Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Hily app review, hoe werkt Hily?

screenshots Hily

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Hily is ondanks veel standaard functionaliteiten ook een unieke app. De koppelmethode maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. Dit betekent dat het leert van je acties, en van de acties van andere leden. Hierdoor wordt het matchingssysteem steeds slimmer en heeft het koppelen van leden op een nieuw level gezet.

Daarnaast heeft de app enkele populaire functionaliteiten uit de huidige social media geplukt. De Hily stories lijken verdacht veel op de instagram stories en voegen een stukje persoonlijkheid toe aan de app. Dit alles om ervoor te zorgen dat jij een leuke vriend of vriendin vindt. Meer details over deze interessante app lees je in dit artikel:

Waarom kies je voor Hily?
 • Slim koppelsysteem
 • Hily stories ala instagram
 • Uitgebreide filters
Bekijk de beste gratis dating apps

Inschrijven bij Hily

De dating app Hily is gratis te downloaden en te gebruiken voor iedereen. Bij het inschrijven kun je ervoor kiezen om met Facebook, Snapchat of je telefoon in te loggen. De app geeft duidelijk aan dat ze niks op Snapchat of Facebook zullen plaatsen mocht je voor één van deze twee opties gaan. Anderen kunnen dus niet zomaar zien dat je je hebt ingeschreven bij deze datingapp.

Als eerst moet je aangeven of je een man, vrouw of non-binair bent en waar je op valt. Dit is vaak een van de eerste zaken die een app wil weten, en heel belangrijk uiteraard.  Je moet aangeven of je jezelf als een introvert of extravert ziet, wat je favoriete huisdieren zijn, of je carrière of familie belangrijker voor je is, of je leukste vakantie actief en avontuurlijk is of ontspannen (of beide) en of je zou zoenen op een eerste date. Na het invullen hiervan krijg je direct te zien hoeveel anderen er klaar zijn om met jou te chatten. Bij alle vragen kun je dus kiezen voor 1 optie, maar je kunt ze ook beiden aanklikken als dat voor jou geldt.

blank


Profiel optimaliseren

Bij het optimaliseren van je profiel wordt er gevraagd of je je locatie aan wil zetten. Zo kan de app jou gebruikers laten zien die bij jou in de buurt wonen. Je kunt aanzetten of je meldingen wilt ontvangen over nieuwe matches, berichten etc. Mocht je dit niet willen, dan zet je dit uit. Je kunt dit natuurlijk altijd later wel weer aanzetten.

Het is belangrijk om een foto te uploaden. Er worden tips gegeven voor waar de foto aan moet voldoen. Je mag bijvoorbeeld geen gekke foto’s plaatsen en echt alleen een foto van jezelf. Op je eigen profiel kun je zien wat voor score je profiel heeft. Na het inschrijven staat je profiel op 0%. Het is dus wel heel belangrijk dat je je profiel optimaliseert en ervoor zorgt dat dit percentage zo hoog mogelijk is.

Een paar leuke voorbeelden van vragen die je moet invullen:

 • Heb je huisdieren?
 • Beschrijf jezelf in een paar woorden
 • Waar ben je naar op zoek op Hily? Langdurig daten, kortstondig daten, chatten of nieuwe vrienden maken?
 • Wat is je afkomst?
 • Volg je een speciaal dieet?

Je kunt ook nog een paar vragen invullen om te ontdekken hoe goed jij bij anderen past. Dit wordt ook wel de compabiliteitsquiz genoemd. Na het invullen ben je klaar om op zoek te gaan naar een leuke date, chat of vriendschap.

blankblankblank


Hoe werkt Hily, hoe gebruik je het?

Swipen

Je krijgt verschillende profielen van anderen te zien. Wanneer je naar rechts swipet like je de ander en vind je hem of haar wel interessant. Als je naar links swipet, sla je de ander over. Je kunt nog meer over de ander te weten komen door op het profiel te klikken.

Berichten

Je kunt gesprekken voeren als je elkaar allebei leuk vindt en elkaar hebt geliket.

Verhalen

Bij de verhalen kun je de populaire en recente verhalen van anderen zien die dit hebben geplaatst. Dit kan een foto zijn of een kort filmpje of muziekje bijvoorbeeld. Scroll hier eens lekker door heen en kijk wat je tegenkomt.

Profielboost

Met een profielboost kun je 5 keer meer bezichtigingen en likes krijgen op je profiel krijgen door anderen. Dit helpt jou dus om nog beter op te vallen en sneller een leuke date te scoren.

Matches

Onder het kopje matches kun jij jou matches terug vinden. Dit is een handig overzicht wat je snel terug kunt vinden. Zo kun je zien welke matches jij al hebt gescoord en of hier ook echt iets leuks tussen zit.

Likes en mijn likes

Bij de likes vind je de personen die jij leuk vindt en de personen die jou leuk vinden. Het is altijd leuk om te zien wie jou leuk vindt. Daarnaast is het ook heel handig om te zien wie jij leuk hebt gevonden. Zo is die ene leuke dame of heer niet ineens weg, maar dit kun je nog mooi terugvinden.

blankblankblank


Hoe match je en hoe blader je door profielen

Bij Hily vindt de matching voornamelijk plaats door middel van swipen. Wanneer jullie elkaar beiden leuk vinden, kun je een chat met elkaar beginnen. Tijdens het swipen kun je al direct meer informatie vinden over de ander. Je kunt zien of de ander op zoek is naar een langdurige date, of juist naar vriendschap. Tijdens het chatten kom je er natuurlijk nog beter achter wie de ander is en waar hij of zij precies naar op zoek is.

Door gebruik te maken van verschillende extra functies bij aanschaf van een abonnement, kun je nog sneller een match vormen met anderen. Dit heeft dus zeker veel voordelen.

blankblank


Voor wie is Hily geschikt?

De dating app is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige of kortstondige date, een leuke chat of vriendschap. Na het inschrijven bij Hily kun je aangeven waar je naar op zoek bent. Je moet 18 jaar of ouder zijn om je te kunnen inschrijven bij Hily.


Kosten

De eerste 3 dagen is de app geheel gratis te gebruiken en heb je verder ook geen verplichtingen. Er wordt niks in rekening gebracht en je kunt het op elk moment stopzetten. Wanneer je wel een abonnement afsluit, wordt dit wel automatisch verlengd. Je kunt in de App Store bij accountinstellingen je abonnement beheren en stopzetten.

 • 3 dagen gratis; daarna €15,99 euro per week
 • 3 maanden: €57,99 euro
 • 1 jaar: €76,99 euro

Extra functies premium abonnement

 • Chatverzoeken: berichten sturen naar iemand voordat je een match bent.
 • Zichtbare likes: Je kunt zien wie jou hebben geliket of je profiel hebben bekeken.
 • Gratis profielboosts: hierdoor kun je tot wel 500% meer profielbezichtigingen krijgen en zo meer kans op een leuke match.
 • Extra filters: je kunt mensen zoeken die extra filters hebben.
 • Populaire verhalen: je kunt toegang krijgen tot de gehele lijst met populaire verhalen.
 • Terugdraaien: wanneer je van gedachten bent veranderd en iemand per ongeluk naar links hebt geswipet (dus niet leuk vond), kun je diegene weer opnieuw swipen.
 • Incognitomodus: alleen de mensen die jij hebt geliket of die je een bericht hebt gestuurd kunnen jou zien.
 • Hoogste zichtbaarheid: je staat altijd bovenaan de lijst met likes.
 • Zoek in de buurt: hierbij kun je mensen binnen 10 kilometer zoeken vanaf de door jou gekozen locatie.

blankblank


Veiligheid en privacy

De app deelt geen informatie met derden en ze nemen de privacy van hun leden heel serieus. Je moet akkoord geven dat ze gebruik mogen maken van je persoonlijke gegevens. Dit heeft de app nodig, zodat je een profiel kunt maken en je de profielen van andere leden kunt zien.
Wanneer je vragen hebt over hoe het met de privacy en veiligheid zit kun je altijd mailen naar info@hily.com.

blankblank


Klantenservice

Wanneer je feedback hebt of een vraag kun je mailen naar apps@corp.hily.com. Binnen de app is ook een Hily Live Help chat aanwezig. Hier kun je je vragen in stellen en deze worden dan snel beantwoord. Je kunt daarnaast ook feedback geven vanuit de app zodat ze de app kunnen verbeteren. Binnen de app is ook een pagina voor veel gestelde vragen. Let op, deze vragen zijn wel in het Engels, maar je kunt hier wel veel informatie vinden over verschillende onderwerpen. Dit kan dus zeker heel handig zijn.

blank


Opzeggen

Abonnement

In de App Store bij account instellingen kun je je abonnement beheren en stopzetten.

Account

Je kunt ervoor kiezen om je account te verbergen. Je account wordt dan onzichtbaar gemaakt voor iedereen. Je kunt je account daarna op ieder moment weer activeren als je het weer wilt gebruiken. Je profiel hoef je dan niet meer opnieuw aan te maken, dus dat is handig.
Je kunt je account ook helemaal verwijderen. Je dient de reden aan te geven hiervoor en je account wordt verwijderd.

blankblank


Bekendheid

Over de hele wereld wordt de dating app Hily gebruikt. De app heeft wereldwijd al meer dan 10 miljoen gebruikers. De app wordt wel steeds populairder.


Download de Hily app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Hily

 • Slim koppelsysteem
 • Hily stories ala instagram
 • Uitgebreide filters
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies