Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Zoosk app review, hoe werkt Zoosk?

screenshots Zoosk

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Zoosk is een internationaal dating app waarin je op zoek kunt gaan naar een geschikte match. Doordat leden hun interesses en voorkeuren in moeten vullen op hun profiel wordt je automatisch aan anderen gekoppeld die goed bij je zouden kunnen passen. Dit gebeurt op basis van ‘Behavioral Matchmaking’, de zogenoemde SmartPicks. De app biedt veel verschillende functies waar je gebruik van kunt maken om je perfecte match te vinden.

Waarom kies je voor Zoosk?
 • Door het gebruik van SmartPicks een passende match vinden
 • Gebruikers over de hele wereld
 • Veel verschillende functies waar je gebruik van kunt maken
Bekijk de beste gratis dating apps

blank

Inschrijven bij Zoosk

Wanneer je een leuke match wil vinden via Zoosk dien je je eerst te registreren. Dit kun je doen door het gebruik van een e-mailadres of door je account te koppelen aan Facebook. Bij beide opties is het registreren gemakkelijk en wijst het registreren zich vanzelf. Nadat je je e-mailadres hebt ingevuld, krijg je een aantal vragen die je moet beantwoorden:

  • Ben je in mannen en/of vrouwen geïnteresseerd?
  • Wat is je lichaamsbouw?
  • Heb je kinderen?
  • Wat is je opleidingsniveau?
  • Wat is je etnische achtergrond?
  • Wat is je lengte?
  • Rook je?

Door het invullen van deze vragen wordt je profiel geoptimaliseerd. Nadat je deze vragen hebt beantwoord krijg je een bericht te zien over het privacybeleid van Zoosk en kun je op zoek naar een geschikte match.


blank blank blank

Profiel optimaliseren

Wanneer je bent ingelogd in de app kun je naar de functie Carousel gaan. Hier krijg je foto’s van andere leden te zien. Je kunt op het vinkje klikken wanneer je geïnteresseerd bent in de ander. Ook kun je ‘misschien’ aangeven of op een kruisje klikken. Wanneer je op het kruisje klikt geef je aan dat je de ander niet leuk vindt en hier verder geen match in ziet.

Wanneer je iemand aanklikt, krijg je een melding te zien dat je je e-mailadres moet verifiëren. Daarna dien je een wachtwoord aan te maken voor je profiel en een weergave-naam toe te voegen. De bedoeling is dat je een leuke en creatieve naam toevoegt, dus niet je eigen naam, maar iets anders wat aanspreekt. Wanneer je het lastig vindt om een naam te bedenken, geeft de app ook voorbeeldnamen die je kunt gebruiken. Dit kan erg handig zijn mocht je zelf niet creatief aangelegd zijn.

Extra informatie toevoegen aan je profiel

De app vraagt je om nog meer extra informatie over jezelf te geven en op je profiel in te vullen.

 • Het invullen van je relatiegeschiedenis. Je kunt invullen of je getrouwd bent geweest, gescheiden, uit elkaar gegaan, weduwe/weduwnaar of dat je dit later wil vertellen/invullen.
 • Wat is je geloofsovertuiging en wat voor werk doe je?
 • Wat is de hoogte van je jaarinkomen? Je kunt hierbij aangeven dat je geen antwoord geeft op deze vraag. Het is dus niet verplicht om dit door te geven mocht je dit niet liever niet willen.
 • Het toevoegen van je interesses. Met je interesses kun je nog beter laten zien aan anderen wie je bent en waar je van houdt. Je kunt kiezen uit een lijst met interesses die al zijn toegevoegd, maar je kunt ook zelf interesses toevoegen door dit in de zoekbalk in te vullen.
 • Vertel mensen wie je bent. Je kunt hier je verhaal vertellen en aangeven wie jij bent en wat je hobby’s zijn. Wanneer je niet goed weet wat je hier moet invullen, staat er een voorbeeld weergegeven ter inspiratie. Nadat je hebt opgeschreven wie jij bent, kun je nog een stukje typen over hoe jouw perfecte match eruit ziet.
 • Beschrijf jouw ideale date. Hier kun je beschrijven hoe jouw ideale date eruitziet en wat jij graag op een eerste date zou willen doen. Een leuke optie die is toegevoegd aan het gebruik van de app.

Hoe optimaliseer ik mijn profiel op Zoosk?

Door het invullen van de verschillende vragen over jezelf en naar wat voor match je op zoek bent wordt je profiel geoptimaliseerd. Bij het doorlopen van de stappen bij het aanmelden ben je al direct bezig om je profiel te optimaliseren om uiteindelijk de beste match voor jou te vinden.

Door het veelvuldig gebruiken van de app verzamelt Zoosk meer informatie over jou. Het wordt zo duidelijker naar wie je op zoek bent en waar je interesses liggen. Er kunnen zo betere matches voor je gevonden worden. Het is belangrijk om de app dus vaak te gebruiken in de zoektocht naar een leuke match.


blank blank blank

Hoe werkt Zoosk, hoe gebruik je het?

Wanneer je ingelogd bent in de app en op je profiel klikt, zie je de volgende functies waar je gebruik van kunt maken.

Zoeken

Met de zoekfunctie kun je verschillende profielen van anderen zien. Je ziet foto’s van leden, waar iemand woont, hoe oud hij/ zij is en waar iemand werkzaam is etc. Je kunt zijn of haar gehele profiel zien wat diegene heeft ingevuld, dus ook zijn of haar interesses. Je kunt hier het verhaal van de ander lezen, zijn of haar perfecte match en ideale date. Deze vragen heb je zelf ook bij het registeren ingevuld.

Binnen deze zoekfunctie kun je anderen ook een bericht sturen. Wanneer je wil weten of hij/zij je bericht ook daadwerkelijk heeft gelezen dien je munten te kopen (35 munten). Meer over het kopen en gebruiken van munten lees je verderop in deze review.

Carousel

Met deze functie kun je laten zien dat je interesse hebt in de ander. Je krijgt foto’s te zien met de leeftijd erbij van die persoon. Je kunt op een vinkje klikken als je geïnteresseerd bent in de ander. Ook kun je ‘misschien’ aangeven of op een kruisje klikken. Wanneer je op het kruisje klikt geef je aan dat je de ander niet leuk vindt en dat diegene niet jouw type is.

Wanneer jij en een ander lid interesse hebben in elkaar, dan kun je in contact komen met elkaar. Je kunt dan Zoosk-munten gebruiken om een gesprek met elkaar te beginnen. Wanneer je wilt zien of anderen ook geïnteresseerd zijn in jou, ga je naar geïnteresseerd. Je kunt dan direct laten weten of je ook in de ander geïnteresseerd bent door op ja, misschien of nee te klikken.
Als jullie beiden geïnteresseerd zijn in elkaar, dan verschijnt je match onder het kopje wederzijds. Je kunt deze match zien door het kopen en gebruiken van Zoosk-munten.

Nu online

Wanneer je op de knop ‘nu online’ klikt, zie je welke andere leden er op dat moment online zijn. Je kunt op een hartje of smiley klikken. Hierna kun je een bericht sturen naar diegene of hem of haar een ‘cadeautje’ geven. Wanneer je dit wilt doen dien je munten te kopen. Wanneer je iemand een berichtje wil sturen, dien je een abonnement af te sluiten, anders kun je geen gebruik maken van deze functie.

Berichten

Wanneer je op berichten klikt, krijg je in beeld; ga mensen ontmoeten. Je kunt met deze optie berichten verzenden, weergaven ontgrendelen en SmartPicks accepteren. Wanneer je gebruik wil maken dien je een abonnement aan te schaffen.
In deze optie kun je ook je profiel boosten. De app geeft aan dat leden gemiddeld 3 keer zo vaak worden bekeken als ze hun profiel boosten. Wanneer je je profiel wilt boosten dien je munten aan te schaffen.

Smartpick

SmartPicks zijn leden waarvan Zoosk denkt dat ze echt goed bij je passen. Doordat je bij het registreren je voorkeuren en interesses hebt ingesteld, wordt dit gebruikt om mensen aan je te koppelen die goed bij je passen. Er wordt automatisch een berichtje naar je gestuurd als er een goede match is gevonden.

Dit gebeurt op basis van Zoosk’s Behavioral Matchmaking – technologie. Je krijgt elke dag een paar SmartPick introducties te zien. Je hebt dan 24 uur om te reageren en te zien of jullie ook echt een match zijn. De app geeft aan dat hoe meer je de app gebruikt, hoe beter Zoosk een goede match en SmartPick introducties aan je kan voorstellen. Dit is mogelijk omdat de app na veelvuldig gebruik meer informatie over je heeft.

Contacten

Onder dit kopje staan de contacten die je hebt. Hieronder staat dat je je profiel kunt boosten om zo meer zichtbaarheid te verkrijgen voor andere leden. Voor het boosten dien je munten te kopen en in te zetten.

Weergaven

Onder het kopje weergaven kun je zien welke leden er op jouw profiel hebben gekeken. Je kunt zien wie er interesse heeft in jou. Wanneer je een leuke match ziet staan, kun je diegene een berichtje sturen en zijn of haar profiel verder bekijken.


blank blank blank

Hoe match je & hoe blader je door profielen

Zoosk maakt, zoals ze dit zelf noemen, gebruik van Behavioral Matchmaking (SmartPick). Door het aangeven in wie je geïnteresseerd bent en met wie je contact legt stelt de app singles aan je voor die een passende match voor je zouden kunnen zijn. Zo wordt er een zo goed mogelijke match aan je voorgesteld op basis van jou voorkeuren en interesses. Vanuit deze functie kun je ook bij je matches komen. Je kunt reageren of je diegene leuk vindt of niet.

Zelf zoeken

Je kunt zelf op zoek gaan naar matches door op de zoekbalk in je profiel te klikken. Je krijgt foto’s te zien van eventuele matches. Wanneer je een profiel ziet van iemand die je leuk vindt kun je diegene een hartje of smiley sturen. Wanneer de ander jou ook leuk vindt, ontvang je hiervan een melding.

Je kunt ook zelf op zoek naar een match binnen de optie Carousel. Meer hierover bij het kopje functies.


Voor wie is Zoosk geschikt

Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie is Zoosk zeker een goede app voor jou. Zoosk is vrijwel geschikt voor alle single vrouwen en mannen in de hele wereld. Zoosk richt zich niet specifiek op een bepaalde doelgroep of leeftijd, maar heeft wel veel jonge leden tussen de 20 en 35 jaar.

Je kunt naast de liefde ook op zoek gaan naar vriendschap, maar de site richt zich wel voornamelijk op het zoeken naar een nieuwe liefde.


blank blank blank

Zoosk kosten

Om gebruik te maken van alle functies binnen de app dien je een betaald abonnement aan te schaffen. Met een abonnement kun je berichten versturen en/of chatten met anderen. Zo kun je meer te weten komen of een match ook echt bij je past en of het iets kan worden.

Voordelen abonnement

 • Je kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken
 • Je kunt chatten met je contacten
 • Je kunt onbeperkt knipogen en berichtjes sturen
 • Je hebt toegang tot SmartPicks

Kosten abonnement

 • €29,99 per 1 maand
 • €59,99 per 3 maanden
 • €89,99 per 6 maanden

Zoosk munten

Met het aanschaffen van Zoosk munten kun je het volgende.

 • Jezelf promoten bij andere gebruikers met Boost. Je wordt uitgelicht in de zoekresultaten, de inbox en Carousel van andere mensen.
 • Je kunt matches in Carousel ontgrendelen. Als je contact wilt maken met een andere match uit Carousel, kun je Zoosk-munten inzetten om het profiel van de ander te ontgrendelen.
 • Virtueel cadeautjes kopen voor andere leden. Wanneer je aan iemand anders wil laten zien dat je interesse hebt in hem of haar kun je virtueel een cadeautje geven.
 • Bevestiging van afgeleverde berichten ontvangen. Wanneer je een bevestiging wilt ontvangen dat de ander je bericht heeft gelezen, kun je Zoosk-munten kopen.
 • Berichten sturen met speciale bezorging. Wanneer je wilt dat een bericht meer aandacht krijgt, kun je munten inzetten voor een speciale bezorging. Je bericht valt dan meer op door een speciale melding.

Kosten munten

 • 180 munten: €19,99
 • 480 munten: €34,99
 • 1800 munten: €89,99

Veiligheid & privacy Zoosk

Wanneer je je registreert in de app, krijg je direct een melding dat je instemt om gevoelige en persoonlijke gegevens deelt met Zoosk. Dit bericht geeft aan dat de gegevens en afbeeldingen van je profiel ook door andere leden bekeken kunnen worden.

Je kunt andere leden blokkeren mocht je dat willen. Geblokkeerde leden kunnen geen berichten naar je sturen. Je dient naar zijn of haar profiel te gaan en te kiezen voor meld misbruik om de gebruiker te blokkeren.


Klantenservice en/of support

Zoosk heeft een pagina binnen de app met veelgestelde vragen waar je op kunt zoeken. Hierin kun je antwoorden vinden op allerlei vragen. Wanneer je vraag hier niet tussenstaat, kun je contact op nemen met Zoosk. Je kunt een bericht sturen naar de klanten ondersteuning vanuit de app.

Adres:
Zoosk Customer Care – Spark Networks Services
3300 N. Ashton Blvd, Suite 240
Lehi, UT 84043
USA

E-mailadres: support@zoosk.com


Zoosk opzeggen

Wanneer je een abonnement hebt afgesloten bij Zoosk kun je dit tot uiterlijk een dag voor de verlengdatum opzeggen. Het abonnement wordt automatisch verlengt totdat dit wordt opgezegd.

Je kunt op dit moment alleen je account deactiveren vanaf een computer. Je kunt je account dus niet vanuit de app deactiveren.

Wanneer je geen abonnement hebt afgesloten, maar wel je account wilt deactiveren of verwijderen dien je onderstaande stappen te volgen.

 •  Inloggen op www.zoosk.com
 • Instellingen, bewerken, deactiveren. Je kunt dan je keuze bevestigen door deactiveren te kiezen. Wanneer je je profiel deactiveert is je profiel niet meer zichtbaar voor andere leden. Je hebt geen toegang tot je abonnement en je contactenlijst.
 • Wil je je profiel op Zoosk helemaal verwijderen, dan klik je op doorgaan met deactiveren en kun je je profiel geheel verwijderen. Als je wel weer je Zoosk-account wilt gebruiken kun je je account heractiveren door weer in te loggen op je account.

Bekendheid Zoosk

Zoosk geeft aan dat ze 40 miljoen single gebruikers hebben over de hele wereld met gebruik van de website en/of app. Er worden dagelijks rond de 3 miljoen berichten gestuurd vanuit Zoosk.

Het is onbekend hoeveel Nederlandse leden gebruik maken van dit datingplatform.


Download de Zoosk app

Bekijk de beste gratis dating apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling Zoosk

 • 40 miljoen singles wereldwijd
 • Dagelijks 3 miljoen berichten
 • Gratis inschrijving mogelijk
Bekijk de beste gratis dating apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies