Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

RegioSwingers app review, hoe werkt RegioSwingers?

screenshots RegioSwingers

Laatst bijgewerkt: 16 augustus 2022

RegioSwingers richt zich op mannen, vrouwen en koppels die graag anderen willen ontmoeten voor erotiek, spannende contacten en partnerruil. Of je nu nieuw bent in de wereld van het swingen of juist al veel ervaring hebt, RegioSwingers is de ideale plek om veilig en discreet op zoek te gaan naar gelijkgestemden.

Je kunt volledig gratis een profiel aanmaken en hiermee alvast kennismaken met enkele basis functionaliteiten van RegioSwingers, zoals profielen bekijken en knipogen versturen. Om toegang te hebben tot alle mogelijkheden en ook effectief met andere gebruikers contacten te leggen, zul je een lidmaatschap met VIP-toegang moeten nemen.

Waarom kies je voor RegioSwingers?
  • Veilig en discreet platform
  • Zoeken naar gelijkgestemden in de wereld van het swingen
  • Veel leden actief
Gratis aanmelden bij RegioSwingers Download de RegioSwingers app

Wat is RegioSwingers?

RegioSwingers is een datingsite voor ruimdenkende mannen, vrouwen en koppels die interesse hebben in een trio of swingen met andere stellen. De nadruk ligt vooral op mensen ontmoeten in eigen regio, maar uiteraard kun je RegioSwingers ook gebruiken om wat verder van huis andere gebruikers te leren kennen. Via deze site kun je veilig en discreet zoeken naar nieuwe spannende contacten.

RegioSwingers is de ideale plek om je eerste stappen te zetten in de wereld van het swingen, maar uiteraard zijn ook meer ervaren mensen meer dan welkom om gebruik te maken van dit platform.


Hoe werkt RegioSwingers?

RegioSwingers is erg gebruiksvriendelijk en werkt bovendien intuïtief. Het inschrijvingsproces kost heel weinig moeite. Nadat je een profiel aangemaakt hebt en aangegeven hebt waarnaar je precies op zoek bent, kun je via de zoekmachine zoekfilters instellen om zo geschikte profielen te vinden. Als je met een bepaald profiel in contact wilt komen, kun je dit doen door een knipoog of een persoonlijk bericht te versturen.


Account en profiel aanmaken

Mobiele versie

Zoek je niet suf naar de app van RegioSwingers in de Apple Store of in de Google Play Store; je zult deze niet vinden. De site beschikt immers (nog) niet over een bijhorende app. Toch kun je de site ook gewoon op je mobieltje gebruiken, door te surfen naar de website via een browser op je telefoon. RegioSwingers heeft immers wel een snelle mobiele versie van de website, die zich meteen aanpast aan het formaat van je scherm.

Registratieproces

Het inschrijvingsproces kost weinig moeite en duurt slechts enkele minuten. Als je de website opent op je telefoon, zie je dat je twee opties hebt. Zo kun je meteen inloggen als je eerder al een account op de website aangemaakt hebt.

Daarnaast kun je ook eerst een account aanmaken als je nieuw bent. Dit doe je door op de rode knop Inschrijven te klikken, waarna je het hele proces zult doorlopen. Kies eerst een profielnaam, bedenk een veilig wachtwoord en geef je e-mailadres op.

Vervolgens duid je je geslacht aan. Je kunt je zowel als single als als koppel (man/vrouw, man/man, vrouw/vrouw) aanmelden. In een volgend scherm kun je opgeven waarnaar je op zoek bent. Je hebt hier opnieuw de keuze uit singles of koppels. Je kunt hier nu ook meerdere opties tegelijk selecteren.

blank

Hierna geef je nog je geboortedatum op; deze wordt niet getoond op je profiel, maar wordt gebruikt om je leeftijd te berekenen. Ook je postuur en je locatie moet je hier alvast invullen. Tot slot kun je nog een profielfoto uploaden. Dit is niet verplicht, maar profielen met foto krijgen veel meer bezoekers en reacties en dat is natuurlijk wat je wilt.

Verificatie

Nadat je bovenstaande stappen doorlopen hebt, moet je eerst je account nog activeren door je e-mailadres te bevestigen. Je zult ondertussen immers een verificatiemail ontvangen hebben; je kunt rechtstreeks op de bevestigingslink in de mail klikken of de bevestingingscode zelf invullen op RegioSwingers. Als je dit gedaan hebt, kom je vervolgens meteen op de startpagina van RegioSwingers terecht en kan je avontuur beginnen.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Volledigheid

Nu je een account aangemaakt hebt, kun je meteen aan je zoektocht naar je geschikte match(es) beginnen. Toch is het nuttiger om eerst je eigen profiel verder aan te vullen. Op de startpagina kun je immers de volledigheid van je profiel bekijken aan de hand van een gekleurd balkje. Dit balkje zal nog niet erg vol zijn als je enkel de basisgegevens ingevuld hebt die je tijdens het registratieproces gevraagd werden.

blank

Bewerken

Je profiel optimaliseren doe je door rechtsboven op het icoontje van je profiel te klikken en vervolgens de optie Profiel te selecteren. Hierna opent er een nieuw menu met verschillende opties voor het bewerken van je profiel. Onder het tabblad Status kun je de voortgang van je profiel bekijken. Aan de hand van de balkjes weet je wat je nog kunt aanpassen om je profiel compleet te maken.

blank blank

Bij Basis vind je de basisgegevens die je eerder ingevuld hebt bij het aanmaken van je account. Foto’s aan je profiel toevoegen doe je via het tabblad Foto’s. Alleen recente foto’s waar je zelf opstaat worden als hoofdbeeld goedgekeurd. Daarnaast kun je ook nog extra foto’s toevoegen. Voor deze foto’s gelden andere, soepelere regels. Zo mag je foto’s met expliciet seksuele inhoud uploaden zolang je zelf op deze foto’s staat.

Onder het veld Omschrijving kun je een kort tekstje over jezelf neerschrijven. Door jezelf hier alvast persoonlijk voor te stellen, komt je profiel meteen interessanter en aantrekkelijker over en zullen andere gebruikers misschien sneller toenadering zoeken.

Onder Over mij kun je de eigenschappen aanduiden die op jou van toepassingen zijn. Dit gaat over uiterlijke kenmerken, zoals je haarkleur en je lengte, maar ook over je afkomst en je opleiding. De kenmerken zijn eerder oppervlakkig, maar geven wel de mogelijkheid om alvast wat meer over jezelf te vertellen. Je kunt volledig zelf kiezen welke informatie je invult en welke je (voorlopig) geheim houdt.

blank

Bij het tabblad Ik zoek kun je de eigenschappen aanduiden die van toepassing zijn op degene die je zoekt. De opties zijn dezelfde als in de vorige stap.

blank


Hoe vind je een match op RegioSwingers?

Nadat je je profiel zo goed mogelijk aangevuld hebt, is het tijd voor de volgende en de belangrijkste stap op RegioSwingers: het zoeken naar andere profielen.

Dit kun je doen door naar het menu (drie streepjes) linksboven te gaan en vervolgens te kiezen voor Profielen. Je zult nu een nieuw scherm te zien krijgen, met een overzicht van andere gebruikers. Rechtsboven kun je zelf zoekfilters instellen. Je kunt onder andere filteren op leeftijd, geslacht, locatie en uiterlijke kenmerken. De profielen die je te zien krijgt, zullen vervolgens aangepast worden op basis van de filters die je ingesteld hebt. Je kunt het overzicht sorteren op dichtbij, nieuw en online.

Zie je in het overzicht een profiel dat je interessant lijkt? Dan kun je meer over de gebruiker(s) in kwestie ontdekken door op dat profiel te klikken.


Hoe ziet een profiel eruit op RegioSwingers?

Indeling

Zoals eerder gezegd kun je zelf kiezen welke informatie je aan je profiel wilt toevoegen. Elke gebruiker kan zijn of haar profiel dus zo uitgebreid maken als hij/zij wilt. Je zult echter al snel merken dat gebruikers die deze app serieus nemen hun profiel ook vrij nauwkeurig invullen. Met een compleet profiel zijn de kansen op berichtjes immers groter.

Bovenaan een profiel vind je een of meerdere foto’s. Vervolgens kun je meer algemene informatie lezen zoals geslacht, leeftijd en locatie van de gebruiker in kwestie. Daarnaast heb je als gebruiker de optie om nog meer persoonlijke informatie toe te voegen.

Acties

Ben je op een leuk en interessant profiel terechtgekomen? Dan kun je je interesse op een aantal manieren tonen; de mogelijkheden hiervoor vind je bovenaan het profiel van de gebruiker in kwestie.

Door een knipoog te versturen, zeg je indirect dat je wel interesse hebt en nodig je de andere persoon uit om ook eens naar jouw profiel te komen. Wil je graag weten welke gebruikers jou een knipoog gegeven hebben? Dan zul je een betaal abonnement moeten aankopen; hiermee heb je immers toegang tot alle functionaliteiten van de site.

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om meteen een persoonlijk bericht te sturen om elkaar zo beter te leren kennen. Een overzicht van je gesprekken vind je terug onder het tabblad Berichten in het menu linksboven. Met een gratis account kun je wel berichten ontvangen en lezen van andere leden, maar kun je er niet op antwoorden of zelf eerst een berichtje sturen.


Extra functies

Naast het versturen van knipogen en berichten heb je nog een aantal andere functionaliteiten op RegioSwingers. Je kunt alle opties raadplegen onder het menu linksboven. We zetten hier alle mogelijkheden op een rijtje:

Overzicht

Als je klikt op het tabblad Overzicht kom je terecht op de startpagina van de app. Hier krijg je een overzicht van de functies van de app en kun je de nieuwe deelnemers en de leden die recent online waren terugvinden.

Contacten

Onder het tabblad Contacten heb je een aantal opties. Zo kun je hier bekijken wie jouw profiel onlangs bezocht heeft; om van deze optie gebruik te kunnen maken, heb je wel een account met VIP-toegang nodig. Ook kun je hier terugvinden welke profielen je zelf bezocht hebt.

Tot slot kun je hier ook je lijstjes met favorieten en met geblokkeerde gebruikers raadplegen.

FotoZapper

Naast het handmatig zoeken naar geschikte profielen, heeft RegioSwingers nog een andere optie om nieuwe singles of koppels op de app te leren kennen, namelijk de FotoZapper-functie. De FotoZapper toont je telkens een profielfoto en op basis daarvan moet jij beslissen of je deze gebruiker(s) leuk vindt en dus graag beter zou willen leren kennen. Dit doe je door te kiezen tussen Nee, Misschien en Ja. Elke dag krijg je op deze manier nieuwe profielen te zien.

blank

Onder de knoppen Vindt mij leuk en Vind ik leuk in het menu linksboven kun je vervolgens bekijken welke profielen jou als interessant aangeduid hebben en welke jij leuk vindt. Vinden jullie elkaar allebei leuk? Dan hebben jullie een match. Om te bekijken wie jou leuk vond, moet je wel een VIP-account hebben.


Veiligheid en privacy

Gezien het eerder seksuele karakter van RegioSwingers is het uiteraard belangrijk dat je veilig en discreet gebruik kunt maken van deze app. Je hebt zelf controle over een groot deel van je privacy. Zo vul je op je profiel zoveel informatie in als je zelf wilt en ben je ook niet verplicht om foto’s aan je profiel toe te voegen om de app te kunnen gebruiken.

Daarnaast wordt je verbinding beschermd door een SSL-certificaat, waardoor derden niet aan je gegevens kunnen.

Belangrijk om te weten, tot slot, is dat RegioSwingers deel uitmaakt van Sexy Dating Networks. Dit wil zeggen dat je profiel ook op andere sites van dit netwerk zichtbaar is. Deze instelling staat standaard ingesteld, maar je kunt deze optie uitschakelen onder je account-instellingen.


Voor wie is RegioSwingers?

RegioSwingers richt zich op singles en koppels die op zoek zijn naar andere gelijkgestemden in de wereld van het swingen. Zowel beginners als mensen die reeds ervaring hebben in deze wereld zijn welkom. De enige voorwaarde om een account aan te maken is dat je minstens 18 jaar oud bent.


Wat kost RegioSwingers?

Standaard toegang

Het aanmaken van een account op RegioSwingers is helemaal gratis. Met een account met standaard toegang kun je je profiel vervolledigen, profielen zoeken en bekijken en knipogen versturen naar andere gebruikers.

VIP-toegang

Zoals al duidelijk werd, heb je echter een betaald abonnement nodig om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten van de app, waaronder ook het effectief leggen van contacten.

De actuele prijzen van een lidmaatschap met VIP-toegang zijn als volgt:

  • 1 maand: € 29,99
  • 2 maanden: € 24,99 per maand
  • 4 maanden: € 19,99 per maand

Je kunt betalen via creditcard, iDEAL, Bancontact en via overschrijving. Zoals eerder gezegd, vinden betalingen plaats via het veilige SSL-protocol.

Automatische verlengingen

Afhankelijk van de gekozen betaalmethode zal je lidmaatschap automatisch opnieuw verlengd worden. Uiteraard kun je je abonnement steeds stopzetten. Dit doe je door naar het profiel-icoontje te gaan en te kiezen voor Account. Hier selecteer je vervolgens de optie Account-status en klik je op de knop Abonnement stoppen.


RegioSwingers opzeggen

Tijdelijk verbergen

Wil je een bepaalde tijd geen reacties meer ontvangen? Dan kun je je profiel tijdelijk verbergen. Hiervoor ga je naar Account in het menu rechtsboven en klik je op Uitschrijven. Je ziet nu een button met de tekst Profiel verbergen. Nadat je je profiel onzichtbaar hebt gemaakt, kun je zelf ook geen gebruik meer maken van de functies van RegioSwingers. Door je profiel op een later tijdstip gewoon opnieuw zichtbaar te maken, kun je je account weer gebruiken zoals voordien.

blank blank

Uitschrijven

Wil je helemaal geen gebruik meer maken van RegioSwingers en je account dus volledig opzeggen? Dan kun je ervoor kiezen om je uit te schrijven. Dit doe je net als de vorige optie door te klikken op Uitschrijven onder het tabblad Account. Vervolgens geef je een reden en je wachtwoord op en bevestig je je keuze.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling RegioSwingers

Gratis aanmelden bij RegioSwingers
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies