Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Twoo app review, hoe werkt Twoo?

screenshots Twoo

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Met de Twoo app kun je chatten en nieuwe internetvrienden maken maar ook daten met singles uit je eigen omgeving. De app biedt eenvoudige matching op basis van matchvragen. Daarnaast kun je door alle profielen in je buurt swipen en leuke singles liken om op zoek te gaan naar een match. Je hebt daarbij tal van opties om de aandacht te pakken te krijgen van andere vrijgezellen. Berichtjes verstuur je vervolgens gewoon makkelijk en veilig binnen de Twoo app.

Waarom kies je voor Twoo?
 • Mensen ontmoeten die overal ter wereld vandaan komen
 • Laagdrempelig chatten met vreemden
Bekijk de beste gratis dating apps

Wat is Twoo?

Twoo is een mobiele app waarmee je mensen van over de hele wereld kunt leren kennen. De app is bedoeld om te chatten en nieuwe online vriendschappen op te doen, maar ook om mee te daten.

Ondanks het feit dat de app heel eenvoudig werkt krijg je wel de beschikking over veel handige functies. Zo is er een matchspel in de app gebouwd waarmee je heel simpel profielen kunt liken of afwijzen door te swipen. Er zitten echter ook een aantal uitgebreide overzichten met profielen in Twoo, zodat je daarmee zelfstandig kunt bladeren naar een leuke match.


Hoe werkt Twoo en hoe gebruik je deze dating app?

Je kunt de Twoo app gebruiken met je Facebook-account of door een nieuw profiel aan te maken. Door een aantal leuke foto’s te uploaden kun je deelnemen aan het matchspel genaamd ‘Discover‘ zodat je matches kunt opdoen om mee te chatten. Om Twoo effectief te kunnen gebruiken doe je er goed aan een nette foto op je profiel te zetten waar je gezicht vooral goed op te zien is. Alhoewel je heel veel gratis opties tot je beschikking krijgt in Twoo kan het ook zeker de moeite waard zijn om credits aan te schaffen of een premium account af te sluiten.


blank

Profiel aanmaken en optimaliseren

Twoo vind je eenvoudig in de app store op je mobiele telefoon, oftewel in de Apple App Store of in Google Play. Zoek daarin op “Twoo” en installeer de app die bovenaan in de zoekresultaten wordt getoond. Wanneer je na de insallatie de app start kom je direct in het aanmeldscherm terecht. Hier kun je kiezen voor aanmelden of registreren. Wanneer je al een account hebt bij Twoo kies je voor Aanmelden en als je nieuw bent bij deze dating app tik je op Registreren.

Aanmelden met Facebook

Inloggen met Facebook is een eenvoudige en snelle manier om met Twoo aan de slag te gaan. Tik daarvoor op de knop Verdergaan met Facebook en geef toestemming aan Twoo om met Facebook te koppelen (eventueel na eerst te zijn ingelogd bij Facebook als dat wordt gevraagd). Je wordt direct na het koppelen weer teruggestuurd naar de app zodat je meteen kunt beginnen met daten.

Een nieuw account aanmaken

Wanneer je Twoo liever niet koppelt aan je Facebook kun je het beste gewoon een nieuw account aanmaken. Dan vul je in het tabblad Registreren een geldig e-mailadres in en kies je een wachtwoord. Tik op Doorgaan om in de volgende stap je geslacht te selecteren en alvast aan te geven wat het doel is van je inschrijving (alleen chatten, vrienden maken of ook daten) en of je met vrouwen of mannen kennis wilt maken. Tik weer op Doorgaan voor stap 2, maar beantwoord eerst de vraag of je ook promotionele e-mails van Twoo wilt ontvangen (bijvoorbeeld met aanbiedingen en kortingen). Nu kun je een profielfoto toevoegen, je naam invullen en tot slot je geboortedatum en woonplaats kiezen.

Je profiel compleet maken

Voor je begint met liken, matchen en daten doe je er goed aan om je profiel wat verder aan te vullen. Dat doe je door eerst op de knop met het persoontje erop te tikken die je helemaal rechts in het menu vindt. Nu ben je op je eigen profiel en door op de knop Profiel wijzigen te tikken kun je meteen heel veel gegevens toevoegen en aanvullen. Een aantal leuke foto’s op je profiel plaatsen is altijd een goed idee, net als het verder invullen van je persoonlijke gegevens. Kijk echter ook zeker even naar de optie Matchvragen, want dat is een leuke manier om gelijkgestemde singles te vinden. In dit deel van de app krijg je allemaal vragen die je moet beantwoorden, zodat Twoo profielen voor je kan opzoeken die op meerdere vragen hetzelfde antwoord hebben gegeven als jij.


blank blank blank

Profielen en matching

Daten doe je bij Twoo op een manier die sterk lijkt op hoe dating apps als Tinder en Badoo dit ook doen. Er is namelijk een matchspel genaamd Discover waar je profielen kunt liken om een match te vinden. Je kunt echter ook handmatig op zoek naar leuke profielen.

Profielen liken (Discover)

De meest linker optie in het menu onderaan het scherm is het matchen met ander leden. Dat doe je zoals gezegd op een manier die vergelijkbaar is met Tinder. Door een profiel naar links te vegen laat je zien dat je geen interesse hebt in die persoon. Door naar rechts te swipen of op de knop met het duimpje te tikken kun je de single liken en zo aangeven dat je hoopt op een match. Wanneer je meteen een bericht wilt versturen kan dat ook, tik daarvoor bovenaan het scherm op de foto of in het balkje met Schrijf een bericht. Tot slot kun je ook een superlike uitdelen door op de knop met het hartje te tikken. (Let op: daar heb je wel 50 credits voor nodig). Als iemand die je hebt geliket jou ook naar rechts veegt heb je een match. Je ontvangt dan een notificatie en kunt met elkaar chatten.

Let op: De matchfunctie van de Twoo app bevat een automatische piloot. Je kunt je telefoon gewoon neerleggen zodat er na een tijdje een balkje begint te lopen bovenaan het scherm. Als je geen actie onderneemt wordt het profiel automatisch naar links geswipet wanneer het balkje vol is. Zo hoef je alleen wat te doen als je iemand leuk vindt en naar rechts wilt vegen.

Hoe ziet een Twoo profiel eruit?

Een Twoo profiel draait tijdens het matchspel vrijwel helemaal om de toegevoegde foto’s. De meeste leden die serieus aan het zoeken zijn hebben meerdere foto’s van zichzelf aan hun profiel toegevoegd. Je kunt de aanvullende foto’s op een profiel bekijken door over de eerste foto omhoog te vegen. Als je Tinder gewend bent vergt dat even een aanpassing. Daar deel je door naar boven te vegen een superlike uit, maar hier blader je er dus alleen mee door de beschikbare foto’s.

Als je een het swipen bent kun je behalve de foto’s alleen de profielnaam zien, en soms de plaatsnaam waar die persoon op zoek is. Maar wanneer je een profiel in een ander deel van de app opent, bijvoorbeeld vanuit een van de overzichten met nieuwe, veelbekeken of op dit moment actieve profielen, dan kun je gelukkig veel meer informatie van een andere single op diens profiel bekijken. Alle foto’s staan daar in een handig overzicht waar je een foto naar keuze kunt openen door erop te tikken.

Veeg je omhoog over het scherm, dan kun je ook allerlei aanvullende informatie bekijken, zoals opleidingsniveau, relatiestatus, woonplaats, beroep en de talen die deze persoon spreekt. Ook nu heb je meerdere opties tot je beschikking om contact te zoeken, zo kun je een like of superlike uitdelen en ook meteen een berichtje sturen.


blankblankblank

Contact en berichten

De belangrijkste eerste stap is bij Twoo om de aandacht van iemand anders te pakken te krijgen. Dat kun je doen op een aantal verschillende manieren:

 • Ten eerste kun je een like uitdelen aan het profiel. Bijvoorbeeld tijdens het matchspel, maar ook als je het profiel in een overzicht hebt gevonden of bij het zoeken. Alleen als die persoon jou ook liket heb je een match en kun je meer contact zoeken met elkaar.
 • Met een superlike kun je ook iemand liken, maar dan krijgt die man of vrouw daar wel meteen een notificatie van. Dit is dus een goede manier om bij iemand onder de aandacht te komen. Een super like kost 50 credits.
 • Wanneer je premium lid bent kun je berichtjes sturen en er is natuurlijk geen betere optie om bij iemand op te vallen dan door meteen een heel persoonlijk en leuk berichtje te sturen.
 • Een andere leuke optie om contact te leggen is door iemand uit te nodigen antwoord te geven op een van de matchvragen die je zelf al hebt beantwoord.

Wanneer het je gelukt is om een leuke single op je te laten reageren kun je via de Twoo app chatten om elkaar beter te leren kennen. Alle conversaties vind je makkelijk en snel terug in je eigen inbox in de app. Daar kom je door in het menu te tikken op de knop met het spraakwolkje. Open daar een conversatie door erop te tikken. Je kunt nu nieuwe berichtjes lezen en meteen beantwoorden.


Veiligheid

Een groot probleem voor veel Twoo leden die actief zijn op de app is de grote hoeveelheid nepprofielen die dan contact met je op gaan nemen. Dit gaat vaak om profielen die gelukkig al direct duidelijk maken wat hun ware intenties zijn, doordat ze al in hun eerste berichtje een link meesturen naar een andere site waar ze graag met je willen chatten. Dat zijn geen echte mensen maar zogenaamde bots, computerprogramma’s die automatisch berichten versturen met spam erin. Die berichten kun je dus het beste maar gewoon direct weggooien. Vervelender is het wanneer zogenaamde scammers contact met je opnemen. Die mensen lijken in eerste instantie oprecht, maar wanneer ze eenmaal je hart hebben veroverd blijken ze steeds meer zielige verhalen op te gaan hangen en vooral uit te zijn op je geld. Is iemand zonder aanwijsbare reden veel te snel helemaal hoteldebotel van je? Pas dan goed op en benader die persoon dan met veel terughoudenheid.


Voor wie is Twoo een geschikte dating app?

Iedereen die het leuk vindt om te chatten met mensen wereldwijd kan zich prima vermaken met de Twoo app. Wie daarnaast bedreven is in het snel herkennen van scammers, spammers en andere nepprofielen zou de app ook prima kunnen gebruiken om in de eigen omgeving op zoek te gaan naar een echte date of relatie. Het aantal leden uit Nederland is echter beperkt en veel mensen zoeken alleen vermaak, een flirt of een chat. Wil je graag op korte termijn op zoek naar een betekenisvol contact en een duurzame relatie, dan zijn er dus absoluut betere en vooral effectievere dating apps beschikbaar.

blankblank  blank

Wat kost Twoo?

Twoo is voor een groot deel gratis te gebruiken. Bij een match kun je bijvoorbeeld gewoon berichtjes uitwisselen. Toch kan het interessant zijn om een betaald (zogenaamd ‘premium’) abonnement te nemen of extra functies te ontsluiten met behulp van eerder aangeschafte Twoo credits.

Twoo Premium

Twoo Premium is het betaalde abonnement waarmee je aanvullende opties kunt gebruiken binnen de Twoo app. Wanneer je dit betaalde abonnement afneemt kun je de volgende extra dingen doen:

 • Alle profielen bekijken die jou hebben geliket.
 • Alle profielen bekijken die je profiel hebben bezocht.
 • Iedereen die je leuk vindt op Twoo een berichtje sturen, (ook nieuwe en populaire profielen).
 • Checken dat de berichten die je verstuurt ook echt gelezen worden.
 • Incognito de app gebruiken zodat je wel kunt daten maar alleen met de mensen die je zelf uitkiest.
 • Profielen uitgebreid filteren.
 • Geen reclames meer te zien krijgen.

De volgende premium abonnementen zijn beschikbaar voor de Twoo app:

Premium abonnement
Prijs per maand
Totaalprijs
1 week € 5,99
1 maand € 9,99 € 9,99
3 maanden € 7,99 € 23,97
6 maanden € 5,99 € 35,94
12 maanden € 4,99 € 59,88

Twoo Credits

Door Twoo credits aan te schaffen kun je een groot aantal aanvullende functies tot je beschikking krijgen. Dat gaat om de volgende extra mogelijkheden, die soms heel effectief kunnen zijn om nieuwe matches op te doen:

 • Boost je profiel met 100 vertoningen in het matchspel.
 • Plaats je berichten bovenaan in andere mensen hun inbox.
 • Bereik wel 100 singles met 1 berichtje.
 • Stuur een virtueel cadeautje om iemands aandacht te pakken te krijgen.
 • Zet jezelf in de spotlight in het overzicht van alle profielen.
 • Zorg dat je bovenaan komt te staan bij de zoekfuncties.
 • Gebruik exclusieve stickerpakketten voor tijdens het chatten.
 • Verstuur een super like en zorg zo dat je extra opvalt.

Dit zijn op dit moment de beschikbare creditpakketten met de bijbehorende kosten:

Creditpakket Prijs totaal
Prijs per 100 credits
550 credits € 9,99 € 1,81
900 credits € 14,99 € 1,67
1250 credits € 19,99 € 1,60
2750 credits € 39,99 € 1,45

Je Twoo profiel opheffen

Het is heel eenvoudig om zelf je Twoo account en bijbehorende profiel op te heffen met de Twoo app. Open de app en kies rechts in het menu voor de knop met het persoontje erop. Dan kom je bij je eigen profiel, waarin je naar je instellingen kunt gaan door op de knop Profiel wijzigen te tikken. Tik nu rechtsboven in het scherm op de knop met het tandwiel en tik in dit menu op Account. Kies hier de optie Status account en tik dan op Verwijder je account. Nu kun je het profiel verwijderen en afsluitend ook de Twoo app zelf veilig verwijderen.


Download de Twoo app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Twoo

 • Wereldwijd chatten
 • Registreren met Facebook
 • Nieuwe vrienden of echte liefde
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies