Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Ohallo app review, hoe werkt Ohallo?

screenshots Ohallo

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Ben je als gelovige single op zoek naar serieuze vrijgezellen voor wie het christelijke geloof ook heel belangrijk is bij zijn of haar partnerkeuze? Dan kun je tegenwoordig ook gewoon mobiel daten via je smartphone.

Bijvoorbeeld met de christelijke dating app Ohallo die we in deze review uitgebreid zullen bespreken. Ohallo is deels gratis te gebruiken en stelt je in staat om op een leuke en moderne manier in contact te komen met christelijke singles in je eigen regio.

Waarom kies je voor Ohallo?
  • Voor christelijke singles
  • Alleen maar Nederlanders
  • Zoek bij jou in de buurt
Bekijk de beste gratis dating apps
Wat kun je lezen in dit artikel?

Wat is Ohallo?

Ohallo is een dating app voor christelijke singles om op zoek te gaan naar een serieuze relatie. De app is eenvoudig opgezet, zonder al teveel toeters en bellen, en is voor een groot deel gratis te gebruiken.

Je kunt matchen met andere leden door middel van een wachtrij met profielen in je eigen regio, die je een voor een te zien krijgt en dan aan kunt geven of je wel of geen interesse hebt. Leden zonder abonnement krijgen binnen Ohallo reclames voorgeschoteld.

Er zijn echter ook tegen betaling aanvullende functies te ontsluiten die met name te maken hebben met beter onder de aandacht komen van andere christelijke singles.


Hoe werkt Ohallo en hoe gebruik je de app?

Ohallo functioneert heel eenvoudig. Na het aanmaken van een profiel krijg je telkens een profiel van een andere christelijke single te zien en kun je beoordelen of je die persoon leuk genoeg vindt om beter te leren kennen. Dit werkt volgens eenzelfde matchprincipe als bij populaire dating apps zoals Tinder, want als je elkaar allebei leuk vindt heb je een match en kun je via de Ohallo app berichtjes uitwisselen. Het liken of afwijzen gebeurt binnen Ohallo met een knop op het profiel en je kunt dus niet naar links of rechts swipen om je keuze duidelijk te maken.

blank


Account en profiel aanmaken

Je kunt na het installeren van de Ohallo app vanuit de app store op je mobiele telefoon inloggen met Facebook of door een nieuw account aan te maken bij Ohallo. Hier lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Inloggen met Facebook

Ohallo biedt net als veel andere dating apps de mogelijkheid om jezelf aan te melden met een bestaand Facebook account. Om hiervan gebruik te maken tik je in het startscherm op de knop Inloggen met Facebook. Je wordt dan naar een internetpagina van Facebook gestuurd waar je eventueel eerst in moet loggen en daarna je profiel van Ohallo aan Facebook kunt koppelen.

Ohallo ontvangt dan wat informatie van je waarmee je datingprofiel alvast deels gevuld wordt. Na het koppelen word je direct teruggestuurd naar Ohallo. Je hoeft daar nu dus niet meer in te loggen maar kunt meteen met de app aan de slag.

Een Ohallo account aanmaken

Naast inloggen met Facebook kun je bij Ohallo ook een apart account aanmaken. Om die optie te gebruiken selecteer je op het startscherm of je een man of een vrouw bent, waarna je automatisch verder wordt gestuurd naar de aanmeldwizard. Eerst vul je daarin je naam in en dan je geboortedatum.

Het christelijke geloof is de grote gemene deler voor singles op Ohallo dus de volgende stap is het selecteren van je kerkstroming. Daarna kun je studie en/of beroep invoeren en krijg je de uitdaging om jezelf in 1 zin te omschrijven. Bij de volgende stap kun je enkele van je interesses selecteren door erop te tikken. Tot slot is het de bedoeling dat je een leuke foto van jezelf toevoegt en in de laatste stap kies je een veilig wachtwoord om mee in te loggen op de app. Nu ben je er helemaal klaar voor om via Ohallo te gaan daten.

Je profiel aanpassen

Als het goed is ben je inmiddels ingelogd bij Ohallo en is je profiel al gedeeltelijk gevuld met informatie. Het is echter wel zo slim om dat profiel meteen wat verder aan te vullen. Dat doe je door op de knop te tikken die het meest rechts in de onderste menubalk van de app staat want dan kom je op je persoonlijke pagina.

Daar kun je bovenaan het scherm je profiel bekijken zoals andere leden die te zien krijgen. Ook vind je hier opties om je profiel aan te passen en bijvoorbeeld nieuwe foto’s toe te voegen. Bij Instellingen kun je aangeven met welke singles je wel wilt matchen, waarbij je helaas alleen de maximale afstand tot je eigen locatie en de leeftijdsgrenzen in kunt stellen. Bij het kopje Profiel kun je de informatie aanpassen die op je profiel wordt getoond. Ook leuk is de optie om je favoriete muziekalbum te selecteren.

blank blank blank


Profielen en berichten

De basis van elke dating app wordt natuurlijk gevormd door de profielen en hoe je daarmee kunt matchen en communiceren. Hoe dat werkt lees je hieronder.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een Ohallo profiel is eenvoudig opgezet maar biedt in een oogopslag wel de belangrijkste informatie die je nodig hebt om te bepalen of je een profiel leuk vindt. De profielfoto neemt natuurlijk een belangrijke plek in en daaronder kun je meteen zien wat iemands kerkelijke stroming is. Daar staan ook alvast enkele steekwoorden. Dat is wat eenvoudige informatie die de single in kwestie heeft ingevuld, zoals opleidingsniveau, baan en hobby’s. Ook kun je hier meteen wat meer foto’s bekijken wanneer de single die heeft toegevoegd. Alles bij elkaar is dat vaak wel voldoende om je keuze mee te maken. Je moet namelijk aan de hand van het profiel bepalen of je die persoon wel of niet interessant vindt om beter te leren kennen.

Hoe kun je contact leggen?

Voor je begint met het zoeken van leuke singles is het slim om Ohallo toegang te geven tot je huidige locatie. De vraag om dit aan te zetten krijg je vanzelf wanneer je de app voor het eerst gebruikt. Omdat Ohallo een dating app is die zijn best voor je doet om singles in je eigen regio te zoeken is het aan te raden om het delen van je locatie meteen te activeren.

De app maakt gebruik van een wachtrij met profielen die je stuk voor stuk moet beoordelen voor je het volgende profiel te zien krijgt. Bij de instellingen van je profiel kun je instellen hoe ver de singles van je vandaag mogen wonen en wat hun minimale en maximale leeftijd zou moeten zijn. Je vindt tijdens het matchen echter ook een filterknop rechtsboven de profielen, daar kun je die voorkeuren ook instellen.

Liken en matchen

Wanneer je een profiel wel leuk vindt kun je dat duidelijk maken door op de knop Lijkt me leuk te tikken. Heb je geen interesse dan kun je dat aangeven met een tik op de knop Past niet bij mij. Wanneer de single die jij hebt geliket hetzelfde bij jouw profiel doet heb je een match met elkaar. Dan verschijnt het profiel in kwestie bij de matches in de app. Dat scherm vind je door op de middelste knop in de menubalk te tikken. Door een profiel hier te openen kun je meteen een berichtje sturen. Latere reacties op jouw berichtjes kun je ook weer in ditzelfde scherm vinden zodat je er meteen op kunt antwoorden.


Veiligheid en privacy

Bij Ohallo staat het je vrij om zo veel (of juist zo weinig) over jezelf op je profiel te zetten als je zelf wilt. Ook bepaal je zelf of je jouw huidige locatie met de app wilt delen, want deze optie kun je zelf aan en weer uit zetten. Ohallo heeft een privacyverklaring die bij je eerste aanmelding en op de website van de app is te bekijken. Die privacyverklaring voldoet aan alle wettelijke eisen en bevat geen schrikbarende onthullingen over wat er met jouw data is gedaan. Ook lijkt Ohallo er goed van doordrongen te zijn dat persoonlijke informatie zoals religieuze overtuiging en kerkelijke stroming gevoelige gegevens zijn, en dat daar dus niet licht mee omgesprongen moet worden. Alle gegevens zijn daarom goed beveiligd.

blank blank blank


Service (helpdesk)

Je kunt eenvoudig met de helpdesk van Ohallo in contact komen door een e-mail te sturen naar support@ohallo.nl. Het is niet mogelijk om je vraag of opmerking direct binnen de app aan de redactie voor te leggen, maar dit kan wel via een kleine omweg. Klik daarvoor eerst op je profiel en daarna op Instellingen. Scrol naar beneden tot je het kopje Support ziet staan. Tik daar op de link Hulp om naar een webpagina gestuurd te worden waar je een contactformulier in kunt vullen.


Voor wie is Ohallo een geschikte app?

Ohallo is uitsluitend geschikt voor christelijke singles die op zoek zijn naar een huwelijkspartner. Wanneer je het lastig vindt om gelijkgestemde vrijgezellen te ontmoeten op datingplatforms zoals Lexa en Parship kan Ohallo een goed alternatief zijn. Met name doordat de app wel gewoon heel modern is en makkelijk om online mee te daten. Vrijwel elke stroming binnen het christendom is in de app verwerkt en die informatie kun je daarom makkelijk en snel selecteren op je profiel. Het is niet mogelijk om direct op kerkelijke stroming te matchen, maar iemands geloofsgezindheid wordt gelukkig wel prominent op het profiel getoond.


Wat kost Ohallo?

Welke kosten zijn er verbonden aan het daten via de Ohallo christelijke dating app? Hier lees je wat je kunt met het gratis lidmaatschap en wanneer je zou kunnen overwegen om een betaald lidmaatschap te nemen.

Mogelijkheden met een gratis account

Met een gratis account kun je vrijwel alles doen binnen de app wat je maar zou willen. Ten eerste kun je een profiel aanmaken en zoveel foto’s toevoegen als je wilt. Je kunt ook door profielen bladeren, per dag enkele likes uitdelen en en dus ook al matchen met andere singles. Daarnaast kun je gewoon elke dag een aantal berichtjes uitwisselen met singles waar je aan bent gekoppeld. Kortom, ook wanneer je gratis lid bent is het gewoon mogelijk om via Ohallo te daten.

Advertenties

Gratis leden krijgen advertenties te zien binnen de app. Die worden onderaan het scherm getoond en zijn daarom niet heel hinderlijk aanwezig. Het is daarom niet noodzakelijk een vereiste om een betaald lidmaatschap te nemen op Ohallo, al kan het gebruik daardoor wel een stuk leuker, makkelijker en effectiever worden.

Betaald lidmaatschap

Ohallo heeft naast een gratis lidmaatschap ook een betaald abonnement beschikbaar dat Ohallo Plus wordt genoemd. Alhoewel het zeker niet verplicht of noodzakelijk is om dit aan te schaffen kan het wel helpen om sneller de perfecte match te vinden. Je krijgt met Ohallo Plus namelijk de volgende aanvullende opties tot je beschikking:

  • Je kunt elke dag 25 profielen liken of afwijzen.
  • Er zit geen limiet meer op het aantal berichtjes dat je per dag uit kunt wisselen.
  • Je profiel wordt tot wel 80% vaker getoond aan andere Ohallo singles.
  • Je hebt niet langer te maken met de advertenties want die worden verborgen.

Je kunt Ohallo Plus aanschaffen voor de duur van 1 week, 1 maand of 3 maanden. Hieronder zie je wat de prijzen daarvan zijn:

Looptijd Totaalprijs
1 Week 4,99
1 Maand 14,99
3 Maanden 34,99

Het is goed om even te vermelden dat het abonnement na de looptijd gewoon wordt stopgezet en dus niet stilzwijgend wordt verlengd. Wanneer je Ohallo Plus is verlopen word je eerst weer gratis lid, waarna je zelf kunt bepalen of je wederom Ohallo Plus wilt nemen.


Ohallo opheffen en verwijderen

Wil je Ohallo opheffen, verwijder dan niet meteen de app van je telefoon want dan blijft je profiel gewoon online staan. Ga in plaats daarvan eerst naar je profiel en dan naar Instellingen. Tik vervolgens helemaal onderaan op dit scherm onder het kopje Account op Account verwijderen. Nadat je jouw keuze hebt bevestigd en je account is vernietigd kun je de app van je telefoon verwijderen.


Download de Ohallo app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Ohallo

  • Voor christelijke singles
  • Zoek bij jou in de buurt
  • Alleen maar Nederlanders
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies