Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Is Tinder Gold het geld waard?

Is Tinder Gold het geld waard?

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

De dating app Tinder is enorm populair. Zo populair dat je soms het gevoel kunt krijgen dat je niet heel goed opvalt tussen alle andere singles op de app. Dan kan het een goed idee zijn om jezelf meer kansen te geven door een van de twee betaalde abonnementen Tinder Plus of Tinder Gold af te sluiten.

Tinder Gold is de duurste van deze twee betaalde lidmaatschappen. In dit artikel bespreken we of de extra functies die je daarmee tot je beschikking krijgt het geld ook echt waard zijn.


80% heeft meer succes met deze dating apps


Wat kost Tinder Gold?

De kosten van Tinder Gold zijn voor alle leden gelijk, want in tegenstelling tot Tinder Plus is de prijs niet afhankelijk van je leeftijd. De prijzen zijn daarom momenteel voor iedereen als volgt:

  • Een abonnement voor 1 maand kost eenmalig € 32,99
  • Een abonnement voor 6 maanden kost € 20,67 per maand (€ 124,-  in totaal)
  • Een abonnement voor 12 maanden kost € 13,75 per maand (€ 165,-  in totaal)

Betalen kan via de je portemonnee in de app store op je telefoon, of met creditcard wanneer je van een Android telefoon gebruik maakt.


blankblank

Wat is Tinder Gold?

Tinder Gold is het duurste maar ook meest uitgebreide betaalde abonnement van dating app Tinder. Je krijgt er een groot aantal extra mogelijkheden mee tot je beschikking die je kunnen helpen bij het sneller en vaker matchen met andere singles.

Zo ontvang je elke dag interessante profielen met Top Picks en kun je meteen zien welke leden jou hebben geliket. Met Tinder Gold krijg je daarnaast ook toegang tot de extra functies van het goedkopere Tinder Plus abonnement, die op zichzelf al een heel waardevolle toevoeging zijn aan de app. Hieronder bespreken we alle verschillende aanvullende functies uitgebreid en zetten we de voordelen (en nadelen) ervan op een rij.


Tinder Gold functies

Welke functies krijg je tot je beschikking wanneer je een abonnement voor Tinder Gold afsluit?

1. Likes You overzicht

In het Likes You overzicht kun je als Tinder Gold member meteen zien welke singles jou al hebben geliket. Open Tinder en tik bij Nieuwe Matches op het eerste icoon met de gouden rand eromheen. Je ziet er vaak ook al een getal bij staan, dat is het aantal singles dat jou al heeft geliket en die je kunt bekijken door op het icoon te tikken. Als er meer dan 99 singles zijn die jouw profiel al naar rechts hebben geswipet dan zul je hier 99+ zien staan.

In het Likes You overzicht zelf kun je alle profielen in een handige lijst bekijken en op elk profiel tikken om het beter te bestuderen. Je kunt nu net zoals bij het normale swipen je eigen keuze duidelijk maken door het profiel naar links of rechts te vegen. Dat is natuurlijk een heel prettige bezigheid, aangezien je weet dat je bij een swipe naar rechts ook meteen een match hebt.

Een ander voordeel van deze functie is dat je ook tijdens het normale swipen door de singles in je eigen regio meteen kunt zien wie jou al heeft geliket. Dat wordt op die profielen aangegeven met het Likes You icoon.

2. Tinder Top Picks

Als Tinder Gold lid krijg je elke dag de beschikking over 10 nieuwe Tinder Top Picks. Dit zijn absolute topprofielen die Tinder heeft verzameld op basis van allerlei verschillende factoren. Het gaat altijd om populaire profielen die vaker dan gemiddeld naar rechts worden geswipet. Daarnaast bestaan de Top Picks zoveel mogelijk uit singles die veel met je gemeen hebben op het gebied van studie, werk, hobby’s en andere interesses. De lijst met profielen wordt elke dag om middernacht ververst, dus het is wel zaak ze op zijn minst eenmaal per dag te bekijken. Je krijgt toegang tot je dagelijkse Top Picks door op de knop met de gouden diamant te tikken.blank

3. Match wachtrij

Wanneer je zelf ook enthousiast profielen naar rechts blijft swipen is de kans groot dat je binnen korte tijd een groot aantal matches hebt. Die worden bij Tinder Gold in een handig overzicht gezet, de match wachtrij, zodat je makkelijker een keus kunt maken uit de profielen waar je inderdaad contact mee wilt zoeken.

4. Locatie en leeftijd verbergen

Een andere extra mogelijkheid is het verbergen van je eigen locatie en leeftijd. Zo bepaal je zelf hoe je profiel eruit ziet en welke informatie je wel en niet met anderen wilt delen. Of dit nuttig is voor jou hangt er natuurlijk vanaf of je het fijn vindt om die informatie op je profiel voor andere mensen verborgen te kunnen houden, bijvoorbeeld omdat je veel belang hecht aan je privacy.

5. Toegang tot alle Tinder Plus functies

Met Tinder Gold krijg je dus enkele unieke functies tot je beschikking, maar je kunt ook gebruik maken van alle extra mogelijkheden die het voordeligere Tinder Plus abonnement biedt:

  • Je krijgt 5 super likes per dag zodat je bepaalde singles kunt laten zien dat je ze heel leuk vindt.
  • Je krijgt de optie om een verkeerde swipe ongedaan te maken.
  • Je kunt Tinder Passport gebruiken om op een andere locatie singles te zoeken.
  • Je krijgt elke maand gratis 1 Tinder boost om je profiel hernieuwd in de schijnwerpers te zetten.
  • Je ziet geen advertenties voor de betaalde abonnementen meer in de app.
  • Je kunt onbeperkt swipen in de profielen.

blank

Voordelen van Tinder Gold

Wat zijn de voordelen van Tinder Gold? Of te wel, wat voor nut zou je zelf kunnen hebben van de aanvullende functies die dit betaalde abonnement met zich mee brengt?

1. De dagelijkse Top Pick profielen

Het kan heel handig maar ook gewoon heel leuk zijn om elke dag opnieuw de Top Picks profielen te krijgen en te bekijken. Zo heb je namelijk altijd snel toegang tot de populairste profielen van op Tinder in je eigen regio. Aangezien de singles in kwestie vaak ook goed bij je passen op het gebied van opleidingsniveau en gedeelde interesses wordt de kans op een match zeker wat groter. En zelfs als er niet direct een date uit voortkomt kan het prettig zijn om te zien dat er veel singles op de app zitten waar je veel mee gemeen hebt, wat goed is voor je motivatie om te blijven daten.

2. Efficiënter en tijdbesparend

Een van de fijnste functies die Tinder Gold je biedt is dat je heel eenvoudig kunt zien wie je heeft geliket. Die singles staan in een handig overzicht bij elkaar, maar je ziet het ook bij het profiel in kwestie staan. Dat stelt je in staat om in korte tijd matches op te doen, aangezien een like van jouw kant betekent dat je automatisch een match hebt en met elkaar kunt chatten. Je kunt zo echt sneller en efficiënter matchen en daten.

3. Tinder Plus functies zorgen voor meer zichtbaarheid

Wanneer je Tinder Gold afsluit profiteer je ook automatisch van alle voordelen van Tinder Plus. Dat betekent dat je onbeperkt kunt liken en dus ook zonder limiet met andere singles kunt matchen.

Je krijgt Tinder Paspoort tot je beschikking zodat je in andere regio’s kunt gaan daten, krijgt geen advertenties meer te zien, kunt verkeerde swipes terugdraaien, hebt maar liefst 5 Super Likes per dag tot je beschikking en last but not least kun je ook eenmaal per maand je profiel een boost geven. Dat zorgt voor veel meer zichtbaarheid en dus ook extra mogelijkheden om te liken en te matchen.

4. Locatie en leeftijd verbergen

Tot slot wordt het ook mogelijk om je locatie en leeftijd op je eigen profiel te verbergen. Dat kan handig zijn wanneer je liever wat mysterieuzer blijft voor andere singles of je privacy meer wilt beschermen. Aan de andere kant zorgt het in onze ervaring niet voor meer matches, eerder voor minder omdat andere singles eerder denken dat je wellicht wat te verbergen hebt. Het is dus sterk afhankelijk van je situatie of dit echt een voordeel voor jou is.


Nadelen van Tinder Gold

1. Tinder gold is duurder dan Tinder plus

Tinder Gold is flink duurder dan Tinder Plus en logischerwijs nog veel duurder dan gewoon gratis gebruik te maken van Tinder. Het heeft ook niet louter voordelen want er zijn ook wel degelijk enkele nadelen te bedenken, helemaal wanneer je de extra functies afzet tegen het voordeligere Tinder Plus.

2. Tinder Gold is nog steeds geen date garantie

Ten eerste is Tinder Gold geen manier om makkelijk en snel zomaar meer matches te krijgen. Je bent namelijk niet vaker of langer zichtbaar voor andere singles. Die voordelen komen vooral voort uit Tinder Plus, omdat je daarmee ook al gewoon onbeperkt kunt swipen en matchen. Maar let wel op: zowel met Tinder Gold als Tinder Plus moeten andere singles jou ook nog steeds leuk vinden om aan je gekoppeld te worden. Tinder Gold is dus echt geen date-garantie!

3. Tijdrovend

De functie waarmee je kunt zien wie jou heeft geliket kan dan wel heel handig zijn, maar door met Tinder Plus alle profielen die je leuk vindt naar rechts te swipen kun je wederom ook weer evenveel matches hebben als met Tinder Gold. Het kost dan alleen wat meer tijd en moeite. Dat je een notificatie krijgt wanneer iemand je heeft geliket is wel heel handig, maar het is dan wel weer een beetje opletten dat je niet geleefd wordt door de Tinder app doordat die je doorlopend notificaties stuurt.

4. Top Picks zijn vaak erg populair

Top Picks zijn een leuke toevoeging maar de profielen zijn vaak heel populair wat het alsnog lastig kan maken om contact met ze te leggen. Daarom is het vrijwel altijd een goed idee om een Top Pick die je zelf heel leuk vindt met een Super Like te benaderen en die persoon niet alleen maar standaard naar rechts te swipen.


Tinder Gold opzeggen

Tinder Gold is een abonnement dat gewoon door blijft lopen wanneer je het niet zelf opzegt. Dat opzeggen kun je gelukkig wel helemaal zelf doen, al is de manier waarop afhankelijk van hoe je het abonnement hebt afgesloten.

Opzeggen op iOS of Android?

De meeste gebruikers sluiten het abonnement via de app store op hun telefoon af. Dat betekent dat het abonnement niet rechtstreeks door Tinder wordt beheerd maar door Google of Apple.

Wanneer je een iPhone hebt ga je naar de instellingen van je telefoon. Eerst tik je op je eigen naam en vervolgens op de knop Abonnementen. Selecteer daar Tinder Gold en kies voor opzeggen.

Op een Android telefoon ga je naar Google Play. Daar tik je op het menu en vervolgens op Abonnementen. Kies hier voor Tinder en zeg het abonnement op. Weet je zeker dat je Tinder Gold hebt maar kun je niets vinden bij je abonnementen in de Play Store? Dan kan het zijn dat je rechtstreeks met creditcard hebt betaald. Ga terug naar de Tinder app, open je profiel, kies voor Betaalrekening beheren en zeg daar je abonnement op.

Tinder online

Een andere mogelijkheid is om simpelweg het automatisch verlengen van Tinder Gold uit te schakelen. Dat kan alleen via Tinder Online, de website van Tinder. Ga daarvoor eerst naar tinder.com en log in. Ga naar je profielinstellingen en kies voor Account beheren. In dit scherm kun je nu het automatisch verlengen uitschakelen.


Conclusie: Is Tinder Gold het geld waard?

Nu je weet wat je allemaal krijgt voor Tinder Gold, hoeveel het kost en wat de voor- en nadelen ervan zijn kun je ook de conclusie trekken of Tinder Gold voor jou echt het geld waard is. En dan natuurlijk vooral of Tinder Gold de extra maandelijkse uitgave bovenop Tinder Plus verantwoordt. In algemene zin geldt dit vooral wanneer je zelf heel veel likes krijgt en dus relatief veel keuze hebt uit andere singles. Dan kun je veel tijd besparen door Tinder Gold te nemen, omdat je meteen ziet welke leden jou ook leuk vinden. In vrijwel alle andere gevallen is Tinder Plus wat ons betreft voldoende, omdat de extra uitgave bovenop Tinder Plus niet evenredig veel essentiële opties biedt. Sowieso doe je er goed aan om als gratis lid eerst uit te proberen of Tinder Plus al toereikend voor je is, en pas wanneer je echt meer opties wilt hebben voor Tinder Gold te kiezen.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

tinder iconDit artikel gaat over tinder, lees ook onze review over tinder.
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies