Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Veganific app review, hoe werkt Veganific?

screenshots Veganific

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Veganific is dé plek wanneer je op zoek bent naar andere vegans of vegetariërs met dezelfde levensstijl. Ontmoet anderen die bij jou in de buurt wonen door tussen de verschillende profielen te swipen. Wie weet vind je hier een geschikte partner, waarmee je in ieder geval geen onenigheid zult hebben over jullie eetgewoonten.

Waarom kies je voor Veganific?
  • Speciaal voor vegans en vegetariërs
  • Simpel in gebruik
  • Gratis proefabonnement
Bekijk de beste gratis dating apps

Inschrijven bij Veganific

De app is gratis te downloaden in de Appstore op je mobiel. Je kunt je aanmelden via Facebook of met een mailadres. Wanneer je je via de mail inschrijft, dien je een geldig mailadres in te vullen en een wachtwoord. De app wil daarna weten wanneer je jarig bent. Wanneer je je met Facebook inlogt wordt dit automatisch gekoppeld en hoef je dit niet nog een keer handmatig in te vullen.

Een profielfoto hoort natuurlijk ook bij je profiel, deze moet je uploaden. Je krijgt het privacyreglement nog te zien, wat je kort kunt doornemen en waar je akkoord voor moet geven. Daarna kun je beginnen met swipen van andere vegans en vegetariërs. De inschrijving is heel eenvoudig en snel.

blank

 


Profiel optimaliseren

Bij instellingen kun je je profiel verder optimaliseren en je persoonlijke gegevens aanvullen. Je kunt aangeven of je veganist of vegetariër bent en wat je nationaliteit is. Daarnaast kun je nog je beroep, opleiding en lengte invullen.

Wanneer je bepaalde gegevens niet wilt invullen kun je dit ook leeg laten. Je hebt hierin zelf de keuze. Je kunt nog een extra stukje typen over wat een potentiële date over jou zou moeten weten. Met deze optie kun je je profiel direct een stuk persoonlijker en leuker maken. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je uiteindelijk een leuke match scoort.

Bij de instellingen in de app kun je aangeven naar wat voor leeftijd je op zoek bent en of je naar mannen, vrouwen en/of beide opzoek bent. Dit is uiteraard heel handig, zodat je wel de juiste foto’s te zien krijgt. De meldingen van berichten en matches kun je daarnaast nog aan of uitzetten.

blankblankblank


Hoe werkt de Veganific app?

De app heeft een paar functies, maar is niet heel uitgebreid. De app is vooral een soort Tinder, maar dan specifiek gericht op veganisten en vegetariërs.

Ontdek

Hier zie je verschillende profielen van andere leden voorbijkomen op je eigen profiel. Je kunt swipen en ervoor kiezen om de ander te liken of niet te liken. Dit principe is gericht op Tinder, wat de meesten wel kennen. Het is een laagdrempelige manier en je kunt meteen aangeven of je de ander qua uiterlijk aantrekkelijk vindt en hier een date mee zou willen.

Matches

Je vindt hier alle matches terug die je hebt gescoord. Ook vind je hier je nieuwe matches terug. Dit is heel handig om terug te kijken wie ook alweer jouw matches waren. Je kunt zo makkelijk en snel chatten met je gescoorde matches.

Chat

Wanneer jullie elkaar beiden hebben geliket, zijn jullie een match. Pas wanneer je een match bent met een ander, kun je met elkaar chatten.

blankblankblank


Hoe match je en hoe blader je door profielen

Je bladert door de verschillende profielen door andere leden te swipen. Je ziet meerdere foto’s en profielen van leden voorbijkomen waarbij je aan kunt geven of je de ander wel of niet ziet zitten. Wanneer de ander jou ook leuk vindt, kun je met elkaar chatten. Op deze manier match je met een ander.


Voor wie is Veganific geschikt?

Veganific is een app speciaal gericht op vegetariërs/vegans vanaf 18 jaar. Het kan aardig lastig zijn wanneer de ander heel erg van vlees houdt en jij bijvoorbeeld vegetariër of vegan bent. Doordat deze app gericht is op vegetariërs en vegans, weet je zeker dat de ander ook echt vegetarisch of veganistisch eet. Dit kan heel fijn zijn om dezelfde levensstijl te hebben.


Kosten

Wanneer je je aanmeldt bij de app, krijg je eerst een gratis proefabonnement. Deze heeft een duur van 7 dagen. Na deze proefperiode dien je een abonnement aan te schaffen. Wanneer je een vriend uitnodigt om lid te worden, ontvang je een lidmaatschap van 1 maand.

Je kunt kiezen uit de volgende abonnementen na het verlopen van de proefperiode.

  • 1 maand: €4,99 per maand
  • 3 maanden: €12,49 euro
  • 6 maanden: €19,99 euro

blank


Veiligheid en privacy

Je gegevens zullen nooit gedeeld worden met andere partijen geeft de app aan. Bij het inschrijven zie je het privacy statement wat je door moet lezen. Hierbij dien je aan te geven dat je hier mee akkoord gaat. Mocht je nog meer vragen hebben of meer willen weten over je rechten en de privacy, dan kun je een mail sturen naar support@veganific.nl.


Klantenservice

Mocht je een vraag en/of opmerking hebben gericht aan de klantenservice, kun je dit richten aan het volgende mailadres info@veganific.com. In de app zelf is geen functie voor direct contact met de klantenservice. Je zult hier apart een mailtje voor op moeten stellen.


Opzeggen

Je kunt je account heel makkelijk verwijderen bij de instellingen in de app. Je klikt op ‘verwijder account’. Je krijgt dan nog een melding te zien of je het zeker weet dat je je account wilt verwijderen. Wanneer je ervoor kiest om je account definitief te verwijderen, worden namelijk al je gegevens verwijderd. Deze gegevens kunnen niet terug gehaald worden. Mocht je later weer lid willen worden van deze app, dan dien je je helemaal opnieuw in te schrijven bij Veganific.

blank


Bekendheid

De app bestaat nu ongeveer een jaar sinds begin 2019 en is succesvol gebleken onder honderden tot duizenden vegetariërs en vegans. Zeer waarschijnlijk is de populariteit van de app te danken aan het groeiende aantal vegans en vegetariërs in Nederland.


Download de Veganific app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies