Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

C-date app review, hoe werkt C-date?

screenshots C-date

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

C- date is een dating app speciaal gericht op ‘casual dating’. Bij casual dating gaat het om een relatie die niet heel serieus is en waarbij je niet gebonden bent aan de ander. Er kan natuurlijk altijd een echte relatie ontstaan, maar je bent in eerste instantie op zoek naar een leuk en spannend contact.

Steeds meer mensen doen aan casual dating. Door je in te schrijven bij C-date kun je op zoek gaan naar een spannende date. Wanneer je geen zin hebt in een vaste relatie met bijkomende verplichtingen, maar wel zin hebt in een intiem contact en een leuke avond, is C-date de perfecte dating app voor jou.

Waarom kies je voor C-date?
 • Gericht op casual dating
 • Gratis lidmaatschap voor vrouwen
 • Overzichtelijke app
 • Makkelijk en fijn in gebruik
Gratis aanmelden bij C-date Download de C-date app

blank

Inschrijven bij C-date

De app is gratis te downloaden in de App Store. Het inschrijven werkt gemakkelijk en is eenvoudig. Na het downloaden kun je aangeven in welk land je woont. Zo krijg je direct de app in de juiste taal. Je moet daarna aangeven of je een man of vrouw bent en waar je naar op zoek bent. Je krijgt direct meerdere vragen om verdere invulling te geven aan je profiel. De app verwacht dat je aangeeft in welke provincie je woont, wat je relatiestatus is, lengte, figuur, kleur ogen, haarkleur en lengte en geboortedatum.

Na het invullen van deze vragen hoef je pas je e-mailadres in te vullen en een wachtwoord te kiezen. Je ontvangt daarna een link in je e-mail, waarmee je bevestigd dat jij dit bent. Goed dat dit wordt gedaan ter controle. Zo kunnen mensen niet zomaar een willekeurig e-mailadres invullen, maar wordt dit eerst wel goed gecheckt. Nadat je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden en privacy voorwaarden kun je op zoek gaan naar een match!


blank blank blank

Profiel optimaliseren

Om een spannende date te vinden is het belangrijk dat je profiel zo goed mogelijk geoptimaliseerd is.

 • Foto uploaden: de app geeft aan dat wanneer je foto’s toevoegt aan je profiel je wel tot 10 keer meer berichten ontvangt en er meer matches worden getoond. Het is sterk aan te raden om een foto te uploaden. Er staan ook vereisten bij waar je foto aan moet voldoen. Het is handig dat dit zo duidelijk vermeld wordt, hier kun je rekening mee houden. Je kunt maximaal 5 foto’s toevoegen aan je profiel.
 • Alcoholgebruik
 • Roker
 • Erotisch type
 • Persoonlijkheid en kwaliteiten
 • Gewenste voorkeuren en ontmoetingen

Je kunt bij alle vragen aangeven wanneer je iets niet wil delen of tonen op je profiel. Je kunt ook aangeven dat je het leuker vindt dat iemand het persoonlijk aan je vraagt. Zo laat je nog wat informatie achterwege en maak je de ander nieuwsgierig naar jou.


blank blank blank

Hoe werkt C-date, hoe gebruik je het?

Wanneer je op zoek bent naar een leuk avontuur met iemand anders is C-date een heel geschikte app. In de app kun je goed zien waar de ander naar op zoek is. Dit kan een serieuze relatie of een spannende avond zijn. Het kan allemaal. Je kunt zelf ook jouw voorkeuren aangeven wat jij graag zou willen en zo heel gericht op zoek gaan.

Mijn contactsuggesties

Je contactsuggesties vind je direct op je profiel als je bent ingelogd in de app. Hier komen contactsuggesties speciaal geselecteerd voor jou in beeld. Je ziet personen uit dezelfde provincie als waar je woonachtig bent. Je kunt de foto en leeftijd van anderen zien. Het kan zijn dat sommige leden geen foto’s hebben, deze kun je dan dus ook niet zien. Je kunt makkelijk door al je contactsuggesties heen bladeren, door de profielen naar links te swipen.

Gesprekken

Onder dit kopje vind je al je gesprekken terug die je hebt met andere leden. Je vindt hier ook de chat aanvragen die anderen naar jou hebben gestuurd. Je kunt hier zelf aangeven of je met de ander wil chatten. Let op: als vrouw hoef je geen abonnement af te sluiten en heb je direct toegang tot alle functies. Wanneer je je als man aanmeldt, dien je wel een abonnement af te sluiten. Hierover verder meer.

Vraag van de dag

Je vindt op je profiel een optie met ‘vraag van de dag’. Hier vind je een leuke of spannende vraag, bijv: ‘Wat zou een reden kunnen zijn om een casual date af te breken?’ Hier staan antwoorden onder waar je uit kunt kiezen. Je kunt de vraag met het gekozen antwoord op je profiel tonen als je dat leuk vindt. Het is een leuke optie waardoor andere leden jou beter leren kennen.

Iedere dag is er weer een nieuwe vraag te vinden onder deze knop. Wanneer je nieuwsgierig bent kun je ook zien wat andere leden hebben geantwoord op deze vraag.

Lekker of niet?

Je krijgt foto’s te zien waar je op kunt reageren met een duimpje of dat je door wil gaan naar de volgende. Wanneer je de ander leuk vindt en hem of haar wel ziet zitten klik je op het duimpje. Je gaat hier puur af op het uiterlijk van de ander. Je ziet alleen een foto en verder geen informatie. Je kunt per dag maximaal op 20 leden reageren.

Aantrekkelijke matches

Je kunt zien wie jij leuk en aantrekkelijk vindt. Wanneer je vanuit hier doorklikt op het profiel van de ander, kun je de leeftijd, naam, foto’s en verdere informatie zien.

Mijn bezoekers

Bij mijn bezoekers zie je wie jou profiel hebben bekeken. Wanneer je ook in een ander geïnteresseerd bent, kun je zijn of haar profiel bezoeken en met de ander chatten. Het kan heel fijn zijn dat je kunt zien wie jou bekeken heeft. Meestal moet je hier een abonnement voor afsluiten maar dat hoeft hier niet als vrouw zijnde. Wanneer je je als man inschrijft, dien je wel een abonnement af te sluiten.

Mijn favorieten

Onder mijn favorieten kun je mensen toevoegen aan je favorieten. Dit kun je doen door tussen je contactsuggesties te kijken of tussen je bezoekers. Zo kun je je favoriete leden weer snel en gemakkelijk terugvinden.

blank blank blank


Hoe match je en hoe blader je door profielen

Contactsuggesties

Bij contactsuggesties kun je het profiel van de ander verder bekijken. Je kunt de foto’s zien die toegevoegd zijn, waar iemand naar op zoek is, waar iemand trots op is en  hoe diegene zijn of haar uiterlijk beschrijft.

Mijn aantrekkelijke matches

Vanuit ‘mijn aantrekkelijke matches’ kun je doorklikken naar het profiel van de ander. Vanuit daar kun je een chat aanvraag doen en met de ander chatten.

Nu online

Hier zie je welke leden er online zijn en open staan voor een spannende chat. Je ziet direct de foto’s en leeftijden. Je kunt zo doorklikken als je een leuk iemand ziet en direct met diegene chatten.


Voor wie is C-Date geschikt?

Wanneer je toe bent aan spanning in je leven, en je ouder bent dan 18 jaar, zou C-Date zeer geschikt voor je kunnen zijn. De dating app is geschikt voor vrouwen, mannen en stellen die een date of relatie willen zonder verplichtingen. Wanneer je lekker wilt genieten en je je fantasieën de vrije loop wil geven.

Bij C-Date is er een goede balans tussen mannen en vrouwen. De site geeft aan dat 48% mannen lid zijn tegenover 52% van de vrouwen.

blank blank blank


Kosten

Het inschrijven van de app is geheel gratis en het aanmaken van een profiel is snel en gemakkelijk. Wat goed is om te weten is dat vrouwen die zich inschrijven binnen de app, gratis gebruik kunnen maken van alle functies. Mannen moeten wel betalen wanneer zij gebruik willen maken van alle functies. Er zijn meer vrouwen dan mannen actief binnen de app, maar het percentage ligt wel dicht bij elkaar. Door deze actie zie je dat vrouwen worden aangemoedigd om zich in te schrijven bij C-date, wat succesvol werkt.

Wanneer je gebruik wil maken van alle functies kun je kiezen uit de onderstaande opties:

 • Premium Start: €39,90 per maand voor 3 maanden
 • Premium Classic: €29,90 per maand voor 6 maanden
 • Premium Relax: €19,90 per maand voor 12 maanden

Betalen kan veilig via iDeal, Creditcard of PayPal.

Extra functies premium abonnement

 • Profielen bekijken en foto’s
 • Zien wie er online zijn
 • Profielen van anderen swipen
 • Zien wie jouw profiel heeft bekeken
 • Zoekmachine gebruiken
 • Contact met minimaal 15 leden
 • Versturen en ontvangen van berichten
 • Mensen toevoegen aan je favorieten
 • Profielen die je niet vertrouwd melden

Met een gratis profiel kun je de leeftijd van andere leden zien en wazige foto’s. Je kunt eigenlijk alleen op verkenningstocht gaan binnen de app, verder kun je niet heel veel.


Veiligheid en privacy

C-Date geeft aan dat ze 100% veilig zijn. Je kunt anoniem communiceren met bijnamen en veilig foto’s met andere leden uitwisselen. De app maakt gebruik van een SSL encryptie en geeft aan dat ze maximale bescherming geven tegen oplichters en fraudeurs. C-Date heeft een certificaat en was één van de veiligste datingsites van 2017.


Klantenservice

In de app kun je veelgestelde vragen vinden onder het kopje ‘help’. Mocht je vraag en antwoord hier niet tussen staan kun je een mail sturen naar de klantenservice van C-date.

Dit kan naar het e-mailadres: service@c-dating.nl. De helpdesk is goed bereikbaar wanneer je een vraag hebt.


Opzeggen

Abonnement

14 dagen voor het einde van je gekozen abonnementsduur dien je je abonnement op te zeggen. Je kunt dit doen doorggeven op de website van C-date of door een schriftelijke opzegging.

Je kunt schriftelijk je opzegging doorgeven aan:
Interdate S.A.
C-Date Klantenservice/Opzegging
13 rue du Commerce
L-1351 Luxembourg
Luxemburg
Fax: 0031205248162

Wanneer je je Premium lidmaatschap hebt gestopt kun je je gegevens laten verwijderen door een e-mail te sturen naar het e-mailadres: privacy@c-date.nl. Je gegevens worden daarna verwijderd uit de database van C-Date.

Account

Je kunt vanuit de app je account niet zomaar verwijderen. Je dient eerst in te loggen op de website van C-Date: https://www.c-date.nl/. Je kunt je met dezelfde inloggegevens als in de app inloggen. Je kunt je account verwijderen bij instellingen en dan je profiel deactiveren.


Bekendheid

C-Date is een bekende site en app. Vooral onder mensen die houden van casual dating. C-Date is internationaal bekend en actief en wordt in veel landen gebruikt.

De app geeft aan dat ze dagelijks meer dan 25.000 nieuwe leden hebben en er meer dan 10.000 berichtjes per dag worden verstuurd. Je hebt 72% kans op het slagen en vinden van een spannende match via C-Date. Zeker het proberen waard als je hier naar op zoek bent!

 


Download de C-date app

Gratis aanmelden bij C-date Download de C-date app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling C-date

 • Anoniem communiceren met bijnamen
 • Casual en informeel daten
 • Gratis inschrijving
Gratis aanmelden bij C-date
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies