Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

SuikerArrangement app review, hoe werkt SuikerArrangement?

screenshots SuikerArrangement

Laatst bijgewerkt: 29 augustus 2022

Suikerarrangement is de Nederlandse nummer 1 app voor sugardating. Via dit platform kunnen succesvolle, welgestelde mannen en vrouwen en leuke, knappe jongemannen of jongedames met elkaar in contact komen. Het doel is niet om een duurzame en serieuze relatie op te bouwen, wel om luxe, plezier en ervaringen met elkaar te delen. Je kunt snel, eenvoudig en helemaal gratis een account aanmaken en vervolgens met behulp van de uitgebreide zoekmachine op zoek gaan naar interessante profielen die voldoen aan je voorkeuren.

Met een gratis account krijg je alvast een eerste indruk van de werkwijze van de app en kun je een aantal functionaliteiten verkennen. Wil je toegang krijgen tot alle mogelijkheden van de app? Dan zul je wel een betaald lidmaatschap moeten aankopen.

Waarom kies je voor SuikerArrangement?
 • Grootste Nederlandse website voor sugardating
 • Gratis uitproberen
 • Geschikt voor een suikeroom & suikerneefjes/nichtjes
Gratis aanmelden bij SuikerArrangement Download de SuikerArrangement app

Wat is Suikerarrangement?

Suikerarrangement is de eerste en grootste Nederlandse website voor sugardating. Sugardating is een vorm van dating die overgewaaid is uit de Verenigde Staten, waarbij een oudere, meestal erg welgestelde partij (een sugardaddy of een sugarmommy) luxe deelt met een jonge en aantrekkelijke man of vrouw (sugarbaby) in ruil voor plezier. In het Nederlands spreken we over een suikeroom en suikertante en een suikerneefje en suikernichtje.

De bedoeling van deze vorm van daten is niet om een serieuze, duurzame relatie op te bouwen, maar wel om een soort deal uit te werken die voor beide partijen interessant is.


Hoe werkt Suikerarrangement?

Ben je zelf ook benieuwd naar sugardating? Dan kun je je best inschrijven op Suikerarrangement. Nadat je een account aangemaakt hebt en je profiel verder aangevuld hebt, kun je met behulp van de uitgebreide zoekmachine op zoek naar leuke matches. Heb je een interessant profiel gevonden? Dan kun je je interesse tonen door een like te geven of door meteen een persoonlijk berichtje te versturen.


Account en profiel aanmaken

Mobiele website

Suikerarrangement is een datingsite die momenteel geen aparte app voor mobiel gebruik heeft. Gebruik je toch liever je telefoon of tablet dan je laptop? Surf dan gewoon naar de website suikerarrangement.nl via een browser op je mobiele apparaat. De site beschikt immers wel over een responsive design en zal zich dus meteen aanpassen aan de grootte van je scherm. Je kunt je zowel inschrijven als gebruik maken van alle functionaliteiten via deze mobiele website.

Registratieproces

Als je de website opent, krijg je eerst een beknopte uitleg van het doel en werkwijze van dit platform. Om een account aan te maken, klik je op de rode knop Inschrijven op de homepagina van de website. Je zult dan meteen al heel wat gegevens moeten invullen, zoals je geboortedatum, je woonplaats, je e-mailadres en een veilig wachtwoord. Daarnaast kies je ook een profielnaam en duid je aan of je een suikeroom, suikertante, suikerneefje of suikernichtje bent. Je geeft ook aan waarnaar je op zoek bent; je kunt hier meerdere opties aanduiden.

Tot slot ben je ook verplicht om meteen een profielfoto te uploaden. Als je al je gegevens aangevuld hebt, klik je onderaan op Gratis Inschrijven.

Account activeren

Nadat je bovenstaande stappen doorlopen hebt, zul je een mail ontvangen met een link om je account te bevestigen. Hierna kun je je aanmelden met je e-mailadres en je wachtwoord. Dit doe je door op de startpagina in het menu linksboven op Inloggen te klikken. Vervolgens kom je meteen op het beginscherm van de website terecht.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Nu je je account bevestigd hebt, kun je meteen gebruik maken van het platform. Suikerarrangement raadt aan om eerst je profiel verder aan te vullen. Je doet dit best zo snel mogelijk. Op die manier is je profiel immers interessanter voor de gebruikers die er al op terecht komen.

blank

Persoonlijke gegevens

Je kunt je profiel bewerken door linksboven onder je gebruikersnaam te klikken op profiel beheren. Vervolgens kun je in het tabblad Over mij de gegevens over jezelf aanvullen die je maar wilt. Een aantal velden zul je verplicht moeten invullen, maar voor de overige velden kies je volledig zelf welke informatie je met andere gebruikers wilt delen en welke informatie je liever geheim houdt.

blank blank

Je kunt iets vertellen over je eigenschappen, je uiterlijke kenmerken, je opleiding en je achtergrond. Daarnaast kun je ook aangeven wat voor type relatie je zoekt. Je hebt bij elk veld steeds de keuze tussen een aantal reeds ingevulde antwoorden. Tot slot kun je jezelf ook nog omschrijven aan de hand van een persoonlijk tekstje. Als je klaar bent met het invullen van je persoonlijke informatie, klik je onderaan op Opslaan.

blank

Foto’s

In een volgend tabblad kun je je profielfoto wijzigen. Suikerarrangement vraagt je om minimaal één foto van jezelf, waarop je min of meer herkenbaar bent, aan je profiel toe te voegen. Expliciete foto’s en foto’s van andere personen zijn niet toegestaan op dit platform.

Wil je graag nog extra foto’s uploaden, zodat andere gebruikers een beter beeld krijgen van de persoon die jij bent? Dan kun je dit doen in het tabblad Mijn foto’s. Ook hier gelden dezelfde regels. Daarnaast kun je ook video’s aan je profiel toevoegen.

Wil je tot slot graag weten hoe je profiel er voor andere gebruikers uit zal zien? Klik dan in het menu op Mijn profiel bekijken.


Hoe vind je een match op Suikerarrangement?

Suikerarrangement werkt niet met een automatisch matchingsysteem om je te koppelen aan andere gebruikers van de website. Om matches te vinden zul je dan ook volledig zelf moeten zoeken naar leden die aan je verwachtingen en voorkeuren voldoen. Dit kun je doen door op de knop Leden Zoeken in het menu linksboven te klikken, waarna je meteen terechtkomt op de uitgebreide zoekmachine van de website.

Je zult al meteen een lijst met profielen te zien krijgen. Om deze lijst verder te specificeren, kun je je eigen zoekfilters instellen bovenaan de pagina. Je kunt filteren op locatie, leeftijd, het soort contact en uiterlijke kenmerken.

blank blank blank

Nadat je je wensen en eisen aangeduid hebt, klik je onderaan op Bekijk leden om het overzicht met profielen te verversen. Je zult nu een nieuwe lijst te zien krijgen met profielen die voldoen aan jouw criteria. Bij elk profiel kun je alvast wat beperkte informatie lezen, zoals leeftijd en woonplaats van de gebruiker en waarnaar hij of zij op zoek is. Als je graag nog meer informatie over een bepaalde gebruiker te weten wilt komen, kun je klikken op het profiel in kwestie.


Hoe ziet een profiel eruit op Suikerarrangement?

Nadat je op een interessant profiel geklikt hebt, zal dit profiel openen in een nieuw venster. Je kunt nu meer info over deze gebruiker ontdekken.

Persoonlijke informatie

Bovenaan vind je een profielfoto, met daaronder de gebruikersnaam, de leeftijd en de woonplaats van de gebruiker en een beknopt overzicht van wat hij of zij zoekt op dit platform. Met een gratis profiel zul je niet meer informatie kunnen zien. Enkel met een account met een betaald lidmaatschap zul je meer persoonlijke informatie, zoals eigenschappen of interesses, kunnen bekijken.

blank

Interactie

Daarnaast zie je bij elk profiel ook een aantal knoppen die je mogelijkheden tot interactie bieden. Zo kun je een bericht sturen om meteen je interesse duidelijk te maken of met elkaar chatten als jullie op hetzelfde moment online zijn. Je kunt ook een like sturen, de gebruiker aan je favorieten toevoegen, een vriendschapsverzoek sturen of hem of haar blokkeren.

blank

Tot slot kun je via de knop Abonnement als sugarbaby vragen aan een sugardaddy of -mommy om je een betaald abonnement te geven. Als sugardaddy of -mommy zul je hier de optie hebben om zo’n lidmaatschap aan een sugarbaby te schenken.


Extra functies

De functionaliteiten op Suikerarrangement zijn niet erg bijzonder of uitgebreid te noemen, maar laten je wel toe om andere profielen te zoeken en te bekijken en zo misschien wel je ideale match te vinden. Eerder bespraken we al de mogelijkheden tot interactie die je bij elk profiel kunt terugvinden. Ook onder het menu linksboven kun je daarnaast nog enkele buttons raadplegen.

Onder de knop Nieuws vind je heel wat interessante artikels van andere gebruikers die hun ervaringen met sugardating delen. Dit kan erg nuttig zijn als je nieuw bent met deze manier van daten of als je gewoon graag wilt weten hoe anderen dit beleven.

Je berichteninbox kun je raadplegen via de knop Berichten. Met een gratis lidmaatschap heb je echter niet de mogelijkheid om je berichtjes te lezen. Je krijgt wel een melding dat je een nieuw bericht ontvangen hebt, maar je zult dit niet kunnen openen of hierop kunnen reageren. Je kunt zelf ook geen berichten versturen.

Onder Mijn netwerk kun je je vriendenlijst, je ontvangen vriendschapsverzoeken en je lijst met favoriete en geblokkeerde gebruikers bekijken.


Veiligheid en privacy

Op de website vind je niet bijzonder veel informatie terug over wat Suikerarrangement zelf doet om de veiligheid en privacy van haar leden te beschermen. Ze geven wel aan dat alle profielen op de site echt zijn en door hun team gecontroleerd worden. Ze houden zich eveneens zowel aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Telecommunicatiewet als aan alle eventuele andere van toepassing zijnde wetten met betrekking tot privacy. Je gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Daarnaast heb je ook zelf toegang tot een aantal privacyinstellingen. Hoewel Suikerarrangement aanraadt om minimaal één echte foto van jezelf te uploaden, is dit niet verplicht.

Bovendien kun je onder je profiel ook instellen dat je profiel niet op de homepagina getoond mag worden, je profiel niet in de zoekresultaten mag verschijnen en je geen privéberichten van vreemden maar enkel van vrienden wilt ontvangen. Hoewel je hiermee misschien je kans op succes op de site verkleint, zijn je profiel en je persoonlijke gegevens zo wel beter beschermd.

Stoot je tijdens het gebruik van de site ergens op een probleem? Dan kun je altijd contact opnemen met de helpdesk van Suikerarrangement via e-mail.


Voor wie?

Suikerarrangement richt zich specifiek op iedereen die interesse heeft in sugardating. Zowel suikerooms en suikertantes als suikerneefjes en suikernichtjes zijn welkom en kunnen een account aanmaken op de (mobiele) website. De enige voorwaarde om je aan te melden is dat je minstens 18 jaar oud bent.

Suikerarrangement is geen internationale website en focust zich op leden uit Nederland en België.


Wat kost Suikerarrangement?

Gratis profiel

Je kunt je volledig gratis aanmelden op Suikerarrangement. Met een gratis account kun je je profiel verder aanvullen, met de uitgebreide zoekmachine zoeken naar andere profielen, profielen beperkt bekijken, een like geven en gebruikers aan je favorieten toevoegen.

Je zult echter al gemerkt hebben dat je een betaald lidmaatschap nodig hebt om toegang te hebben tot alle functionaliteiten van de app en zo dus daadwerkelijk contact te leggen met andere gebruikers.

Betaald lidmaatschap

Met een betaald lidmaatschap heb je toegang tot alle functies van de app. Dit wil zeggen dat je alle profielen volledig kunt bekijken, vriendschapsverzoeken kunt versturen, berichtjes kunt lezen en zelf versturen en chatten met andere gebruikers.

Hoeveel je betaalt voor zo’n abonnement hangt af van wie je bent. Sugarbaby’s betalen immers minder dan sugardaddy’s of sugarmommy’s. Dit komt omdat sugardaddy’s en -mommy’s in het algemeen uiteraard welgestelde gebruikers zijn. Suikerarrangement wil er op deze manier voor zorgen dat ook voldoende jonge leden zich op het platform blijven inschrijven.

De kosten voor een betaald abonnement voor sugarbaby’s zijn de volgende:

 • 30 dagen: € 12,70
 • 60 dagen: € 22,90
 • 90 dagen: € 30,50
 • 180 dagen: € 53,35

blank blank

De kosten voor een betaald abonnement voor sugardaddy’s en sugarmommy’s zijn de volgende:

 • 30 dagen: € 31,75
 • 60 dagen: € 57,15
 • 90 dagen: € 76,20
 • 180 dagen: €133,35

blank blank

Je kunt je lidmaatschap betalen met Bancontact, iDeal, Paypal en Paysafecard. Je abonnement zal niet automatisch verlengd worden. Als je lidmaatschap verlopen is, zul je wel opnieuw naar de shoppagina geleid worden, zodat je zelf een nieuw abonnement kunt aankopen.


Suikerarrangement opzeggen

Heb je een leuke match gevonden en wil je daarom afstand nemen van Suikerarrangement? Of wens je om een andere reden niet langer gebruik te maken van de app? Dan kun je heel eenvoudig je account opzeggen.

blank blank

Klik op Profiel beheren in het menu linksboven en kies vervolgens voor Profiel instellingen. Helemaal onderaan heb je vervolgens de optie om je account te verwijderen. Door op de knop Account verwijderen te klikken, worden al je gegevens verwijderd. Denk dus goed na over je keuze, want deze actie kan niet ongedaan gemaakt worden.


Download de SuikerArrangement app

Gratis aanmelden bij SuikerArrangement Download de SuikerArrangement app
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling SuikerArrangement

 • Grootste Nederlandse website voor sugardating
 • Gratis uitproberen
 • Geschikt voor een suikeroom & suikerneefjes/nichtjes
Gratis aanmelden bij SuikerArrangement
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies