Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Plekk app review, hoe werkt Plekk?

screenshots Plekk

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Ben je single en lijkt het je leuk om te matchen met vrijgezellen die vaak op dezelfde plaatsen komen als jij? Dan kan de Nederlandse Plekk app een leuke optie zijn. Door in te checken op locaties waar je graag komt zorg je dat je vooral kennis maakt met mensen die daar ook regelmatig zijn te vinden. Dit is een leuke en behoorlijk unieke manier om met gelijkgestemde mannen of vrouwen in contact te komen.

Waarom kies je voor Plekk?
  • Nederlandse dating app
  • Mensen ontmoeten op basis van je locatie
  • Unieke manier van online daten
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Plekk?

Plekk is een zeer eenvoudige dating app die je in staat stelt in contact te komen met mensen die onlangs in jouw omgeving zijn geweest. De app lijkt daarmee op de internationale dating app Happn. Het verschil met die app is dat je zelf bepaalt welke plek wordt toegevoegd aan je lijst met locaties. Dat doe je door op de Check-in knop te tikken.

Zo match je bijvoorbeeld wel met singles die ook in het theater zijn geweest waar je regelmatig komt, maar niet automatisch met iedereen die onlangs ook in de wachtkamer van je tandarts hebben gezeten. Je kunt bij Plekk alleen aanmelden met een Facebook-account. En alhoewel je veel functies tot je beschikking krijgt als gratis lid kunnen de betaalde opties ook interessant zijn.


blank

Account aanmaken

Daten via Plekk begint met het downloaden van de app en jezelf aanmelden met Facebook. Hier lees je hoe je dat binnen een paar minuten kunt doen.

De Plekk app downloaden

De Plekk app is direct naar je telefoon te downloaden via de app store op je smartphone. Open die dus en zoek op “Plekk” om de app direct bovenaan in de zoekresultaten te vinden. Tik op de dowloadknop en na enkele momenten vind je Plekk terug op het startscherm van je telefoon. Door hierop te tikken start je de app op en na een welkomstscherm kom je direct bij het aanmelden terecht.

Inloggen met Facebook

De enige manier om van Plekk gebruik te kunnen maken is door de dating app aan een bestaand Facebook-account te koppelen. Tik dus op de knop Aanmelden met Facebook, log in bij Facebook (als dat nog nodig is tenminste) en geef dan toestemming aan Plekk om je Facebook-profiel uit te lezen. Nu zijn de Plekk app en je Facebook-account aan elkaar gekoppeld en word je meteen teruggebracht naar de app, die je ook direct kunt gaan gebruiken.


blank blank blank

Profiel aanpassen

Zodra je jezelf aanmeldt met je Faebook-account worden er meteen een aantal basale gegevens ingeladen om je profiel alvast mee op te zetten. Zo wordt je Facebook profielfoto ook als profielfoto in de Plekk app ingesteld, net als je leeftijd. Aan de hand van je eigen geslacht worden in eerste instantie alleen profielen getoond van het andere geslacht. Dit kun je aanpassen in je profielinstellingen. Hoe een profiel eruit ziet en hoe je dat van jezelf wijzigen kunt lees je hieronder.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel op Plekk is heel basic maar dus ook overzichtelijk uitgevoerd. In eerste instantie is het vooral de profielfoto die op zal vallen, met daarop de naam en de leeftijd van de single in kwestie. Door op het pijltje te tikken dat op de foto staat kun je wat meer informatie bekijken, zoals bijvoorbeeld de profieltekst die deze persoon heeft ingevuld en de plaatsen waar hij of zij is ingecheckt. Als er meerdere foto’s aan het profiel zijn toegevoegd kun je daar doorheen swipen om een nog beter beeld te krijgen van die man of vrouw.

Profieltekst en foto’s toevoegen

Wanneer je begint met daten ziet je eigen profiel er nog wel wat kaal uit. Daarom kun je het beste meteen naar je profielinstellingen gaan en daar de ontbrekende informatie invullen. Als eerste is het een goed idee om een leuke profieltekst te typen. Je hebt daarvoor in totaal 280 karakters tot je beschikking, dus je bent wel gedwongen om het kort en krachtig te houden.

Daarna kun je de bestaande profielfoto vervangen door iets wat je meer geschikt vindt en ook direct aanvullende foto’s toevoegen. Dat doe je door op Profielfoto aanpassen te tikken. Voeg foto’s toe door op het plusje te tikken en een foto van Facebook te kiezen.

Let op: Plekk kan alleen foto’s toevoegen die je zelf op Facebook hebt gezet. Er is geen optie om een foto te maken of te uploaden naar de Plekk app vanaf je telefoon.

blank blank blank

Hoe ontmoet je mensen op Plekk?

Met de Plekk dating app match je met singles die ook op plaatsen geweest waar je met Plekk bent ingecheckt. Hoe je incheckt en swipet kun je hier lezen.

Inchecken op locaties

Om te kunnen gaan swipen is het als eerste nodig om een of meer plekken die belangrijk voor je zijn toe te voegen aan je eigen Plekk profiel met de Incheck-functie. Open de app en tik bovenaan het scherm op de knop Inchecken. Je kunt nu je huidige locatie gebruiken om toe te voegen, maar ook handmatig naar een bepaalde plek of een evenement zoeken. Die functie wordt aangeboden door Foursquare, dus het is heel eenvoudig om plaatsen als theaters, bioscopen, restaurants e.d. te vinden. Die kun je dan toevoegen. Ook kun je direct een opmerking toevoegen waarom die plaats belangrijk voor je is. Het is een goed idee om zo direct een stuk of 5 tot 10 plekken toe te voegen.

Profielen swipen

Wanneer je op een aantal locaties bent ingecheckt zal je swipelijst steeds meer gevuld worden met singles die aan je zoekwensen voldoen en zelf onlangs ook op die plaatsen zijn geweest. Het scherm waarin je die profielen kunt swipen is niet te missen, want het is het belangrijkste scherm van de Plekk app. Hier zie je telkens een profiel dat je kunt beoordelen. Dat doe je door op de knop met het kruisje erin te tikken om te laten weten dat je geen interesse hebt, of juist op de knop met het hartje erin om je interesse te laten blijken. Zoals bij andere swipe dating apps betekent elkaar liken dat je samen een match hebt en met elkaar kunt chatten.

Er is ook nog een derde interactie die je hier kunt kiezen: het versturen van een WOW. Daarover lees je meer onder het kopje Extra functies in deze review. Tot slot kun je een profiel dat je niet vertrouwt melden bij de redactie door rechtsboven op de knop met de drie stippen te tikken en daar voor Rapporteren te kiezen.

Berichtjes versturen

Alleen wanneer je met een andere single matcht kun je berichtjes uitwisselen. Zodra je een nieuwe match hebt krijg je daar een melding van. Je kunt dan op het profiel tikken zodat je meteen een reactie kunt versturen, om bijvoorbeeld te laten merken hoe leuk je het vindt dat jullie met elkaar matchen. Alle conversaties vind je terug in je inbox (de tweede optie in het menu onderaan het scherm van de app).


blank blank blank

Extra functies

Inmiddels hebben we alle basisfuncties van Plekk wel besproken. Zoals je wel merkt is het geen heel ingewikkelde dating app. De kans is groot dat je er al snel prima mee overweg kunt. Er zijn echter ook nog wat extra functies waar je voor moet betalen als je ervan gebruik wilt maken. Die bespreken we hieronder, want ze kunnen heel goed van pas komen als je serieus op zoek wilt naar een date.

WOW’s versturen

Met een WOW kun je laten merken dat je echt ondersteboven bent van een andere single. Deze WOW’s zijn vergelijkbaar met superlikes op Tinder. Het is dus een manier om te tonen dat je echt onder de indruk bent van iemand. In tegenstelling tot een ‘gewone’ like krijgt de single in kwestie bij een WOW wel een notificatie. Je krijgt elke dag 1 gratis WOW om uit te delen. Wanneer je er meer wilt versturen kun je een betaald abonnement nemen, dan kun je er elke dag namelijk 5 versturen.

Plekk Helden bekijken

Plekk Helden zijn actieve gebruikers die veel swipen en serieus aan het daten zijn, bijvoorbeeld omdat ze op veel van hun ontvangen berichtjes antwoorden. Deze Plekk helden kun je bekijken door op de gelijknamige knop op het swipe-scherm te tikken. Daar kun je die profielen liken als je ze wel leuk vindt, of natuurlijk direct een WOW naar ze toesturen. Om de Plekk Helden te tonen op de locaties waar je zelf bent ingecheckt is een betaald abonnement nodig.

Je likes bekijken

Het kan heel handig zijn om te zien welke singles jou hebben geliket, want zo kun je beter bepalen of je die vrijgezellen zelf ook een like of zelfs meteen een WOW wilt sturen. Met een betaald abonnement kun je altijd je likes inzien. Dat scherm vind je wederom bovenaan je swipelijst onder de knop Vindt jou leuk.

Meer likes uitdelen

Met een betaald abonnement kun je meer likes uitdelen per dag, waardoor je dus automatisch ook meer kans maakt op een match en een date. Voor gratis leden ligt de limiet op 25 likes per dag, wanneer je een premium abonnement neemt wordt dit verhoogd naar 50 likes per dag.


Veiligheid en betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn belangrijke eigenschappen voor een dating app. Hoe zit het op Plekk dus met zaken zoals privacy en betrouwbaarheid van de profielen?

Privacy

Standaard wordt door Plekk de zogenaamde Check-in vertraging aangezet. Dat betekent dat het pas na drie uur zichtbaar wordt wanneer je op een bepaalde plaats bent ingecheckt. Zo vergroot je jouw veiligheid omdat je niet gevolgd kunt worden.

Wat voor veel mensen wellicht een probleem zou kunnen zijn is het feit dat je alleen met een bestaand Facebook-account een profiel aan kunt maken bij Plekk. Plekk vraagt echter amper tot geen extra informatie over je interesses, kenmerken of voorkeuren dan Facebook doet, dus als je geen moeite hebt met Facebook en hoe dat platform privacy benadert is dat waarschijnlijk geen reden om Plekk links te laten liggen. Ook goed om te weten: Plekk plaatst nooit zomaar iets op je Facebook tijdlijn, dus je Facebook vrienden zullen nooit weten dat je ook op Plekk actief bent (tenzij ze je daar zelf tegenkomen natuurlijk).

Profielcontrole

Op dit moment is bij ons niet bekend op welke manier Plekk preventief aan profielcontrole doet. Wel is het mogelijk om zelf een profiel te melden waarna er door de redactie naar gekeken wordt. Aangezien de app alleen is te gebruiken met een Facebook-profiel profiteer je ook van het steeds strengere toezicht dat Facebook zelf houdt op zijn leden. Nepprofielen aanmaken op Facebook wordt namelijk steeds lastiger gemaakt, dus er is gewoon een grote kans dat je ook op Plekk met echte profielen en dus hopelijk ook met betrouwbare en serieuze singles te maken krijgt.


blank blank blank

Kosten

Plekk is voor een groot deel gratis te gebruiken maar een betaald abonnement kan wel heel handig zijn. Hier vind je alle informatie over de kosten en wat je met een gratis profiel allemaal kunt doen.

Wat kun je met gratis profiel?

Met een gratis profiel kun je inchecken op alle locaties die je wilt en elke dag 25 likes uitdelen aan singles waar je wel belangstelling voor hebt. Wanneer je een match hebt kun je ook met elkaar chatten. Daarnaast krijg je elke dag 1 WOW om aan een echt bijzonder profiel te sturen. Kortom, met wat geduld en door selectief te liken kun je ook met een gratis profiel al prima uit de voeten en zelfs gewoon een date of een relatie vinden.

Abonnement (Plekk Extra)

Het betaalde abonnement wordt Plekk Extra genoemd en biedt ook inderdaad allerlei handige extra’s. Je kunt twee keer zoveel profielen liken per dag, tot 5 WOW’s versturen en zien wie jou heeft geliket. Ook krijg je toegang tot de Plekk Helden, de singles die heel actief zijn op de app.

De huidige kosten van Plekk Extra hebben we hier voor je samengevat:

Abonnementsduur Prijs per maand Totaalprijs
1 maand € 14,99 € 14,99
3 maanden € 11,99 € 35,97
12 maanden € 9,99 €119,88

Service

Als er iets fout gaat is het fijn om dat voor te leggen aan een echte medewerker. Hoe zit het dus met de service van Plekk?

Klantenservice

Er is geen optie om binnen de Plekk app contact op te nemen met de klantenservice. Als je een vraag of probleem hebt kun je daarom het beste naar de website gaan en daar op Contact klikken onderaan de pagina. Je krijgt dan een contactformulier te zien waar je je naam, het onderwerp, een geldig e-mailadres en een bericht kunt invoeren.

Opzeggen

Wil je Plekk opzeggen? Verwijder dan niet simpelweg de app, maar ga daarin eerst naar je profielinstellingen, swipe het scherm omlaag en kies voor Account verwijderen. Bevestig je keuze en al je gegevens worden direct verwijderd. Je wordt automatisch uitgelogd bij de app en kunt die dan veilig verwijderen.


Download de Plekk app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Plekk

  • Alles draait om je locatie
  • Check in waar je bent geweest
  • De plekk waar je elkaar vindt
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies