Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Flirtz app review, hoe werkt Flirtz?

screenshots Flirtz

Laatst bijgewerkt: 28 juni 2022

Lijkt het je leuk om een spannende ontmoeting te vinden maar zou je dat graag doen met een app die net zo handig en leuk is als Tinder? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de app Flirtz want die is speciaal bedoeld voor iedereen die wel zin heeft in een opwindend eenmalig contact of een friend with benefits. Je kunt in deze app zelfs meteen enkele van je favoriete slaapkamer interesses invoeren zodat je makkelijk en snel met gelijkgestemden in contact kunt komen.

Waarom kies je voor Flirtz?
  • Flirten in je regio
  • Match op interesses
  • Discreet chatten
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Flirtz?

Flirtz is een app die speciaal is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar spannende flirt of een opwindend avontuur. Want alhoewel je er ook kunt aanvinken dat je een romantische relatie zoekt is alles binnen de app er verder op gericht om spanning en plezier te vinden. De app is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf uit Rotterdam en is beschikbaar voor zowel Android als iOS telefoons.


Hoe werkt Flirtz en hoe gebruik je de app?

Flirtz lijkt qua werking sterk op de populaire dating app Tinder, maar dan wel een stuk eenvoudiger uitgevoerd. Je swipet naar links om iemand af te wijzen en naar rechts om je interesse te laten blijken. Daarnaast richt Flirtz zich heel specifiek op mensen die opwindende contacten zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld meteen je erotische interesses invoeren op je profiel, zodat gelijkgestemde leden je op basis daarvan naar rechts kunnen swipen voor een match.


Account en profiel aanmaken

Je vindt de Flirtz app gewoon in de app store van je telefoon. Zoek naar “Flirtz” en de dating app zal als het goed is meteen bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Installeer de app en open deze. Je kunt daarna meteen inloggen of een nieuw profiel aanmaken door op de knop Aan de slag te tikken.

Een account aanmaken

De eerste stap bij het aanmelden is het invullen van je mobiele telefoonnummer. Er wordt dan meteen via SMS een 6-cijfergie activatiecode naar het telefoonnummer verstuurd. Vul de code in op het scherm om de app te activeren en meteen verder te gaan.

De volgende stap is om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Flirtz (die je hier uiteraard ook beide kunt bekijken). Vul nu je naam, je geboortedatum en je geslacht in en voeg ook direct een profielfoto toe. Kies tot slot een pincode om de app mee te beveiligen.

Let op dat het toegestaan is om een schuilnaam op Flirtz te gebruiken. Je kunt achteraf ook nog een profieltekst toevoegen via je persoonlijke profielinstellingen.

Je locatie invoeren

Nu je bent ingelogd op de app is het tijd om je voorkeuren in te gaan stellen. Hierbij vul je eerst de locatie in waar je naar matches op zoek wilt. Je kunt ook de app toegang tot je GPS-signaal geven zodat je locatie automatisch wordt bijgehouden. Vergeet niet om ook de zoekstraal naar wens bij te stellen, want die wordt standaard op maar liefst 100 kilometer gezet.

Voorkeuren instellen

Vervolgens kun je invullen of je op zoek bent naar vrouwelijke, mannelijke of non-binaire profielen en met welk doel je wilt daten: alleen een avontuurtje, friends-with-benefits of een serieuze relatie. Tot slot is het mogelijk om de minimale en maximale leeftijd van matches aan te geven. Vergeet niet om nu de instellingen op te slaan met de knop rechtsboven in het scherm.

Erotische interesses toevoegen

Flirtz is voornamelijk bedoeld voor het vinden van opwindende contacten. Daarom kun je ook zogenaamde slaapkamer interesses aan je profiel toevoegen. Om dat te doen tik je op het hoofdscherm op de profielknop en swipe je omlaag tot je Slaapkamer interesses ziet staan. Daar kun je voorkeuren selecteren door erop te tikken. De interesses worden vervolgens ook op je profiel getoond.


Profielen en matches

Zodra je de voorkeuren hebt opgeslagen kun je verdergaan naar je swipelijst waar je met andere leden kunt matchen door hun profiel te liken. Hieronder lees je hoe dit bij Flirtz werkt.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel in de swipelijst van Flirtz is heel eenvoudig opgezet. Je ziet als eerste een foto, de leeftijd en de afstand van de andere persoon. Als die ook erotische interesses heeft opgegeven zul je die ook meteen zien staan. Op basis van die informatie moet je nu een keuze maken. Bij elk profiel zijn daarvoor twee knoppen beschikbaar. Je liket het profiel door op de knop met het hartje te tikken of door de foto naar rechts te vegen. Swipe naar links of tik op de knop met het kruisje om te laten zien dat je geen interesse hebt.

Hoe kun je contact leggen?

Matchen gebeurt in Flirtz op een vergelijkbare manier als bij Tinder. Wanneer je elkaars profiel liket heb je een match en krijg je daar beiden een melding van. Je kunt de bal dan aan het rollen brengen door een berichtje te versturen, maar natuurlijk kun je ook nog even afwachten of de ander je zal benaderen. Na het beginnen van een chat vind je elk nieuwe berichtje terug in je inbox. Die open je door op de knop met de spraakballon te tikken.

Veiligheid en privacy

Wanneer je op zoek gaat naar spannende ontmoetingen is het extra belangrijk dat dit veilig en discreet kan. Het is daarom erg fijn dat je Flirtz met een toegangscode kunt beveiligen. Bovendien  kun je jezelf bij Flirtz aanmelden zonder daarvoor gebruik te hoeven maken van een Facebook of Google profiel, want je hoeft alleen je telefoonnummer op te geven. Het is echter wel verplicht om een foto op je profiel te plaatsen en dat kan natuurlijk funest zijn voor je privacy. Dat wordt vooral spannend wanneer je de wat meer kinky contacten zoekt.


Service (helpdesk)

Er is binnen de app geen optie om contact op te nemen met de Flirtz klantenservice. Op de website Flirtz.app vonden we echter het e-mailadres info@flirt.app waar je gebruik van kunt maken.


Voor wie is Flirtz een geschikte app?

Flirtz is een leuke app voor iedereen die ongedwongen op zoek wil naar een leuke match met mensen die ook in zijn voor een spannende ontmoeting. De app biedt helaas wel een vrij eenvoudig profiel. Gelukkig kun je wel je erotische interesses via je profiel kenbaar maken aan andere leden. Het is echter niet zo dat Flirtz dat ook gebruikt om je aan gelijkgestemden te koppelen. Daarnaast kun je ook niet filteren op specifieke voorkeuren of interesses. Dat alles maakt het vinden van leuke matches nogal een gok en Flirtz is dus vooral leuk als je het niet erg vindt om zelfstandig door talloze profielen te swipen.


Wat kost Flirtz?

Zodra je een profiel aanmaakt bij Flirtz krijg je een groot aantal credits, in ons geval waren het er maar liefst 1.020. Dat kwam doordat we meteen een welkomstcadeau in de vorm van een Gold abonnement kregen. Elke keer dat je een profiel liket gaat er een credit van je tegoed af (maar niet wanneer je een profiel afwijst door het naar links te vegen). Je kunt op die manier als startend lid dus meer dan 1.000 profielen liken voor je punten bij moet kopen.

Punten kopen

Wil je graag meer profielen kunnen liken maar zijn je punten op? Koop dan bijvoorbeeld een pakketje losse credits om het tegoed aan te vullen. De prijzen van deze credits zijn als volgt:

  • Het pakket van 5 credits kost € 3,99
  • Het pakket van 10 credits kost € 4,99
  • Het pakket van 15 credits kost € 5,99
  • Het pakket van 20 credits kost € 6,99

Een abonnement nemen

Wanneer je regelmatig van Flirts gebruik maakt is het al snel veel voordeliger om een betaald abonnement op de app te nemen. Er zijn daar twee van beschikbaar: het gewone en het Gold lidmaatschap. Het reguliere abonnement kost € 7,99 per maand en daarmee krijg je elke maand 250 credits. Als Gold member krijg je per maand 1.000 credits en dat lidmaatschap kost maandelijks € 12,99. Die versie heeft als extra voordelen dat je een welkomstbericht kunt invullen op je profiel en desgewenst je profiel tijdelijk kunt verbergen.

Wat kun je met een gratis profiel?

Bij Flirtz is er op dit moment niet direct zoiets als een gratis profiel. In principe is elk profiel gratis, tot je door je eerste tegoed van iets meer dan 1.000 credits heen bent. Dan kun je ervoor kiezen om credits bij te kopen zodat je de app kunt blijven gebruiken. Er is ook de optie van een betaald lidmaatschap die al snel meer voordeel oplevert bij veelvuldig gebruik van de app.


Flirtz opheffen en verwijderen

We konden binnen de Flirtz app geen mogelijkheid vinden om je eigen profiel te verwijderen. De enige optie die in de buurt komt is om bij de app uit te loggen, maar aangezien je dan ook weer gewoon in kunt loggen is dat geen manier om definitief uit te schrijven. De app van je telefoon halen is ook niet voldoende om je gegevens te verwijderen. In plaats daarvan is het noodzakelijk om een e-mail te versturen naar info@flirtz.app met het verzoek om je profiel en alle daarmee verbonden gegevens te verwijderen.


Download de Flirtz app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Flirtz

  • Flirten in je regio
  • Match op interesses
  • Discreet chatten
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies