Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Kwissle app review, hoe werkt Kwissle?

screenshots Kwissle

Laatst bijgewerkt: 28 juni 2022

Wanneer je wel graag mobiel wilt daten maar de populairste apps ook wat te oppervlakkig vindt om een geslaagde match te vinden dan is Kwissle een uitstekend alternatief. Hier vindt de eerste klik nog steeds plaats op basis van oogcontact, zoals bijvoorbeeld ook in de kroeg gebeurt, maar daarna krijg je ook allerlei hulpmiddelen binnen de app om je matches beter te leren kennen. Op die manier zou je volgens Kwissle effectiever en dus sneller een nieuwe partner ontmoeten.

Waarom kies je voor Kwissle?
  • Meer diepgang
  • Profielvideo plaatsen
  • Veilig daten
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Kwissle?

Kwissle is een app van Nederlandse makelij die is ontworpen om singles op meer dan alleen het uiterlijk bij elkaar te brengen. De eerste indruk vindt nog steeds plaats op basis van oogcontact doordat je profielen beoordeelt op hun foto’s of een video, maar het doel va de app is om singles op een betekenisvollere manier bij elkaar te brengen zodat er meer kans is op een duurzame relatie. Deze aanpak zou ook sneller voor die passende matches moeten zorgen dan concurrerende apps. Kwissle is (vooralsnog) helemaal gratis te gebruiken.


Hoe werkt Kwissle en hoe gebruik je de app?

Voor je gebruik kunt maken van de Kwissle app moet je profiel aan een aantal minimum eisen voldoen. Zo moet je altijd twee foto’s van jezelf op je profiel hebben geplaatst en je kunt optioneel kiezen om ook een video op je profiel te zetten. Dat is iets wat bij een leuke opname je kansen zeker vergroot maar wat dus niet verplicht is. Wanneer je een match hebt verdiep je het contact door het beantwoorden van standaardvragen en door met elkaar te chatten via de app.


Account en profiel aanmaken

Er zijn drie verschillende manieren om jezelf aan te melden op Kwissle die we hier kort bespreken:

1. Een nieuw account aanmaken

Om een nieuw account op Kwissle aan te maken vul je eerst een geldig e-mailadres, een zelf gekozen wachtwoord en je geboortedatum in. Vink desgewenst aan dat je de nieuwsbrief van Kwissle wilt ontvangen en ga akkoord met de voorwaarden en het privacy- en cookiebeleid.

2. Aanmelden met Facebook

Naast het aanmaken van een nieuw account kun je ook jezelf aanmelden met een bestaand Facebook profiel. Dat doe je door op het aanmeldscherm op de knop Facebook te tikken. Daarvoor moet je wel eerst je geboortedatum invullen, want je moet eerst aantonen dat je ouder dan 18 jaar bent. Geef vervolgens toestemming aan Kwissle om via je Facebookprofiel je naam, profielfoto en e-mailadres uit te lezen en meteen aan je Kwissle profiel toe te voegen.

3. Koppelen aan je telefoonnummer

De derde manier om lid te worden op Kwissle is door de app te koppelen aan je telefoonnummer. Tik op de knop Telefoon en je zult zien dat het veld met je e-mailadres wordt vervangen door een tekstveld waar je een telefoonnummer in kunt voeren. Doe dat dus, vul daarna ook je geboortedatum nog in en tik op de knop Verifiëren om per SMS een activatiecode te ontvangen.

Nadat je de code uit de SMS hebt ingevoerd kun je als eerste wat basisinformatie invullen zoals je naam en e-mailadres in. Voeg vervolgens twee foto’s toe en selecteer je geslacht. Nu kun je doorgaan naar de app.

Je profiel aanvullen

Het is slim om je profiel verder nu meteen verder aan te gaan vullen. Dat doe je door op de knop Profiel compleet maken te tikken. Je komt dan bij je profielinstellingen. Dat scherm is in een aantal tabs verdeeld die we hieronder kort bespreken.

1. Voorkeur

In dit tabblad vul je in of je op zoek bent naar mannen, naar vrouwen of naar beide. Ook kun je met een schuifbalk aangeven hoeveel ouder of jonger die mensen mogen zijn. Dat is dus een handige manier om je zoekwensen verder te verfijnen.

2. Profiel

In het tabblad Profiel kun je je voornaam aanpassen en de foto’s op je profiel bekijken en naar wens vervangen. Aangezien je dat zojuist bij het aanmelden al hebt gedaan zal dat waarschijnlijk nog niet nodig zijn.

3. Video

Hier kun je een leuke video van jezelf opnemen. Dat kan behoorlijk lastig zijn, want wat moet je hier precies vertellen of doen? De kunst is om het kort maar krachtig te houden en te zorgen dat de kijker er een blij gevoel van krijgt. Die eerste vereiste helpt Kwissle je al bij, want een video duurt maximaal 20 seconden. Een video toevoegen is niet verplicht maar met een geslaagde opname kun je wel het verschil maken met andere singles.

4. Vragen

In dit scherm kun je maximaal drie standaardvragen selecteren en daar een antwoord voor schrijven in het tekstveld. Je kunt bijvoorbeeld vertellen over hoe jouw perfecte dag verloopt, waarvoor je het meest dankbaar bent in je leven of wat je meest dierbare herinneringen zijn. Kies de vragen die je het liefst beantwoordt en neem de tijd om daar een leuk antwoord voor op te stellen.

5. Account

In het laatste tabblad Account kun je enkele opties aanpassen, zoals of je profiel actief getoond moet worden en of je elke keer dat je de app opent de informatieve schermen wilt zien. Daarnaast kun je in dit scherm je e-mailadres aanpassen of uitloggen bij de app. Ook kun je hier je profiel helemaal verwijderen.


Profielen en matches

Hier kun je alvast lezen hoe profielen op Kwissle zijn vormgegeven en hoe je met andere singles in contact kunt komen.

Hoe ziet een profiel eruit?

Profielen selecteren op geschiktheid doe je bij Kwissle net zoals bij andere populaire dating apps zoals Tinder want ook hier krijg je een lijst met profielen waarbij de eerste indruk nog altijd wordt bepaald door de profielfoto. Je ziet daarnaast de naam en de leeftijd die de single in kwestie heeft ingevuld.

Sommige vrijgezellen durven het ook aan om een video te plaatsen en die kun je dan ook meteen bekijken. Op basis van die informatie kun je een profiel liken door op het hartje te tikken of uit je swipelijst verwijderen door op het kruisje te tikken.

Hoe kun je contact leggen?

Wanneer je iemand hebt geliket die jouw profiel ook leuk vindt dan kun je elkaars standaardvragen bekijken en de antwoorden lezen. Zo zie je meteen of je echt een klik met iemand hebt. Als dat het geval is kun je ervoor kiezen om ook een chat te starten. Daarmee kun je elkaar veilig via de app beter leren kennen en op termijn eventueel een date afspreken of elkaar bijvoorbeeld eerst op Whatsapp toevoegen.


Veiligheid en privacy

Veilig daten is belangrijk voor Kwissle en daar is op de website ook een uitgebreid artikel aan gewijd. Daarnaast geven de makers van de app aan de aanvraagprocedure te zitten voor het Keurmerk Veilig Daten. Dat keurmerk heeft behoorlijk strenge eisen die vergelijkbaar zijn met die van de Thuiswinkel Waarborg, met enkele aanvullende aspecten die specifiek zijn voor online dating (bijvoorbeeld gecontroleerde en dus betrouwbare profielen).


Service (helpdesk)

Wanneer je vragen hebt voor de klantenservice kun je in je profielinstellingen rechtsboven op de knop met het Whatsapp tekentje tikken om meteen een chatbericht via die berichtendienst naar de helpdesk te versturen. Op de website van Kwissle vind je daarnaast een contactformulier op de pagina Contact en lezen we dat je ook direct een e-mail kunt sturen naar kwissle@kwissle.com.


Voor wie is Kwissle een geschikte app?

Kwissle is een geschikte app voor iedereen die graag iets uitgebreider wil matchen dan mogelijk is op de populairste dating apps van dit moment. Je krijgt namelijk niet alleen een match op basis van alleen een foto, maar ook van een (optionele) video en de vragen die je op je profiel kunt beantwoorden. Wanneer je alleen maar een spannende avond zoekt ben je volgens de makers bij Kwissle dan ook niet aan het juiste adres.


Wat kost Kwissle?

Op dit moment zijn er geen kosten verbonden aan het gebruik van de Kwissle app. Nieuwe leden kunnen zonder geld te betalen volledig gebruik maken van de dating app. Het is onbekend of de dating app altijd gratis zal blijven of dat de er toch betaalde functies en/of abonnementen zullen worden toegevoegd als de app populairder wordt.


Kwissle opheffen en verwijderen

Wanneer je de Kwissle app wilt verwijderen en ook niet meer van je datingprofiel gebruik wilt maken dan kun je dat het beste eerst ook verwijderen. Dat doe je door te tikken op de profielknop linksboven in het scherm. Op het tabblad Account vind je onderaan de optie om je profiel te verwijderen.


Download de Kwissle app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Kwissle

  • Meer diepgang
  • Profielvideo plaatsen
  • Veilig daten
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies