Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Happy Pancake app review, hoe werkt Happy Pancake?

screenshots Happy Pancake

Laatst bijgewerkt: 11 juli 2022

Happy Pancake richt zich op zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar gratis en veilig online dating. Waar je bij veel datingsites en -apps moet betalen om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten, staan er bij Happy Pancake geen abonnementen tussen jou en je eventuele matches in. Je kunt je gratis inschrijven en ook het verdere gebruik van de app is immers volledig gratis.

Nadat je een profiel aangemaakt hebt, ga je op Happy Pancake zelf op zoek naar je perfecte match. Dit doe je met behulp van de uitgebreide filteropties. Je selecteert zelf de criteria die voor jou belangrijk zijn. Contact leggen met andere gebruikers doe je vervolgens door een knipoog of een berichtje te versturen.

Waarom kies je voor Happy Pancake?
  • Gratis dating app
  • Vernieuwend concept
  • Aanbod leden in Nederland en België
Bekijk de beste gratis dating apps

Happy Pancake in het kort

Het team achter Happy Pancake is ervan overtuigd dat liefde altijd gratis hoort te zijn. Daarom is en blijft de dating app voor alle leden volledig gratis te gebruiken. De app richt zich op mannen en vrouwen van alle leeftijden die graag serieus, gratis en veilig willen daten.

De app bestaat al jaren in Zweden en Finland en is daar razend populair. In 2018 is Happy Pancake overgevlogen naar Nederland en hoopt hier het Scandinavische succesverhaal te evenaren.


Hoe werkt Happy Pancake? Hoe gebruik je het?

Omdat Happy Pancake volledig gratis is, moet je geen ingewikkelde of persoonlijke matchingsystemen verwachten. De werkwijze van de app is dan ook erg eenvoudig. Je maakt gratis een profiel aan, vult zoveel persoonlijke informatie in als je ze wilt en gaat vervolgens op zoek naar geschikte matches op basis van zelf in te stellen zoekcriteria.

Heb je interesse in een bepaalde gebruiker? Dan kun je een knipoog of een persoonlijk bericht versturen om zo met elkaar in contact te komen.


Account en profiel aanmaken

Downloaden van de app

De eerste stap is natuurlijk om Happy Pancake te downloaden op je mobieltje. Afhankelijk van je smartphone, kun je de app terugvinden in de Google Play Store of in de Apple Store.

Nadat je de app op je telefoon geïnstalleerd hebt, is het tijd om Happy Pancake te openen en aan de slag te gaan. Heb je al een account, omdat je bijvoorbeeld in het verleden al gebruik gemaakt hebt van de website? Dan kun je via het beginscherm makkelijk inloggen. Heb je nog geen account? Dan kun je je nu eerst registreren. Dit kan op een aantal manieren. We leggen ze hieronder even uit.

blank

Account

Zo kun je je registreren via Facebook, via je Apple-account (als je een iPhone hebt) of via je telefoonnummer. Nadat je een van deze opties gekozen hebt, geef je vervolgens je geslacht, je geboortedatum en woonplaats op. Ook kies je een gebruikersnaam. Dit is de naam die bij je profiel komt te staan; andere leden kunnen deze naam dus zien.

blank blank

In een volgend scherm kun je aanduiden of je op zoek bent naar een vrouw, een man of beide en het leeftijdsbereik van je matches bepalen. Je hebt ook de optie om in te stellen dat enkel gebruikers die binnen dit specifieke bereik vallen, contact met je kunnen opnemen. Dit is een handig hulpmiddel om je online veiligheid te bewaren.

Nadat je dit korte registratieproces volledig doorlopen hebt, is je account klaar en krijg je op je scherm te zien dat je kunt beginnen matchen.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Aanpassingen doen

In bovenstaande stappen heb je het inschrijvingsproces voltooid en met enkele basisgegevens je account aangemaakt. Je zult echter merken dat je profielpagina zelf nog vrij leeg is. Aangezien je met een niet ingevuld profiel aanzienlijk minder kans hebt om op te vallen, is het tijd om daar snel verandering in te brengen. Je profiel vervolledigen of later aanpassen doe je via het symbooltje van het mannetje in de balk rechtsonder.

Foto’s toevoegen

Je kunt aan je profiel zoveel persoonlijke informatie toevoegen als je zelf wilt. Zo kun je allereerst een profielfoto uploaden. Hoewel dat niet verplicht is om met de app aan de slag te kunnen gaan, zul je uiteraard meer succes hebben als je een leuke of grappige foto van jezelf aan je profiel toevoegt.

Naast een profielfoto kun je ook nog andere foto’s op je profiel plaatsen. Je hebt de optie om foto’s als privé in te stellen; je kunt hierbij zelf aangeven welke accounts toegang hebben tot deze privéfoto’s.

Persoonlijke gegevens

Daaronder is een ruimte voorzien om jezelf voor te stellen aan de hand van een persoonlijke presentatietekst. Ook kun je een aantal tags kiezen om zo je interesses weer te geven. Je kunt ook uiterlijke kenmerken, persoonlijke informatie, werk en normen en waarden toevoegen. Onder de button normen en waarden kun je onder andere je mening geven over het belang van carrière en het huwelijk. Dit is een leuke toevoeging die je niet op alle datingsites en -apps terugvindt.

blank blank blank

Een andere fijne toevoeging is dat je je account op Happy Pancake kunt laten verifiëren. Dit doe je door een selfie te maken en te wachten tot deze door Happy Pancake geaccepteerd is. Als je selfie gecontroleerd en geaccepteerd is, krijg je een vinkje naast je profiel. Hierdoor kunnen andere gebruikers ook weten dat jij en jouw profiel echt zijn.


Hoe vind je een match via Happy Pancake?

Happy Pancake werkt op een heel eenvoudige en intuïtieve manier. Je gaat immers zelf op zoek naar geschikte matches. Dit doe je via het vergrootglas dat je onderaan je scherm ziet. Hier kun je filters instellen en zo zoeken naar gebruikers die voldoen aan jouw criteria.

Zo kun je allereerst filteren op geslacht en leeftijd, maar heb je daarnaast ook de optie om nog meer specifieke filters, zoals gemeente, interesses en uiterlijke kenmerken toe te voegen. Vind je bepaalde normen en waarden belangrijk? Ook die kun je instellen als zoekfilter. Je kunt zoveel zoekfilters instellen als je zelf wilt.

blank

Vervolgens klik je onderaan op Vind gebruikers, waarna je een overzicht te zien zult krijgen van de gebruikers die voldoen aan de door jou ingestelde criteria. Je kunt de gebruikers sorteren op Laatst actief of op Recent geregistreerd.


Hoe ziet een Happy Pancake profiel eruit?

Profielpagina

Heb je in het overzicht een foto gezien die eruit springt en ben je geprikkeld om meer te weten te komen over een gebruiker? Klik dan op de foto in kwestie om meteen op de profielpagina van deze gebruiker terecht te komen.

Zoals eerder gezegd kun je zelf kiezen hoeveel persoonlijke informatie je deelt op je profiel. Welke gegevens je kunt ontdekken van een andere gebruiker hangt dus af van hoeveel informatie hij of zij ingevuld heeft.

Contact

Om vervolgens daadwerkelijk met een gebruiker in contact te komen, heb je onderaan de profielpagina een aantal opties:

  • toevoegen aan favorieten,
  • knipoog versturen (bij Happy Pancake wordt dit ook wel flirten genoemd),
  • een bericht verzenden.

Je hoeft dus niet te wachten tot er een match is om een gesprek te starten.

blank

Aangezien Happy Pancake niet werkt met abonnementen heb je toegang tot al deze functies.


Extra functies

Happy Pancake is een erg minimalistische app. Dat uit zich enerzijds in een strakke en overzichtelijke lay-out met slechts enkele aanklikbare buttons, maar anderzijds ook in een beperkt aantal functionaliteiten. De mogelijkheden met de app zijn niet erg uitgebreid en bovendien niet bijzonder vernieuwend. Naast eerdergenoemde mogelijkheden, zijn er nog een aantal andere functies. We zetten ze hieronder op een rijtje:

Ontdekken

De Ontdekken-pagina kun je raadplegen via de button uiterst linksonder. Op deze pagina krijg je profielen te zien op basis van de informatie die jij op jouw profiel ingevuld hebt. Dit zijn niet dezelfde gebruikers als degene die je zult vinden via de zoekfunctie, waar jij aan de hand van zoekfilters zelf op zoek gaat naar interessante profielen.

Gebeurtenissen

Via het hartje in het midden krijg je een overzicht te zien van je geschiedenis op de app. Hier kun je onder andere terugvinden welke profielen jij bezocht hebt, wie jij een knipoog gegeven hebt, …

Berichten

Via het icoontje van de chatvensters onderaan in beeld kun je je gesprekken raadplegen.

Beperkt chatten

Bij je Instellingen kun je Beperkt chatten selecteren. Door deze functie aan te zetten, bepaal je zelf wie er contact met je kan opnemen. Door een gebruiker zelf een flirt (knipoog), like of bericht te sturen, kunnen zij met jou chatten. Ook dit is een handige manier om extra online veiligheid in te bouwen.

blank


Veiligheid en privacy

In de omschrijving van Happy Pancake kun je lezen dat veiligheid hun allereerste prioriteit is. Ze willen dat de datingsite en -app een leuke en veilige ontmoetingsplek is en ondernemen daarom reeds heel wat stappen om de (online) veiligheid van de gebruikers te garanderen. De kwaliteit van de leden staat bij Happy Pancake op de eerste plaats; daarom hebben ze een speciaal team dat elk nieuw profiel beoordeelt. Zo doen ze er alles aan om inhoud en leden die niet thuishoren op de app te bannen en controleren ze bovendien ook alle foto’s en teksten voor ze op de site en app te zien zijn.

Verificatieoptie

Daarnaast maakt Happy Pancake gebruik van een verificatieoptie. Zo kun je je profiel laten verifiëren door een selfie te maken en door te sturen. Als deze vervolgens goedgekeurd is, dan krijg je een soort badge, een vinkje, bij je naam. Hierdoor zien andere gebruikers meteen dat jij echt bent. Je kunt deze optie selecteren via je Instellingen.

blank

Persoonlijke gegevens

Bovendien kies je volledig zelf welke informatie je op je profiel invult en ben je niet verplicht om veel persoonlijke velden in te vullen als je dat niet wilt. Daarnaast hoef je ook geen profielfoto toe te voegen als je je daarbij niet comfortabel voelt. Door de Beperkt chatten-functie aan te zetten, kies jij bovendien volledig zelf wie er met jou contact kan opnemen.

Tot slot zorgt ook het aanmelden via Facebook of met je telefoonnummer voor extra veiligheid. Op die manier wordt het immers moeilijk om een anoniem of fake account aan te maken.

Zie je ondanks al deze voorzorgsmaatregelen toch ergens iets ongepast? Dan mag je steeds contact opnemen met het team van Happy Pancake; ze hebben een contactpagina waar je hen een berichtje kunt nalaten.


Voor wie is Happy Pancake een geschikte app?

Happy Pancake is er voor iedereen die volledig gratis en veilig wil daten. Vrouwen en mannen van alle leeftijden, alle etniciteiten en alle genders zijn welkom op de app.

Daarnaast vermeldt Happy Pancake ook expliciet dat ze een serieuze date-omgeving willen aanbieden. Mensen die op zoek zijn naar onenightstands of andere spannende seksuele contacten zijn bij Happy Pancake dus waarschijnlijk niet aan het juiste adres.


Wat kost Happy Pancake?

Altijd gratis

Net zoals bij alle andere datingsites en -apps kun je je volledig gratis inschrijven bij Happy Pancake. Het grote verschil met andere sites en apps is echter dat Happy Pancake daarnaast ook volledig gratis te gebruiken blijft. Op deze manier is er dus geen verschil tussen gratis en betalende leden; iedereen kan namelijk gebruik maken van alle functies en mogelijkheden van de app.

Reclame

Om de app gratis te kunnen houden, maakt Happy Pancake wel gebruik van reclame. Hierdoor zul je af en toe dus advertenties in beeld zien verschijnen. Dit kan door sommige gebruikers als storend ervaren worden, maar in ruil daarvoor kun je wel altijd volledig gratis gebruik maken van de app.


Happy Pancake opzeggen

Account pauzeren

Wil je de app voorlopig een tijdje liever niet meer gebruiken? Dan kun je ervoor kiezen om je account te pauzeren. Dit doe je via Instellingen onder het symbooltje van het tandwiel rechtsboven. Door je account tijdelijk te pauzeren, zal je profiel niet langer zichtbaar zijn voor anderen en kun je ook geen nieuwe matches vinden. Je kunt deze actie ongedaan maken door op een later tijdstip voor Account hervatten te kiezen.

blank

Account verwijderen

Wil je toch liever volledig afscheid nemen van Happy Pancake? Dan kun je op deze plaats je account ook verwijderen. Alle inhoud zal dan volledig verdwijnen en je zult niet meer kunnen inloggen. Het kan 15 minuten duren voor je account daadwerkelijk volledig verwijderd is.

Doordat Happy Pancake niet werkt met betaalde lidmaatschappen, moet je deze uiteraard ook niet stopzetten.

blank


Download de Happy Pancake app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Happy Pancake

  • Blijft altijd gratis
  • Inloggen met facebook
  • Internationaal succes
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies