Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Pickable app review, hoe werkt Pickable?

screenshots Pickable

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Bij dating app Pickable hebben vrouwen de macht. Ze kiezen mannen uit die ze leuk vinden op basis van hun foto. Dit gebeurt volledig anoniem, je hoeft helemaal niets over jezelf los te laten of eindeloze vragenlijsten in te vullen.

Mannen uploaden hun foto en wachten daarna rustig af tot een vrouw hen een like geeft. Dit alles kun je geheel gratis doen en kost je helemaal niks. Een leuk concept om een keer uit te proberen in je zoektocht naar een leuke match.

Waarom kies je voor Pickable?
  • Geheel gratis te downloaden en te gebruiken
  • Als vrouw heb je de touwtjes in handen, als man kun je rustig afwachten
  • Anoniem daten
Bekijk de beste gratis dating apps

blank

Inschrijven bij Pickable

De app is geheel gratis te downloaden via je telefoon en is gratis te gebruiken. Je dient aan te geven of je een man of vrouw bent. Daarna moet je je telefoonnummer invoeren, zodat de app zeker weet dat jij het echt bent. Je krijgt een code via de sms opgestuurd die je in de app moet vullen. Dit doet Pickable ter verificatie. Van belang dat je daarna je locatie deelt, zodat de app profielen bij jou in de buurt kan vinden.

Wat anders is dan bij de meeste dating apps, is dat vrouwen geen profiel nodig hebben. Je hoeft geen foto of andere gegevens te uploaden. Je date volledig anoniem. Mannen moeten bij het inschrijven naast het invoeren van hun telefoonnummer en locatie wel een foto uploaden. Zo kunnen vrouwen de mannen kiezen op basis van hun geüploade foto.

Het inschrijven is dus heel erg eenvoudig en simpel. Je hoeft geen lange vragenlijsten of andere gegevens in te voeren. Dit kan voor veel mensen erg fijn zijn.


blank blank blank

Profiel optimaliseren

Vrouwen

Als vrouw hoef je je profiel niet te optimaliseren. Doordat je geheel anoniem date met andere mannen, heb je ook geen profiel binnen de dating app. De app hoeft, zoals hierboven beschreven, alleen je locatie en telefoonnummer te weten.

Mannen

Als man heb je wel een profiel binnen Pickable. Je dient een foto te uploaden en je kunt nog een korte zin toevoegen aan je profiel. Hier kun je iets opschrijven over wat op jou slaat en bij jou past. Na het uploaden van je foto is het afwachten welke vrouwen jou leuk vinden en met wie je gaat chatten. Je kunt lekker achterover leunen en afwachten.


Hoe werkt Pickable, hoe gebruik je het?

Bij de dating app Pickable kun je als vrouw direct foto’s van andere mannen bekijken, zonder dat je zelf een profiel hoeft aan te maken. Als vrouw heb je zelf de touwtjes in handen wie je een like geeft en met wie je een gesprek aan wil gaan. Als vrouw ben je volledig anoniem. Je hoeft geen foto te sturen naar een ander als je dit niet wil. Als man moet je een foto uploaden die andere vrouwen gaan beoordelen. Wanneer een vrouw jou foto leuk vindt kan er een chat worden opgestart. Als man krijg je hier een melding van.

Eigenlijk werkt de app wel een beetje hetzelfde als de dating app Tinder, alleen kun je bij Pickable anoniem blijven als vrouw en heb je als vrouw het heft in eigen handen. Voor vrouwen biedt het meer privacy.


Functies

Liken

Als vrouw kun je een man liken wanneer je een foto ziet. Door een foto toe te voegen aan je like, vergroot je de kans dat je antwoord krijgt van diegene die je een like stuurt. Verder ziet niemand deze foto, alleen de persoon waar je dit naar toe stuurt. Je kunt er ook voor kiezen om anoniem te blijven, de ander ziet dan geen foto van jou. Hij kan hier alsnog om vragen tijdens het chatten.

Als man zijnde moet je rustig afwachten totdat je een like krijgt van een vrouw. Hierna kun je met elkaar chatten.

Dislike

Je kunt als vrouw een andere man ook disliken. Hiermee geef je aan dat je hem niet ziet zitten en hier verder ook niks mee wil. Je kunt niet met elkaar chatten.

Twijfel

Bij het zien van een foto van de ander kun je op een twijfel poppetje klikken. Hiermee geef je aan dat je niet zeker weet of je het profiel leuk vindt en hier over twijfelt. De app geeft aan dat ze dit profiel op een veilige plek voor je bewaren en dat je het later nog wel terug kunt zien.

Laatst verstuurde foto’s

Hier zie je welke foto’s je als laatst hebt verstuurd. Je kunt ook altijd dezelfde foto gebruiken wanneer je een ander een foto stuurt. Dit hoef je dan niet iedere keer handmatig in te vullen, maar gaat gewoon automatisch.

Chats

Onder dit kopje staan alle chats die je hebt. Als vrouw moet je likes versturen naar mannen. Mannen kunnen hier verder niks in doen en zijn afhankelijk van wanneer een vrouw hen een like stuurt. Hierna kan er pas gechat worden.

Cadeautje

Je kunt een cadeautje ontgrendelen door meer mannen te liken. Bovenaan in je profiel zie je een balkje met een percentage staan hoeveel mannen je al een like hebt gegeven. Wanneer je genoeg mannen hebt geliket, kun je een zin lezen wat een man op zijn profiel heeft gezet. Zo kom je net iets meer te weten over de ander, dan alleen het zien van zijn foto.

blank blank blank


Hoe match je en hoe blader je door profielen

Als vrouw moet je foto’s van andere mannelijke leden keuren en aangeven of je de ander ziet zitten. Je kunt de ander een like geven, een dislike of een twijfel. Wanneer je de ander een like hebt gegeven kun je met de ander chatten en kun je gaan daten als het klikt.

Als man moet je afwachten tot een vrouw jou een like heeft gegeven. Je weet zo wel meteen dat de ander jou wel ziet zitten en leuk vindt. Je kunt daarna gaan chatten met elkaar en ontdekken of jullie een klik hebben.


Voor wie is Pickable geschikt? Doelgroep

De app is geschikt voor iedereen boven de 18 jaar die op zoek is naar een leuke date. Je kunt deze app in principe wel gebruiken als je jonger bent, doordat je verder helemaal geen gegevens in hoeft te voeren over je leeftijd etcetera. Wel kunnen andere leden je foto melden als je minderjarig bent.

De app is vooral heel geschikt voor vrouwen die graag anoniem willen blijven en gesteld zijn op hun privacy. Wanneer je als man graag achterover leunt en af wil wachten tot een vrouw voor jou kiest, is dit ook een zeer geschikte dating app.


Kosten

De app is geheel gratis te downloaden en gebruiken. Er zitten geen kosten aan deze dating app verbonden.

Als man kun je wel extra promotie kopen om bijvoorbeeld eerder in beeld te verschijnen bij de vrouwelijke leden. Hiervoor is een premium lidmaatschap mogelijk.

  • Een lidmaatschap van 1 week kost 9,99
  • Een lidmaatschap van 1 maand kost 29,99
  • Een lidmaatschap van 1 jaar kost 99,99

blank blank


Veiligheid en privacy

Bij het zien van de verschillende foto’s van mannen in beeld kun je op een uitroepteken klikken. Je kunt hiermee misbruik melden van andere profielen. Hiermee kun je het volgende melden:

  • Nepprofiel
  • Ongepaste foto
  • Verkeerd geslacht
  • Minderjarig

Het is goed dat ze dit hebben ingebouwd in de app en je het direct kunt melden wanneer je een foto langs ziet komen wat niet klopt of vertrouwd is. De app vindt het belangrijk dat alle profielen echt zijn en stellen de privacy hoog in het vaandel.

De app geeft aan dat sommige gegevens kunnen worden gedeeld met ander members of service providers. Hier geef je toestemming voor bij het downloaden van de app. Pickable doet er alles aan om het online daten zo veilig mogelijk te houden en maken. Wanneer je meer informatie wilt lezen over de privacy, kun je dit lezen onder het kopje privacybeleid in de app.

Wanneer je vragen hebt over je persoonlijke gegevens kun je een mail sturen naar dpo@pickable.app.


Klantenservice

In de dating app kun je onder veelgestelde vragen een aantal vragen vinden. Wanneer je vraag hier niet tussen staat, kun je in een zoekbalk op zoek gaan. Mocht hier ook niks uitkomen, dan kun je onder ‘contact’ een bericht versturen naar de klantenservice van Pickable. Je moet je e-mailadres, naam en je vraag/ opmerking vermelden. Daarna kun je een bericht versturen.

Je kunt ook contact opnemen met Pickable via het onderstaande adres en/of e-mailadres:

Top 5 LTD
Wenlock Studios
Unit 204 50-52
Wharf Rd London N1 7EU
United Kingdom

E-mail: hello@pickable.app


Opzeggen

Wanneer je je account bij Pickable wilt opzeggen kun je dit doen door een e-mail of brief te sturen naar Pickable. De e-mailadressen en het adres staan hierboven vermeld onder het kopje Klantenservice. Wanneer je dit hebt gedaan wordt je profiel verwijderd. Wanneer je de app weer opnieuw wil gebruiken dan moet je je opnieuw inschrijven. Je kunt ook de app verwijderen van je telefoon. Hiermee worden de gegevens gewist op je telefoon van de app. Wanneer je wilt dat Pickable ook alle gegevens verwijderd van je, is het slim om ook nog een e-mail of brief te sturen.


Bekendheid

Van de dating app Pickable wordt nog niet heel veel gebruik gemaakt in Nederland. De app wordt wel steeds populairder, vooral onder vrouwen omdat zij hier anoniem gebruik van kunnen maken. Veel vrouwen geven aan dit erg fijn te vinden. Ze willen niet meteen allerlei gegevens invullen. De app is op dit moment vooral populair in Duitsland, Italië, Frankrijk en Engeland.


Download de Pickable app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies