Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Blendr app review, hoe werkt Blendr?

screenshots Blendr

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Zoek je een dating app zoals Tinder maar dan met iets meer diepgang en ook meer manieren om zelf de singles te zoeken die goed bij je passen? Dan zou je eigenlijk ook eens de Blendr app moeten proberen. Want deze mobiele dating app is weliswaar niet uitsluitend bedoeld om mee te daten (je kunt er namelijk ook allerlei andere sociale contacten mee opdoen) maar omdat je ook eenvoudig profielen kunt zoeken en filteren kan deze app toch een leuke en unieke optie zijn in het mobiele dating landschap.

Waarom kies je voor Blendr?
 • Wanneer je op zoek bent naar een dating app met een internationaal karakter
 • Laagdrempelig online daten
 • Niet heel erg populair in Nederland
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Blendr?

Blendr is een veelzijdige app aangezien je hem niet alleen als dating app kunt gebruiken, maar ook als online platform om andere sociale contacten op te doen. Zoals bijvoorbeeld online vriendschappen. De meeste van onze leden zullen de app echter vooral als dating app in willen zetten en ook daar is hij prima voor geschikt. Sterker nog, verreweg de meest profielen die wij tegenkwamen leken op zoek naar een serieuze relatie. Je kunt Blendr gebruiken om te swipen, te matchen en te chatten. Bij het aanmelden heb je de keus uit het koppelen met Facebook of het aanmaken van een los Blendr account.


Hoe werkt Blendr en hoe gebruik je de app?

blank

Blendr werkt op een vergelijkbare manier als Tinder, want je kunt er naar hartenlust swipen tussen profielen van andere singles, de leukste profielen liken en zo een match vinden. Je kunt echter ook handmatig zoeken en filteren, wat een heel handige aanvulling is op de standaard swipe dating. De app is voor een groot deel gratis te gebruiken maar er zijn wel premium abonnementen en extra betaalde functies beschikbaar, die er overwegend op gericht zijn je profiel meer zichtbaar te maken voor andere leden.


Account en profiel aanmaken

Hoe kun je zelf bij Blendr een account aanmaken je profiel vormgeven? Dat lees je hier!

blankblankblank

Aanmelden met Facebook

De eerste manier om bij Blendr mee te kunnen doen is door jezelf met Facebook aan te melden. Tik daarvoor op de knop Verder met Facebook. Dan wordt je eerst gevraagd om Blendr toegang te geven tot de locatie van je apparaat en na het toestaan wordt je verder gestuurd naar Facebook zodat je in kunt loggen en je Facebook-profiel aan Blendr kunt koppelen. Zodra dat gelukt is word je weer teruggestuurd naar de app en kun je beginnen met daten.

Een nieuw Blendr account aanmaken

Naast aanmelden met Facebook kun je ook gewoon een nieuw account aanmaken bij Blender. Dat doe je door op het startscherm niet voor Facebook te kiezen maar door meteen je geslacht te selecteren. Je gaat dan automatisch verder met de inschrijfprocedure en moet bij elke stap wat meer informatie over jezelf invoeren. Je moet eerst een profielnaam typen, bijvoorbeeld je voornaam. Daarna selecteer je je geboortedatum, vul je een geldig e-mailadres in en mag je aangeven of Blendr je aanbiedingen en acties per e-mail mag sturen. Dat is voorlopig alles, want nu is het eerst zaak om naar de inbox van je e-mail te gaan en het bericht van Blendr te openen. Tik op de activatielink om je profiel te verifiëren en je bent klaar om aan de slag te gaan.

Je profiel verder aanvullen

Nu je weer terug bent in de app kun je verder gaan met je profiel verder invullen. Dat doe je als eerste door een profielfoto te plaatsen. Die kun je uploaden vanaf je apparaat, maar uiteraard is het ook mogelijk om ter plekke een leuke selfie te maken en toe te voegen. Zodra je een of meer foto’s hebt toegevoegd kun je al beginnen met swipen en matchen, maar we zouden je willen aanraden om wel eerst je profiel wat verder te vullen. Dat doe je door in het menu op de meest rechter knop te tikken. Daarmee kom je op je eigen profiel terecht. Je kunt nu nieuwe foto’s uploaden en door op de knop met het potlood te tikken vind je nog veel meer invoervelden. Je kunt allemaal nuttige informatie over jezelf delen, zoals je werk, opleiding, geaardheid, postuur, rook- en drinkgedrag en nog veel meer. Neem dus even de tijd om die gegevens aan te vullen, dan worden bezoekers niet met een heel kaal profiel geconfronteerd.


Profielen en matches

Op welke manier zijn de profielen van Blendr opgezet en hoe kun je met andere singles in contact komen? We beantwoorden het hieronder.

blankblankblank

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel op Blendr is zo uitgebreid als de single in kwestie het wil maken. Soms zijn de profielen heel beknopt met een enkele foto en wat eenvoudige feitjes, andere keren heeft de ander tientallen foto’s geplaatst en alle mogelijk informatie over zichzelf gedeeld. Het eerste wat je te zien krijgt is de profielfoto, met daarop een naam, leeftijd en locatie. Wanneer je echter naar beneden swipet komt daar vaak nog veel meer informatie te staan. Ook tijdens het swipen kun je elk profiel goed bekijken, doe daar dus je voordeel mee zodat je altijd een weloverwogen beslissing maakt.

Hoe kun je contact leggen?

Er zijn een aantal verschillende manieren om met andere singles contact te leggen. De basis is het matchen, maar je kunt ook zelf op zoek. Hoe begin je daarmee?

Swipen voor een match

De tweede knop in de menubalk van Blendr is die van het matchspel. Daar kun je profielen beoordelen die voor je klaar zijn gezet. Het gaat om profielen van mensen waar je wat mee gemeen hebt. Dat kan gaan om de locatie, het niveau of een bepaalde interesse die jullie delen. Ook wanneer je niet direct een link ziet kan het dus interessant zijn om toch even verder te kijken voor je een profiel naar links swipet of op het kruisje tikt. Vind je de persoon wel leuk en zoeken jullie op het oog redelijk hetzelfde? Swipe dan naar rechts of tik op de knop met het hartje. Zoals je wel gewend bent van andere apps betekent elkaar allebei naar rechts vegen dat je een match hebt. Daar krijg je dan een melding van, zodat je de stoute schoenen aan kunt trekken en een berichtje kunt sturen.

Profielen zoeken en filteren

Naast het swipen kun je ook profiteren van een handige zoek- en filterfunctie genaamd Leden in de buurt. Dat is de eerste (meest linker) optie in de menubalk. Tik erop om een lijst met profielfoto’s te tonen van mensen die zich in je buurt bevinden. Zitten de meeste profielen wat te ver weg of komen ze om een andere reden niet met je wensen overeen? Tik dan op de filterknop rechtsboven in het scherm. Dan kun je zoekeisen aangeven zoals locatie, leeftijd, geslacht en ook bepaalde interesses. Tik op Toepassen om de lijst te updaten met profielen die beter aan je wensen en eisen voldoen.

Chatten en berichtjes

Je hebt bij Blender geen premium abonnement nodig om berichtjes te kunnen sturen. Je hoeft ook niet eerst een match met iemand te hebben om de eerste reactie te kunnen verzenden. Vrijwel elk willekeurig profiel kun je dus meteen benaderen (als gratis member zijn de nieuwste en populairste profielen daarbij echter wel uitgezonderd). Berichtjes die je hebt verstuurd en de ontvangen reacties vind je in je inbox, en die is weer te vinden onder de knop met de spraakballon in het menu.


Veiligheid en privacy

Bij Blendr hou je een grote mate van controle over je profiel en de informatie die daarop te zien is. Ten eerste bepaal je helemaal zelf welke gegevens je wilt delen en kun je ook de incognito modus activeren als je dat een prettig idee vindt. Het is ook geen vereiste om je locatiegegevens te delen met Blendr, al zul je dan wel moeten accepteren dat je wat minder goede matches zult krijgen.

Service (helpdesk)

Heb je een vraag of ben je een probleem tegengekomen? Stuur dan een berichtje naar de helpdesk van Blendr door via je eigen profiel naar de optie Support te gaan. Dan word je doorgestuurd naar de online helpdesk. De hoofdmoot aldaar is een lijst met veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Als jouw vraag of probleem er niet bij staat kun je zoeken naar “Contact” en dan kiezen voor “Hoe neem ik contact op met de klantenservice?”. Door hierop te tikken en een onderwerp te kiezen kun je meteen een berichtje typen en versturen. Er wordt dan binnen afzienbare tijd contact met je opgenomen.

Voor wie is Blendr een geschikte app?

Blendr is een heel geschikte app voor iedereen die alleen swipen om te daten wat te oppervlakkig vindt en ook wel de aanvullende mogelijkheid wil om ook zelfstandig te kunnen zoeken naar leuke profielen. Ook wanneer je in de eerste plaats nieuwe vrienden wilt maken kun je heel goed terecht bij Blendr. Dat betekent echter wel dat ook andere leden niet altijd op zoek zijn naar een relatie, want soms kom je mensen tegen die alleen willen flirten of chatten. Anderen zoeken weer alleen een online vriendschap. Kortom, Blendr is een leuke en behoorlijk unieke app waar je veel plezier mee kunt hebben, als je er maar niet vanuit gaat dat iedereen die je tegenkomt zelf ook snel een echte date zoekt.


Wat kost Blendr?

Hier lees je welke kosten er verbonden zijn aan het gebruik van Blendr en wat je allemaal kunt met een gratis profiel.

blankblankblank

Wat kun je met een gratis profiel?

De mogelijkheden met een gratis profiel zin heel uitgebreid. Je kunt namelijk niet alleen een eigen profiel aanmaken en zoveel foto’s uploaden als je wilt, maar je kunt ook gewoon swipen, matchen en zelfs berichtjes uitwisselen. Een mogelijk vervelende beperking van een gratis profiel is dat je niet kunt chatten met de nieuwste leden of de (vrouwelijke) profielen die het populairst zijn op de app. Daarvoor heb je namelijk altijd een premium lidmaatschap nodig.

De functies van een premium lidmaatschap

Welke nieuwe mogelijkheden krijg je tot je beschikking wanneer je een premium lidmaatschap afsluit? Momenteel zijn dat de volgende functies:

 • Het wordt mogelijk om ook de nieuwste en populairste profielen aan te schrijven.
 • Je kunt anoniem daten door de incognito modus te activeren.
 • Je kunt verkeerde swipes voortaan ongedaan maken om alsnog te matchen.
 • Je berichten worden altijd bovenaan getoond in andere mensen hun inbox.
 • Er komt binnen de app een overzicht beschikbaar met profielen die jou hebben geliket.
 • Je kunt zien wie jouw profiel als favoriet hebben toegevoegd.

Zoveel kost het Premium abonnement

Dit zijn de kosten van het Premium abonnement van Blendr:

Looptijd Prijs per maand Totaalprijs
1 Week n.v.t. € 5,99
1 Maand € 17,99 € 17,99
3 Maanden € 14,66 € 43,99
6 Maanden € 10,99 € 65,99
Levenslang n.v.t. € 129,99

Losse credits kopen voor aanvullende functies

Er zijn ook nog enkele aanvullende functies die je kunt ontsluiten door ervoor te betalen met vooraf aangekochte credits. Deze functies zijn:

 • Tijdelijk bovenaan staan in de lijst Leden in de buurt (50 credits per keer).
 • Meer matches ontvangen tijdens het swipen (100 credits per keer).
 • Meer bezoekers ontvangen op je profiel (100 credits per keer).
 • Laten zien dat je op dit moment online bent (100 credits per keer).

De kosten per credit gaan omlaag naarmate je meer tegelijk aanschaft. De huidige prijzen zijn als volgt:

Aantal Totaalprijs Prijs per credit
100 credits € 4,99 € 0,05
550 credits € 18,99 € 0,04
1.250 credits € 26,99 € 0,02
2.750 credits € 39,99 € 0,01

Blendr opheffen en verwijderen

Wil je Blendr van je telefoon verwijderen omdat je uitgekeken bent op de app, of inmiddels een leuke date hebt gevonden? Dan wil je waarschijnlijk eerst ook je profiel verwijderen zodat je niet meer gevonden kunt worden. Ga daarvoor in de app naar de instellingen van je account door in het menu op de meest rechter knop te tikken en dan voor Account te kiezen. Hier heb je onderaan het scherm de optie Account verwijderen. Tik daarop, geef een reden aan voor je uitschrijving en bevestig je beslissing. Zodra het is gelukt word je automatisch uitgelogd en kun je ook de app met een gerust hart verwijderen van je telefoon.


Download de Blendr app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Blendr

 • Voor dating en sociale contacten
 • Niet in het Nederlands beschikbaar
 • Niet populair in Nederland
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies