Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Once app review, hoe werkt Once?

screenshots Once

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

 De dating app Once onderscheidt zich van andere dating apps door het concept van slow-daten. Bij slow-daten draait het niet om zoveel mogelijk matches te scoren, maar draait het om de kwaliteit van een match. Once is een populaire app waarbij je 1 match per dag voorgesteld krijgt.

Deze match wordt gekoppeld op basis van je voorkeuren. Bij slow-daten heb je de tijd om te kijken of je met iemand anders een match wil zijn. Je hoeft niet te swipen naar matches en hoeft je hierdoor ook niet afgewezen te voelen door anderen wanneer je niet wordt geliket door anderen.

Wanneer je de voorgestelde match niet leuk vindt, heb je de volgende dag weer kans op een leuke nieuwe match. Er worden daarnaast alleen maar profielen voorgesteld die bij jou passen op basis van je ingevoerde feedback en voorkeuren.

Waarom kies je voor Once?
 • Je hebt 24 uur de tijd om je voorgestelde match te liken
 • Een leuke dating app wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie
 • Iedere dag een nieuwe match
Bekijk de beste gratis dating apps

Hoe werkt de app Once? 1 match in 24 uur

Doordat je maar 1 match per dag ontvangt, word je misschien wel gematcht aan iemand waar je normaal gesproken niet zo snel voor zou kiezen. Doordat je 24 uur de tijd hebt om te kijken of deze match iets voor je kan zijn, neem je vaak meer de tijd en maak je andere keuzes hierin.

Wanneer je iedere dag leuke matches wilt ontvangen, is Once een zeer geschikte app voor jou. De dating app is begonnen in 2015 en geeft aan dat er op dit moment 8 miljoen gebruikers actief zijn. Daarnaast zijn er 5 miljoen gesprekken per dag binnen de dating app en 50 miljoen matches per maand.

Je hoeft geen tijd te verspillen aan onnodig swipen binnen de app. Je ziet een dag lang hetzelfde profiel van iemand anders die een goede match voor jou is. Wanneer jij en je match beiden voor een like kiezen, kunnen jullie gratis met elkaar chatten.


Account en profiel aanmaken

blank

Na het downloaden van de app moet je kiezen of je wil inloggen met een bestaand account of dat je een nieuw profiel wil aanmaken. Wanneer je je als nieuw lid wilt aanmelden bij Once kun je inloggen met Facebook of met je telefoonnummer.

Inloggen met facebook

Bij Once kun je inloggen met Facebook. Je krijgt deze optie meteen in beeld te zien. Je dient je in te loggen en goedkeuring te geven aan Once om te koppelen met Facebook. Deze optie werkt gemakkelijk en je kunt daarna direct aan de slag met het optimaliseren van je profiel.

Je komt daarna op een pagina waar je jouw geslacht moet invoeren en of je op zoek bent naar een vrouw, man of beide. Na deze stap dien je je locatie door te geven zodat de app matches voor jou kan zoeken in de buurt. Je kunt zelf je locatie doorgeven en aanpassen. Wanneer je de bovenstaande stappen hebt gedaan, krijg je meteen een voorgestelde match. Je hebt dan 24 uur de tijd om diegene leuk te vinden. Iedere 24 uur krijg je weer een nieuwe match voorgesteld op je profiel. Je kunt met een hartje of een kruisje aangeven of je de ander leuk vindt.

Je krijgt een melding in beeld waarin je kunt aangeven of je op de hoogte gehouden wilt worden als de ander jou ook leuk vindt of dat je dit niet wilt.


Je profiel aanpassen en optimaliseren

blank blank blank

Wanneer je je profiel verder wil invullen dien je op details te klikken. Hier staan je sekse, seksuele voorkeur en leeftijd al ingevuld. Je kunt dit nog wel aanpassen mocht je dit willen. De rest van de gegevens dien je zelf verder in te vullen. Je kunt je afkomst, geloofsovertuiging, school, functie, talen, politiek, kinderen, of je drinkt en rookt invullen.

Wanneer je op je profiel bent ingelogd zie je een foto van jezelf, vanuit welke plaats je op zoek bent naar een match en een omschrijving van jezelf. Je hebt de volgende knoppen op je eigen profiel staan onder je omschrijving: details en matches.

 • Details: Bij details kun je je profielgegevens aanpassen.
 • Matches: Bij matches kun je je match voorkeuren inzien en aanpassen. Je kunt aangeven naar welke leeftijd je op zoek bent, wat je eigen afkomst en geloofsovertuiging is.
  Onder de knop matches heb je ook het kopje VIP Instellingen staan. Je kunt hier klikken op meerdere matches en deze knop aanzetten. Je kunt hiermee minimaal 4 matches per dag vinden, de beste match vinden, een chat aanvragen, de maximale afstand instellen van een match, zien wie jou leuk vindt of niet, en hoe jouw foto’s beoordeeld worden.
  Wanneer je gebruik wilt maken van deze functies dien je een VIP abonnement af te sluiten.

Instellingen

Op je profiel staat een knop met instellingen. Wanneer je op deze knop klikt zie je de volgende onderwerpen staan:

 • Account: het e-mailadres waar je mee bent ingelogd in de app.
 • Meldingen: hier staat een balkje in voor het aan en uitzetten van meldingen.
 • Informatie:
  • Kronen: hier staat een knop hoe je je kronen kunt gebruiken. Door het aanschaffen van kronen heb je extra opties. Je kunt anoniem een chatverzoek sturen, een bericht sturen en daarna een melding ontvangen wanneer de ander het leest, een match kiezen uit profielen, een actief lid kiezen om direct aan gekoppeld te worden, meer profielen zien waar je uit kunt kiezen en het bekijken van een ander profiel en maken van een connectie.
   Hieronder in het kopje wat Once kost, kun je verder lezen hoeveel het aanschaffen van kronen je kost.
  • Veelgestelde vragen: op deze pagina staan veelgestelde vragen van gebruikers met antwoorden.
  • Contact: Je kunt kiezen of je hulp of ondersteuning nodig hebt en waar je dit bij nodig hebt. Als je een vraag hebt kun je deze in een bericht typen en daarna verzenden.
  • Algemene voorwaarden: onder dit kopje vind je het gebruiksrechtovereenkomst, privacybeleid en cookiebeleid van de app.
  • Beoordeel de app: wanneer je hier op klikt kun je een recensie schrijven en sterren aanklikken om de app te beoordelen.
  • Afmelden
  • Mijn account deactiveren
 • Chat: je kunt chatten met anderen binnen de app. Er staat dat goede foto’s de kans vergroten dat je een goede match zult vinden. De app geeft aan dat je minstens 2 foto’s hiervoor moet hebben.

Wat kost Once?

blank blank blank

De app van Once is geheel gratis te downloaden en te gebruiken. Je ontvangt iedere dag een gratis voorgestelde match. Wanneer de ander ook interesse heeft in jou, wordt er een gratis chat geopend en kun je met de ander in gesprek gaan. Wanneer je van alle opties gebruik wilt maken, kun je een VIP abonnement en/of kroontjes kopen om van alle functies gebruik te maken.
Wanneer je iemand leuk vindt en aan diegene gekoppeld wordt, dien je kronen te kopen om gebruik te maken van de extra opties. Bij het aanmelden bij de dating app krijg je 1 gratis kroon.

Hoeveel kost een ONCE VIP abonnement?

Met het aanschaffen van een betaald VIP abonnement kun je nog meer uit de dating app halen.

 • Elke dag een premium match met een 5-sterren profiel
 • Je krijgt 4 of meer matches per dag voorgesteld
 • Zien wie jou wel en niet leuk vindt
 • Meerdere foto’s bekijken voor je een chat hebt gestart
 • De maximale afstand voor je matches instellen
 • Bekijken wie jouw profiel met 5 sterren heeft beoordeeld

Je hebt 3 verschillende abonnementen waar je uit kunt kiezen.

1 maand: €19,99
3 maanden: €44,99
6 maanden: €59,99

De app biedt een gratis proefperiode van 3 dagen aan vanaf het moment dat je een VIP abonnement afgesloten hebt. Wanneer de proefperiode van deze 3 dagen voorbij is, wordt er automatisch €19,99 euro per maand in rekening gebracht. Het abonnement kun je wel op ieder moment annuleren.


Once Kronen

Binnen de app kun je kronen kopen om gebruik te maken van extra functies.

 • Je kunt anoniem een chatverzoek sturen naar anderen
 • Je kunt een bericht sturen en daarna een melding ontvangen wanneer de ander het leest
 • Je kunt een match uitkiezen uit getoonde profielen en een connectie maken
 • Je kunt een actief lid kiezen om direct aan gekoppeld te worden
 • Je kunt meer profielen zien waar je uit kunt kiezen

Hoeveel kosten Once kronen?

5 kronen €9,99
15 kronen €19,99
30 kronen €29,99
100 kronen €79,99


Matching en partnervoorstellen

blank blank blank

Hoe krijg ik een (dagelijkse) match?

Iedere dag krijg je een voorstel van 1 profiel die volgens Once perfect bij jou zou passen. Je kunt het profiel van de ander goed bekijken en contact opnemen met diegene. Het is belangrijk dat je de tijd neemt om je enige match van die dag te beoordelen en te kijken of hij of zij bij jou zou kunnen passen.
Wanneer je een betaald abonnement afsluit worden er 4 of meer matches per dag aan je voorgesteld.

Match waarschijnlijkheid optimaliseren

In de app heb je een optie dat je foto’s te zien krijgt en door middel van sterren aan kunt geven of je iemand leuk vindt en of dit jou type is. Hoe meer sterren je aan klikt hoe leuker je iemand vindt. Je geeft iemand sterren op basis van foto’s en het uiterlijk. Je ziet bij de foto’s verder geen naam en/of leeftijd staan. Hierdoor krijgt de app een beter beeld van wat jou type is en kan er een nog betere match gevonden worden. Boven in het scherm staat hoeveel procent match waarschijnlijkheid je hebt. Dit getal loopt op naarmate je meer foto’s rate met sterren.
Je kunt veel foto’s van anderen liken. Het is wel een leuke functie, omdat je alvast kunt zien wie bij deze site staan ingeschreven.

Let op: Deze functie is geen match. Oftewel je kunt niet in contact komen met deze matches. De functie is puur bedoeld om je match waarschijnlijkheid te optimaliseren.


Voor wie is de app geschikt?

Voor iedereen vanaf 17 jaar die op zoek is naar een serieuze relatie is de app zeer geschikt. Wanneer je niet houdt van eindeloos swipen in de zoektocht naar een geschikte match is dit echt een geschikte app. Doordat de app gebruik maakt van slow dating heb je rustig de tijd om te kijken of een voorgestelde match iets voor jou zou kunnen zijn.


Veiligheid

Once is een veilige dating app. De app geeft aan dat ze nauwkeurig met je gegevens omgaan en dit niet zomaar met iedereen delen. Op het moment dat je een account aanmaakt kun je niet heel veel zonder een abonnement. De app geeft aan dat je profiel beoordeelt wordt. Er wordt dus uitgebreid gekeken of de profielen die aangemaakt worden echt zijn.


Once abonnement opzeggen

Wanneer je een abonnement neemt binnen de app kun je kiezen uit 3 verschillende termijnen en prijzen. Het VIP abonnement wordt automatisch verlengd. Wanneer je het abonnement annuleert dien je dit 24 uur voor het einde van de abonnementsperiode te doen in de iTunes Store.


App account verwijderen

Wanneer je je account wilt verwijderen, dien je Once een bericht te sturen met je e-mailadres, telefoonnummer, email of Facebook zodat ze het profiel kunnen vinden. Deze actie kun je niet ongedaan maken en je profiel wordt verwijderd.

Je hebt ook de optie onder instellingen om je af te melden of je account te deactiveren. Wanneer je je account wilt deactiveren dien je een reden op te geven. Je account is dan gedeactiveerd en je wordt op dat moment niet meer getoond tussen de profielen. Wanneer je de app weer wil gebruiken, kun je weer inloggen en je account opnieuw activeren.

Let op: een deactivatie is geen verwijdering van je account, maar is een tijdelijke afmelding.


Download de Once app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Once

 • Elke dag nieuwe matches
 • 24 uur de tijd voor een match
 • 100% aandacht voor profielen
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies