Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Plenty of Fish app review, hoe werkt Plenty of Fish?

screenshots Plenty of Fish

Laatst bijgewerkt: 28 juni 2022

Ben je op zoek naar een leuk en heel uitgebreid alternatief voor Tinder of een andere dating app die je momenteel gebruikt? En wil je dan als gratis lid ook gewoon volop kunnen matchen en chatten zonder limieten?

Dan is de Plenty of Fish dating app interessant om eens goed naar te kijken. Met deze handige app gebruik je de meeste van de zeer uitgebreide mogelijkheden namelijk helemaal gratis.

Waarom kies je voor Plenty of Fish?
 • Respectvolle dating app
 • Eenvoudig contact leggen
 • Leuke match functies
Bekijk de beste gratis dating apps

Plenty of Fish dating platform

Plenty of Fish (ook wel kortweg PoF genoemd) is een van oorsprong Canadees online dating platform met zowel een datingsite als een handige dating app. Inmiddels maakt meer dan 85% van de leden gebruik van Plenty of Fish via de app.

Naast Canada zelf is de app ook populair in andere landen waar overwegend Engels wordt gesproken, zoals de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Ierland en Australië. De app is echter ook gewoon in het Nederlands beschikbaar en daardoor vindt je er ook zeker Nederlandse singles.

In het begin was Plenty of Fish met name bedoeld voor het opdoen van casual ontmoetingen, maar net als Tinder heeft de app de focus inmiddels meer verlegd naar serieuze relaties.


Account en profiel aanmaken

blank

Plenty of Fish richt zich niet op een enkele manier waarop singles elkaar in de app kunnen ontmoeten maar biedt meerdere opties tegelijk. Je kunt bijvoorbeeld handmatig zoeken naar leuke profielen, jezelf daarnaast laten matchen op basis van je interesses en zelf actief door een lange lijst met leuke profielen swipen.

In deze uitgebreide review komen al die verschillende mogelijkheden aan bod en leggen we uit hoe je dat alles kunt combineren om de single van je dromen te leren kennen.

Meld je aan

In dit gedeelte lees je hoe je een account kunt aanmaken bij Plenty of Fish zodat je kunt gaan beginnen met daten. Voor je dat doet moet je natuurlijk wel de app installeren op je telefoon. Zoek in de app store op je smartphone naar “Plenty of Fish” of simpelweg naar “POF” om de app bovenaan te zien verschijnen. Download de app en ga dan hieronder verder met de aanwijzingen over het aanmaken van een eigen account.

Een Plenty of Fish account aanmaken

Wanneer je nog geen lid bent van Plenty of Fish is het natuurlijk nodig om jezelf in te schrijven. De app biedt in tegenstelling tot andere populaire dating apps zoals Tinder niet de optie om jezelf met een bestaand Facebook account aan te melden, je moet dus even een nieuw account bij PoF zelf aanmaken. Dat doe je door meteen op het beginscherm al je voornaam in te vullen.

Dat is niet de naam die andere leden op je profiel zullen zien staan, die vul je namelijk op het volgende scherm in bij Gebruikersnaam. Daar kun je ook meteen je e-mailadres invoeren en een veilig wachtwoord kiezen. In de volgende stap wordt je verzocht om locatie delen met Plenty of Fish te activeren, zodat de app makkelijker matches in je buurt kan tonen. Daarna vul je ook nog zelf je land, provincie, stad en postcode in, net als je geboortedatum. Nu kun je het account opslaan.


Je profiel verder aanvullen

blank blank

Het is nu direct nodig om je profiel verder aan te vullen. Eerst moet je je eigen datingvoorkeuren opgeven, zoals het geslacht van de singles die je wilt leren kennen, wat voor type dates je zoekt (korte of lange termijn), of je ook wel met rokers en single ouders wilt daten en of je iemand niet af zult wijzen omdat diegene een vol postuur heeft.

In de volgende stap vul je informatie in over jezelf zoals je beroep, opleidingsniveau, religie en zelfs je inkomen (dit laatste wordt niet op je profiel getoond). Ook naar je lichamelijke eigenschappen wordt gevraagd, zoals je postuur, lengte, oogkleur en haarkleur.

Alle stappen doorlopen duurt een paar minuten, maar daarna kun je verder naar de app en beginnen met swipen. Voor je nu echt kunt beginnen met daten is het nodig een profielfoto toe te voegen. Je kunt daarvoor een foto vanaf je telefoon uploaden maar er natuurlijk ook ter plekke eentje nemen met de camera.


De Plenty of Fish belofte

blank blank

Voor je nu echt op andere singles los wordt gelaten moet je eerst nog even de Plenty of Fish gelofte afleggen. Die komt vanzelf in beeld te zijn. Je belooft daarmee dat je echt bent, aardig en respectvol zult zijn en dat je andere leden geen onveilig gevoel zult geven. Tot slot beloof je ook alvast plezier te hebben. Als je dat alles hebt bevestigd kun je eindelijk echt beginnen met daten.


Hoe ziet een POF profiel eruit?

Een profiel op Plenty of Fish bevat lekker veel informatie. Ten eerste zijn er de profielfoto’s om je keuze op te baseren. Die krijg je als eerste te zien en je kunt gewoon meteen alle foto’s bekijken. Je hoeft dus geen betaald abonnement af te sluiten alleen maar om alle foto’s van andere singles te kunnen zien.

Eronder kun je algemene informatie lezen zoals leeftijd en locatie, gevolgd door zaken zoals opleiding, werk, relatiestatus en het soort date of relatie dat die persoon zoekt. Enkele interesses worden alvast getoond en als de man of vrouw een profieltekst heeft geschreven kun je die ook meteen lezen.


Hoe kun je contact leggen?

blank blank blank

Om contact te leggen met singles die je wel interessant vindt is het natuurlijk eerst nodig om de mannen of vrouwen te vinden waar je wat mee gemeen hebt of waar je je simpelweg toe aangetrokken voelt. Daar zijn verschillende manieren voor:

1. Via het profiel

Op elk profiel vind je prominent in beeld twee opties: een like geven en een bericht sturen. Om iemand te liken tik je op de knop met het hartje, om direct een reactie te verzenden tik je op de knop met de spraakballon erop.

Aangezien je ook als gratis lid gewoon berichtjes kunt versturen neem je bij een leuk profiel beter het zekere voor het onzekere en stuur je meteen een reactie. Maar ben je wat meer afwachtend ingesteld, dan kun je natuurlijk het profiel eerst alleen liken en hopen dat de ander dat ook bij jou doet.

2. Zoeken

Bij zoeken zie je alle profielen staan (in volgorde van locatie en relevantie) die zich op Plenty of Fish hebben aangemeld. Daar kun je zelf in filteren door op de knop Zoekopdracht verfijnen te tikken. Nu kun je wensen en eisen invullen zoals leeftijd, afstand, postuur, opleiding, lengte, kinderwens en nog veel meer.

Het is voor Nederlandse singles slim om hier niet al te kritisch te zijn, want zoveel Nederlanders zijn helaas (nog) niet lid van PoF. Het werkt vaak beter om de filters wat algemener te houden en zelf even door de profielen in je regio te zoeken zodat je niet per ongeluk een leuk persoon misloopt.

3. Dichtbij

De optie Dichtbij toont alle leden in je eigen omgeving die nu online zijn of dat recent zijn geweest. Dit scherm maakt gebruik van de GPS-locatie van andere leden en is dus niet volledig. Bij onze tests waren er ook niet zoveel singles te vinden in onze buurt. Toch kan het interessant zijn om dit scherm ook af en toe te bekijken.

4. Ontmoet Me

Het scherm Ontmoet Me is de plek waar je binnen Plenty of Fish aan swipe dating kunt doen, vergelijkbaar met de manier die je wellicht al gewend bent van apps zoals Tinder. Hier krijg je meerdere profielen achter elkaar te zien die je dan kunt afwijzen met het rode kruis of liken met een tik op het groene vinkje.

Je krijgt alleen een foto, een naam en een leeftijd te zien, dus het blijft beperkt tot het wel of niet voelen van een puur fysieke klik. In het tabblad Liked You zie je welke singles jou hebben geliket en in het derde een laatste tabblad staan je matches voor je klaar. In de menu-optie My Likes kun je daarna zien welke profielen jij allemaal al hebt geliket.

5. De Chemietest

Met de heel uitgebreide Chemietest die je op je profiel vindt kun je jouw eigen persoonlijkheid in kaart brengen zodat Plenty of Fish nog betere matches aan je voor kan stellen. Als je een keer een kwartiertje de tijd hebt kan het dus heel interessant zijn om de test af te leggen. Je krijgt allerlei vragen over hoe je bent, zoals hoe snel je zenuwachtig wordt, wat je gevoelens met je doen en hoe je op bepaalde situaties zou reageren. Dat kan interessant en leuk zijn om in te vullen, maar het gaat er natuurlijk uiteindelijk om dat je er betere matches door krijgt. Vul de test dus nauwgezet en naar waarheid in voor het beste resultaat.

6. Zal Antwoorden (en je eigen top 10)

In je eigen top 10 staan de gebruikers waar je de meeste interactie mee hebt gehad. Je vindt dit als extra optie onder de menu-optie Zal Antwoorden. Er komen profielen in te staan van singles die jou al hebben geliket of die jou al een reactie hebben gestuurd. Bij deze leden weet je dus vrijwel zeker dat een nieuw berichtje van jouw kant weer tot een antwoord zal leiden. Het andere tabblad Zal antwoorden is een overzicht van actieve leden waar je een of meer interesses of voorkeuren mee gemeen hebt, waardoor je volgens Plenty of Fish een grotere kans hebt dat ze op je zullen reageren.

7. Inbox

Wanneer je een berichtje hebt ontvangen of als je zelf een reactie hebt verstuurd worden die berichten verzameld in je eigen inbox in de app. Tik op de knop Berichten om zowel je verstuurde als je ontvangen berichtjes te bekijken. Je kunt een conversatie openen door erop te tikken en dan natuurlijk ook meteen een antwoordje typen. Je hoeft niet noodzakelijk een nieuw berichtje gekregen te hebben om er zelf eentje te kunnen schrijven, dus probeer je zelf een beetje af te remmen en iemand niet meteen te overladen met berichtjes.


Veiligheid en privacy

Om te verifiëren dat je een echte gebruiker bent en om te zorgen dat anderen niet zomaar je profiel over kunnen nemen maakt Plenty of Fish standaard gebruik van tweestapsverificatie. Dat betekent dat er per SMS een code naar je mobiele telefoon wordt gestuurd. De stappen hiervoor doorloop je automatisch bij het aanmelden op de app.


Service (helpdesk)

Over de service van Plenty of Fish kunnen we kort zijn, want buiten een aantal hulpdocumenten online is er geen helpdesk of klantenservice van betekenis. Er is binnen de app geen manier om een vraag te stellen of een probleem te melden en er is zelfs geen contactformulier beschikbaar op pof.com, laat staan een telefoonnummer dat je kunt bellen. Op dit punt zou er wat ons betreft nog veel verbetering kunnen worden aangebracht.


Doelgroep Plenty of Fish

Plenty of Fish is een geschikte app voor iedereen die even wat anders wil dan daten via de bekendere apps zoals Tinder en Happn, en vooral wanneer je als gratis lid ook gewoon een groot aantal opties tot je beschikking wilt hebben. Het aantal Nederlandse singles dat actief is op Plenty of Fish is helaas beperkt, maar daar staat tegenover dat je dus zelf ook een van de weinigen bent en eerder echt contact zult krijgen met de singles die er wel actief zijn.


Wat kost Plenty of Fish?

Hoeveel kost de Plenty of Fish dating app en wat kun je met een gratis profiel allemaal doen? Je leest het hieronder.

Mogelijkheden met een gratis profiel

Met een gratis profiel kun je al heel veel doen. Dat beperkt zich namelijk niet alleen maar tot de app uitproberen, je kunt ook gewoon berichten versturen, matchen met andere leden en nog veel meer. De premium functies die je kunt gebruiken bestaan er dan ook voornamelijk uit om je zichtbaarheid en het gemak waarmee je kunt daten te vergroten.

blank blank blank

Dit kun je als premium member

Wat kun je allemaal extra wanneer je premium member wordt bij Plenty of Fish?

 1. Het wordt makkelijker om te zien welke singles je kans bij maakt omdat je kunt bekijken wie je profiel heeft geliket.
 2. Je kunt op elk moment een overzicht bekijken met alle nieuwe leden op de app, waarvan je vrijwel zeker weet dat ze staan te popelen om te daten en die dus waarschijnlijk ook eerder op je berichtjes zullen antwoorden.
 3. Je kunt meer gegevens bekijken op profielen, exclusieve informatie die alleen de premium leden kunnen zien.
 4. Je kunt makkelijk zien of (en zo ja op welke manieren) je reeds interactie hebt gehad met een profiel.
 5. Door een leesbevestiging toe te voegen aan je berichten weet je zeker of de ander wel of niet je reacties leest.
 6. Je ontvangt een overzicht van het exacte moment waarop andere singles je profiel hebben bekeken.
 7. Je kunt zien wanneer leden voor het laatst online zijn geweest op Plenty of Fish.
 8. Elke dag opnieuw kun je in totaal 3 Top Matches ontgrendelen van profielen die heel goed bij je passen.

De kosten van een betaald lidmaatschap

De kosten van een betaald abonnement op Plenty of Fish zijn momenteel als volgt:

Looptijd Prijs per maand Totaalprijs
3 Maanden € 12,90 € 38,70
6 Maanden € 8,50 € 51,00
12 Maanden € 6,78 € 81,40

Plenty of Fish opzeggen en verwijderen

Wil je niet langer gebruikmaken van Plenty of Fish en dus de app verwijderen? Zorg dan eerst dat je je profiel verwijdert. We konden hier geen mogelijkheid voor vinden binnen de app, maar gelukkig is het makkelijk om het via de pof.com website te doen.

Log daar in met je gegevens, zet bij je profielinstellingen eerst een eventueel betaald lidmaatschap stop en verwijder pas daarna je account. Als dat gelukt is kun je ook de app van je telefoon verwijderen.


Download de Plenty of Fish app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Plenty of Fish

Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies