Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

6x de beste dating app voor polyamorie

6x de beste dating app voor polyamorie

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Polyamorie mag de laatste jaren op heel veel belangstelling rekenen. In een samenleving waar mannen en vrouwen steeds minder rigide relatiestructuren nodig hebben om op een prettige manier door het leven te gaan is monogamie voor velen geen vanzelfsprekendheid meer. De natuurlijke drang van mensen om hun liefde met meerdere mensen te delen komt daardoor ook steeds meer naar boven.

Wanneer je die wens in de praktijk brengt en met meerdere mensen tegelijk een relatie aangaat wordt dat polyamorie genoemd. Een voorwaarde daarvan is wel dat het in alle openheid gebeurt. In dit artikel vertellen we meer over polyamorie en de uitdagingen die veel polyamoureuze mannen en vrouwen op een bepaald moment voor hun kiezen krijgen. Ook geven we je een overzicht van de beste dating apps en mobiele datingsites waar je zelf op zoek kunt naar gelijkgestemde polyamoureuze mensen.


Beste polyamoureuze dating apps

Wanneer je polyamoureus wilt gaan daten is het aantal dating apps waar je uit kunt kiezen helaas aan de beperkte kant. De volgende apps sluiten echter wat ons betreft goed aan bij je zoektocht naar gelijkgestemden:


1. VictoriaMilan - Discreet online datingplatform inclusief app

Screenshots VictoriaMilan appBekijk de VictoriaMilan app

VictoriaMilan

Icon VictoriaMilan app

Victoria Milan is een wereldwijd heel bekende datingsite (met een bijbehorende dating app voor Android) en staat vooral bekend als een discreet datingplatform voor gebonden mannen en vrouwen die een avontuurtje naast hun relatie zoeken. Maar het is ook de plek waar veel ruimdenkende mensen (waaronder ook veel stellen) op zoek zijn naar aanvullende ervaringen naast hun bestaande relatie en/of seksleven. Daar is ook een gedeelte leden bij dat serieus interesse heeft in polyamorie en relatievormen die daaraan verwant zijn. Het grote voordeel van Victoria Milan is dat alles altijd volledig discreet gebeurt. Als het goed is zal dus niemand uit je omgeving erachter komen dat je in polyamoureuze relaties zit wanneer je dat liever geheim houdt.

Pluspunten
 • Volledig anoniem en discreet
 • Veel ruimdenkende mensen actief
Minpunten
 • Dating app niet voor iOS beschikbaar
Bezoek VictoriaMilan Download de VictoriaMilan app

2. NovaMora - Online op zoek naar nieuwe of aanvullende liefdes

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

De naam Novamora is een samentrekking van “nova” en “amora”, woorden die respectievelijk “nieuwe” en “liefde” betekenen. Daar zou je in dit geval ook “extra liefde” van kunnen maken, want op de mobiele datingsite van Novamora kun je ook heel prettig op zoek naar aanvullende partners die een geweldige aanvulling op je liefdesleven zouden betekenen. Hou er wel rekening mee dat er ook leden op dit platform actief zijn die stiekem naast hun relatie op zoek zijn naar een discrete verhouding. Wanneer je het zelf prettig vindt als alle partijen open zijn over hun amoureuze activiteiten kan dat dus een nadeel zijn. Maar ook dan kun je bij Novamora leuke mensen ontmoeten die wel gewoon in alle openheid naast hun bestaande partner(s) op zoek zijn naar leuke en/of spannende contacten.

Pluspunten
 • Echte mensen op zoek naar echte contacten
Minpunten
 • Veel leden zoeken stiekem een geheime affaire
 • Helaas geen echte app beschikbaar
Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

3. RegioSwingers - Ruimdenkende contacten leggen online

Screenshots RegioSwingers appBekijk de RegioSwingers app

RegioSwingers

Icon RegioSwingers app

In dit artikel gaan we dieper in op polyamorie en hoe deze relatievorm veel meer op romantiek is gericht dan bijvoorbeeld de swingers lifestyle. Daarbij is seks namelijk de voornaamste drijfveer voor koppels om ook contact te zoeken met andere mensen dan hun eigen partner. Je kunt er echter ook als polyamoureuze man of vrouw niet omheen dat er binnen het swingerswereldje veel mensen zijn heel ruimdenkend zijn en dus ook wel interesse hebben in alternatieve relatiestructuren zoals polyamorie. Het kan dus altijd interessant zijn om ook eens je licht op te steken op een datingsite zoals RegioSwingers. Het bijkomend voordeel van dit platform is dat je automatisch in contact komt met mensen die in je eigen omgeving zitten. Let alleen wel op dat het bij RegioSwingers om een mobiele datingsite gaat en niet op een aparte app.

Pluspunten
 • Veel open minded leden aanwezig
 • Nederlandse contacten uit je regio
Minpunten
 • Geen dating app maar mobiele site
Bezoek RegioSwingers Download de RegioSwingers app

4. Second Love - Een van de meest veelzijdige dating apps

Screenshots Second Love appBekijk de Second Love app

Second Love

Icon Second Love app

De website SecondLove past perfect in dit kader. Je komt hier namelijk enorm veel verschillende mannen en vrouwen tegen, die om heel uiteenlopende redenen lid zijn geworden. Sommigen zoeken alleen mensen om gezellig mee te chatten of hun dagelijkse activiteiten te delen. Je kunt echter ook gewoon daten via de app, maar ook dan weer met het oog op de meest uiteenlopende soorten contact. Zo zul je al snel merken dat er ook heel veel gebonden mannen en vrouwen zitten die in alle openheid op zoek zijn naar andere leuke mensen voor een eenmalige date of een langere relatie. Ook polyamorie heeft daarin absoluut een plekje. SecondLove is dus heel leuk om als polyamoureus persoon eens te proberen.

Pluspunten
 • Voor heel uiteenlopende soorten dating
 • Heel veel verschillende leuke functies
Minpunten
 • Lastig om op te vallen tussen de vele leden
Bezoek Second Love Download de Second Love app

5. Ondeugend-daten - Ondeugende mannen, vrouwen en stellen zoeken contact

Screenshots Ondeugend-daten appBekijk de Ondeugend-daten app

Ondeugend-daten

Icon Ondeugend-daten app

Tot slot willen we in dit overzicht ook Ondeugend-Daten nog even noemen. Want alhoewel deze mobiele datingsite zich voor het grootste deel richt op erotisch getinte afspraakjes en relaties vind je er (mede daardoor) wel heel veel ruimdenkende mensen. Zowel mannen en vrouwen als stellen schrijven zich hier in voor veel uiteenlopende soorten dates en andere contacten, waaronder polyamorie. De kunst is dus vooral die leden te ontdekken waar je veel raakvlakken mee hebt. Het is dus aan te raden om een heel duidelijk profiel op te stellen waarin je al heel precies aangeeft waar je interesse naar uit gaat. Dan kun je hier zomaar eens leuke kortdurende of juist langere romantische en erotische contacten opdoen die de perfecte verhouding bieden tussen verbinden en loslaten.

Pluspunten
 • Discrete profielen zijn van harte welkom
 • Actieve controle op nepprofielen
Minpunten
 • Meer op erotiek dan romantiek gericht
Bezoek Ondeugend-daten Download de Ondeugend-daten app

6. Tinder - Vrijblijvender daten dan veel andere apps

Screenshots Tinder app

Tinder

Icon Tinder app

Tinder is een geweldig leuke en interessante dating app. Niet alleen vanwege het concept dat erg prettig werkt, want swipen dating is heel vermakelijk en zelfs met een gratis Tinder profiel ook gewoon heel kansrijk, maar ook doordat je er zoveel verschillende mannen en vrouwen kunt tegenkomen dankzij de grote populariteit van de app. Een groot deel van de leden zoekt alleen een avontuurtje, andere beproeven hun geluk in de zoektocht naar een relatie. Maar als je zelf in je zogenaamde ‘bio’ (de korte profieltekst op je Tinder profiel) meteen duidelijk aangeeft dat je wensen op het vlak van polyamorie liggen kun je ook via Tinder gewoon veelbelovende contacten opdoen. Het is wel goed om echt kritisch te zijn en goed je eigen wensen en eisen in het oog te houden.

Pluspunten
 • Populairste dating app ter wereld.
 • Heel veel verschillende leden actief
Minpunten
 • Soms iets te vrijblijvend als je liefde zoekt

Misverstanden over polyamorie

Er bestaan bij het grote publiek twee grote misverstanden over polyamorie, waar je ongetwijfeld mee te maken zult krijgen wanneer je gaat daten via online dating apps of datingsites:

 1. Polyamorie is in tegenstelling wat veel mensen denken niet hetzelfde als polygamie.
 2. Bij polyamorie draait het in de eerste plaats om liefde en dan pas om seks. Bij veel mensen leeft echter nog altijd het idee dat dit net andersom zou zijn.

We gaan hier dus eerst wat dieper op deze twee punten in:

1. Polyamorie is geen polygamie

Polygamie betekent dat een partner met meerdere mannen of vrouwen een relatie aangaat en ook met hen trouwt. Dit gaat vaak gepaard met een bepaalde geloofsovertuiging. Vrijwel altijd gaat het om een man die met meerdere vrouwen trouwt. Die man is trouw aan deze groep vrouwen en de vrouwen zijn ook trouw aan de man. Bij polyamorie is er in de eerste plaats geen spraken van een huwelijk met meerdere mensen tegelijk. Daarnaast is elke ‘deelnemer’ vrij om zijn of haar eigen polyamoureuze gevoelens ook met anderen te uiten. Dat gebeurt als het goed is ook in alle openheid (er is dus ook hier geen sprake van ‘ontrouw’ zijn).

2. Polyamorie draait in de eerste plaats on liefde

Het begrip polyamorie is een samentrekking van het Griekse woord poly (“meerdere”) en het Latijnse woord “amor” (liefde). Het woord zelf laat dus al zien dat bij deze relatievorm de nadruk ligt op de liefde tussen meerdere mensen, en niet op seks. Uiteraard zal bij vrijwel elke liefdesrelatie ook seks komen kijken, maar dat staat als het goed is niet meer in de schijnwerpers dan bij een conventionele relatie tussen een man en een vrouw. Veel mensen die niets met polyamorie hebben gaan ervan uit dat mensen die er wel aan doen dat als dekmantel gebruiken voor vrije seks, maar dat is (als het goed is) simpelweg niet waar.


Omgaan met onbegrip en onwetendheid over polyamorie

Er is dus veel onbegrip over wat een polyamoureuze levensstijl inhoudt. Hoe kun je daar tijdens het daten het beste mee om gaan?

Stel een duidelijk datingprofiel op

Aangezien er weinig platforms zijn waar je uitsluitend kunt daten met polyamoureuze mensen kan het handig zijn om ook van breder georiënteerde apps of datingsites gebruik te maken. Dan doe je er echter goed aan om al met je eigen datingprofiel bovenstaande misverstanden te ontkrachten. Bijvoorbeeld door aan te geven hoezeer jouw persoonlijke zoektocht naar relaties is gebaseerd op liefde delen met meerdere mensen tegelijk. Dat seks daarbij hoort is voor veel mensen een logische conclusie, dus dat hoef je echt niet nadrukkelijk te vermelden.

Gebruik de blokkeerfunctie bij negatieve reacties

Ook wanneer je op je profiel heel goed duidelijk maakt wat je zoekt zul je waarschijnlijk nog regelmatig te maken krijgen met mensen die negatief oordelen over je zoektocht. Het heeft vaak niet zoveel zin om met hen in discussie te gaan. Tenslotte is er maar een heel kleine kans dat jouw argumenten ervoor zullen zorgen dat die persoon alsnog een goede match wordt. Het beste kun je die persoon negeren door hem of haar te blokkeren in de dating app. Rapporteren heeft alleen nut als je echt nare berichtjes ontvangt.


Gelijkgestemden polyamorie

Andere manieren om gelijkgestemden te vinden

Als polyamoureuze man of vrouw ben je nog altijd behoorlijk in de minderheid. Dating apps kunnen dan heel handig zijn om gelijkgestemde mensen te leren kennen. Er zijn echter ook nog een aantal andere interessante opties:

 • Ga online op mensen die ook belangstelling hebben voor polyamorie, bijvoorbeeld op websites en Facebook groepen die in het teken staan van polyamoureuze relaties. Je vindt er gelijkgestemden om mee te praten over wat polyamorie voor jou inhoudt en komt ook in contact met allerlei verschillende mensen uit het hele land. Daar zou je ook zomaar een dusdanig goede klik mee kunnen hebben dat er nog veel meer uit voort zou kunnen komen.
 • Er worden regelmatig bijeenkomsten gehouden door heel Nederland, bijvoorbeeld borrels voor gelijkgestemden, workshops en informatiebijeenkomsten. Deelname is vrijwel altijd gratis. Zo’n bijeenkomst kan heel leerzaam zijn en natuurlijk is het leuk om mensen te leren kennen die monogamie ook ter discussie durven te stellen.
 • Onthoud ook dat het voor jou als polyamoureuze man of vrouw op zoek naar leuke contacten vooral belangrijk is om echt gelijkgestemde mensen te vinden wanneer je op zoek wilt naar relaties voor langere tijd. Wanneer je het ook prima vindt om (deels) losse en niet langdurige contacten te onderhouden, dan is het vaak makkelijker om die te vinden. Spreek simpelweg af dat je niet exclusief wilt daten, want voor veel mensen hoeft dat echt geen probleem te zijn zolang je er maar eerlijk over bent.
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies