Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Lumen app review, hoe werkt Lumen?

screenshots Lumen

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer je als vijftigplusser graag op een veilige manier wilt daten met andere singles die ook altijd 50 jaar of ouder zijn, dan zou de Lumen dating app daarvoor een geschikte optie kunnen zijn. Lumen is namelijk alleen toegankelijk voor vrijgezellen die minimaal 50 jaar oud zijn. Bovendien worden profielen handmatig geverifieerd voordat ze op de app worden toegelaten. In deze review lees je welke mogelijkheden je allemaal hebt met een profiel op Lumen.

Waarom kies je voor Lumen?
 • Unieke datingapp voor 50plussers op zoek naar een serieuze relatie
 • Eerlijke en geverifieerde profielen
 • Gebruiksvriendelijk en snel
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Lumen?

Lumen is een internationale dating app speciaal voor vijftigplussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De app is eenvoudig opgezet en bevat slechts enkele mogelijkheden om contact te leggen met andere single mensen van 50 jaar en ouder. Daardoor is de app wel heel overzichtelijk gehouden en je zult alle opties altijd makkelijk en snel kunnen vinden, ook als je nog niet zo bedreven bent met de mobiele telefoon. Je mag alleen lid worden van Lumen wanneer je minimaal 50 jaar oud bent.


Hoe werkt Lumen en hoe gebruik je de app?

Lumen biedt je als vijftigplusser een mobiel datingplatform waar je zelf een profiel aan kunt maken en de profielen van andere vrijgezellen in je omgeving kunt bekijken. Om de betrouwbaarheid van de profielen te garanderen werkt de app met een selfie-verificatie. Eerst upload je een of meer profielfoto’s, waarna je ook nog een selfie van jezelf moet maken. Zo kan de redactie beoordelen of je inderdaad de persoon op de foto’s bent. Je moet zijn goedgekeurd om de app te kunnen gebruiken. Vind je de selfie-verificatie geen prettig idee, dan kun je deze dating app dus net zo goed niet installeren.


blank

Account en profiel aanmaken

Er zijn drie manieren om lid te worden bij Lumen. Je kunt jezelf aanmelden met je bestaande Facebook profiel, lid worden door je telefoonnummer in te voeren of een nieuw account aan te maken op basis van je e-mailadres. Hieronder lees je hoe je dit doet.

Aanmelden met Facebook

De eerste optie om bij Lumen mee te gaan doen is zoals gezegd om jezelf met Facebook aan te melden. Zodra je de app opstart kun je die optie kiezen door op de blauwe knop Verder met Facebook te tikken. Je moet dan eventueel eerst nog even inloggen bij Facebook. Wanneer je dat al eens hebt gedaan op deze telefoon is de kans groter dat je meteen toestemming kunt geven aan Lumen om je profiel op Facebook te koppelen. Dan worden direct enkele gegevens zoals je naam, geslacht, e-mailadres, profielfoto’s en overige foto’s uitgewisseld, zodat je profiel op Lumen meteen een beetje gevuld is. Zodra je weer terug bent in de app kun je daardoor meteen aan de slag.

Lid worden met je telefoonnummer

Wil je liever niet koppelen met Facebook, dan kun je ook een account aanmaken op basis van je telefoonnummer. Tik daarvoor op de knop Verder met telefoonnummer en vul in het volgende scherm je mobiele nummer in. Check ook even dat het landnummer goed staat ingesteld. Door op Verder te tikken ontvang je al snel een SMS met daarin een verificatiecode. Vul die in om je account te bevestigen en verder te gaan naar de app.

Aanmelden met je e-mailadres

De derde en laatste mogelijkheid om lid te worden van Lumen is door een nieuw account aan te maken op basis van je e-mailadres. Tik daarvoor op de link Verder met e-mail. Voer eerst je e-mailadres in en tik op Verder. Er wordt dan een verificatiecode naar je e-mailadres gestuurd. Ga nu eerst naar je inbox, neem de code over in de invoervelden en tik weer op Verder. Bij ons kwam het bericht in de map met spam terecht, kijk daar dus zelf ook even in als je de mail niet kunt vinden. Vul vervolgens je naam in, selecteer je geslacht en kies je geboortedatum. Het is nu de bedoeling om ook meteen een profielfoto te kiezen, doe dat dus en ga dan verder.

Je profiel aanvullen

Nadat je een profiel aan hebt gemaakt kun je ervoor kiezen om meteen de gegevens op je profiel verder aan te vullen. Doe dat door op de knop Mijn profiel afmaken te tikken. Je krijgt dan allerlei vragen die je stuk voor stuk kunt beantwoorden. Het gaat om vragen over zaken zoals je beroep, je interesses en nog wat meer aspecten. Je kunt ook alvast meer foto’s aan je profiel toevoegen.

Selfie maken ter verificatie

Om de betrouwbaarheid van de profielen te garanderen werkt Lumen zoals reeds vermeld met een verificatie op basis van een selfie. Nu je alvast enkele profielfoto’s op je profiel hebt geplaatst is het daarom eerst tijd om ook ter plekke een foto van jezelf te maken. Open dus de camera en neem een foto van jezelf om die meteen met de redactie van Lumen te delen. Die zal nu beoordelen of jij inderdaad de persoon op de eerder geüploade foto’s bent. Zodra dat is gelukt en je bent goedgekeurd kun je beginnen met andere profielen bekijken.


blankblank blank

Profielen en matches

Lumen bevat geen uitgebreide matching op basis van je wensen, eisen en interesses. Je moet dus voornamelijk zelfstandig op zoek naar geschikte profielen. Hoe je dat doet lees je hier.

Hoe ziet een profiel eruit?

De profielen op Lumen zijn overzichtelijk opgezet. Het begint met de profielfoto van de single in kwestie, maar je kunt ook meteen de andere beschikbare foto’s bekijken. Ook zie je alvast de profieltekst staan wanneer die persoon er eentje heeft ingevuld en kun je enkele belangrijke eigenschappen, voorkeuren en interesses zien staan. Veel verder dan dat gaat het niet, maar het is vaak al genoeg om je eerste interesse te wekken. Wanneer je de man of vrouw inderdaad wel leuk vindt kun je die meteen een reactie geven door op de knop Bericht sturen te tikken.

Persoonlijke profielenlijst

Leuke profielen vinden doe je in het scherm Ontdek leden. Daar staat een lijst met actuele profielen op je te wachten. Je kunt her naar het volgende of het vorige profiel gaan met de pijltjesknoppen. Let wel op, want als gratis lid kun je alleen terugkeren naar de laatste 10 leden die je hier hebt overgeslagen. Het is dus een goed idee om een profiel eerst beter te bekijken voor je besluit of je wellicht alvast een reactie wilt sturen.

De profielenlijst filteren

Vind je dat de profielen nog niet zo goed aansluiten bij je eisen en wensen? Maak dan gebruik van de filterknop die je rechtsboven in het scherm ziet staan. Als je daar op tikt kun je enkele factoren aanpassen, zoals de minimale en maximale leeftijd van de singles, hun afstand tot jouw locatie en het geslacht. Er zijn ook nog enkele geavanceerde zoekfilters beschikbaar, zoals de aanvullende interesses die mensen hebben ingevuld, maar die kun je alleen gebruiken als je een premium lidmaatschap hebt afgesloten. Tik op de knop Sla mijn filters op om terug te keren naar de profielen, die meteen zullen worden geüpdatet naar je nieuwe eisen en wensen.

Hoe kun je contact leggen?

De manieren om contact te leggen via Lumen zijn relatief beperkt. De enige manier om je interesse te laten merken is door het versturen van een persoonlijk berichtje. Dat doe je door op de knop Bericht sturen te tikken. Dat kun je als gratis lid maximaal 6 keer per dag doen. Als premium lid kun je in totaal 12 eerste berichtjes per dag versturen. Wanneer je enigszins kritisch naar de profielen kijkt zal dat geen problemen opleveren.


blankblankblank

Veiligheid en privacy

Met de veiligheid is wat ons betreft goed rekening gehouden bij de Lumen dating app. De profielcontrole is namelijk gewoon heel goed te noemen. Doordat je eigen foto’s direct worden geverifieerd met een selfie is de kans groot dat je met betrouwbare singles te maken krijgt. Bovendien kan niemand op de app actief worden zonder eerst gevalideerd lid te zijn. Het privacybeleid is ook netjes in orde gemaakt en daarin kunnen wij geen vreemde zaken ontdekken. Kortom, de veiligheid en privacy van de gebruikers lijkt hier heel serieus genomen te worden.

Service (helpdesk)

Lumen heeft een eigen klantenservice die per e-mail bereikbaar is op het adres support@lumenapp.com. Je kunt daar gewoon je vraag in het Nederlands kwijt en krijgt dan binnen afzienbare tijd via e-mail een reactie op je bericht.

Voor wie is Lumen een geschikte app?

Lumen is een dating app die alleen geschikt is voor 50-plussers. Sterker nog, wanneer je jonger dan 50 jaar bent mag je er niet eens lid worden. De app richt zich ook uitsluitend op mensen die een serieuze relatie zoeken dus ben je naar een meer vrijblijvende date op zoek dan kun je daar beter een ander platform voor uitzoeken. Het aantal gebruikers is in Nederland helaas nog wat beperkt, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat de app in Nederland op moet boksen tegen enkele grotere en inmiddels ook heel populaire datingsites en dating apps voor vijftigplussers.


blankblankblank

Wat kost Lumen?

Welke kosten moet je aan denken wanneer je betaald lid wordt van Lumen en wat kun je allemaal met een gratis abonnement?

De mogelijkheden met een gratis profiel

Lumen is deels gratis te gebruiken. Dat heeft echter wel een aantal beperkingen die er niet (of minder) zijn voor betalende leden. Als gratis lid kun je wel gewoon een eigen profiel aanmaken en onbeperkt op zoek gaan naar andere singles. Daarnaast is het mogelijk om tot maximaal zes gesprekken per dag te starten en berichtjes die je van andere leden hebt ontvangen kun je altijd beantwoorden. Ook is het mogelijk om tot maximaal 10 profielen terug te kijken die je in een eerder stadium had overgeslagen.

De functies van een Lumen Premium lidmaatschap

Welke aanvullende mogelijkheden krijg je tot je beschikking wanneer je een Lumen Premium abonnement aanschaft?

 1. Het aantal conversaties dat je kunt starten wordt verhoogd van 6 tot 12 per dag.
 2. Je kunt profielen die je hebt overgeslagen onbeperkt terugkijken.
 3. Het wordt mogelijk om bij elke zoekopdracht maximaal twee geavanceerde zoekfilters te gebruiken.
 4. Je kunt zien welke leden jouw profiel leuk hebben gevonden in het scherm Bewonderaars.
 5. Andere leden krijgen 72 uur langer de tijd om op jouw eerste berichtje te reageren.

Zoveel kost het Premium abonnement

De volgende kosten zijn verbonden aan het afsluiten van een Lumen Premium lidmaatschap:

 • Een lidmaatschap van 1 week kost € 7,99
 • Een lidmaatschap van 1 maand kost € 24,99
 • Een lidmaatschap van 3 maanden kost € 49,98 (€ 16,66 per maand)
 • Een lidmaatschap van 6 maanden kost € 69,96 (€ 11,66 per maand)

Lumen opheffen en verwijderen

Wil je jouw Lumen account (en de app) van je smartphone verwijderen? Dan kun je dat zelf doen door eerst naar je eigen profiel te gaan en dan rechtsboven op de knop met het tandwieltje te tikken. Dan kom je bij je instellingen, waar je eerst op Account moet tikken en je vervolgens onderaan dit nieuwe scherm de optie Account verwijderen ziet staan. Tik op deze link en bevestig je beslissing om je profiel definitief weg te gooien. Daarna kun je ook de app van je telefoon verwijderen.


Download de Lumen app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Lumen

 • Unieke datingapp voor 50plussers
 • Eerlijke en geverifieerde profielen
 • Gebruiksvriendelijk en snel
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies