Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

The Inner Circle app review, hoe werkt The Inner Circle?

screenshots The Inner Circle

Laatst bijgewerkt: 29 juli 2022

The Inner Circle is een datingapp die zich onderscheidt van andere datingapps door het unieke én strenge inschrijfproces. Het meest bijzondere aan deze app is immers dat niet iedereen zich kan aanmelden. Je moet uitgenodigd worden door vrienden die al aangesloten zijn of je op de wachtlijst zetten. Het team van The Inner Circle controleert vervolgens je profiel en beslist of je gebruik mag maken van de app.

Waarom kies je voor The Inner Circle?
  • Strenge beveiligingsmaatregelen
  • Gericht op het maken van echte connecties
  • Borrels en events
Bekijk de beste gratis dating apps

Zowel het downloaden van de app als het inschrijven is volledig gratis. Met een gratis account heb je echter slechts beperkt toegang tot de functionaliteiten van de app. Wil je gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden die The Inner Circle biedt om matches te ontmoeten? Dan kun je een betaald abonnement aankopen.


Wat is The Inner Circle?

The Inner Circle is een exclusieve datingapp waarop niet iedereen zich kan aanmelden. Je moet immers uitgenodigd worden door iemand anders of je op de wachtlijst zetten en… afwachten of je geaccepteerd wordt. Alle profielen worden streng en handmatig gecontroleerd door het team van The Inner Circle en alleen de meest interessante profielen worden daadwerkelijk toegelaten.

Pas nadat je ‘aanvraag’ goedgekeurd is, kun je je profiel vervolledigen en van de app gebruik maken. Het is niet helemaal duidelijk aan welke eisen je moet voldoen om toegelaten te worden op de app.

De app richt zich voornamelijk op leden die op zoek zijn naar echte connecties en hun eventuele matches ook daadwerkelijk offline willen ontmoeten.


Hoe werkt The Inner Circle?

Meer echte en diepgaande connecties in plaats van oppervlakkige matches: dat is het doel van The Inner Circle. Daarom worden alle toekomstige leden grondig gescreend. Om toegang te krijgen tot The Inner Circle, moet je je inschrijven op de wachtlijst. Je aanmelding wordt vervolgens beoordeeld door een medewerker.

Als je toegelaten bent, ontvang je een e-mail en heb je toegang tot de volledige app. Je kunt nu je profiel verder aanvullen en ook zoeken naar interessante matches op basis van zelf in te stellen zoekfilters. Je kunt zoeken op leeftijd, locatie en meer specifieke voorkeuren. Aan de hand van een hartje of een kruisje kun je vervolgens aanduiden of je al dan niet interesse hebt in een bepaalde gebruiker. Als de interesse wederzijds is, heb je een match.


Account en profiel aanmaken

Werkwijze

The Inner Circle werkt helemaal anders dan je van de meeste datingapps gewoon bent. Een van de opvallendste kenmerken is immers dat je niet zomaar even snel en eenvoudig een account kunt aanmaken. The Inner Circle neemt vanaf het prille begin strenge veiligheidsmaatregelen en laat niet iedereen gebruik maken van de app. Het registratieproces is dan ook vrij tijdrovend en dat mag je best letterlijk nemen. Het kan namelijk vrij lang duren voor je effectief met de app kunt starten.

Registratieproces

Je kunt The Inner Circle zowel downloaden in de Apple Store als in de Google Play Store. Nadat je de app op je mobieltje geïnstalleerd hebt, kun je de app openen. Op het startscherm zul je meteen een aantal opties zien om het registratieproces voort te zetten: met LinkedIn, met Facebook of met Apple (bij iOS). Vervolgens geef je de app toestemming om bepaalde informatie (zoals je naam, je leeftijd en je profielfoto) uit het geselecteerde account te gebruiken. Je geeft handmatig ook nog je beroep en je geslacht op.

blank blank

Hierna heb je een ‘voorlopig’ profiel en krijg je de melding dat je op de wachtlijst staat en dat je profiel bekeken wordt. In de tussentijd kun je je profiel alvast verder aanvullen. Hoe completer je profiel, hoe beter The Inner Circle je immers kan controleren en hoe meer kans je dus maakt om effectief toegang te krijgen tot de app. Je profiel verder aanvullen doe je via de knop Profiel aanpassen. Je kunt foto’s uploaden, je interesses en je hobby’s toevoegen en een persoonlijk tekstje over jezelf neerschrijven.

Als je je profiel zo goed mogelijk aangevuld hebt, moet je… wachten. The Inner Circle gaat je profiel immers grondig screenen en beslissen of je de app mag gebruiken. Dit proces kan enkele uren, dagen of zelfs maanden duren. Zoals eerder gezegd is het niet helemaal duidelijk aan welke eisen of voorwaarden je moet voldoen om opgenomen te worden in de circle. Je zorgt er dus best voor dat je je profiel zo goed en eerlijk mogelijk invult en dat je ook voldoende, kwalitatieve foto’s aan je profiel toevoegt.

Als The Inner Circle je registratie goedgekeurd heeft, ontvang je hiervan een e-mail en kun je je vervolgens inloggen.


Profiel aanpassen en optimaliseren

Nadat je toegelaten bent op de app, kun je meteen starten met het zoeken van matches. The Inner Circle raadt je echter aan om eerst je profiel af te maken. Complete profielen zouden tot 10% meer matches hebben. Tijd om werk te maken van je profiel dus!

Je profiel aanpassen doe je door rechts onderaan je scherm op het icoontje Profiel te klikken. Vervolgens kies je voor Profiel aanpassen. Je kunt nu extra foto’s aan je profiel toevoegen. Profielen met meer dan 6 foto’s zijn volgens The Inner Circle 3 keer zo populair.

Je kunt ook meer vertellen over je opleiding en je werk en meer algemene informatie, zoals je woonplaats, je nationaliteit, je leeftijd, je lengte, je vaccinatiestatus en je hobby’s invullen. Aan de hand van een aantal tags kun je jezelf bovendien nog concreter omschrijven. Tot slot kun je ook een vraag aan je profiel toevoegen die moet dienen als ijsbreker. Andere gebruikers kunnen deze vraag dan beantwoorden om op deze manier een conversatie te starten.

blank

Via het oogje rechts bovenaan kun je bekijken hoe je profiel er voor andere gebruikers uit zal zien.


Hoe vind je een match op The Inner Circle?

Onderaan je scherm zul je vier buttons zien; dit zijn de verschillende onderdelen van de app: Leden, Activiteit, Ontdek en Profiel.

Zoekfilters

Via het onderdeel Leden kun je op zoek gaan naar je ideale match. Met behulp van de zoekfunctie die je rechts bovenaan vindt, kun je de zoekfilters aanpassen naar je wensen en je voorkeuren. Je kunt filteren op geslacht, leeftijd, lengte en ook voorkeuren instellen met betrekking tot locatie, opleiding, roken en/of kinderen. Met een betaald account kun je bovendien nog extra zoekfilters instellen, om zo je zoekopdracht nog specifieker te maken.

blank blank blank

Interesse

Nadat je de gewenste filters ingesteld hebt, klik je onderaan op Toepassen. Vanaf nu zul je profielen te zien krijgen die aan je eisen en je voorkeuren voldoen. Heb je een leuk profiel gezien? Klik dan op het hartje om een like te geven aan de persoon in kwestie. Is de interesse wederzijds? Dan heb je een match en kun je berichten uitwisselen.

Alle leden

Via het symbooltje linksboven krijg je een overzicht van alle leden in plaats van de leden een voor een te zien. Je kunt hier zoeken op online leden, nieuwe leden of leden in de buurt. Deze zoekfunctie is echter enkel te gebruiken als je beschikt over een betaald abonnement.


Hoe ziet een profiel op The Inner Circle eruit?

Zoals eerder gezegd, heb je met een compleet profiel zowel meer kans om toegelaten te worden op The Inner Circle als meer kans op matches. Het valt meteen op dat de meeste profielen op The Inner Circle, in vergelijking met andere datingapps, dan ook best goed aangevuld zijn.

blank

Persoonlijke informatie

Bovenaan een profiel kun je swipen doorheen een aantal foto’s; deze foto’s vind je bovendien ook nog eens doorheen het profiel terug. Onder dit foto-overzicht zie je meer persoonlijke informatie over de gebruiker, zoals naam, locatie, leeftijd, lengte, …

Je hebt ook de optie om een vraag uit een vooropgestelde lijst toe te voegen aan je profiel die andere gebruikers vervolgens kunnen beantwoorden. Bovendien kun je ook je favoriete locaties in je stad aan je profiel toevoegen, net als je reisavonturen of een geplande trip. Tot slot kun je ook aangeven waar je heen zou willen voor een drankje, een koffie of een etentje. Ook hierop kunnen andere gebruikers weer reageren. Dit moet het mogelijk maken om sneller met andere leden offline af te spreken in plaats van enkel online te chatten.

Zoals bij vele andere datingapps ben je volledig vrij om zelf te kiezen welke informatie je wel en niet wilt invullen en dus wilt delen met andere gebruikers, maar met een compleet profiel zul je op The Inner Circle meer succes hebben.

Interesse

Heb je interesse in een bepaalde gebruiker? Dan kun je dit laten merken door op het hartje te klikken. Niet geïnteresseerd? Dan kies je voor het kruisje.


Extra functies

Zoals eerder gezegd, heb je 4 verschillende onderdelen op The Inner Circle. Eerder bespraken we al de knoppen Leden en Profiel. Daarnaast zijn er ook nog andere mogelijkheden; die vind je onder de toetsen Activiteit en Ontdek.

Activiteit

In dit onderdeel van de app kun je je Matches, Likes en Berichten terugvinden. The Inner Circle gebruikt voor je berichten het Quality Conversations-concept. Hiermee vraagt de app je om je te concentreren op maximaal 5 gesprekken tegelijk. Eventuele andere berichtverzoeken worden tijdelijk in een wachtrij geplaatst. Om op een nieuw verzoek in te gaan, zul je dus een ander gesprek moeten beëindigen. Op die manier kun je meer aandacht besteden aan je conversaties en mensen echt beter leren kennen.

Ontdek

Onder deze knop vind je een overzicht van toffe bars en gezellige restaurantjes in je buurt en de leden die daar graag op bezoek gaan. Zoals eerder gezegd wil The Inner Circle haar leden aanmoedigen om daadwerkelijk op date te gaan. Daarom organiseert de app regelmatig offline evenementen, zodat leden elkaar kunnen ontmoeten. Ook deze events zijn in dit deel van de app te bekijken. Je kunt er ook meteen je kaartje kopen.

blank blank blank


Veiligheid en privacy

Veiligheid is topprioriteit voor The Inner Circle. Dat wordt al duidelijk vanaf het registratieproces. Alle gebruikers worden immers gescreend. Pas nadat je toegelaten bent, kun je gebruik maken van de app en is je profiel ook zichtbaar voor andere gebruikers. De kans op fake profielen is hierdoor aanzienlijk kleiner.

De app voldoet ook aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor het beschermen van gegevens van gebruikers. The Inner Circle verkoopt de gegevens van haar leden niet aan derden. Daarnaast maakt de app ook gebruik van SSL om je persoonlijke gegevens te beveiligen.


Voor wie is The Inner Circle een geschikte app?

The Inner Circle brengt gelijkgestemde singles samen die op een andere manier willen daten, namelijk door meer te focussen op kwaliteit dan kwantiteit. Op de website kun je lezen dat iedereen lid kan worden van The Inner Circle, maar dat het platform zich vooral richt op mensen die oprecht zijn en bereid zijn een inspanning te doen om ‘beter te daten’. The Inner Circle hecht daarom veel belang aan kwalitatieve foto’s en profielen en wil dat haar gebruikers meer op echte dates gaan.

De app wil mensen helpen de liefde te vinden, in al haar vormen; de enige voorwaarde om je aan te melden is dat je minimaal 20 jaar oud moet zijn.

Wil je meteen beginnen met daten? Dan is The Inner Circle waarschijnlijk niet de geschikte app voor jou, aangezien het wel even kan duren voor je toegelaten wordt op de app. Als je al toegelaten wordt.


Wat kost The Inner Circle?

Gratis

De app downloaden en een profiel aanmaken is volledig gratis. Met zo’n gratis, standaard profiel kun je je profiel vervolledigen, zoeken naar je perfecte match aan de hand van zoekfilters, populaire spots in je stad bekijken en delen, evenementen bekijken en meteen tickets kopen en je reisplannen delen en zo ontdekken welke andere gebruikers ergens op hetzelfde moment zullen zijn als jij.

Full membership

Verschillende functies zijn echter enkel beschikbaar voor leden met een full membership. Met zo’n betaald abonnement kun je alle profielen bekijken, onbeperkt berichten lezen en versturen, onbeperkt liken en matchen, je zoekopdrachten nog verder verfijnen met extra filters, zien wie jou leuk vindt en de onzichtbare modus gebruiken. Dit zijn de prijzen voor een full membership:

  • 1 maand: € 19,99
  • 3 maanden: € 39,99
  • 6 maanden: € 59,99

The Inner Circle opzeggen

Verbergen

Wil je even een pauze nemen van daten en dus van de app? Dan kun je je profiel tijdelijk verbergen. Zo kunnen andere leden je niet zien of contacteren; ook jij zult geen andere profielen meer kunnen bekijken. Je profiel verbergen doe je door naar je profiel te gaan, linksboven het tandwieltje te selecteren en daar Account verbergen te kiezen.

Ben je op een bepaald moment toch klaar om opnieuw te daten? Dan kun je je profiel gewoon opnieuw zichtbaar maken, door op Account activeren te klikken.

Als je een betaald abonnement hebt, zal dit blijven doorlopen als je je account tijdelijk verbergt. Denk er dus aan om ook je abonnement (tijdelijk) stop te zetten.

blank

Opzeggen

Heb je je perfecte match gevonden? Of wil je om een andere reden geen gebruik meer maken van de app? Dan kun je heel eenvoudig je account stopzetten. Onder het tandwieltje kies je onder Geavanceerde instellingen voor Account verwijderen. Nadat je een reden opgegeven hebt en onderaan bevestigd hebt, zullen al je persoonlijke gegevens volledig verwijderd worden.


Download de The Inner Circle app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling The Inner Circle

  • Exclusief voor inspirerende singles
  • Selectieve serieuze dating
  • Internationaal georiënteerd
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies