Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Mint app review, hoe werkt Mint?

screenshots Mint

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Mint toont matches op basis van de locatie die je hebt ingevuld. Je kunt door profielen van leden swipen om te zien wie zich hebben ingeschreven. Je kunt de persoon liken en met hem of haar chatten. Je kunt onder bewonderaars zien wie jou heeft geliket en bij favorieten wie jij hebt geliket.

De app wordt gekoppeld aan je social media, Instagram en Facebook. Deze app is geschikt voor jou als je hier gebruik van maakt. Mocht je dit niet willen, dan is deze app wellicht niet geschikt voor jou.

Waarom kies je voor Mint?
 • Matches op basis van je ingevulde locatie
 • Bewonderaars en Favorieten
 • Gratis berichtjes sturen en ontvangen
 • Je kunt 6 foto's toevoegen aan je profiel
Bekijk de beste gratis dating apps

blank

Inschrijven bij Mint

De app is gratis te downloaden in de Appstore. Wanneer je je wilt inschrijven bij Mint moet je je Facebook koppelen aan je Mint-account. Je kunt je niet met een e-mailadres inschrijven bij deze app. Wanneer je dus geen Facebook hebt, moet je hier eerst een profiel voor aanmaken.

Mint heeft je locatie nodig  om mensen te vinden bij jou in de buurt. Je kunt helaas niet handmatig je locatie invoeren, maar dient de app toegang te geven tot je locatie. Wanneer je het niet fijn vindt om dit door te geven, kan dit een nadeel zijn voor jou.

Als je bent ingelogd zie je meteen foto’s van matches en kun je beginnen aan je zoektocht naar een leuke partner.


blank blank blank

Profiel optimaliseren

Als je bent ingelogd in de app kun je je profiel bewerken en verder optimaliseren.

 • Foto’s: Je kunt je profielfoto aanpassen en meerdere foto’s toevoegen (6 in totaal). Bij veel dating apps kun je maar 1 of 2 foto’s toevoegen aan je profiel, bij Mint wel 6.
 • Bio: Je kunt iets over jezelf schrijven. Wees creatief en schrijf een leuke tekst om andere leden in te pakken.
 • Instellingen: Bij instellingen kun je de afstand aanpassen waarbinnen je match zich moet bevinden. Wanneer je iemand zoekt die dicht bij jou in de buurt woont, kun je dit gemakkelijk aanpassen. Ook kun je instellen naar wat voor leeftijd je op zoek bent en of je op vrouwen en/of mannen valt.
 • Persoonlijke info: Hier wordt je naam, leeftijd en geslacht weergegeven. Mocht je dit willen aanpassen, moet je dit eerst goed invullen op je Facebook account en dit synchroniseren met de Mint app. Je kunt dit niet handmatig doen vanuit de Mint app.
 • Profiel beheren (premium). Je kunt aangeven dat je je leeftijd niet op je profiel wilt weergeven en dat je afstand niet weergegeven wordt. Als je hier gebruik van wilt maken, moet je een Premium abonnement afsluiten.

Extra social media koppelingen

 • Werk: Als je op je Facebook profiel je baan hebt ingevuld, wordt dit automatisch ook getoond op je Mint profiel. Wanneer je dit dus niet heb ingevuld op Facebook, moet je dit daar invullen en zo synchroniseren met de Mint app.
 • Opleiding: Je kunt je opleiding tonen op je profiel. Als je school en/of opleiding niet in beeld komt, dien je dit ook weer eerst op Facebook in te vullen en daarna te synchroniseren met Mint. Anders is je opleiding niet zichtbaar op je Mint profiel. Er is geen knop of functie aanwezig om dit handmatig toe te voegen.
 • Instagram: Je kunt je Instagram ook koppelen aan je Mint profiel mocht je dat willen. Je Instagram-foto’s worden dan getoond in de Mint app.
 • Muziek: Er is een optie op je profiel dat je je favoriete nummers kunt toevoegen. Je kunt dit niet handmatig doen. Wel kun je Mint met Spotify verbinden om toegang tot deze optie te krijgen.

Naast bovenstaande kun je zien welke gebruikers jij hebt geblokkeerd. Je kunt hier ook informatie over de privacy lezen als je wilt weten hoe Mint hiermee om gaat.


blank blank blank

Hoe werkt Mint, hoe gebruik je het?

Mint is een app om leuke matches te vinden bij jou in de buurt. Op basis van de afstand die je hebt ingevuld worden er matches in je profiel getoond. Je kunt door middel van een hartje aangeven dat je de ander wel ziet zitten. Ook kun je een berichtje sturen naar de ander en kijken of jullie een klik hebben.

De volgende functies zijn allemaal kosteloos en kun je gebruiken zonder abonnement:

Chatfunctie

In deze functie kun je met andere gebruikers chatten die je wel ziet zitten. Je kunt berichtjes sturen en ontvangen. Tijdens het chatten kun je stickers versturen naar anderen. Dit is een optie vanuit de app om het gesprek nog leuker te maken.

Bewonderaars

Hier kun je zien wie jouw bewonderaar is en wie jou wel ziet zitten. Het is altijd leuk om te weten wie jou bewonderaar is en wie jou ziet zitten. Door Mint Premium te nemen kun je je bewonderaars ontgrendelen en zien wie jou leuk vindt.

Favorieten

Onder favorieten staan de personen die jij een hartje hebt gegeven en leuk vindt. Zo kun je altijd even terug kijken in de lijst om te zien welke leden jij leuk vindt.

Online

Hier kun je op zoek gaan naar mensen die nu online zijn bij jou in de buurt. Wellicht zit er een persoon bij die jou aanspreekt. Je kunt dan meteen met diegene gaan chatten.

Mochten er geen mensen bij jou online zijn in de buurt, kun je de afstand nog aanpassen om zo misschien meer matches te vinden.


Hoe match je en hoe blader je door profielen

Op de homepagina van de app zie je foto’s van verschillende leden staan. Je kunt hier door heen scrollen en aangeven met een hartje dat je de ander leuk vindt. Ook kun je direct een berichtje sturen en chatten met diegene. Het is goed om meteen in de actie te gaan en te laten merken dat je iemand ziet zitten.

De app zoekt andere leden voor jou uit op basis van de afstand die je hebt ingevuld. Zo zit er altijd iemand tussen die dicht bij jou in de buurt woont.


Voor wie is Mint geschikt?

Mint is een geschikte dating app voor vrijwel iedereen die op zoek is naar een leuke match. De app is niet gericht op een specifieke doelgroep en is eenvoudig in gebruik.

Het is vooral een handige app als je mensen wilt ontmoeten die dicht bij jou wonen. Je kunt de afstand invoeren en op basis hiervan op zoek gaan naar een match. Wanneer je bijvoorbeeld niet op zoek bent naar een lange afstandsrelatie is dit erg handig.


blank blank blank

Kosten

Premium abonnement

Om gebruik te kunnen maken van alle functies van de Mint app kun je een Premium abonnement afsluiten.

 • Onbeperkt chatten met andere Mint-leden
 • Onbeperkt aantal likes geven
 • Chatten met populaire leden
 • Je profiel verbergen met de anonieme modus
 • Leden die jou leuk vinden bekijken
 • Beheren van je profiel. Je kunt je leeftijd en afstand verbergen voor anderen

1 maand: €11,99
3 maanden: €23,99
12 maanden: €41,99


Veiligheid en privacy

De Mint app geeft aan dat ze nooit zonder toestemming berichten op de tijdlijn van je Facebook-account zullen plaatsen. Ook geven ze aan geen informatie te delen met onbekende andere partijen. De app geeft aan dat ze zich houden aan de voorwaarden in het privacybeleid van Mint.

Mocht je nog meer willen lezen over de privacy dan kun je kijken op: http://www.mint.me/privacy


Klantenservice

In de app wordt niet goed duidelijk hoe je in contact kunt komen met de klantenservice van Mint. Wij zijn op zoek gegaan en hebben hier het antwoord voor jou.

 • Ga naar instellingen en klik op feedback. Er wordt een concept mail getoond, waarin je het onderwerp aan kunt geven waar het over gaat en kun je daarna een mail typen. In deze mail staat de gebruikersinformatie van je profiel weergegeven. De klantenservice weet direct met welk lid ze te maken hebben.
 • Ook kun je zelf een mail met feedback of opmerkingen sturen naar: help@mint.me.

Er is online geen adres of telefoonnummer te vinden om contact op te nemen met de klantenservice.


Opzeggen

Wanneer je een leuke match hebt gevonden en je de Mint app niet meer nodig hebt, kun je je account heel gemakkelijk verwijderen. Je kunt dit in de app via instellingen doen en naar beneden scrollen om je account te verwijderen. Wanneer je hier op klikt krijg je nog een melding te zien of je zeker weet dat je je account wilt verwijderen. Dit werkt erg eenvoudig.


Bekendheid

De dating app Mint is op dit moment nog niet heel bekend in Nederland. In Letland is Mint daarentegen één van de populairste dating apps. Als we een inschatting maken denken we dat er ongeveer tussen de 10 en 50 duizend Nederlandse gebruikers zijn. Tijdens onze test kwamen we ook buiten de Randstad voldoende profielen tegen. Mocht je ruimere keuze willen om te matchen, dan raden we een andere app aan.


Download de Mint app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Mint

 • Bekijk wie online is in de buurt
 • Leuke chat stickers
 • Bewonderaars en favorieten
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies