Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Her app review, hoe werkt Her?

screenshots Her

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Her is een dating app voor vrouwen die op zoek zijn naar andere vrouwen. Dit kan voor een serieuze relatie zijn, maar ook voor een leuke vriendschap of flirt. Met deze app kun je echt gericht op zoek naar een leuke vrouw. Je weet zo zeker dat de ander ook op vrouwen valt en hoeft hier niet pas achter te komen wanneer je met de ander chat. Erg makkelijk en fijn dus!

Op basis van je ingevulde locatie worden er matches aan je voorgesteld. Je kunt gaan voor iemand die dichtbij je woont, of juist voor iemand die wat verder bij je vandaan woont. In dit artikel lees je alles over de Her app.

Waarom kies je voor Her?
 • Gratis chatten met andere vrouwen
 • Voor lesbische vrouwen en LGBTQ
 • Meer dan 4 miljoen gebruikers
Bekijk de beste gratis dating apps

blank

Inschrijven bij Her

De app is gratis te downloaden in de Appstore. Je kunt daarna kiezen of je je wilt inschrijven via je telefoon, Facebook of Instagram. Het inschrijven gaat erg gemakkelijk en wijst zich vanzelf. Wanneer je je Facebook koppelt aan de app, kun je direct starten met het zoeken naar een leuke match.

Her is een Engelse app. Wanneer je je hebt ingeschreven krijg je een uitleg in het Engels over hoe de app werkt en wat de functies inhouden. Wanneer je naar rechts swipet vind je de ander leuk. Wanneer je naar links swipet kun je een profiel skippen en geef je aan dat je de ander niet ziet zitten.
Wanneer je andere profielen wilt zien moet je je locatie doorgeven, zodat de app profielen aan je kan laten zien van vrouwen die bij jou in de buurt wonen.
Daarnaast kun je notificaties ontvangen wanneer je likes en berichten ontvangt. Je kunt zelf aangeven of je wel of geen notificaties wilt ontvangen.


blank blank blank

Profiel optimaliseren

Het optimaliseren van je profiel wijst zich vanzelf. Wanneer je ingelogd bent zie je bovenin een balkje staan met een percentage voor hoever je profiel is ingevuld. Het is wel allemaal in het Engels uitgelegd. Je moet dus wel een aardig woordje Engels kunnen lezen en begrijpen. Anders is er natuurlijk altijd nog Google Translate wat je kunt raadplegen als je iets niet begrijpt.

De volgende onderwerpen kun je invullen en aanpassen op je profiel:

 • Je kunt je profielfoto veranderen. Deze foto zien anderen op hun profiel van jou. Je kunt in totaal 6 foto’s toevoegen aan je profiel.
 • Je kunt aangeven wat je gender identiteit is en je seksuele identiteit is. Je krijgt hier ook uitleg over mocht je willen weten wat de verschillende benamingen betekenen. Het is erg handig dat dit wordt uitgelegd, want van sommige woorden had ik zelf nog nooit gehoord. Je kunt hierbij ook aangeven hoe je zelf genoemd wil worden op je profiel. Bijvoorbeeld met zij/haar of hij/hem. Je hebt veel opties om uit te kiezen.
 • Je biografie kun je nog verder aanvullen. Je kunt hier iets vertellen over jezelf, wat je leuk vindt om te doen, wat je doet voor werk en wat andere hobby’s zijn. Je kunt hier geheel je eigen draai aan geven wat je kwijt wil en wat er op je profiel getoond moet worden.
 • Onder de ‘fun facts’ kun je nog de volgende onderwerpen invullen: relatiestatus, lengte, drinker, op zoek naar, sigaretten, cannabisgebruik, politieke voorkeur, religie, dieet, sterrenbeeld, dieren en familie voorkeur.

Bij alle vragen kun je aangeven hoe je hier tegenover staat. Je kunt ook aangeven dat je het niet wilt aangeven, dan komt het ook niet op je profiel te staan. Na het invullen van deze vragen is je profiel ingevuld en gaat het percentage omhoog wat bovenaan je profiel staat.

blank blank blank


Hoe werkt Her, hoe gebruik je het?

De app werkt is erg makkelijk in gebruik en is overzichtelijk. Het is wel goed om te weten dat de app in het Engels, Spaans of Frans te gebruiken is. Mocht je dus niet heel goed zijn in Engels kan het soms wat lastig zijn wat iets betekend. Vaak wordt het wel uitgelegd, maar hier moet je dus wel even voor gaan zitten.

De app richt zich voornamelijk op het swipen van anderen. Als je iemand leuk vindt, de ander jou ook en een match bent kun je met de ander chatten. Je kunt direct zien of de ander naar een relatie of een vriendschap op zoek is. Dit kan erg handig zijn dat je dit in één oogopslag kunt zien.

Functies

Je kunt van verschillende functies gebruik maken binnen de app naast het swipen naar andere vrouwen.

Communities

Je kunt verschillende communities binnen de app uitzoeken waar je onderdeel van wilt zijn. Bijvoorbeeld travelers, Strong en single, in a relationship, 40+ community, pets en animals, sports talk etc. Je kunt binnen je feed een bericht in plaatsen en ook berichten van andere leden zien met betrekking tot dat onderwerp. Dit is een leuke extra optie binnen de app.

Events

Hierin staan events die dichtbij jou in de buurt plaatsvinden en waar je aan kunt deelnemen mocht je dat willen. Zo kun je ook weer andere vrouwen in het echt ontmoeten.

Filters

Bij je filters kun je zien naar welke leeftijd je op zoek bent, wat de afstand is van een match en wat je hebt ingevuld bij het optimaliseren van je profiel. Wanneer je dit aan wil passen, dien je een abonnement aan te schaffen. Verder in deze review lees je meer over de abonnementen.

Blocked profiles

Je kunt profielen van andere gebruikers blokkeren mocht je dat willen. Wanneer iemand je bijvoorbeeld lastig valt, dan kun je aangeven dat je dit niet oké vindt en het account blokkeren in de app.

Push notification

Je kunt hier aangeven dat je meldingen wilt ontvangen wanneer je een bericht hebt ontvangen of je met iemand een match bent. Je kunt deze notificaties ook uitzetten wanneer je dit niet wilt ontvangen. Je hebt hier zelf de keuze in.

Location settings

Wanneer je met andere gebruikers wil chatten of anderen wil ontmoeten moet je toestemming geven aan Her dat je locatie wordt gedeeld. De app denkt anders dat je in de middle of nowhere zit en dan kan de app ook geen andere profielen voor je vinden.

Taal

Je kunt de app in het Engels, Frans of Spaans gebruiken. De app is niet in het Nederlands te gebruiken.


blank blank blank

Hoe match je en hoe blader je door profielen

Swipen

Wanneer je ingelogd bent in de app zie je verschillende profielen van andere leden. Je kunt naar links swipen als je de ander niet leuk vindt. Naar rechts swipe je als je de ander wel leuk vindt. Dit werkt erg simpel en gemakkelijk. Je ziet ook direct hoeveel kilometer de ander bij jou vandaan woont en hoe oud de ander is.

Liked you

Je kunt zien wie jou leuk vindt. Je kunt op het hartjes icoon klikken om de ander ook te liken. Wanneer jullie elkaar beiden leuk vinden worden jullie een match. Wanneer je op het hartje klikt en je de ander ook leuk vindt kun je een gesprek beginnen. Ook kun je een foto sturen naar de ander. Wanneer je al je likes wil zien moet je een abonnement aanschaffen.

Voor wie is Her geschikt?

Wanneer je een vrouw bent en boven de 18 jaar bent kun je gebruik maken van de app. De app is speciaal gericht op vrouwen die op zoek zijn naar een andere vrouw. Mocht je dus als man op zoek zijn naar een vrouw of als vrouw op zoek zijn naar een man is dit geen geschikte app voor jou.

Binnen de app wordt er gebruik gemaakt van de term LGBTQ. Deze letters staan voor lesbisch, gay, biseksueel, transgender en questioning. De app spreekt een breed publiek aan.

Als gebruiker kun je op zoek naar een relatie, of naar een vriendschap. Je kunt ook aangeven dat je nog niet goed weet waar je naar op zoek bent en dit in het midden laat. Hier kom je dan misschien wel achter naarmate je met andere leuke vrouwen aan het chatten bent.

blank blank blank


Kosten

Om gebruik te maken van alle functies binnen de app kun je een Premium abonnement aanschaffen. Hier zitten de volgende kosten aan verbonden.

 • 1 maand: €15,99 euro
 • 6 maanden: €81,99 euro
 • 12 maanden: €102,99 euro

De betaling gaat van je iTunes account af. Het abonnement wordt automatisch verlengd, tenzij je minimaal 24 uur voor het einde van de periode je abonnement stop zet.

Voordelen abonnement

 • Zien wie jou heeft geliked
 •  Profielen van andere vrouwen terugkijken
 • Ontvangstbevestigingen krijgen
 • Onbeperkt swipen
 • Zien wie er online zijn om mee te chatten
 • Geen advertenties in de app ontvangen
 • Gebruik maken van premium filters
 • Je locatie veranderen

Probeer boost

Je kunt naast het aanschaffen van een abonnement ook een boost kopen om bovenaan de profielen van anderen te komen. Op deze manier kun je meer matches ontvangen en ben je meer zichtbaar voor andere leden.

Je betaald voor een boost €6,99 euro voor 60 minuten.

blank blank blank


Veiligheid en privacy

Binnen de app zit een knop privacy options. Hierin kun je aangeven dat de app niet meer gebruik mag maken van je data, je data verwijderd moet worden of dat je data wel gedeeld mag worden met anderen. Met één druk op de knop kun je aangeven wat je hierin wilt.


Klantenservice

Via de app kun je direct contact opnemen met de support van de app Her. Er wordt een standaard mail opgemaakt naar support@weareher.com. In het onderwerp van de mail staat je accountnaam en een code. Zo weet de supportdesk van Her direct dat het om jouw account gaat. Je kunt in de mail je vraag of opmerking neerzetten en de mail gemakkelijk versturen.


Opzeggen

Je account is heel makkelijk te verwijderen vanuit de app zelf. Onder het kopje Support kun je je account verwijderen. Je profiel, berichten, foto’s en matches worden allemaal verwijderd. Er wordt nog een keer voor de zekerheid gevraagd of je het account echt wil verwijderen.


Bekendheid

De dating app Her bestaat als sinds 2013. De app heette toen nog Dattch. De naam is later veranderd naar Her. De app is speciaal gemaakt voor vrouwen die naar andere vrouwen op zoek zijn. De app is een groot succes en zeer bekend onder lesbische vrouwen. Her geeft aan dat de app 4 miljoen gebruikers heeft. Er zijn veel positieve reviews over de app en de klantenservice is erg goed.


Download de Her app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Her

 • Voor lesbische vrouwen & LGBTQ
 • Gratis te downloaden
 • Internationaal succes
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies