Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Surge app review, hoe werkt Surge?

screenshots Surge

Laatst bijgewerkt: 7 november 2022

Zoek je als bi of homoseksuele man een leuke app om in contact te komen met andere mannen om mee te daten? Dan is Surge zonder twijfel een erg geschikte app voor je. Deze datingapp richt zich immers op de gay community en maakt het dankzij de swipe-functie heel makkelijk om interessante en knappe heren bij je in de buurt te vinden.

Het downloaden van de app en het inschrijven zijn volledig gratis. Met zo’n gratis profiel heb je bovendien al heel wat mogelijkheden. Zo kun je je zoekfilters aanpassen om nog geschiktere mannen te vinden, profielen bekijken en berichten uitwisselen met je matches. Om te kunnen genieten van alle functionaliteiten die Surge aanbiedt, kun je voor een klein bedrag een premium abonnement aankopen.

Waarom kies je voor Surge?
  • Inclusieve dating app voor gays
  • Premium abonnement beschikbaar vanaf €4,91 p.m.
  • Uitgebreide profielverificatie
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Surge?

Surge is een gay datingapp die je snel en makkelijk in contact brengt met interessante en knappe mannen bij jou in de buurt. De app richt zich op een brede doelgroep en omschrijft zichzelf als een no label datingapp. Of je nu bi, gay, trans of queer bent: iedereen is welkom om een profiel aan te maken en zo zijn soulmate te ontmoeten.


Hoe werkt Surge?

Wil jij ook graag andere mannen in de omgeving leren kennen? Dan kun je in slechts enkele eenvoudige stappen een account aanmaken op Surge. Nadat je inschrijving compleet is, kun je aan de slag en de app gaan verkennen. De app heeft een erg simpel concept dat een beetje doet denken aan Tinder. Zo krijg je voorgestelde profielen te zien en kun je naar rechts swipen om een man te liken en naar links om hem te passen. Als je elkaar allebei geliket hebt, zijn jullie een match en kan het chatten beginnen.


Account en profiel aanmaken op Surge

Downloaden

Voor je met Surge aan de slag kunt, zul je de datingapp uiteraard eerst moeten downloaden. Dit doe je, afhankelijk van het besturingssysteem van je mobiele apparaat, in de Apple Store of in de Google Play Store. Nadat je de app daar gevonden hebt, kun je het installatieproces starten.

Inschrijfproces

Nu je de app geïnstalleerd hebt, is het tijd om de app te openen zodat je aan het inschrijfproces kunt beginnen. Op het beginscherm zul je de mogelijkheden zien om verder te gaan. Zo kun je rechtsboven meteen inloggen als je eerder al een account gemaakt hebt of kun je je aanmelden met je Apple ID of Google-account afhankelijk van je mobiele apparaat, je Facebook-account of je e-mailadres. Aangezien de meeste mensen hun socialemediakanalen liever niet koppelen aan hun profiel op een datingapp, klikken we hier op de groene knop Meld je aan met e-mail om het proces op die manier verder te zetten.

Vervolgens zul je je e-mailadres, je voornaam, een wachtwoord en je geboortedatum moeten opgeven. In een volgend scherm zul je meteen gevraagd worden een profielfoto te uploaden; dit mag geen expliciete en seksueel suggestieve foto zijn. Je kunt enkel duidelijke en kwalitatieve foto’s selecteren waarop je gezicht zichtbaar is. Naast een profielfoto kun je nog meer foto’s aan je profiel toevoegen. Volgens Surge heb je met minstens drie foto’s immers 60% meer kans op een match. Het is echter niet verplicht om extra foto’s te uploaden.

blank blank

Als je klaar bent met deze stap, kun je verdergaan en zal je account aangemaakt worden. Je wordt dan ook meteen doorverwezen naar de startpagina van de datingapp.

blank


Profiel aanpassen en optimaliseren

Tijdens het inschrijfproces dat je net afgerond hebt, heb je bijzonder weinig persoonlijke informatie moeten opgeven. Als je nu je eigen profiel bekijkt, zul je dan ook merken dat dat, met uitzondering van je naam en een of meerdere foto’s, nog bijzonder leeg oogt. Tijd om daarin verandering te brengen dus.

Je profiel optimaliseren of aanpassen doe je door op het icoontje van het mannetje in de balk bovenaan te klikken. Er opent nu een nieuw scherm waar je de optie Profiel bewerken hebt. Nadat je daarop geklikt hebt, zul je een aantal velden zien om je profiel verder aan te vullen.

Foto’s

Wil je graag nog meer leuke foto’s aan je profiel toevoegen zodat potentiële matches alvast een goed beeld krijgen van wie je bent en wat je leuk vindt? Dan kun je nog extra foto’s uploaden. Zoals eerder gezegd is het niet toegestaan om expliciete en seksueel getinte foto’s te selecteren als profielafbeelding. Wil je toch graag spicy foto’s toevoegen? Dan kun je deze uploaden als Foto-na-de-match. Enkel leden met wie je daadwerkelijk een match vormt, kunnen deze foto’s dan bekijken. Deze functie is echter enkel toegankelijk voor premium leden.

Persoonlijke informatie

Daarnaast kun je uiteraard ook meer persoonlijke informatie over jezelf toevoegen. Zo kun je een biografie schrijven, waarin je aan de hand van een persoonlijk tekstje meer over jezelf kunt vertellen. Op die manier geef je andere gebruikers alvast een beeld van wie je bent. Daarnaast kun je ook uiterlijke kenmerken, zoals je lengte en je gewicht, aanduiden.

blank blank

Je kunt er eveneens voor kiezen om je rol in een seksuele relatie te specificeren (ongespecificeerd, top, bottom, veelzijdig, niet geïnteresseerd in penetratie). Om deze informatie aan je profiel toe te voegen, moet je expliciet toestemming geven. Deze toestemming kun je opnieuw intrekken als je toch van gedachten verandert.

blank blank

Als je een publiek Instagram-account hebt, kun je dit vervolgens eveneens koppelen aan je profiel op Surge. Tot slot kun je nog meer vertellen over je muzieksmaak door een leuk liedje of je favoriete artiesten toe te voegen.

blank blank

Ben je klaar met het optimaliseren van je profiel en wil je graag weten hoe dat er nu voor andere gebruikers uit zal zien? Dan kun je bovenaan op Voorbeeld klikken om een preview te bekijken van je eigen profiel.

Profiel verifiëren

Op deze pagina kun je, tot slot, je profiel nog verifiëren. Je zult hiervoor een foto van jezelf moeten uploaden waarop je een bepaald gebaar imiteert. Als je foto goedgekeurd is, zul je een blauw vinkje bij je profiel krijgen. Op die manier weten andere gebruikers zeker dat jij echt bent wie je beweert te zijn.

blank


Hoe vind je een match op Surge?

Nu je profiel volledig aangevuld is en daardoor aantrekkelijker voor potentiële matches, is het eindelijk tijd voor het echte werk: het zoeken naar interessante profielen. Zoals eerder gezegd heeft Surge een simpel concept dat erg doet denken aan Tinder. Net als op Tinder krijg je immers profielen te zien die je kunt beoordelen door ze naar rechts of links te swipen. Deze swipe-functie zit verborgen achter het S-icoontje bovenaan.

blank

Zoekfilters instellen

Wil je je voorgestelde profielen graag verder verfijnen? Dan kun je via het symbooltje linksonder je zoekfilters bewerken. Zo kun je hier nu de maximale zoekafstand en de leeftijdsgrenzen wijzigen. Je kunt eveneens filteren op de rol van je potentiële matches. Het is ook mogelijk om ervoor te kiezen enkel geverifieerde profielen te zien tijdens het swipen; om van deze optie gebruik te kunnen maken moet je eigen profiel eveneens geverifieerd zijn. Als premium lid kun je bovendien ook meer geavanceerde zoekfilters, zoals lengte en gewicht, instellen.

blank

Power message

Via het sterretje rechtsonder heb je de mogelijkheid om alvast een bericht naar een gebruiker te sturen, zonder dat je een match bent. Je hebt 1 gratis power message als gratis lid. Om meer power berichtjes te kunnen sturen, heb je een premium lidmaatschap nodig.

blank


Hoe ziet een profiel eruit op Surge?

De profielen die je tijdens het swipen tegenkomt, kun je meer in detail bekijken door onderaan op de profielfoto op ‘i’ te klikken. Hierdoor ga je rechtstreeks naar het profiel van de gebruiker in kwestie, waar je zijn foto’s kunt bekijken en meer persoonlijke gegevens kunt lezen.

Persoonlijke gegevens

Hoewel er een aantal mogelijkheden zijn om je profiel te personaliseren, valt het ons meteen op dat de profielen die we tegenkomen vrij leeg zijn. Bij de meeste gebruikers kun je uiteraard wel de leeftijd en de afstand bekijken, maar slechts een enkeling heeft nog meer gegevens toegevoegd. Deze app lijkt net als Tinder eerder een vleeskeuringsapp waar je gebruikers in de eerste plaats beoordeelt op basis van hun foto’s en je ze pas achteraf beter kunt leren kennen door in gesprek te gaan.

Acties

Op de profielpagina van een gebruiker vind je daarnaast ook enkele buttons. Zo kun je onderaan op het rode kruisje klikken om een gebruiker naar links te swipen en dus te passen en op het groene hartje om hem naar rechts te swipen en dus te liken. Via het gele sterretje kun je bovendien een power message versturen.

Via de drie puntjes bovenaan de profielfoto kun je een gebruiker rapporteren en blokkeren.


Extra functies

Surge is een eerder simplistische app die zich voornamelijk focust op de swipe-functie om contact te leggen met andere mannen in je omgeving. Hoewel er daarnaast niet veel bijzondere functionaliteiten zijn, vind je toch nog een aantal buttons terug die we nog niet eerder besproken hebben.

Hartje

Onder de button met het symbool van het hartje bovenaan kun je als premium lid bekijken welke gebruikers je leuk vinden. Daarnaast kun je hier ook je geschiedenis raadplegen. Zo zie je hier welke profielen jij onlangs bezocht hebt en wie je een like gegeven hebt. Als premium lid heb je bovendien de mogelijkheid om je beslissing te veranderen als je spijt hebt van een bepaalde swipe.

blank

Belletje

Hier kun je je meldingen bekijken. Surge raadt aan om je pushmeldingen in te schakelen, zodat je op de hoogte gehouden kunt worden van nieuwe matches en berichten.

Berichten

Via deze knop kun je je gesprekken bekijken en beheren. Zodra je een match bent met iemand, word je automatisch verbonden en kun je berichten met elkaar uitwisselen; dit is volkomen gratis. Met de archief-optie kun je inactieve gesprekken archiveren, om zo een beter overzicht te hebben over je actieve gesprekken.

Swipen op reis

Onder je zoekfilters kun je als premium lid bovendien ook een andere locatie instellen dan de locatie waar je momenteel bent. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken als je een reis gepland hebt en je voordat je vertrekt alvast lokale mannen wilt ontmoeten.


Veiligheid en privacy

Via je account-instellingen kun je de servicevoorwaarden en het privacybeleid van Surge raadplegen. Hier vind je meer informatie over de manier waarop de app met je gegevens omgaat. Zo lees je dat Surge de gegevens verzameld en verwerkt die nodig zijn om de app te kunnen gebruiken. Als je je account verwijdert, zullen je data normaal binnen zes maanden eveneens volledig verwijderd worden.

Daarnaast biedt de app nog enkele privacyopties aan. Zo kies je zelf welke persoonlijke informatie je op je profiel weergeeft. Bovendien worden gebruikers gevraagd om hun profiel te verifiëren. Aan de hand van een blauw vinkje kun je zo zien dat anderen effectief zijn wie ze zeggen te zijn. Als premium lid heb je bovendien nog de optie om de privémodus in te schakelen. Je profiel zal dan enkel zichtbaar zijn voor mensen die je zelf al hebt geliket.

Als je hulp nodig hebt, kun je onder je account-instellingen eveneens contact opnemen met de helpdesk via de knop Contacteer ons.


Voor wie is Surge?

Surge is een inclusieve datingapp die zich richt op de gay community. Het motto van Surge is #nolabels. Elke man, gay, bi, trans of queer, die graag andere mannen in de buurt wil leren kennen, is dan ook van harte welkom en kan een profiel aanmaken op Surge. De enige voorwaarde om je aan te melden is dat je minstens 18 jaar oud bent.


Wat kost Surge?

Gratis inschrijven

Zowel het downloaden van Surge als het aanmaken van een account op de datingapp zijn volledig gratis. Vervolgens kun je je profiel vervolledigen en zo vaak aanpassen als je zelf wilt. Je kunt je zoekfilters instellen en via de swipe-functie profielen van mannen in de buurt beoordelen. Bovendien kun je het volledige profiel bekijken van alle gebruikers die je tegenkomt en berichten uitwisselen met elkaar als jullie een match vormen.

Surge biedt daarnaast nog een aantal extra functionaliteiten aan om je ervaring op de app nog succesvoller te kunnen maken. Om ook deze functies te gebruiken, heb je wel een premium lidmaatschap nodig.

Premium

Als premium lid kun je zo bekijken wie je leuk vindt, je swipe-beslissingen veranderen, je profiel enkel zichtbaar maken voor mannen die jij al eerder geliket hebt en privéfoto’s uploaden die enkel je matches kunnen bekijken. Daarnaast kun je gebruik maken van berichtenstickers, je locatie ergens anders instellen, geavanceerde zoekfilters gebruiken om je zoekopdrachten te verfijnen en tot vijf power messages per dag versturen.

Prijzen

De prijzen voor een premium lidmaatschap zijn de volgende:

blank

  • 1 maand: € 9,99 per maand
  • 3 maanden: € 19,49 (€ 6,49 per maand)
  • 1 jaar: € 58,98 (€ 4,91 per maand)

Betalen doe je rechtstreeks via de Apple Store of de Google Play Store. Dit houdt eveneens in dat als je je abonnement wilt opzeggen, je dit opnieuw via deze weg zult moeten doen. Je kunt je lidmaatschap niet stopzetten in de app zelf en Surge kan je daar ook niet bij helpen.

Je premium abonnement zal bovendien automatisch verlengd worden aan het einde van de geselecteerde periode.


Surge opzeggen

Als je (tijdelijk) niet langer gebruik wenst te maken van Surge, heb je de volgende twee opties:

Neem een pauze

Je kunt een pauze nemen en je account tijdelijk bevriezen. Andere gebruikers kunnen je dan niet langer zien en je zult zelf voorlopig ook geen meldingen ontvangen. Deze optie vind je door naar je account-instellingen te gaan en helemaal onderaan op Mijn account te klikken. Vervolgens zie je hier de optie Neem een pauze. Je account kan voor maximaal zes maanden bevroren worden, daarna zal je account verwijderd worden.

blank blank blank

Account verwijderen

Wil je toch helemaal afscheid nemen van je account op Surge? Dan kun je je account verwijderen. Onder Mijn account klik je onderaan op Account verwijderen. Vervolgens zul je nog een reden van vertrek moeten opgeven. Als je een premium lidmaatschap hebt, zul je dit zoals eerder gezegd nog afzonderlijk moeten opzeggen in je store.

blank


Download de Surge app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Surge

  • Leuke nieuwe dating app
  • Voor LGBTQ+
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies