en natuurlijk worden ook nog steeds de regels van de islam niet overtreden, maar het maakt dus wel degelijk verschil of je hier in Nederland een relatie met een Marokkaanse man of vrouw zoekt of in Marokko zelf. In dat laatste geval zijn dating apps zoals die van Lexa en ook Tinder waarschijnlijk niet zo’n goede keuze, terwijl je daar bij een zoektocht die niet verder reikt dan de landsgrenzen juist wel gebruik van kunt maken.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement