Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Fruitz app review, hoe werkt Fruitz?

screenshots Fruitz

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Ben je even uitgekeken op Tinder en zoek je een nieuwe dating app met andere singles, die wel op een vergelijkbare manier werkt? Probeer dan eens de Fruitz dating app. Je swipet en matcht er net zoals bij Tinder, maar alle opties en functies zijn hier met een fris fruitsausje overgoten. Ook wordt er meteen onderscheid gemaakt tussen alle verschillende soorten dates en relaties waar je maar naar op zoek zou kunnen zijn. In deze review laten we zien hoe je zelf met Fruitz aan de slag kunt en waarom je als single voor deze dating app zou kunnen kiezen.

Waarom kies je voor Fruitz?
 • Duidelijk maken waar je naar op zoek bent (bijv. one night stand of serieuze relatie)
 • Beperkte mogelijkheden met een gratis account
 • Leuke nieuwe dating app met geinig design
 • Deze datingapp toont veel overeenkomsten met bestaande datingapps
Bekijk de beste gratis dating apps

80% heeft meer succes met deze dating apps


Wat is Fruitz?

Fruitz is een fruitige dating app waarmee je op zoek kunt naar heel uiteenlopende contacten: van een serieuze relatie tot een onenightstand of zelfs een vaste erotische relatie.

Je kunt in een oogopslag zien wat andere leden voor contact zoeken aan de hand van het fruit dat ze op hun profiel tonen. Die plaatjes moet je zichtbaar maken met behulp van tokens. Met een gratis abonnement heb je slechts een beperkt aantal van die tokens beschikbaar, om meer te gebruiken per dag moet je een premium lidmaatschap afsluiten.


Hoe werkt Fruitz en hoe gebruik je de app?

Fruitz is een overzichtelijke en moderne dating app waarbij het daten op vergelijkbare manier gaat als bij dating apps die je al kent zoals Happn en Tinder. Je matcht met mensen in je regio door profielen te swipen. Naar links betekent dat je iemand niet interessant vindt en door naar rechts te vegen geef je aan op een match te hopen. Zodra je zo’n match hebt gevonden kun je elkaar een berichtje sturen via de app. In de instellingen kun je de maximale afstand tot de profielen en hun leeftijd zelf instellen. Daardoor heb je dus meer invloed op je swipelijst dan bij Tinder en veel andere mobiele dating apps.


Account en profiel aanmaken

Voor je een Fruitz profiel aan kunt maken is het natuurlijk nodig om de app op je smartphone te installeren. Zoek op “Fruitz” of “Fruitz dating” in de app store op je telefoon en installeer de app. Zodra je de app opstart krijg je een knop Inloggen te zien. Tik op die knop om verder te gaan en te kiezen tussen inloggen met Facebook en inloggen op basis van alleen je telefoonnummer.

1. Inloggen met Facebook

De eerste manier om een account bij Fruitz aan te maken is door de dating app aan je bestaande Facebook te koppelen. Tik op de knop Log in met Facebook om naar de site van Facebook doorgestuurd te worden en toestemming te geven om Fruitz aan je Facebook-profiel te koppelen. Daarmee krijgt de app meteen wat informatie van Facebook, zoals je naam, profielfoto en e-mailadres. Als je daar akkoord mee gaat tik je op de knop Doorgaan als…. Je komt dan meteen weer terug in de Fruitz app en kunt verdergaan met de volgende stap.

2. Inloggen op basis van je telefoonnummer

De tweede manier om bij Fruitz aan te melden is door op de knop Log in met telefoonnummer te tikken. Je vult vervolgens je telefoonnummer in en tikt op de knop met het pijltje naar rechts. Je ontvangt dan een verificatiecode die je niet altijd in hoeft te vullen, aangezien veel smartphones automatische verificatie via SMS ondersteunen. Als dat voor jouw telefoon niet geldt, dan neem je nu de code van 6 cijfers over in de app. Direct daarna kun je je profiel aanmaken.

Je profiel aanvullen

Afhankelijk van je inlogwijze (of de hoeveelheid gegevens die Facebook van jou door mocht geven) zul je nu een aantal stappen doorlopen om je account op te zetten. Zo kan je bijvoorbeeld om je naam en je geboortedatum gevraagd worden. Fruitz wil ook graag je geslacht weten, evenals het geslacht van de singles die je wilt leren kennen. Ook moet je nu aangeven wat voor ontmoeting je zoekt: echte liefde, een verkennend afspraakje, een onenightstand of meteen een erotische relatie. Vervolgens is het vereist om minimaal 1 foto toe te voegen, want zonder profielfoto kun je de app niet in gebruik nemen. Tot slot kun je hier alvast wat over jezelf schrijven.


Profielen en matches

Matches vinden met profielen van singles die je echt aanspreken. Daar draait het natuurlijk om bij online dating en hier lees je hoe dit werkt bij Fruitz.

Hoe ziet een profiel eruit?

Tik op een profiel in de swipelijst om meer informatie te bekijken. Wanneer een single meerdere foto’s op zijn of haar profiel heeft gezet kun je daar meteen doorheen bladeren door over de foto’s naar links en rechts te vegen. Veeg het profiel omhoog om meteen meer gegevens te tonen zoals leeftijd en afstand. Ook kun je hier de profieltekst lezen (wanneer iemand die inderdaad heeft ingevuld).

Er zijn ook meteen een aantal opties voor elk profiel. Je kunt de single liken of juist afwijzen en meteen een berichtje sturen. Door op de knop met de drie stippen onder elkaar te tikken kun je het profiel melden bij de redactie, bijvoorbeeld omdat iemand je lastigvalt of wanneer het profiel niet aan de richtlijnen voldoet.

Swipen en matchen

Zoals je wellicht al gewend bent van Tinder is het ook bij Fruitz de bedoeling om op zoek te gaan naar een match. Dat doe je door profielen die je leuk vindt naar rechts te vegen of door op de knop met het hartje te tikken. Op dezelfde manier kun je een profiel afwijzen door naar links te vegen of op de knop met het kruis te tikken. Als je op die manier een match opdoet kun je elkaar een berichtje sturen.

Matches en hun eventuele berichtjes komen in je “mandje” te staan. Tik op de berichtenknop rechtsboven in het menu om daar naartoe te gaan.

Zoekfilters aanpassen

Wanneer de profielen die je van Fruitz krijgt voorgeschoteld niet interessant genoeg vindt kun je de zoekfilters wat aanpassen. Tik daarvoor eerst in het hoofdscherm van de app op de knop van je eigen profiel (linksboven) en daarna bij je profielinstellingen op de knop met het tandwiel. Nu zie je als het goed is onder het kopje Ontdekking je matchfilters staan. Hier kun je de minimale en maximale leeftijd en afstand aanpassen van de profielen die je te zien wilt krijgen.


Hoe kun je contact leggen?

Contact leggen is heel eenvoudig in de Fruitz dating app. Hier lees je hoe je het contact op gang brengt.

Chatten bij een match

Wanneer je een match met elkaar hebt kun je chatten via de app. Matches komen vanzelf je in je “fruitmandje” terecht waar je ze kunt openen en een berichtje kunt sturen. Maar natuurlijk kan jouw match je ook zelf al spontaan een reactie gestuurd hebben. Al die berichtjes open je op dezelfde manier, via de berichtenknop rechtsboven in het scherm.

Een Crushnote versturen

Een andere manier om contact te leggen met singles die je in de app hebt ontdekt is door ze meteen een zogenaamde Crushnote te sturen. Dat is een kort berichtje dat je altijd kunt versturen en waarvoor je dus geen match met de ander hoeft te hebben. Een Crushnote is wel heel kort! Verwacht er dus niet teveel van, want jezelf echt uitgebreid introduceren doe je het beste via de chat nadat je hopelijk een reactie op je Crushnote hebt ontvangen.


Service (helpdesk)

Als je een vraag hebt of een probleem wilt melden kun je het beste een e-mail sturen naar contact@fruitz.io. Wanneer je in de app via je eigen profielinstellingen naar de hulpoptie gaat en erop tikt zal je mail app geopend worden, dus je kunt net zo goed meteen een mail sturen naar het bovenstaande adres.


Voor wie is Fruitz een geschikte app?

Fruitz is een geschikte dating app voor iedereen die even uitgekeken is op Tinder en het interessant vindt om een leuke en moderne dating app uit te proberen.

De grootste verschillen met bestaande dating apps zijn het zelf kunnen instellen van belangrijke matchfilters zoals leeftijd en afstand. Maar ook de optie om direct te filteren op type date of relatie kan een goede reden zijn om deze dating app eens uit te willen proberen. Maar natuurlijk is het ook gewoon leuk om weer eens wat nieuwe singles langs te zien komen. De app is prima te gebruiken voor hetero’s, homo’s, lesbiennes en bi singles.


Wat kost Fruitz?

Hier lees je alle informatie over de kosten van de Fruitz dating app en waarom een betaald abonnement nemen een goed idee kan zijn.

De mogelijkheden met een gratis profiel

Met een gratis profiel op Fruitz kun je al heel veel doen in de app, maar vaak wel in beperkte mate. Zo kun je elke dag een klein aantal berichtjes versturen en ook slechts van drie profielen ontdekken naar welke soort ontmoetingen de singles in kwestie op zoek zijn. Ook het aantal profielen dat je elke dag kunt liken is beperkt. Om echt heel actief te kunnen daten is dus eigenlijk wel gewoon een betaald lidmaatschap nodig.

De functies van een Fruitz Premium lidmaatschap

De volgende functies en mogelijkheden krijg je tot je beschiking door bij Fruitz een premium abonnement af te sluiten:

 1. Onbeperkt profielen liken voor een grotere kans op een match.
 2. Leuke ijsbrekers ontgrendelen om een perfecte eerste indruk te maken.
 3. Onbeperkt berichtjes zoals snelle crushnotes uitwisselen.
 4. Bij elk profiel meteen zien wat voor ontmoeting die single zoekt.
 5. Profielen meteen filteren op het type date.

Zoveel kost het Premium abonnement

De prijs van het premium lidmaatschap van Fruitz hangt af van het aantal maanden waarvoor je het afsluit:

 • Een lidmaatschap van 1 maand kost € 17,99
 • Een lidmaatschap van 6 maanden kost € 59,99 (€ 9,99 per maand)
 • Een lidmaatschap van 12 maanden kost € 79,99 (€ 6,66 per maand)

Betalen van je abonnement kan alleen via de app store van je telefoon en dus niet met iDeal of een creditcard.


Fruitz opheffen en verwijderen

Wil je weer afscheid nemen van de Fruitz dating app? Dan kun je zelf je profiel verwijderen door eerst naar je profiel te gaan en dan in de instellingen omlaag te scrollen tot je helemaal onderaan de optie Verwijder mijn account ziet staan. Je kunt hier nog kiezen tussen alleen je profiel verbergen en het inderdaad definitief verwijderen. Zodra je de verwijdering hebt bevestigd word je automatisch uitgelogd bij de Fruitz app en kun je die ook van je telefoon verwijderen.


Download de Fruitz app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Fruitz

 • Nieuwe datingapp
 • Online daten met een doel
 • Swipen voor matches, net als bij veel andere apps
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies