Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

9x de beste dating app voor een one night stand

9x de beste dating app voor een one night stand

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Er zijn inmiddels zoveel handige dating apps beschikbaar dat het al lang geen probleem meer is om eentje te vinden waarmee je een leuke one night stand kunt zoeken. Sterker nog, de keuze is inmiddels zo groot dat je daar waarschijnlijk wel wat hulp bij kunt gebruiken. In dit artikel hebben we daarom de 9 beste dating apps voor het regelen van een eenmalig afspraakje voor je op een rijtje gezet. Daarnaast laten we zien waar een dating app voor one night stands aan moet voldoen. Tot slot geven we je enkele handige tips voor iedereen die online een casual date wil zoeken.


1. NovaMora - Populairste Nederlandse dating app voor casual dates.

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Novamora is een heel populaire dating app voor Nederlandse singles (en gebonden mannen en vrouwen) die graag een eenmalig afspraakje willen vinden. Novamora biedt je de kans om zo veel of weinig van jezelf te tonen als je leuk en wenselijk vindt. Dat betekent dat volledig anoniem daten hier ook geen enkel probleem is. Je kunt bij Novamora uitgebreid zoeken naar leuke profielen waar je veel mee gemeen hebt. Ook heel leuk is om snel mannen of vrouwen op uiterlijk te selecteren door profielen te swipen in de FotoZapper. Als je dan een match met iemand krijgt is dat natuurlijk heel leuk en een goede aanleiding om elkaar beter te leren kennen. In tegenstelling tot apps zoals Tinder is het echter geen noodzaak om een match te hebben om contact met elkaar te kunnen zoeken.

Pluspunten
 • Anonieme profielen toegestaan.
 • Heel populair bij mannen en vrouwen.
Minpunten
 • Ook veel gebonden mensen actief.
Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

2. C-date - Makkelijk en snel casual dates zoeken.

Screenshots C-date appBekijk de C-date app

C-date

Icon C-date app

De C van C-Date staat voor casual, en dat is dan ook het soort dates dat je hier het makkelijkst kunt vinden. Casual dating kan ook een langere erotische relatie betekenen, maar de meeste leden op C-Date zoeken een eenmalig afspraakje. Een groot pluspunt van deze dating app is dat je een profiel zo anoniem kunt maken als je zelf wilt, daar staat tegenover dat je daardoor ook veel gebonden mensen tegen zult komen en daar is niet iedere single van gediend. Zoeken en matchen kun je doen aan de hand van contactsuggesties en door profielen te beoordelen op ‘hoe lekker’ je ze vindt. Fysieke aantrekkingskracht is tenslotte belangrijk wanneer je een eenmalig afspraakje zoekt en het is dus goed om te zien dat C-Date daar geen doekjes om windt.

Pluspunten
 • Anoniem profiel aanmaken mogelijk.
 • Makkelijk en snel leden beoordelen.
Minpunten
 • Contactsuggesties zouden beter kunnen.
Bezoek C-date Download de C-date app

3. VictoriaMilan - De meest classy casual dating app.

Screenshots VictoriaMilan appBekijk de VictoriaMilan app

VictoriaMilan

Icon VictoriaMilan app

Victoria Milan is een heel classy dating app voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een discreet avontuurtje. Dat gaat overwegend om getrouwde of anderszins gebonden mensen die dus het liefst heel stiekem willen daten. Dat betekent niet dat je er als single geen kans maakt op een date, maar hou er wel rekening mee dat je hier vaak benaderd zult worden door mensen die wel al een relatie hebben. Dat kan als gevolg hebben dat je matches ogenschijnlijk nogal omzichtig te werk gaan, je eerst heel uitgebreid willen kennen en ook niet meteen met je af willen spreken. Als je ook kunt genieten van dit spannende spel hoeft dat geen belemmering te zijn. Maar wil je snel swipen, matchen en het liefste dezelfde dag nog afspreken, kies dan het beste een van de andere apps uit dit overzicht.

Pluspunten
 • Erg mooie dating app.
 • Veel knappe mensen actief.
Minpunten
 • Leden zijn vaak voorzichtig met afspreken.
Bezoek VictoriaMilan Download de VictoriaMilan app

4. Seksbuddy - Hier zoekt spannend Nederland een vast seksmaatje.

Screenshots Seksbuddy appBekijk de Seksbuddy app

Seksbuddy

Icon Seksbuddy app

Op Seksbuddy zijn heel veel Nederlandse mannen en vrouwen actief die op zoek zijn naar een spannend avontuurtje. De meeste leden zijn op zoek naar een sekspartner (een seksbuddy) voor langere tijd. Maar aangezien niemand je kan verplichten om na een eerste afspraakje echt een seksrelatie te beginnen hoeft dat geen belemmering te zijn als je alleen een one night stand zoekt. En natuurlijk is er ook een deel van de leden alleen naar een eenmalig afspraakje op zoek. Dat doen ze op een mobiele datingsite die heel volledig is uitgerust met alles wat je maar nodig zou kunnen hebben om een sekspartner te vinden. Zinnenprikkelende foto’s plaatsen wordt actief gestimuleerd, dus je kijkt er hoe dan ook je ogen uit aan alle sexy profielen.

Pluspunten
 • Heel diverse erotische interesses mogelijk.
 • Ook al leuk om gewoon rond te kijken.
Minpunten
 • De meeste leden zoeken langere seksrelatie.
Bezoek Seksbuddy Download de Seksbuddy app

5. Tinder - De populairste dating app ter wereld.

Screenshots Tinder app

Tinder

Icon Tinder app

Toen Tinder werd ontwikkeld was de app eigenlijk bedoeld als een app om studenten makkelijk en snel aan een one night stand in hun eigen buurt te helpen. Inmiddels is de dating app veel meer dan dat, want Tinder is wereldwijd populair bij singles voor het opdoen van overwegend romantische dates en serieuze relaties. Daardoor is de casual date enigszins ondergesneeuwd geraakt op deze app, wat natuurlijk jammer is als een eenmalig afspraakje zoekt. Natuurlijk kun je die hier net zo goed opdoen als op andere algemene dating apps en datingsites, maar er specifiek naar zoeken draait vaker wel dan niet uit op een sof.

Pluspunten
 • Enorm veel leden wereldwijd.
 • Moeilijk om op te vallen.
Minpunten
 • Casual dates vinden tegenwoordig lastig.

6. Fruitz - Ontspannen maar wel snel een casual date zoeken

Screenshots Fruitz app

Fruitz

Icon Fruitz app

Fruitz is een vrolijke en hippe dating app waar je net zoals bij Tinder terecht kunt voor heel veel verschillende contacten. Bij Fruitz kun je jouw doel om te daten echter heel eenvoudig duidelijk maken op je profiel, door een bepaald soort fruit te kiezen. Zo kun je dus meteen goed duidelijk maken dat je alleen een eenmalig afspraakje zoekt en vind je sneller de mensen die dat ook willen vinden. Vervolgens ga je net zo makkelijk en snel aan het matchen als op Tinder, door andere profielen te bekijken en naar links of rechts te swipen. Bij een match kun je berichtjes met elkaar uitwisselen en na een korte kennismaking vaak ook al een leuke date plannen.

Pluspunten
 • Meteen duidelijk wat anderen zoeken.
 • Makkelijk swipen en matchen.
Minpunten
 • Nog niet zo populair in ons land.

7. Ondeugend-daten - Zonder gedoe een stout afspraakje zoeken.

Screenshots Ondeugend-daten appBekijk de Ondeugend-daten app

Ondeugend-daten

Icon Ondeugend-daten app

Zoals de naam van deze mobiele datingsite al doet vermoeden biedt Ondeugend-Daten.nl leden de kans om heel ondeugend te daten. Dat kan gaan om een intense erotische relatie, maar vaak ook gewoon om een eenmalig afspraakje. De meest uiteenlopende erotische voorkeuren zijn welkom op deze site dus je kunt hier net zo goed terecht voor een ‘gewone’ one night stand als een geweldig kinky avontuur waarbij al je fantasieën uitkomen. Dat is het fijne aan Ondeugend-Daten, want vanwege de uitgebreide profielen en handige zoekmachine kan elke wens hier werkelijkheid worden. Een van de weinig nadelen is dat het hier alleen om een mobiele datingsite gaat en er dus geen losse app beschikbaar is.

Pluspunten
 • Volledig anoniem en discreet daten.
 • Profielen beoordelen gaat snel en is leuk.
Minpunten
 • Geen app maar alleen een mobiele site.
Bezoek Ondeugend-daten Download de Ondeugend-daten app

8. RegioSexcontact - Heel regionaal zoeken naar een opwindend afspraakje.

Screenshots RegioSexcontact appBekijk de RegioSexcontact app

RegioSexcontact

Icon RegioSexcontact app

Hoe dichter iemand bij je in de buurt woont, hoe groter de kans is dat je snel en makkelijk een date met elkaar af kunt spreken. Helemaal wanneer je ook nog eens heel veel met elkaar gemeen hebt. Bij RegioSexcontact kun je daarom heel lokaal zoeken naar gelijkgestemde mannen of vrouwen zodat je in het ideale geval al dezelfde dag nog een one night stand kunt vinden. Handmatig zoeken op locatie en voorkeur is eenvoudig en al een heel goede manier om een match te vinden. Dat kan echter ook nog veel sneller door gebruik te maken van de matchlijst, waar je heel eenvoudig doorheen kunt swipen om je ideale date te vinden. Als je die hebt gevonden kun je meteen een berichtje sturen via je eigen beveiligde inbox.

Pluspunten
 • Makkelijk zoeken in je directe omgeving.
 • Matchen op erotische interesses.
Minpunten
 • Alleen mobiele website beschikbaar.
Bezoek RegioSexcontact Download de RegioSexcontact app

9. Relatieplanet - Algemene dating app met heel divers publiek.

Screenshots Relatieplanet app

Relatieplanet

Icon Relatieplanet app

Op Relatieplanet vind je een enorm gevarieerd ledenbestand. Deze datingsite (met bijbehorende handige dating app) is vooral bedoeld voor het vinden van een serieuze relatie, maar een van de vaakst gehoorde klachten is dat een groot deel van de leden alleen op zoek zou zijn naar een spannende date. Wanneer je zelf juist geen serieuze relatie zoekt kan dat dus ook gewoon een voordeel zijn. Het betekent wel dat je heel terughoudend moet zijn bij het aanmaken van je profiel, want als je daar al op aangeeft een erotisch afspraakje te wensen is de kans groot dat je wordt verwijderd. Doe het dus rustig aan door gewoon wat leuke profielen van sexy mensen te zoeken en daar contact mee te zoeken. Je merkt dan vaak al snel wat de intenties van die leden zijn.

Pluspunten
 • Zeer populair bij Nederlandse singles.
 • Heel prettig werkende dating app.
Minpunten
 • Niet speciaal voor one night stands.

Wat maakt een dating app geschikt voor een one night stand?

Er zijn enkele belangrijke kenmerken die een dating app geschikt maken om een one night stand te zoeken. Hoe meer van die eigenschappen een bepaalde app heeft, hoe groter de kans dat je de spannende afspraakjes vindt die je zoekt.

Fysieke aantrekkingskracht

Het moet als het even kan makkelijk mogelijk zijn om andere leden op hun uiterlijk te beoordelen. Veel moderne apps maken gebruik van een swipelijst met profielfoto’s en dat is daar een effectieve manier voor. Dat stimuleert leden namelijk ook om zelf een foto te plaatsen, aangezien de kans op leuke dates anders te klein wordt. Als je iemand er lekker uit vindt zien swipe je het profiel naar rechts en als die persoon jou ook wel ziet zitten kun je elkaar wat beter leren kennen om te bepalen of er echt een date in zit.

Ontspannen en leuk

Casual daten moet ontspanning bieden en dat geldt dus ook al voor het online daten zelf. Daar voldoen de meeste moderne dating apps zoals Tinder en Fruitz in elk geval zeker aan. Maar ook het merendeel van de mobiele datingsites die zich specifiek op erotiek richten doen er veel aan om het daten leuk en relaxed te houden. Dat vergroot het plezier en dus ook de kans dat je zo’n prettige chat met iemand hebt dat er een spannend afspraakje uit voortkomt.

Discretie en veiligheid

Hoeveel mensen tegenwoordig ook een spannend afspraakje zoeken op internet, de kans dat ze ermee te koop lopen is nog altijd klein. Een goede dating app voor het zoeken van een one night stand moet dus ook een grote mate van discretie kunnen bieden. Daarmee vallen veel algemene dating apps al snel af, ook omdat je daar zonder profielfoto al snel geen kans meer maakt op leuke contacten.

Optioneel: erotische interesses aangeven

Tot slot kan het ook heel fijn zijn om meteen al enkele van je belangrijkste erotische interesses duidelijk te kunnen maken. Die optie blijft veelal beperkt tot de dating apps die speciaal voor het vinden van een opwindende date of een erotische relatie zijn bedoeld. Het hoeft dus ook zeker geen dealbreker te zijn wanneer een app die op andere onderwerpen wel goed scoort dit niet ondersteunt.


Tips voor het regelen van een eenmalige date

Heb je inmiddels al een leuke dating app voor het zoeken van je one night stands uitgezocht? Dan kun je hopelijk ook nog je voordeel doen met deze tips voor het regelen van een eenmalige date via internet.

1. Maak je intenties duidelijk

Als het maar even kan moet je andere leden al in een vroeg stadium duidelijk maken wat je intenties zijn. Het is namelijk niet eerlijk om iemand voor te spiegelen dat je een serieuze relatie zoekt als je alleen maar een one night stand wilt vinden. Wanneer je snel duidelijkheid schept vergroot dat ook de kans dat je gelijkgestemde mensen vindt. Bij een spannend georiënteerde dating app kun je het vaak al op je profiel zetten, maar meld het anders netjes in de eerste chat. Dan verdoe je zelf ook geen tijd aan contacten waar uiteindelijk toch niet uit zal komen wat je wilt.

2. Hou het daten ontspannen

Niemand die op zoek is naar een one night stand zit te wachten op allemaal moeilijke toestanden, want een eenmalige date is nu juist geweldig om even vrijblijvend te ontspannen en te genieten. Hou daar dus ook tijdens het daten al rekening mee door niet al te zwaar op de hand te worden. Zowel mannen als vrouwen zoeken vooral iemand die ze aandacht geeft en waar ze vrolijk van worden. Richt je dus op het zoveel mogelijk positieve aandacht geven aan leuke leden.

3. Richt je op je eigen doelgroep

De meeste mensen zoeken iemand die ongeveer in hun eigen leeftijdscategorie zit. Je vergoot dus je kansen door mensen te benaderen die ongeveer even oud zijn als jij. Een one night stand kan daarnaast een geweldige manier zijn om ook je meest intense fantasieën eens tot uiting te laten komen. Mocht je dus bepaalde specifieke wensen hebben doe je jezelf een groot plezier door gericht op zoek te gaan naar mensen die daar ook van houden. Op de meeste erotisch getinte dating apps is dat geen enkel probleem, want daar kun je jouw voorkeuren instellen en er ook heel specifiek mee naar andere leden zoeken.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies