Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Salams (Minder) app review, hoe werkt Salams?

screenshots Salams

Laatst bijgewerkt: 28 juni 2022

Wanneer je een single moslim of moslima bent en heel graag op zoek wilt naar een levenspartner om mee te trouwen, dan is dat vaak niet zo eenvoudig. Helemaal wanneer je graag makkelijk mobiel wilt kunnen daten zijn je opties beperkt, aangezien je als moslim in de regel niet zo snel van een dating app zoals Tinder gebruik zult willen maken. Daarom is er sinds enige tijd een dating app die speciaal voor moslims is bedoeld: Salams.

Let op: Salams was voorheen ‘Minder’. Minder heeft sinds kort een nieuwe naam en gaat verder onder de naam Salams.

De Salams app is speciaal bedoeld voor vrijgezelle moslims die online willen daten met inachtneming van de regels van de islam. In deze review bespreken we de opties van de dating app en laten we onder andere zien dat je er ook met een gratis profiel behoorlijk goed mee kunt daten.

Waarom kies je voor Salams?
 • Speciaal voor moslims
 • Gratis app voor basis functionaliteiten
 • Serieuze doelgroep
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Salams?

Salams is een swipe dating app die speciaal is bedoeld voor alleenstaande moslims en moslima’s die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De app is geïnspireerd door Tinder, maar bevat veel opties die je als moslim of moslima nodig hebt om een serieuze relatie te vinden.

Zo kun je bijvoorbeeld je ‘flavour’ aangeven binnen de Islam om een gelijkgestemde partner op te doen, maar kun je ook heel exact laten merken hoeveel tijd je besteedt aan bidden of andere activiteiten die met je geloof te maken hebben.

Ook zijn wordt er gebruik gemaakt van veel uitgebreidere datingprofielen dan bij Tinder het geval is, zodat je op veel meer factoren dan alleen iemands uiterlijk een keuze kunt maken.


Hoe werkt Salams en hoe gebruik je de app?

Niet alleen de naam maar ook de werking van de Salams dating app doet sterk aan Tinder denken. Je swipet dus door profielen die in je buurt zitten en die door Salams voor je in een wachtrij zijn geplaatst.

Door naar rechts te swipen laat je zien dat je wel interesse hebt, door het profiel naar links te vegen kun je die single afwijzen. Wanneer je elkaar allebei hebt geliket heb je ook binnen Salams een match met elkaar en kun je dus chatten. Het alternatief voor de Super Like van Tinder is bij Salams de Telegram. Daarmee kun je ook los van een match iemand laten merken dat je wel interesse hebt.

blank

Account en profiel aanmaken

Daten via Salams begint natuurlijk met het installeren van de app. Die vind je gewoon in de app store op je telefoon.

Zoek op “Salams” of “Salams dating” en installeer de app die bovenaan de lijst met zoekresultaten verschijnt. Nu kun je inloggen met Facebook of op basis van je telefoonnummer. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Aanmelden met je Facebook-account

De makkelijkste en meest gebruikte manier om een profiel aan te maken bij Salams is door de app aan je Facebook-profiel te koppelen.

Tik hiervoor op de knop Continue with Facebook. Wanneer je nog niet bent ingelogd bij Facebook op dit apparaat voer je eerst die gegevens in om je bij Facebook aan te melden. Vervolgens geef je toestemming om enkele gegevens te delen met Salams en kun je met de dating app aan de slag.

Aanmelden met alleen je telefoonnummer

Om jezelf met alleen je telefoonnummer aan te melden (zodat je geen Facebook nodig hebt) tik je op de knop Continue with Phone Number.

Nu wordt je gevraagd je telefoonnummer in te voeren waarna je direct een SMS-bericht met een activatiecode ontvangt. Vul de code in en bevestig je aanmelding om al binnen een minuut te kunnen beginnen met je profiel aan te maken.

Je profiel verder aanvullen

Zodra je terug bent in de Salams app is het vaak nodig om nog even wat aanvullende gegevens over jezelf in te vullen. Als je niet met behulp van Facebook hebt aangemeld kun je bijvoorbeeld nog om je geboortedatum worden gevraagd.

Hoe je ook bent aangemeld, het is sowieso nodig om akkoord te gaan met enkele huisregels. De belangrijkste daarvan zijn dat je respectvol moet zijn naar andere leden en dat je jezelf moet zijn. Tik op de knop I understand om verder te kunnen.

Geef nu je naam op als daarom wordt gevraagd, vink aan of je notificaties wilt ontvangen (bijvoorbeeld als je een berichtje hebt ontvangen). Selecteer je land, je stroming binnen de islam en je opleidingsniveau. Je kunt ook meteen een of meerdere foto’s selecteren of zelf uploaden naar je profiel. Schrijf vervolgens een korte tekst over jezelf en het type partner waar je naar op zoek bent.

Selfie maken ter controle

Elk profiel op Salams wordt met de hand gecontroleerd en daarom is het nodig om een selfie te maken en aan je profiel toe te voegen. De selfie komt niet op je datingprofiel te staan maar wordt door de redactie gebruikt om te vergelijken met de andere foto’s op je profiel. Het is een manier om te checken dat je echt bent wie je zegt te zijn en wordt gebruikt voor de bestrijding van nepprofielen.

blank blank blank


Profielen en berichten

Bij Salams match je met andere singles door profielen te swipen. Daarna kun je elkaar leren kennen door berichten uit te wisselen via de app. Hoe je dat doet lees je hier.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel op Mindr is zeker niet beknopt te noemen. De basis van elk datingprofiel zijn de foto’s, maar aangezien je bij deze app altijd aanstuurt op een duurzame relatie en vrijwel altijd ook op een huwelijk wil je natuurlijk wel graag meteen meer weten over de single in kwestie. In die wens wordt ruimschoots voorzien, want zodra je het profiel naar beneden swipet kom je al snel veel meer te weten over de single in kwestie. Zo is er een lange profieltekst mogelijk (al maakt natuurlijk niet iedereen van die optie gebruik). Ook kun je allerlei eigenschappen bekijken, van belangrijke karaktertrekken tot hoe vaak die persoon bidt en of hij of zij bereid is te verhuizen voor een nieuwe geliefde.

Hoe kun je contact leggen?

Hoe kun je op Salams contact leggen met andere singles? Dat doe je net als bij Tinder door te swipen en te matchen. Hoe dat werkt lees je hieronder.

Swipen voor een match

Salams is niet voor niets de Tinder voor moslims, want deze app werkt op een manier die sterk vergelijkbaar is met Tinder. Je swipet ook hier namelijk door een groot aantal profielen van singles in je eigen regio. Een profiel naar links vegen (of tikken op de knop met het kruisje) betekent dat je geen interesse hebt. Veeg je naar rechts (of tik je op de knop met het hartje) dan laat je zien dat je een match wel zou zien zitten. Als je elkaar allebei naar rechts hebt geswipet betekent dit dat je inderdaad een match met elkaar hebt en kun je elkaar een berichtje sturen.

Profielen ontdekken

In het scherm Explore kun je allerlei profielen ontdekken waar je interactie mee hebt gehad. Er zijn hier drie tabbladen om uit te kiezen:

 • Bij Liked me zie je welke leden jouw profiel leuk vonden.
 • Bij I liked kun je terugzien welke profielen je zelf naar rechts hebt geswipet.
 • Bij I Passed kun je zien wie je zelf naar links hebt geveegd (en dit eventueel ongedaan maken).

Let wel op dat voor een premium lidmaatschap nodig is om de profielen bij Liked Me te kunnen zien en om een verkeerde swipe bij I Passed ongedaan te maken.

blank  blankblank

Berichtjes uitwisselen

Nadat je met elkaar een match hebt gehad tijdens het swipen kun je berichtjes met elkaar uitwisselen. Deze berichtjes zijn onbeperkt te versturen, maar je moet elkaar dus wel eerst geliket hebben. Versturen gaat heel makkelijk, snel en bovenal heel discreet via de app. Het is eenvoudig om een berichtje te typen en te versturen. Je kunt leuke emoji’s meesturen en ook meteen een foto bijvoegen is gewoon mogelijk.

Een Telegram versturen

Er is ook een manier om iemand een berichtje te sturen die jou nog niet heeft geliket. Dat doe je met een zogenaamde Telegram. Deze Telegrams kun je los aanschaffen en stellen je in staat om elk lid dat je leuk lijkt een berichtje te sturen. Het is wel goed om te weten dat de Telegrams een tijdslimiet hebben. Ze verlopen dus na een tijdje. Het is daarom ons advies om er niet teveel tegelijk te kopen wanneer je nog niet weet of je ze echt zoveel gaat gebruiken.

blankblankblank


Veiligheid en privacy

Salams doet er veel aan om de veiligheid en betrouwbaarheid van het daten via de app te waarborgen. Zo worden profielen bijvoorbeeld beoordeeld op correctheid en echtheid via een selfie. Als nieuw lid moet je na het uploaden van je profielfoto’s ook een selfie maken met je telefoon om te bewijzen dat je inderdaad een en dezelfde persoon bent. Daardoor is het minder makkelijk voor fraudeurs om er actief te worden, maar het gaat natuurlijk wel ten koste van je eigen privacy. Je moet daarom voor jezelf bepalen welk aspect voor jou het belangrijkste is.


Service (helpdesk)

Wanneer je een vraag hebt over de Salams app of wanneer je tegen een probleem aanloopt waar je een echt persoon bij nodig hebt om et op te lossen dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Salams. Die kun je via de app bereiken. Tik daarvoor eerst op de knop van je eigen profiel die je helemaal rechts onderin het scherm ziet staan. Scrol naar beneden en kies voor Help and information. Hier zie je de optie Contact support staan. Je kunt nu een bericht typen of eerst in de online hulpdatabase je vraag en het bijbehorende antwoord opzoeken.


Voor wie is Salams een geschikte app?

Het spreekt natuurlijk voor zich dat dating app Salams uitsluitend geschikt is voor single moslims en moslima’s die een gelijkgestemde partner zoeken die ook een serieuze relatie (in de praktijk een huwelijk) zoeken en daarbij graag mobiel willen daten. De app gaat er wel vanuit dat je als single actief en zelfstandig gaat swipen. Er is dus bijvoorbeeld geen speciale chaperonne mogelijkheid zoals sommige andere dating apps voor moslims en moslima’s die wel hebben.

blank blank blank


Wat kost Salams?

blank blank blank

Welke kosten gaan er gepaard met daten via Salams en wat kun je allemaal doen met een gratis profiel? Dat lees je hier!

Mogelijkheden met een gratis profiel

Net zoals bij Tinder kun je bij Salams behoorlijk veel met een gratis profiel. Het is namelijk gewoon mogelijk een volledig profiel aan te maken en profielen te swipen. Wanneer je een match hebt kun je ook gewoon berichtjes met elkaar uitwisselen. Kortom, ook als gratis lid kun je gewoon daten via Salams en op zoek naar de partner van je dromen. Het grootste struikelblok is waarschijnlijk dat er een limiet zit op het maximaal aantal likes dat je per dag uit kunt delen.

Dit kun je als premium member

Dat je ook als gratis lid al heel veel kunt betekent niet dat er geen premium lidmaatschap beschikbaar is. Dat is er namelijk wel degelijk, en dit afsluiten geeft je enkele handige extra opties:

 • Je kunt verkeerde swipes ongedaan maken.
 • De limiet op het maximaal aantal likes per dag wordt verwijderd.
 • Je kunt zien welke profielen jou hebben geliket.
 • Het is mogelijk je privacy te vergroten door bijvoorbeeld stealth mode te activeren en je leeftijd te verbergen.
 • Je krijgt de mogelijkheid om geavanceerde filters in te stellen zodat je precies die singles te zien krijgt die je het liefst wilt leren kennen.

De kosten van een betaald lidmaatschap

Salams hanteert geen vaste abonnementsprijzen want je kunt hier opvallend genoeg deels zelf bepalen hoeveel je aan het betaalde abonnement wilt besteden. De prijs varieert van € 11,99 tot € 19,99 en met behulp van de slider kun je zelf bepalen hoeveel je bereid bent uit te geven. Als je het bedrag van je keuze hebt ingesteld kun je betalen. Dat doe je vanuit de portemonnee die je aan de app store op je telefoon hebt gekoppeld. Je moet bij een doorlopend abonnement dus wel zorgen dat daar op tijd weer saldo op staat.

Telegrams bijkopen

Naast het betaalde abonnement en de extra functies die je daarmee tot je beschikking krijgt kun je ook losse diensten afnemen. Zo kun je bijvoorbeeld extra Telegrams kopen zodat je meer berichtjes kunt versturen naar andere leden zonder dat je een match met ze hebt.

Dit zijn de actuele prijzen voor losse Telegrams:

 • 1 Telegram kost € 1,99
 • 3 Telegrams kosten € 4,99
 • 10 Telegrams kosten € 9,99

Je kunt daarnaast gratis Telegrams verdienen door te zorgen dat andere mensen (bijvoorbeeld je vrienden of vriendinnen) ook lid worden van Salams.

blankblankblank


Salams opheffen en verwijderen

Wanneer je Salams op wilt heffen, bijvoorbeeld omdat je jouw droompartner hebt gevonden of niet lang van de dienst gebruik wilt maken, dan kun je dat zelf eenvoudig doen via de instellingen van de app. Tik op de knop van je eigen profiel en ga via de instelleningen naar de optie Account. Onderaan dit scherm zie je als het goed is een knop Delete account staan. Selecteer de reden dat je jezelf af wilt melden en tik op Proceed With Deletion om je beslissing te bevestigen.


Download de Salams app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Salams

 • Speciaal voor moslims
 • Gratis app voor basis functionaliteiten
 • Serieuze doelgroep
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies