Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

SDC Swingers Date Club app review, hoe werkt SDC Swingers Date Club?

screenshots SDC Swingers Date Club

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Speciaal voor alle ruimdenkende mannen, vrouwen en stellen is jaren geleden het immens populaire datingnetwerk SDC opgericht. Was de site voorheen voornamelijk bedoeld als datingsite voor swingers, tegenwoordig kun je er ook voor allerlei andere kinky avonturen terecht. Sinds enkele jaren wordt de site vergezeld door een dating app die vrijwel even uitgebreid is als de site. In deze review bespreken we de SDC app heel uitgebreid en laten we je zien hoe je er zelf meteen mee aan de slag kunt.

Waarom kies je voor SDC Swingers Date Club?
 • De grootste online swingers community
 • Goede privacy en anonimiteit tools
 • Veel leden wereldwijd
 • Betaalbare abonnementen
Gratis aanmelden bij SDC Swingers Date Club Download de SDC Swingers Date Club app
Wat kun je lezen in dit artikel?

Wat is SDC?

blank

SDC stond vroeger voor Swingers Dating Club want dit datingplatform was toen vooral bedoeld voor stellen die op zoek waren naar andere ruimdenkende koppels om mee te swingen. De afkorting is gebleven, maar die heeft inmiddels een andere betekenis gekregen om de bredere benadering van de datingsite (en de bijbehorende app) duidelijk te maken. Tegenwoordig betekent SDC dus Seek, Discover, Connect. Je bent er als swingend stel nog steeds welkom, maar je kunt deze leuke en veelzijdige dating app nu ook gebruiken als man, vrouw of transgender met allerlei andere kinky interesses. Daarbij heeft de app naast de datingfunctie nu ook een grotere rol als sociaal platform en een plek om de leukste parenclubs, kinky feesten en andere zinnenprikkelende evenementen te vinden.


Hoe werkt SDC en hoe gebruik je de app?

SDC is een combinatie van een dating app en een soort sociale media app voor swingers en andere kinky mensen. In tegenstelling tot veel nadere dating apps zijn hier ook bedrijven welkom, zoals parenclubs, om contact te zoeken of evenementen te delen. Maar bijvoorbeeld om betrouwbare leden te valideren, zodat jij als lid meteen kunt zien welke profielen 100% echt zijn.

Je kunt als stel lid worden om te swingen, maar ook gewoon als man, vrouw of transgender alleen om trio’s te zoeken of contact te leggen met andere alleengaande kinksters. De beste manier om de app te gebruiken is om zelf een uitgebreid profiel aan te maken en dan volop te gaan neuzen in de andere profielen.


Account en profiel aanmaken

De eerste stap om SDC mobiel te gaan gebruiken is natuurlijk om de app te installeren op je telefoon. Zoek in de app store op je smartphone naar “SDC” en installeer de app. Wanneer je die opstart moet je eerst een belangrijke tekst over de regels op het platform doorlezen. Ook kun je hier alvast de algemene voorwaarden bekijken. Veeg het scherm omhoog tot je de knop Akkoord ziet staan en tik daarop om door te gaan. Je kunt nu inloggen met een bestaand profiel of een nieuw account aanmaken.

Een nieuw SDC account aanmaken

blank blank blank

Om bij SDC mee te kunnen doen moet je een apart SDC account aanmaken, want je kunt jezelf niet aanmelden met sociale media zoals Facebook of Google. Tik in het inlogscherm op de knop Word lid om je account te creëren. Er opent dan een nieuw scherm met drie tabbladen.

In het eerste tabblad begin je met het selecteren van het soort profiel, want je kunt tegenwoordig niet alleen als stel maar ook in je eentje een profiel aanmaken. Als geslacht kun je man, vrouw of transgender kiezen. Ook kies je een profielnaam, typ je jouw e-mailadres en selecteer je een locatie uit de lijst.

Voorkeuren

Wanneer je aangeeft in Europa te wonen krijg je eerst een melding over je privacy te zien en moet je daar alvast uitdrukkelijk mee akkoord gaan. Nu kun je ook de informatie in de overige tabbladen invullen, zoals je erotische interesses. Bij veel voorkeuren moet je dan ook meteen een indicatie geven van jouw invulling daarvan, bijvoorbeeld soft swap of full swap wanneer je aangeeft va SDC te willen gaan swingen.

In het laatste tabblad vul je een profieltekst in. Ook geef je in je eigen woorden nog kort aan naar welke dingen je allemaal op zoek bent. Sla het profiel op door op de knop Bewaar en verder te tikken.

Je profiel verder aanvullen

Nu je met de app aan de slag kunt is het wel de bedoeling om eerst een foto te uploaden. Je kunt een foto nemen met de camera op je telefoon, of er eentje uploaden uit de fotogalerij. Omdat SDC zijn app graag in app store beschikbaar wil houden is het niet toegestaan om naaktfoto’s te gebruiken op je profiel, dus plaats liever een foto van jezelf met je kleren aan. Maar je kunt ook gewoon geen foto plaatsen, dat is op SDC heel gebruikelijk aangezien veel leden heel discreet willen daten.

Wil je ook de andere velden op je profiel alvast wat verder aanpassen of uitbreiden? Dan kun je dat scherm openen door rechtsboven op de knop met het tandwiel te tikken en in dit menu voor Profiel informatie te kiezen. Je kunt dan via dezelfde stappen je profiel wijzigen die je ook doorliep bij het aanmaken ervan.


Profielen en matches

Hier lees je hoe profielen op SDC eruit zien, hoe je gelijkgestemde mensen vindt en hoe je met ze in contact komt.

Hoe ziet een profiel eruit?

blank blank blank

Een SDC profiel bevat over het algemeen veel informatie. Dat is het grote voordeel van een dating app die binnen een bepaalde niche veruit het populairst is, want dat betekent dat mensen die via internet gelijkgestemden willen vinden al snel bij deze app uitkomen. Wanneer je jezelf echt serieus van anderen wilt onderscheiden is de beste manier daarvoor om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen.

Foto’s

Wanneer een profiel foto’s heeft geplaatst is dat het eerst dat je ziet. Je ziet ook meteen de leeftijd (of leeftijden bij een stel) staan, evenals de locatie. Daaronder vind je alle contactopties die we verderop uitgebreider bespreken. Daar weer onder vind je (vaak tot in het allerkleinste detail) alle erotische interesses, lichamelijke kenmerken en overige eigenschappen, wensen en voorkeuren.

Validaties

Tot slot zie je de eventuele ‘validaties’ van dit profiel. Daarmee kunnen andere leden laten zien dat dit profiel echt en betrouwbaar is. Dat kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van een parenclub waar het lid is geweest en toen voor een leuke sfeer zorgde. Maar ook andere leden zelf kunnen een profiel valideren wanneer ze er een chat of date mee hebben gehad.

Profielen zoeken

Wanneer je de app opent zie je op het startscherm meteen allerlei profielen in je eigen omgeving staan die je kunt openen. Tik je rechtsboven op de knop Opties, dan kun je ook allerlei filters instellen. Bijvoorbeeld dat je alleen stellen of transgenders wilt zien in de lijst. Ook kun je de profielen van bedrijven hiermee verbergen, op een bepaalde locatie zoeken of alleen je vrienden tonen.

Open het hoofdmenu met de knop links bovenaan het scherm voor nog meer manieren om profielen te zoeken. Je vindt hier bijvoorbeeld overzichten met nieuwe leden en profielen die op dit moment online zijn, maar natuurlijk ook de zoekmachine. Daar kun je in veel detail zoeken, bijvoorbeeld op locatie, geslacht en seksuele oriëntatie. Er zijn enorm veel filters beschikbaar. Dat maakt het heel eenvoudig om profielen te vinden van mensen die jouw seksuele voorkeuren en andere interesses met je gemeen hebben.

SpeedDating

De optie SpeedDating is een manier om heel direct leuke dates te vinden. Op deze plek in de app kunnen namelijk contactadvertenties worden geplaatst. Bij elke oproep staan meteen een plaats en een datum vermeld. Het gaat dus echt om heel concrete dates die je via deze weg op kunt doen. Tik op een advertentie om het profiel in kwestie te bekijken en eventueel meteen te reageren.

Laidar

blank blank blank

Laidar is een interactieve kaart waar profielen in een bepaalde regio makkelijk toegankelijk worden gemaakt. Je kunt inzoomen op een bepaald gebied en dan uit nog meer profielen kiezen. Dat is de ideale manier om leuke leden in een bepaalde stad te vinden wanneer je daar binnenkort verblijft. Maar natuurlijk kun je deze optie ook gewoon inzetten voor het vinden van contacten in je eigen buurt.

Hoe kun je contact leggen?

Op elk profiel kun je op verschillende manieren contact leggen of interactie hebben met het lid. Als het lid online is zal de knop Chat groen zijn en kun je meteen live chatten.

Je kunt daarnaast kiezen uit de volgende opties:

 • Vrienden: stuur een vriendschapsverzoek.
 • E-mail: verzend hiermee meteen een bericht per e-mail.
 • Herinner: voeg met deze knop het profiel aan je favorieten toe.
 • Valideren: met deze knop kun je laten zien dat het profiel echt is (bijvoorbeeld omdat je hebt gechat of een echte ontmoeting hebt gehad.
 • Notities: plaats korte opmerkingen voor jezelf bij dit profiel. Niemand ziet dat behalve jijzelf.
 • Like: hiermee kun je laten zien dat je het profiel heel leuk vindt.

Veiligheid en privacy

blank blank blank

Er wordt veel aandacht besteed aan zowel de veiligheid als de privacy van de leden op SDC. Dat blijkt al meteen tijdens je aanmelding, want daar krijg je heel precies te zien wat er met je gegevens gebeurt. Je moet dan ook uitdrukkelijk akkoord gaan met dat privacybeleid. Los daarvan staat SDC ook gewoon bekend als een solide datingplatform dat al jarenlang actief is en waar nog nooit vreemde verhalen over in de media zijn verschenen over hacks of lekken. Je mag er daarom vanuit gaan dat je gegevens hier volkomen veilig zijn.


Service (helpdesk)

Open het menu van de app met de knop linksboven in het scherm. Je ziet als onderste optie in het menu de optie Contact & Hulp staan. Daar vind je allerlei manieren om met de helpdesk in contact te komen, zoals het e-mailadres helpdesk@sdc.com. Ook kun je hier de actuele telefoonnummers vinden waar je naartoe kunt bellen. Er is een apart nummer voor Amerika en eentje voor alle andere landen. Daaronder vind je ook nog de contactgegevens voor alle verschillende onderdelen van SDC, zoals het evenemententeam, het reisteam, de marketingafdeling en het deel dat over de promoties gaat.


Voor wie is SDC een geschikte app?

SDC is een heel geschikte app voor iedereen die kinky is ingesteld en gelijkgestemde mensen zoekt via internet. Nog altijd zijn ruimdenkende koppels op de app het best vertegenwoordigd, want swingdates opdoen is nog steeds de voornaamste functie van de app. Toch verschuift dit langzaam steeds verder naar allerlei andere kinky activiteiten zoals BDSM. Kortom, wanneer je zelf ook kinky behoeften hebt en daar graag leuke nieuwe mensen voor zou willen ontmoeten kun je bij SDC je hart ophalen.


SDC kosten en abonnementen

Hier lees je welke kosten er gemoeid zijn met het deelnemen aan het spannende datingplatform SDC.

Wat kun je met een gratis profiel?

Zodra je een nieuw account aanmaakt kun je een aantal dagen (momenteel 5) volop gebruik maken van de app en alle functies gratis uitproberen. Daarna vervalt je account naar een gratis profiel met gelimiteerde mogelijkheden. Je kunt dan bijvoorbeeld geen berichten meer versturen of aan speeddating deelnemen zonder een betaald abonnement af te sluiten. Maar 5 dagen kan vaak al genoeg zijn om een eerste date te vinden. Wil je na die introductieperiode verder met de app, dan is een betaald lidmaatschap onmisbaar.

De functies van een betaald lidmaatschap

Wanneer je een betaald abonnement afsluit kun je van alle functies gebruik maken die de SDC dating app je biedt. Naast de gratis mogelijkheden zijn dit aanvullend nog deze opties:

 • Ontvangen berichten lezen.
 • Berichten sturen naar andere leden.
 • De live tekstchat gebruiken.
 • De live videochat gebruiken.
 • Andere leden valideren.
 • Zelf gevalideerd worden.
 • Deelnemen aan groepen.
 • Zien wie op je profiel is geweest.
 • Uitgebreide zoekmachine.

Premium lidmaatschap

SDC heeft een aantal periodieke lidmaatschappen beschikbaar:

 • Het betaalde lidmaatschap van 1 maand kost € 29,95
 • Het betaalde lidmaatschap van 3 maanden kost € 59,95 (€ 19,98 per maand)
 • Het betaalde lidmaatschap van 6 maanden kost € 99,95 (€ 16,66 per maand)
 • Het betaalde lidmaatschap van 12 maanden kost € 149,95 (€ 12,50 per maand)

Ook is er de mogelijkheid om een lifetime abonnement te nemen. Daarmee blijf je je hele leven lang lid voor in totaal € 250,-. Dat bedrag kun je overigens ook in twee termijnen van € 125,- voldoen.


SDC opheffen en verwijderen

Wil je jouw SDC account verwijderen uit de dating app zodat je die daarna kunt verwijderen? Tik dan op de knop met het tandwiel rechtsboven in het startscherm. Kies in het menu dat verschijnt voor Account. Onderaan dit scherm zie je een knop Delete account. Tik daarop en doorloop de stappen om je account, het profiel en alle eraan gekoppelde gegevens te verwijderen.


Download de SDC Swingers Date Club app

Gratis aanmelden bij SDC Swingers Date Club Download de SDC Swingers Date Club app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling SDC Swingers Date Club

 • De grootste online swingers community
 • Veel leden wereldwijd
 • Laagdrempelig swingers contact opbouwen
Gratis aanmelden bij SDC Swingers Date Club
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies