Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Be2 app review, hoe werkt Be2?

screenshots Be2

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie dan heb je wellicht al ontdekt dat veel dating apps helaas te eenvoudig werken om er snel en makkelijk je ideale partner mee te vinden.

Alleen maar swipen door profielen laat dat namelijk nog altijd behoorlijk op het toeval berusten en de kans is groot dat je voornamelijk op het uiterlijk blijft letten.

Dating app Be2 heeft daarom een andere benadering gekozen want hier kun je niet alleen zelf swipen tussen profielen maar worden er ook elke dag meerdere contactsuggesties gedaan, op basis van jouw antwoorden in een uitgebreide persoonlijkheidstest. In deze review lees je hoe dat werkt en of Be2 daarom ook voor jou een goed alternatief voor Tinder, Parship en andere populaire dating apps zou kunnen zijn.

Waarom kies je voor Be2?
  • Voor serieuze relaties
  • Gratis uitproberen
  • Gebruiksvriendelijke app
Gratis aanmelden bij Be2 Download de Be2 app

Wat is Be2?

Be2 is een wereldwijd datingplatform waarbij de meeste leden gebruik maken van de handige en veelzijdige dating app. Er is echter ook een datingsite beschikbaar waar je met hetzelfde account in kunt loggen.

Be2 is bedoeld voor het vinden van een serieuze relatie en maakt daarbij geen onderscheid tussen opleidingsniveau of andere eigenschappen. Het is dus een algemene dating app die gebruikt kan worden door iedereen van 18 jaar en ouder die een relatie zoekt.


Hoe werkt Be2 en hoe gebruik je de app?

Be2 is een dating app die meerdere manieren om nieuwe singles te leren kennen met elkaar combineert om tot het beste resultaat te komen. Elke dag worden er bijvoorbeeld contactsuggesties gedaan op basis van de persoonlijkheidstest die jij en de andere leden direct na hun inschrijving af hebben gelegd.

Ook kun je swipen tussen profielen om zelf een leuke match te vinden. Er is echter geen manier om zelf handmatig te zoeken. Contact leggen doe je door een berichtje te sturen of door uiteraard af te wachten tot een leuke single met jou contact opneemt. De app is beschikbaar voor zowel Android telefoons als iPhones.

  blank


Account en profiel aanmaken

Hoe kun je bij Be2 een account en eigen datingprofiel aanmaken zodat je ook kunt beginnen met daten?

Een Be2 account aanmaken

Wanneer je de Be2 app opstart moet je eerst aangeven uit welk land je afkomstig bent. Be2 is namelijk in meerdere landen actief en wil je graag meteen lokale singles voor kunnen schotelen.

Kies hier dus Nederland (of het land waar je momenteel ook maar mag verblijven) en tik op de knop Doorgaan. In het volgende scherm kun je je eigen geslacht selecteren en dat van de vrijgezellen die je wilt gaan ontmoeten op Be2. Voer je e-mailadres in en verzin een wachtwoord om door te gaan naar de volgende stap.

Je account is nu al zo goed als klaar, maar het is wel de bedoeling dat je meteen aangeeft wat je eisen en wensen zijn. Dat gebeurt met een reeks keuzevragen die ongeveer 5 tot 10 minuten duren om te doorlopen. Er wordt gevraagd naar allerlei interesses en voorkeuren, maar ook je karaktertrekken worden in beeld gebracht. Neem dus even goed de tijd voor het beantwoorden van de vragen zodat Be2 een goed beeld van je krijgt.

In deze stap valt op dat de app soms niet zo goed naar het Nederlands is vertaald. De vraagstelling is af en toe krom of er staan regelrechte taalfouten in. Over het algemeen hadden we gelukkig echter geen moeite om te begrijpen wat er werd bedoeld.

Let erop dat je aan het eind van de vragenlijst nog even wat informatie in moet vullen als je naam en geboortedatum. Ook krijg je hier de keus of Be2 namens jou berichten mag versturen naar andere leden. Als je dat geen prettig idee vindt is het nodig dat selectievakje uit te schakelen.

blankblank blank

Je profiel verder aanvullen

Nu je een account aangemaakt hebt en de vragenlijst hebt afgerond kun je gaan daten. Je profiel is al behoorlijk goed gevuld, maar je hebt nog geen foto erop staan. Dat kun je nu meteen doen door er eentje op je telefoon te selecteren en te uploaden.

Het is ook mogelijk om door te gaan zonder foto op je profiel te zetten, maar zoals Be2 terecht aangeeft heb je dan wel veel minder kans op reacties. Bovendien mag je dan ook de foto’s van andere leden alleen onscherp bekijken. Wil je je foto naderhand wijzigen, of iets anders op je profiel aanpassen? Dan doe je dat door rechtsboven in het scherm op de menuknop (de knop met de drie liggende streepjes) te tikken en dan voor Mijn profiel te kiezen.


Profielen en berichten

Daten doe je bij Be2 met je eigen datingprofiel. Maar hoe ziet dat eruit en hoe kom je met andere singles in contact? Dat lees je hier.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een datingprofiel op Be2 is heel uitgebreid. Je krijgt eerst een foto te zien van de single in kwestie waar je op kunt tikken om hem op groter formaat te bekijken. Als er meerdere foto’s op het profiel staan kun je daar ook direct doorheen bladeren.

Onder de profielfoto staan enkele algemene gegevens zoals de naam, de leeftijd en de locatie van de single. Daaronder zie je een korte uitspraak van de persoon staan, gevolgd door meer gedetailleerde informatie zoals opleiding, werk, lengte, postuur en allerlei aanvullende gegevens die de single in heeft gevuld op zijn of haar profiel.

Veeg omlaag om ook de interesses en voorkeuren te tonen zodat je ook in een oogopslag kunt zien wat hij of zij belangrijk vindt in het leven. Deze lijst is niet heel uitgebreid maar geeft vaak wel alvast een goede indruk.

Hoe kun je contact leggen?

Handmatig naar profielen zoeken is niet mogelijk bij Be2, maar er zijn wel enkele andere prima manieren waarop je contact kunt leggen met andere singles.

Contactsuggesties

Op basis van wat je op je profiel hebt ingevuld en de antwoorden die je op de persoonlijkheidstest hebt gegeven worden er profielen aan je voorgesteld. Tik op de knop met de twee figuurtjes erop bovenaan in het scherm en bekijk de profielen onder het kopje Mijn contactsuggesties.

Daar staan profielen die volgens Be2 goed bij je zouden passen. Vrijwel altijd wonen ze bij je in je omgeving. Op elk profiel wordt een matchscore getoond in de vorm van een getal. Hoe hoger het getal, hoe beter die single volgens Be2 bij je zou passen. Tik op een profiel om dat meteen te bekijken en zelf te beoordelen of er inderdaad een goeie match zou kunnen zijn.

Het matchspel

In het matchspel kun je alle profielen ontdekken die om wat voor reden dan ook niet bij je contactsuggesties terecht zijn gekomen maar waar je wellicht toch interesse in zou kunnen hebben.

Het matchspel speel je op een vergelijkbare manier als bij dating apps zoals Tinder. Er is dus een lijst met profielen voor je samengesteld waar je zelf doorheen kunt swipen. Tik op de knop met het hartje of swipe naar rechts om te laten zien dat je het profiel wel leuk vindt, tik op de knop met het kruisje of swipe naar links om duidelijk te maken dat je geen interesse hebt.

Dat komt de ander niet te weten, dus je hoeft je niet schuldig te voelen. Als je elkaar allebei hebt geliket is er een match en krijgen jullie daar allebei een notificatie van. Je kunt dan met elkaar chatten zoveel je wilt.

Berichtje sturen

Op elk profiel staat een knop waarmee je direct een berichtje kunt sturen. Tik dus op de groene knop met de spraakballon erop om meteen een reactie te kunnen typen. Dat kan zo uitgebreid als je wilt, maar een eerste berichtje hou je beter kort en krachtig.

Ga in op iets wat je op het profiel van die persoon hebt gezien om meteen je oprechte interesse te tonen. Let op dat je voor het versturen van berichten wel een premium abonnement nodig hebt.

Online profielen

De laatste manier waarop je nieuwe contacten op kunt doen is door in het menu op de knop met de drie cirkels erop te tikken. Dan kom je terecht bij het overzicht met profielen die op dit moment online zijn. Bekijk een profiel door erop te tikken en verstuur direct een bericht als je wel interesse hebt.

Let wel op dat hier vaak profielen uit het hele land worden getoond. Om dat te wijzigen tik je op de knop Instellingen. Daar kun je aangeven aan welke eisen de getoonde profielen moeten voldoen.

blank blank blank

Inbox

Door in het menu te tikken op de knop met de envelop erop kom je in je inbox terecht. Daar vind je alle lopende conversaties, kun je berichten lezen en zelf ook reacties versturen.

Je ziet hier ook direct welke leden op dat moment online zijn, wat natuurlijk heel handig kan zijn wanneer je graag ook vlot weer een reactie terug zou willen ontvangen. Berichtjes kunnen zo uitgebreid zijn als je maar wilt en je kunt ook direct een leuke foto bijvoegen.


Veiligheid en privacy

Be2 heeft een heldere privacyverklaring die je direct in de app kunt openen en lezen. Open het hoofdmenu en scrol omlaag tot je de link Privacy ziet staan. Daarin zijn geen verontrustende zaken te ontdekken, want er worden bijvoorbeeld net zomaar gegevens met andere partijen gedeeld.

De uitgebreide informatie die je aan Be2 verschaft wordt vrijwel uitsluitend bedoeld om je aan goed matchende profielen te kunnen koppelen. Ook worden alle gegevens zoals zoekopdrachten, profielwijzigingen en berichtjes versleuteld uitgewisseld zodat nooit zomaar iemand mee kan lezen.


Service (helpdesk)

Kun je even wat hulp gebruiken? Dan valt het bij Be2 binnen de app helaas een beetje tegen in hoeverre je daar gebruik van kunt maken. De knop Help in het hoofdmenu stuurt je door naar een online helpdesk waar je zelf veelgestelde vragen en hun antwoorden kunt bekijken.

Er is daar echter geen optie om meteen een bericht te versturen. Ook via de site van Be2 is het helaas moeilijk, zo niet onmogelijk, om direct contact op te nemen. wat ons betreft is dit dus een belangrijk verbeterpunt voor dit online datingplatform.


Voor wie is Be2 een geschikte app?

De Be2 dating app is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie en daarbij niet alleen afhankelijk wil zijn van het zelf swipen tussen allemaal verschillende profielen.

Dankzij de persoonlijkheidstest en de eraan gekoppelde contactsuggesties heb je bij Be2 namelijk meer kans op het vinden van je ideale partner dan bij veel wat eenvoudigere apps. Al moeten we wel zeggen dat concurrent Parship het matchen nog een stukje nauwkeuriger doet dan Be2.

Toch kan de Be2 app een goed alternatief zijn voor iedereen die uitgekeken is op Parship, of die apps als Tinder toch wat te eenvoudig vinden om een serieuze partner mee te vinden.


Wat kost Be2?

Hoeveel kost het om volledig gebruik te maken van de Be2 dating app en wat kun je allemaal met een gratis account?

Mogelijkheden met een gratis profiel

De mogelijkheden met een gratis profiel zijn weliswaar behoorlijk uitgebreid, maar dan wel alleen om te ontdekken of de app goed bij je zou passen. Met een gratis profiel kun je namelijk een eigen profiel aanmaken en alvast op zoek naar andere singles. Echt met die mensen in contact komen kan pas nadat je een premium abonnement af hebt gesloten, want tot die tijd is berichtjes uitwisselen voor jou helaas niet mogelijk.

blank blank blank

Dit kun je als premium member

Het voornaamste voordeel dat je als premium member tot je beschikking krijgt is dat je berichtjes kunt versturen. Dan kun je namelijk pas echt contact leggen met leuke singles en die beter leren kennen. Er zijn echter ook nog wat meer voordelen:

  • Je kunt alle profielfoto’s voortaan gewoon scherp bekijken
  • Je kunt zien welke leden je profiel hebben bezocht
  • Je kunt je favoriete profielen (zoals matches) opslaan voor een later moment

De kosten van een betaald lidmaatschap

De kosten van een premium lidmaatschap op Be2 zijn als volgt:

Looptijd Prijs per maand Totaalprijs
1 Maand € 69,90 € 69,90
3 Maanden € 59,90 € 179,70
6 Maanden € 39,90 € 239,40

Be2 opheffen en verwijderen

Je kunt je Be2 profiel zelf opheffen door in de app naar de instellingen van je profiel te gaan. Tik daarvoor in het menu op de knop met de drie liggende streepjes en daarna op de link Instellingen. Op deze pagina zie je een optie Uw lidmaatschap staan. Tik erop en kies op de volgende pagina voor Profiel deactiveren. Tik op Deactiveren en doorloop de stappen om je profiel definitief te verwijderen. Als dat is gelukt kun je ook veilig de app van je telefoon verwijderen.


Download de Be2 app

Gratis aanmelden bij Be2 Download de Be2 app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Be2

  • Voor serieuze relaties
  • Gratis uitproberen
  • Gebruiksvriendelijke app
Gratis aanmelden bij Be2
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies