Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Pure app review, hoe werkt Pure?

screenshots Pure

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Pure, een internationale dating app waarbij je echt anoniem bent. Je privéleven blijft ook echt privé. Wanneer je een match hebt gevonden, kun je maximaal een uur chatten met de ander. Het gesprek met inhoud wordt daarna helemaal verwijderd.

In de app is iedereen open over zijn of haar fantasieën. Je kunt opschrijven waar je naar op zoek bent en je kunt berichtjes ontvangen van degene die hetzelfde willen. De app is vooral geschikt wanneer je op zoek bent naar een one night stand of een eenmalige date. Pure is geen dating app wanneer je op zoekt bent naar een serieuze relatie.

Waarom kies je voor Pure?
 • Anonieme dating app
 • Internationaal
 • Na een uur wordt de chat met inhoud verwijderd
Bekijk de beste gratis dating apps

Inschrijven bij Pure

Inschrijven bij Pure kan alleen met mailadres. Je kunt je niet inloggen met Facebook bij deze app. Dit heeft te maken met de privacy en zo blijf je ook echt anoniem. Je hoeft verder geen wachtwoord in te voeren na het invullen van je mailadres. Er wordt een code naar het ingevoerde mailadres gestuurd. Deze code dien je in te vullen in de app en that’s it. Goed om te weten dat de app verder geheel in het Engels is, dus houd hier rekening mee.

Bij de volgende stap dien je aan te geven of je een man of vrouw bent en waar je naar op zoek bent. De app wil daarna je locatie nog weten. Zo krijg je andere leden te zien op je profiel die maximaal 500 kilometer bij je vandaan wonen. De app heeft dus een internationaal karakter en kan ook mensen uit andere landen aan je laten zien. Je kunt meteen zien hoeveel kilometer ze bij jou vandaan wonen en of je dit handig vindt.


Profiel optimaliseren

Op je profiel kun je een persoonlijke boodschap schrijven die anderen kunnen zien. Het is belangrijk om hier echt iets persoonlijks op te schrijven, waarmee je er ook echt uitspringt voor anderen. Zo maak je een nog betere kans op een leuk gesprek en eventueel een date of avontuurtje. Je kunt ook nog foto’s toevoegen mocht je dat willen. Deze kun je dan weer sturen naar anderen wanneer je aan het chatten bent.

Je kunt nog aangeven of je notificaties wilt ontvangen wanneer een ander jou leuk vindt en iemand anders met je wil chatten. Verder kun en hoef je eigenlijk geen informatie toe te voegen aan je profiel. Je kunt zo snel en gemakkelijk op zoek naar anderen in de app.

blankblankblank


Hoe werkt Pure, hoe gebruik je het?

Hieronder vind je alle functies die de app biedt.

 • Album: In je album kun je foto’s toevoegen van jezelf. Deze foto’s kun je sturen in chats naar anderen wanneer je dit zelf wilt. Anderen kunnen deze foto’s niet zomaar zien zonder dat je deze deelt met hen. Deze foto’s zijn dus niet openbaar.
 • Likes: je kunt likes naar iemand anders sturen wanneer je graag met hem of haar wil chatten. Wanneer de ander ook met jou wil chatten, kun je een privé chat beginnen. Je kunt maar maximaal een uurtje chatten met elkaar, dus het is wel belangrijk dat je hier ook echt de tijd voor neemt op dat moment. Wanneer het klikt in dit uurtje, kunnen jullie er voor kiezen om bijvoorbeeld nummers uit te wisselen om zo verder te chatten met elkaar. Het is wel goed om te weten, dat wanneer je een persoon verwijderd uit de chat of feed, je de ander niet zomaar weer terug kunt zien. Denk hier dus goed over na!
 • Chatten: op de homepagina in de app zie je welke mannen of vrouwen er wachten op een antwoord van jou. Je kunt ervoor kiezen om met de ander te chatten mocht je geïnteresseerd in zijn. Je kunt meteen zien hoever de ander bij jou vandaan woont. Je kunt op het chat teken klikken of op een kruisje wanneer je niet met de ander wil chatten. Bij sommige profielen zie je wel meteen een foto in beeld, maar bij sommige profielen alleen een tekst of plaatje. Kijk wat jou aanspreekt en wie je verder wil ontdekken.
 • Notificaties: je kunt je notificaties aanzetten en een melding ontvangen wanneer iemand jou leuk vindt en wanneer iemand jou een berichtje stuurt.

blank


Hoe match je en hoe blader je door profielen

Je kunt door de verschillende profielen bladeren door aan te geven of je wilt chatten met een ander of niet. Het werkt dus eigenlijk heel simpel. Het is belangrijk om een leuke quote of uitspraak op je profiel te zetten, zodat de ander uitgedaagd wordt voor een chat met jou. Doordat de profielen verder niet veel informatie geven, is dit wel belangrijk. Voor het chatten heb je dus maar een uur de tijd.

blankblank


Voor wie is Pure geschikt?

Wanneer je Pure wilt gebruiken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. De afstand waarin gezocht wordt naar anderen staat op 500 kilometer. Het kan dus zo zijn dat je met iemand chat uit een ander land. Mocht je hier naar op zoek zijn, en contact willen met mensen die wat verder weg wonen, is dit zeker een geschikte app.

De app is vooral geschikt voor mensen die leuk willen chatten met anderen of een one night stand zoeken. Voor een serieuzere relatie is dit niet direct heel geschikt.


Kosten

De app Pure kun je gratis downloaden op je telefoon. Vrouwelijke gebruikers kunnen Pure geheel gratis gebruiken. Mannelijke gebruikers kunnen de app 3 dagen gratis gebruiken. Wanneer deze proefperiode voorbij is, dien je iedere maand te betalen om gebruik te kunnen blijven maken van deze app. Je kunt wel op ieder moment dit abonnement opzeggen.

Doordat de app geheel in het Engels is, vind je hieronder de kosten van dit abonnement in dollars.

 • 1 week: 14,99 USD
 • 1 maand: 29,99 USD
 • 3 maanden: 58,98 USD
 • 12 maanden: 75,60 USD

Veiligheid en privacy

De app heeft eigenlijk helemaal geen gegevens in het bestand van de gebruikers. Geen adres en/of wachtwoorden etc. Alleen je mailadres wordt opgeslagen en je dient je locatiegegevens aan te zetten. De app geeft aan dat ze geen persoonlijke informatie zullen delen met anderen.

Pure zorgt er wel voor dat het opgegeven mailadres veilig is bij hen. De foto’s en chats worden na een uur helemaal verwijderd. Je kunt de inhoud hiervan niet terugvinden. Er kan door de ander wel een screenshot worden gemaakt van de chat. Wanneer dit gebeurd, wordt dit genoteerd door Pure geven zij aan.


Klantenservice

In de app vind je een pagina met veelgestelde vragen. Je kunt hier eerst eens tussen kijken mocht je een vraag hebben. Mocht je nog een andere vraag of opmerking hebben, kun je contact opnemen via het volgende mailadres: feedback@pure.app.


Opzeggen

Bij Pure heb je eigenlijk geen account. Je kunt dus ook geen account verwijderen. Je gestuurde foto’s en chats worden verwijderd na een uur en er wordt niks opgeslagen. De app weet eigenlijk verder helemaal niks over jou, behalve je mailadres die in de database is opgeslagen.

Je kunt dus gewoon de app verwijderen van je telefoon en dan is het klaar.
Mocht je een abonnement hebben, moet je dit wel stopzetten. Wanneer je de app verwijderd, stopt de betaling niet direct. Goed om dit te weten. Je kunt dit niet in de app zelf doen, maar dit moet je doen in de App Store. Je dient de automatische verlenging uit te zetten totdat je abonnement afloopt.


Bekendheid

De app Pure bestaat al sinds 2014. Doordat mensen privacy steeds belangrijker vinden, wordt deze app steeds populairder. Mensen vinden het fijn dat ze alleen hun mailadres door hoeven te geven. De app is laagdrempelig en makkelijk in gebruik.


Download de Pure app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Pure

 • Anonieme dating app
 • Internationaal
 • Na een uur wordt de chat met inhoud verwijderd
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies