Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Pepper app review, hoe werkt Pepper?

screenshots Pepper

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Pepper profileert zich al enkele jaren als ‘de niet zomaar een datingsite‘. En dat klopt ook wel. Pepper heeft namelijk een vrij unieke benadering van het daten, en dan vooral van hoe een datingprofiel eruit ziet. Bij Pepper bestaan die profielen niet uit een foto van elke single en een begeleidende tekst, maar uit een persoonlijke fotocollage. Op die manier zie je in een oogopslag wat voor smaak iemand heeft en wat zijn of haar hobby’s en andere interesses zijn. Je selecteert zo hopelijk eerder op iemands persoonlijkheid en jullie gedeelde interesses. Ook de Pepper dating app werkt op deze eenvoudige maar ook heel effectieve manier. Alles wat je maar nodig hebt tijdens het daten kun je doen met de app, zoals een profiel aanmaken, je fotocollage samenstellen, profielen zoeken en berichtjes uitwisselen.

Waarom kies je voor Pepper?
  • Unieke manier van online daten
  • Makkelijker om jezelf te omschrijven met beeld dan woorden
  • Brede doelgroep
Gratis aanmelden bij Pepper Download de Pepper app

Wat is Pepper?

Pepper is een datingplatform dat bestaat uit een uitgebreide datingsite en een handige dating app. Je kunt prima via Pepper daten met alleen de dating app en dus zonder dat je ooit hoeft in te loggen op de site. Maar, als je dat prettig vindt (omdat je bijvoorbeeld wat makkelijker berichtjes typt met een fysiek toetsenbord) is de website natuurlijk wel gewoon een handige extra mogelijkheid.

Pepper is vooral bekend (en populair) doordat de app dating op een unieke manier benadert. Dat uit zich vooral in de datingprofielen, die hoofdzakelijk bestaan uit een uitgebreide fotocollage waar je ook video’s in kunt verwerken. Op die manier kun je op een leuke en visueel heel aantrekkelijke manier jezelf tonen aan andere singles. Het draait zo meer om je interesses en volgens Pepper vind je dus ook sneller een gelijkgestemde man of vrouw.


blank

Account aanmaken

Voordat je met Pepper aan de slag kunt op je mobiele telefoon is het nodig de app te downloaden, jezelf te registreren en je profiel alvast van de belangrijkste informatie en de eerste foto’s te voorzien. Hier lees je hoe dat proces in zijn werk gaat.

Online registreren

Ook al kun je het hele aanmeldproces gewoon via de Pepper dating app doorlopen is dat ook mogelijk om via de website te doen. Mocht dat om wat voor reden dan ook je voorkeur hebben, ga dan naar de Pepper datingsite en doorloop daar de stappen die nodig zijn om je aan te melden. Omdat we ervan uitgaan dat de meeste bezoekers van onze site vooral in de dating app geïnteresseerd zijn zullen we hier alleen het aanmelden en vullen van je profiel via de app bespreken.

De Pepper app downloaden

De Pepper app download je natuurlijk gewoon direct van de app store op je smartphone. Zoek daarin op “Pepper” maar let vervolgens wel even goed op welke app je kiest. Er is namelijk ook een heel populaire app voor kortingen en aanbiedingen die de naam Pepper draagt. Check dus even dat je de app voor “Datingsite Pepper” installeert.

Een profiel aanmaken

Tenzij je al via de website van Pepper een account hebt aangemaakt kies je in het opstartscherm meteen voor de knop Gratis proberen. Daarmee maak je gewoon binnen de Pepper app een nieuw profiel aan. Dat begint met een paar basisgegevens. Achtereenvolgens vul je jouw naam, je e-mailadres en een wachtwoord in (minimaal 8 tekens) waarna je account wordt aangemaakt. Er wordt een activatiemail verzonden naar het e-mailadres dat je hier gebruikt. Wil je het profiel verder vormgeven via de app (dit werkt het handigst) dan adviseren we je echter het activeren nog even niet te doen, maar gewoon verder te gaan met het doorlopen van de vragenlijst in de app.

Vragenlijst invullen en de eerste foto’s uploaden

De vragenlijst is onderverdeeld in drie stappen. In de eerste stap vul je wat feitelijke gegevens in over jezelf, zoals je geslacht, geboortedatum, locatie en opleidingsniveau. Bij het tweede gedeelte voer je eisen en wensen in voor je toekomstige partner. Ook daarbij kom je niet voor veel verrassingen te staan, wederom gaat het om zaken als gewenste leeftijd, regio en opleidingsniveau. De derde en laatste stap is het leukst, want daarin kun je aan de hand van foto’s alvast een indruk geven van wie je bent en waar je van houdt. Voor onderwerpen zoals je favoriete eten en sport, ideale vakantiebestemming en grappigste film of serie kun je een foto uploaden (of zoeken via internet). Tot slot wordt er ook nog een foto van jezelf gevraagd.


blankblankblank

Profiel aanpassen

Nu je de vragenlijst hebt doorlopen kun je al beginnen met daten. Toch is het slim om je profiel alvast wat verder in en aan te vullen.

Hoe ziet een profiel eruit?

Pepper hanteert een uniek concept voor de datingprofielen. Je maakt namelijk niet zomaar een standaard datingprofiel aan, maar een fotocollage waarmee je precies kunt laten zien wie je bent en wat je allemaal leuk, interessant en belangrijk vindt. Wanneer je een profiel opent is die fotocollage dan ook het eerste dat je te zien krijgt. Je kunt er op foto’s tikken om ze groter weer te geven en een eventuele opmerking te lezen die het andere lid erbij heeft gedaan. Dit is dus een leuke manier om die persoon al even goed te leren kennen.

Wanneer je het profiel omhoog swipet krijg je nog veel meer informatie te zien. Als eerste is dat een lijstje met belangrijke eigenschappen zoals leeftijd, regio, beroep en opleidingsniveau. Ook hebben de meeste leden een profieltekst toegevoegd die je hier kunt lezen. Om een profiel aan je favorieten toe te voegen tik je op het duimpje dat erbij staat. Wanneer je full member bent kun je ook meteen een berichtje versturen. Helemaal onderaan het profiel vind je tot slot de optie om een profiel te blokkeren.

Foto’s uploaden

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat de fotocollage een voorname plaats inneemt op een Pepper profiel, dus ook op dat van jezelf! Om nieuwe foto’s bij de collage op je eigen profiel te plaatsen tik je in het menu op Mijn Profiel. Je ziet dan direct je huidige collage en door op de knop met de plu te tikken kun je meteen een foto toevoegen. Je hebt dan vier opties:

  1. Direct een foto nemen van jezelf (of iets anders dat je op je profiel naar voren wilt laten komen).
  2. Een foto kiezen vanaf je telefoon en meteen uploaden naar je profiel.
  3. Een video opzoeken op YouTube om te plaatsen op je profiel.
  4. Op internet zoeken naar foto’s op basis van een bepaald trefwoord zodat je die meteen kunt koppelen aan je profiel.

Behalve het plaatsen van aanstootgevend materiaal zijn de mogelijkheden groot, want je hebt veel vrijheid om je profiel zo vorm te geven als je zelf wilt. In tegenstelling tot veel andere dating apps ben je bijvoorbeeld ook niet verplicht om een foto van jezelf als belangrijkste profielfoto in te stellen. Maar stel je prijs op zoveel mogelijke leuke reacties, dan is dat natuurlijk wel aan te raden.

De persoonlijkheidstest

Pepper biedt de optie om matches teontvangen op basis van je eigen voorkeuren, wensen en persoonlijkheid. Daarom kan het heel handig zijn om direct de Pepper persoonlijkheidstest af te leggen. Ga daarvoor naar je profiel en scrol naar beneden tot je een blauw vlak tegenkomt met Doe de test! erin. Tik op deze knop en doorloop rustig alle 30 vragen. Die zijn heel eenvoudig in te vullen in de mobiele dating app en dit duurt – zelfs als je het heel rustig aan doet – slechts enkele minuten. Nu worden de antwoorden die je hebt gegeven gebruikt om geschikte profielen te zoeken.

Let op: wanneer je niet zelf een profieltekst op je profiel schrijft worden de antwoorden gebruikt om een soort standaardtekst uit te destilleren die je ook vaak op andere profielen zult tegenkomen.


blankblankblank

Hoe ontmoet je mensen op Pepper?

Bij Pepper kun je niet alleen zelf zoeken naar leuke singles maar ook automatisch gekoppeld worden met de matchfunctie. Hoe dat werkt lees je hier.

Profielen zoeken

Tik op het menu en dan op de optie Zoeken. Nu kun je een aantal wensen en eisen invoeren en de profielen laten tonen die daaraan voldoen. Het aantal zoekopties is beperkt te noemen. Je kunt alleen een plaats kiezen met een maximale afstand en de gewenste leeftijdscategorie instellen. Door op Zoeken te tikken wordt er een lijst samengesteld met profielen waar je meteen naar door kunt tikken. Je ziet hier naast elk profiel een percentage staan, daarmee wordt een indicatie gegeven van de mate waarin je met een bepaald profiel een match hebt, bijvoorbeeld omdat jullie van dezelfde dingen houden.

Matchen met singles

Pepper voorziet je elke dag van nieuwe matches, leden die volgens de dating app veel met je gemeen zouden hebben. Tik op het menu en dan op Matches om je matches van dat moment te bekijken. Deze lijst is net zo vormgegeven als de lijst met zoekresultaten. Ook hier zie je dus weer het matchpercentage en kun je elk profiel direct bekijken.

Berichtjes versturen

Wanneer je een leuke single hebt gevonden die hoog in je matchlijst staat of die gewoon aan al je wensen voldoet, dan kun je die het beste gewoon een berichtje sturen. Bij elk profiel zie je als het goed is een spraakballonnetje staan en door erop te tikken kun je meteen een berichtje versturen. Het is daarvoor wel nodig dat je een Full Member bent, oftewel een betaald abonnement hebt afgesloten. Conversaties zijn weer terug te vinden onder de optie Inbox van het menu.

De Pepper chat

Wanneer een ander lid online is op hetzelfde moment als jij kun je ook meteen met elkaar chatten. Als er iemand beschikbaar is om mee te chatten zul je zien dat er een groene stip staat naast de menu-optie Chat. Tik erop om te zien welk lid het om gaat, check desgewenst eerst even zijn of haar profiel en start direct een chat als het wel bevalt wat je ziet. Chatten via de app kan wederom alleen als je een Full Member bent.


Veiligheid en betrouwbaarheid

Pepper is een bekende en betrouwbare datingsite en ook de app is dus heel veilig en vertrouwd om te installeren en te gebruiken. Zo beschikt Pepper bijvoorbeeld als een van de weinige dating apps over zowel het Keurmerk Veilig Daten als de Thuiswinkel Waarborg. Wat dit in de praktijk betekent voor de veiligheid en betrouwbaarheid kun je hier lezen.

Profielcontrole

Pepper hanteert handmatige profielcontrole. Er wordt dus niet vertrouwd op algoritmes en andere automatische processen om het platform veilig te houden, bij Pepper is dit mensenwerk. Nepprofielen krijgen op die manier zo weinig mogelijk kans. Ook foto’s die niet door de beugel komen worden doorlopend eruit gefilterd, net als de profielteksten. Wanneer je profiel niet aan de eisen voldoet krijg je wel de kans om het te verbeteren, maar tot die tijd kun je geen profielen zoeken en ook geen berichtjes sturen.

Privacy

Gek genoeg is er bij Pepper geen privacyverklaring aanwezig. Je kunt dus niet eenvoudig bekijken welke gegevens Pepper allemaal van je bijhoudt, wat daarmee gedaan wordt en welke eventuele derde partijen er ook de beschikking over krijgen. Gelukkig bepaal je wel voor een groot deel zelf welke gegevens je wel of niet op je profiel kwijt wilt. Het is bij de Pepper dating app bovendien niet verplicht om herkenbaar op je profiel te staan. Dat is natuurlijk heel fijn wanneer je graag discreet op zoek wilt naar een relatie, maar let op dat het je kansen op een date wel verkleint. Tot slot is het ook fijn dat je wanneer je maar wilt je profiel kunt verwijderen.

Keurmerken

Zoals we al aangaven beschikt Pepper als een van de weinige dating apps over het Keurmerk Veilig Daten en de Thuiswinkel Waarborg. Die keurmerken zijn opgericht om de echt betrouwbare (dating) sites en apps van de rest te onderscheiden. Voordelen die daarmee gepaard gaan zijn bijvoorbeeld dat profielen worden gecontroleerd en dat je altijd terecht kunt bij een deskundige helpdesk. Ook de betalingen zijn goed geregeld, want als je een betaald abonnement neemt kun je je beroepen op het herroepingsrecht en kom je daarnaast nooit voor onverwachte kosten te staan.


blankblankblank

Kosten

Je kunt de Pepper app weliswaar helemaal gratis uitproberen, zo lang als je wilt, maar om berichtjes uit te wisselen moet je een abonnement afsluiten. Hier lees je alles over die kosten.

Abonnementen

De abonnementen van Pepper zijn heel eenvoudig opgezet. Door een betaald abonnement af te sluiten voor een bepaalde periode krijg je gedurende de looptijd volledig toegang tot de dating app en bijbehorende datingsite. Hoe langer de looptijd waar je voor kiest, hoe voordeliger het abonnement per maand wordt. In onderstaand overzicht hebben we dit voor je samengevat:

Looptijd Prijs per maand Prijs totaal
1 maand € 25,00 € 25,00
3 maanden € 15,00 € 45,00
6 maanden € 9,95 € 59,70
1 jaar € 8,50 € 102,00

Acties

Pepper heeft heel vaak leuke acties en kortingen. Zo wordt bijvoorbeeld regelmatig de Pepper verdubbelaar ingezet. Wanneer je op dat moment een premium abonnement afsluit wordt het aantal maanden verdubbeld. Betaal je voor 3 maanden Full Membership, dan krijg je dus 6 maanden toegang. Deze acties vinden vaak heel spontaan, dus wil je ervan profiteren hou dan de website of Facebook en andere sociale mediakanalen van Pepper goed in de gaten.

Wat kun je met gratis profiel?

Met een gratis profiel kun je de Pepper dating app prima uitproberen. Je kunt een profiel aanmaken, foto’s uploaden om zo je eigen collage samen te stellen, profielen zoeken en matches bekijken. De enige beperking met een gratis profiel is eigenlijk dat het niet mogelijk is om berichtjes te versturen en te chatten. Je kunt dus alle functies die we in deze review hebben besproken weliswaar kosteloos uitproberen, maar om daadwerkelijk een leuk contact op te bouwen is het nodig om Full Member te worden.


Service

Je mag bij Pepper rekenen op een goede service. Bij vragen en problemen kun je bijvoorbeeld op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice. Hier lees je hoe je dat doet.

Klantenservice

Heb je hulp nodig of zit je met een vraag over de dating app? Dan kun je gewoon binnen de app contact opnemen met de Pepper Klantenservice. Dat doe je door eerst op het menu te tikken en daar te kiezen voor FAQ & Contact. Hier vind je de veelgestelde vragen zodat je meteen kunt zien of jouw vraag al eerder voorbij is gekomen en beantwoord is. Is dat niet het geval? Ga dan helemaal naar beneden op ditzelfde scherm, want daar vind je de optie Contactformulier. Tik erop om het formulier zichtbaar te maken. Je kunt nu je naam, je e-mailadres en je vraag typen en dan op Verstuur tikken. Het is ook gewoon een optie om een e-mail te sturen. Dat kan naar support@pepper.nl. Bellen kan ook, naar het nummer 084-8845532.

Opzeggen

Voor het opzeggen van je profiel hoef je geen contact op te nemen met de klantenservice, want dat kun je ook gewoon zelf doen. Tik op de menuknop, dan op Instellingen en kies vervolgens voor de optie Account verwijderen. Nu moet je eerst je wachtwoord invoeren en dan een reden invullen waarom je jouw profiel graag wilt verwijderen. Door daarna op de knop Verwijder mijn account te tikken wordt je profiel verwijderd. Dat gebeurt vaak niet direct, maar in elk geval binnen 48 uur.


Download de Pepper app

Gratis aanmelden bij Pepper Download de Pepper app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Pepper

  • Meer dan alleen uiterlijk
  • Fotocollage met interesses
  • Gratis uitproberen
Gratis aanmelden bij Pepper
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies