Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Feeld app review, hoe werkt Feeld?

screenshots Feeld

Laatst bijgewerkt: 25 juli 2022

Feeld is een datingapp die zich specifiek richt op mensen die hun seksualiteit willen verkennen en willen experimenteren met alternatieve seksuele relaties. Zowel singles als koppels zijn welkom op de app. Als koppel heb je bovendien zelfs de mogelijkheid om je accounts aan elkaar te koppelen, zodat je samen kunt experimenteren.

Waarom kies je voor Feeld?
 • App specifiek gericht op het verkennen van seksuele avonturen en fantasieën
 • Open voor verschillende seksuele oriëntaties en voorkeuren
 • Mogelijk om app als koppel te gebruiken
Bekijk de beste gratis dating apps

Op je profiel kun je heel precies aangeven waarnaar je op zoek bent: BDSM, losse seks, trio’s, … Op basis van je locatie stelt Feeld je vervolgens profielen voor, waarna je door middel van een hartje kunt aangeven of je interesse hebt. Het aanmaken van een account op Feeld is volledig gratis en vervolgens kun je zonder restricties gebruik maken van de belangrijkste functionaliteiten van de app. Een betaald lidmaatschap biedt daarenboven nog enkele voordelen, zoals de optie om iemand te laten weten dat je interesse hebt voordat ze jouw profiel zagen.


Wat is Feeld? Feeld in het kort

Feeld is ontstaan in Londen en ondertussen al in meer dan honderd landen beschikbaar. De app is ontworpen door een koppel dat al enkele jaren samen was toen een van de partners plots aangaf misschien ook gevoelens te hebben voor een vrouw.

Feeld is een datingapp die zich specifiek richt op zowel singles als koppels die ook hun seksualiteit willen verkennen of ermee willen experimenteren. De app is open voor alle genders, voorkeuren en oriëntaties. De enige voorwaarde om de app te kunnen gebruiken is dat je minstens 18 jaar oud bent.


Hoe werkt Feeld?

Je kunt snel en eenvoudig een gratis profiel aanmaken op Feeld, waarin je duidelijk kunt aangeven wat je zoekt op de app. Ben je op zoek naar singles of koppels? Wil je graag experimenteren met BDSM? Of wil je liever enkel online chatten? De mogelijkheden om je voorkeuren en je verlangens te specificeren zijn eindeloos.

Nadat je profiel volledig is, kun je aan het avontuur beginnen en de profielen van andere gebruikers bekijken om zo een match te vinden. Bij Feeld ga je niet zelf op zoek naar andere gebruikers aan de hand van uitgebreide zoekfilters, maar krijg je op basis van je locatie potentiële matches te zien. Aan de hand van een minnetje of een hartje kun je vervolgens aangeven of je al dan niet interesse hebt. Als je een connectie hebt, kun je met elkaar chatten.


Account en profiel aanmaken

Downloaden

Je kunt Feeld zowel downloaden in de Google Play Store als in de Apple Store. Nadat je de app op je mobieltje geïnstalleerd hebt, zul je eerst gevraagd worden om te bevestigen dat je daadwerkelijk 18 jaar bent. Feeld kan immers enkel gebruikt worden door mensen die minstens 18 jaar oud zijn.

blank

Vervolgens krijg je enkele schermen te zien waarin kort wordt uitgelegd wat Feeld is en wat je van de app kunt verwachten. Door onderaan op Enter Feeld te klikken, kun je met het registratieproces op de app beginnen.

Account

Je hebt de optie om het registratieproces voort te zetten met Apple, met je Facebook-account of met je e-mailadres. Als je kiest voor de mailoptie, zul je een mail krijgen met een link om je e-mailadres te bevestigen. Hierna zul je gevraagd worden om je gsm-nummer of Facebook op te geven. Deze stappen dienen om jezelf te verifiëren.

blank

Vervolgens vul je je geboortedatum en je naam in. Ook kun je je gender en je seksualiteit opgeven. Het valt meteen op dat je telkens heel veel verschillende opties hebt. Iedereen is namelijk welkom op Feeld. In een volgend scherm kun je aanduiden waarnaar je op zoekt bent. Ook hier zijn de opties erg uitgebreid. Daarna kun je nog meer vertellen over je fantasieën en je verwachtingen.

blank blank blank

In een volgende stap kun je foto’s uploaden. Feeld raadt aan om minstens drie foto’s aan je profiel toe te voegen, omdat je kansen op connecties dan vergroten, maar je bent uiteraard volledig vrij om zelf te kiezen wat je doet.

Ben je in een relatie en wil je graag samen op ontdekking gaan? Dan kun je je account verbinden met dat van je partner.

blank

Nadat je bovenstaande stappen doorlopen hebt, is je account klaar en kun je beginnen met het bekijken van de profielen van andere gebruikers.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Nadat je account aangemaakt is, kom je meteen terecht op de startpagina (Discover) van de app. Dit is de plaats waar je de profielen van andere gebruikers kunt bekijken. Voor je hiermee begint, kan het echter interessant zijn om eerst je profiel volledig in orde te brengen. Met een ingevuld en aantrekkelijk profiel zal het immers makkelijker zijn om de aandacht van andere gebruikers te trekken.

Persoonlijke informatie

Onderaan je scherm zie je vier buttons. Door op de toets uiterst rechts te klikken, kun je je profiel bewerken. Hier zul je ook meteen kunnen zien hoe compleet je profiel is (Profile 30% complete) en wat je kunt doen om je profiel verder aan te vullen. Via Edit Profile kun je je profiel nu optimaliseren.

blank blank

Je zult al snel merken dat een profiel op Feeld niet erg uitgebreid is. Toch heb je wel een aantal mogelijkheden om informatie over jezelf toe te voegen. Zo kun je een kort persoonlijk tekstje over jezelf neerschrijven en je verlangens en je interesses aanduiden. Op Feeld zijn je verlangens en je interesses eerder seksuele fantasieën of fetisjen, en je kunt er maximaal tien op je profiel vermelden.

Foto’s

Tot slot kun je ook extra foto’s toevoegen aan je profielpagina. Aangezien Feeld een plaats wil zijn waar iedereen zich comfortabel voelt, ben je dit echter niet verplicht. Wil je jezelf dus (voorlopig) liever niet tonen? Dan kun je ook foto’s uploaden die een goede representatie zijn van wie je bent. Upload uiteraard geen foto’s waarop naakt, wapens of kinderen te zien zijn.

Via de optie Preview kun je bekijken hoe je profiel er voor andere gebruikers uit zal zien.


Hoe vind je een match op de app?

Voorgestelde profielen

Bij Feeld ga je niet zelf op zoek naar profielen aan de hand van uitgebreide zoekfuncties. Feeld stelt je immers zelf profielen voor die je kunt bekijken en beoordelen. Deze profielen kun je bekijken op de Discover-pagina, via het symbooltje uiterst links onderaan je scherm.

Via een minnetje of een hartje kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de gebruiker in kwestie. Als je beiden aanduidt interesse te hebben in elkaar, dan heb je een match, of een connectie, en kun je berichtjes met elkaar uitwisselen.

Skippen

Een leuke optie is dat je gebruikers kunt ‘skippen’. Dit betekent dat je niet meteen moet beslissen of je iemand leuk vindt, maar dat je deze keuze ook op een later tijdstip kunt maken. Je zult het profiel later immers nogmaals kunnen bekijken.

Zoeken

Welke profielen je te zien krijgt, kun je deels zelf bepalen. Via het symbooltje uiterst rechts kun je onder Search Settings immers ook je zoekinstellingen aanpassen. Zo kun je hier een minimale en maximale leeftijd en een maximale afstand instellen en duidelijk en eerlijk aanduiden waarnaar je op zoek bent.

blank

Bij Feeld kun je bovendien niet enkel gebruik maken van je exacte locatie om andere gebruikers te vinden, maar kun je je jezelf ook in een Core van een stad met veel leden plaatsen, zoals bijvoorbeeld Londen, Berlijn en zelfs Amsterdam. Daarnaast kun je jezelf ook in een virtuele Core plaatsen, met mensen die dezelfde interesses en voorkeuren delen.

blank


Hoe ziet een profiel op Feeld eruit?

Als je ooit Tinder gebruikt hebt, zal het design van Feeld waarschijnlijk erg vertrouwd aanvoelen. Op het profiel van een gebruiker zie je immers, net zoals bij Tinder, enkele foto’s en een korte bio. Het handige aan Feeld is dat je bij elk profiel meteen weet waar je aan toe bent. Elke gebruiker specificeert immers duidelijk en eerlijk waarnaar hij of zij op zoek is.

blank

Hartje of minnetje

Als het profiel, de interesses of de verlangens van een andere gebruiker je aanspreken, kun je die gebruiker in kwestie een hartje sturen. Heb je geen interesse? Dan klik je op het minnetje en zul je het profiel van deze gebruiker niet meer te zien krijgen.

Ping

Je hebt ook de optie om iemand een Ping te versturen. Met een Ping maak je iemand duidelijk dat je interesse gewekt is. De andere gebruiker krijgt dan meteen een melding dat je interesse hebt, zonder dat je hoeft te wachten tot hij of zij jouw profiel eerst tegenkomt. Deze functie is echter enkel te gebruiken met een betalend lidmaatschap.


Extra functies

Feeld is een erg minimalistische app. Dit uit zich in een intuïtief en gebruiksvriendelijk design, maar ook in een beperkt aantal functionaliteiten. De opties en mogelijkheden van de app zijn niet erg uitgebreid of bijzonder, maar volstaan wel om gelijkgestemden te ontmoeten.

Connecties

Via het tweede symbooltje links onderaan in beeld kun je je connecties (of matches) zien. Als je met iemand een gesprek aangaat, kun je deze ook hier raadplegen.

Wie vindt jou leuk

Als betalend lid heb je bovendien de optie om te zien wie jou al een hartje gegeven heeft, voordat je het profiel van deze gebruiker tegengekomen bent. Op deze manier kun je dus sneller connecties maken.


Veiligheid en privacy

Feeld wil gebruikers aanmoedigen om zichzelf te zijn en met hun seksualiteit te experimenteren. Daarom vindt Feeld de veiligheid en online privacy van haar leden erg belangrijk. Feeld maakt gebruik van telefoonnummer- en Facebook-verificiatie; dit maakt het moeilijker om fake profielen aan te maken. Met een betalend lidmaatschap kun je bovendien instellen dat je Facebook-vrienden je niet kunnen vinden op Feeld.

Om je profiel vervolgens te vervolledigen, kun je zoveel persoonlijke informatie invullen als je zelf wilt. Daarnaast ben je niet verplicht om foto’s toe te voegen aan je profiel waar je zelf opstaat. Je kunt er immers ook voor kiezen om foto’s te selecteren die een goede representatie zijn van wie jij bent.


Voor wie is Feeld een geschikte app?

Feeld is een datingapp voor singles en koppels die op zoek zijn naar avontuur en hun seksualiteit willen verkennen. Ben je eerder conservatief of wil je graag een serieuze, traditionele relatie? Dan ben je bij Feeld waarschijnlijk niet aan het juiste adres.


Wat kost Feeld?

Gratis account

Het downloaden van Feeld en het aanmaken van een account op de app is volledig gratis. Met een gratis account kun je vervolgens:

 • je profiel vervolledigen,
 • zoeklocatie(s) en leeftijdsbereik van potentiële matches instellen,
 • profielen zien van andere gebruikers,
 • andere gebruikers een hartje of een minnetje geven en zo connecties maken,
 • onbeperkt chatten met je connecties.

Majestic

Feeld beschikt daarnaast nog over een aantal extra, specialere functionaliteiten. Om ook hiervan gebruik te kunnen maken, kun je ervoor kiezen een betaald lidmaatschap aan te kopen. Zo’n premium abonnement heet Majestic en heeft twee opties:

 • 1 maand: € 8,99
 • 3 maanden: € 17,99

blank

Met Majestic kun je vervolgens:

 • je profiel verbergen voor Facebook-vrienden die de app ook gebruiken,
 • onmiddellijk zien wie jou reeds leuk vindt zonder dat je moet wachten tot je een connectie hebt,
 • ontdekken welke gebruikers onlangs online waren,
 • je foto’s als privé instellen zodat enkel je connecties deze kunnen bekijken,
 • je profiel verbergen voor andere gebruikers tot je ze zelf eerst leuk vindt,
 • gebruikers een Ping geven,
 • een donker thema voor de app instellen.

Betalen

Betalen doe je rechtstreeks via je Apple ID (bij iOS) of je Google Account (bij Android). Het gekozen abonnement zal automatisch verlengd worden, tenzij je het minstens 1 dag voor het einde van de huidige periode annuleert. Dit doe je ook in de app store in kwestie.

Hou er rekening mee dat je je abonnement ook handmatig moet opzeggen als je de app niet langer wilt gebruiken en dus van je mobieltje wilt verwijderen.


Feeld opzeggen

Pauzeren

Je kunt ervoor kiezen om je account tijdelijk te deactiveren. Je profiel zal dan niet meer verschijnen op de Discover-pagina en je connecties zullen je geen berichten meer kunnen sturen tot je je account opnieuw activeert. Na 12 maanden inactiviteit zal je account automatisch volledig verwijderd worden.

Je kunt je account pauzeren door via de button rechts onderaan je scherm naar App Settings te gaan en vervolgens te kiezen voor Desactivate.

blank

Opzeggen

Daarnaast kun je je account ook volledig opzeggen. Dit doe je door onder App Settings te klikken op Terminate. Je profiel en je persoonlijke data zullen dan onmiddellijk verwijderd worden.

blank


Download de Feeld app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Feeld

 • Voor open-minded singles en stellen
 • Gericht op polyamorie en bischierigen
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies