Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Sugardaddy worden of vinden? De 5 beste sugar dating apps

Sugardaddy worden of vinden? De 5 beste sugar dating apps

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Lijkt het je als geslaagde man of vrouw geweldig om een sugar baby of sugar boy onder je hoede te nemen, te verwennen en in je luxe leven te betrekken? Dan is sugar dating op jouw lijf geschreven, want met zo’n zogenaamd suikerarrangement kun je genieten van de energie en jeugdigheid van een jonge man of vrouw, terwijl die ondertussen kan profiteren van jouw ervaring en levensstijl. Of ben jij juist degene die op zoek is naar een sugardaddy?

Op deze pagina hebben we de beste sugar dating apps voor je op een rijtje gezet, leggen we uit wat er allemaal komt kijken bij een suikerarrangement en waar je rekening mee moet houden voor je aan sugar dating begint.


1. EliteMeetsBeauty - Datingsite voor de elite

Screenshots EliteMeetsBeauty appBekijk de EliteMeetsBeauty app

EliteMeetsBeauty

Icon EliteMeetsBeauty app

De absolute favoriet voor Sugar Dating is RichMeetBeautiful. Hoewel dit succesvolle dating platform nog niet over een app beschikt heeft de mobiele datingsite de meest uitgebreide functies en het grootste aanbod aan sugar daddy’s en sugar baby’s. Dankzij de wetenschappelijk matchmaking leer je mensen kennen van je eigen niveau en waar je veel mee gemeen hebt. De site geeft al aan specifiek in het leven te zijn geroepen voor suikerdating en mede daarom heeft de site enorm veel leden. Zoals de website zelf dan ook roept “Hier vind je de perfecte partner die je verdient!”.

Pluspunten
 • De nummer 1 datingsite voor Sugar Dating
 • Uitgebreide matchmaking op basis van voorkeuren
 • Inschrijven op de site is volledig gratis
Minpunten
 • Geen app maar een gebruiksvriendelijke mobiele website
Bezoek EliteMeetsBeauty Download de EliteMeetsBeauty app

2. SeekForSugar - Sugar dating met klasse en stijl

Screenshots SeekForSugar appBekijk de SeekForSugar app

SeekForSugar

Icon SeekForSugar app

SeekforSugar is een sugar datingsite die je zonder enige moeite en volledig functioneel op je mobiele telefoon kunt gebruiken voor het zoeken van een suikerarrangement. De site heeft als motto “Enjoy, Show Class & Interact”. Het is mogelijk om geheel anoniem te daten maar er is helaas geen matchfunctie dus je zult zelf de ideale kandidaten moeten zoeken op SeekforSugar. Dat doe je door alle profielen in je omgeving (of waar je maar op zoek bent) te filteren op voorkeuren en eigenschappen die je belangrijk vindt en zo tot de meest geschikte kandidaten te komen.

Pluspunten
 • Hoofdzakelijk Nederlandse leden
 • Volledig anoniem profiel mogelijk
 • Gratis voor sugar baby's en sugar boys
Bezoek SeekForSugar Download de SeekForSugar app

3. SuikerArrangement - Nederlands suikerdating platform

Screenshots SuikerArrangement appBekijk de SuikerArrangement app

SuikerArrangement

Icon SuikerArrangement app

Suikerarrangement is een Nederlandse datingsite waar suikerooms en suikertantes op zoek kunnen naar een suikernichtje of suikerneefje. Inschrijven is makkelijk en je kunt dan meteen de verkorte versies van alle datingprofielen bekijken. Het is mogelijk om privéberichtjes uit te wisselen en ook om direct via de site met elkaar te chatten. Alhoewel er geen aparte dating app is voor Suikerarrangement kun je dat alles ook zonder problemen in de browser op je mobiele telefoon doen. Heb je een vermoeden dat een profiel niet echt is? Dan kun je dat lid makkelijk blokkeren en melden bij de redactie.

Pluspunten
 • Discreet een profiel aanmaken
 • Uitgebreide informatie en tips beschikbaar
Bezoek SuikerArrangement Download de SuikerArrangement app

4. CougarsOnline - Daten met rijpe dames

Screenshots CougarsOnline appBekijk de CougarsOnline app

CougarsOnline

Icon CougarsOnline app

CougarsOnline is een datingplatform dat zich in de eerste plaats richt op het bij elkaar brengen van cougars en toyboys. Cougars zijn rijpe, aantrekkelijke en vaak heel succesvolle vrouwen. Het gaat vrijwel altijd om single dames die graag met een jongere man van het leven willen genieten. Niet alle cougars wensen een suikerneefje te ontmoeten, maar de vrouwen die dat wel zoeken kun je hier natuurlijk ook vinden. Het beste wat je dus als jonge man kunt doen is op je profiel aangeven dat je wel open staat voor een suikerarrangement. Gebruik daarnaast de profielenzoekmachine om heel specifiek op zoek te gaan naar een sugar mommy. De site beschikt niet over een aparte dating app maar is probleemloos te gebruiken op zowel mobiele telefoons als tablets en andere apparaten.

Pluspunten
 • Veel rijpe Nederlandse vrouwen actief
 • Duizenden profielen uit heel Nederland
Minpunten
 • Niet specifiek voor sugar dating bedoeld
Bezoek CougarsOnline Download de CougarsOnline app

5. Milf-Match - Huisvrouwen zoeken spannend contact

Screenshots Milf-Match appBekijk de Milf-Match app

Milf-Match

Icon Milf-Match app

Net zoals CougarsOnline is ook Milf-Match geen datingsite die louter is bedoeld voor het vinden van een suikerarrangement. Daarnaast heeft de site ook veel meer een spannende insteek dan de andere sites in dit overzicht. Wanneer de nadruk voor jou ligt op dat deel van het contact, dan is daar natuurlijk niets mis mee en kun je bij Milf-Match goed terecht. Het is echter wel nog meer van belang dat je jezelf profileert als een suikerneefje (of suikernichtje als je op vrouwen valt) op zoek naar een suikerarrangement, en dus niet als iemand die een gewone relatie of vluchtige date zoekt. Ook in het geval van Milf-Match gaat het overigens niet om een volledige dating app maar om een mobiele website.

Pluspunten
 • Leuke vrouwen uit het hele land
 • Ook voor puur spannende contacten
Minpunten
 • Geen nadruk op sugar dating
Bezoek Milf-Match Download de Milf-Match app

Wat is sugar dating precies?

Sugar dating is een vorm van daten waarbij jongere vrouwen daten met oudere mannen die veel levenservaring hebben dankzij een succesvolle carrière of omdat ze afkomstig zijn uit de hoogste klasse van de maatschappij. In iets mindere mate zijn ook rijpe en geslaagde vrouwen op dezelfde manier op zoek naar een jongere man om mee te genieten. Jonge mannen en vrouwen die een suikerarrangement zoeken heten sugar baby’s en sugar boys, of suikernichtjes en suikerneefjes. De mannen die hun ervaring en luxe met deze jongeren willen delen staan bekend als sugar daddy’s of suikerooms, de rijpe vrouwen worden veelal sugar mommy’s of suikertantes genoemd.

De relatievorm die tijdens sugar dating kan ontstaan wordt ook wel een suikerarrangement genoemd. Het houdt het midden tussen een romantische relatie en een zakelijke overeenkomst, want aan de ene kant breng je veel leuke en leerzame momenten met elkaar door en aan de andere kant zal een sugar daddy of mommy diens protegé regelmatig verwennen met cadeautjes, reizen en andere luxeproducten. Slechts zelden gaat het om een daadwerkelijke financiële vergoeding omdat dit voor de meeste mensen het romantische en vrijblijvende karakter verstoort.


Sugar dating als nichtje of neefje (sugarbaby)

Aan sugar dating doen als een suikernichtje of een suikerneefje (ook wel sugar baby of sugar boy genoemd) kan een leuke en leerzame ervaring zijn. Daarbij is het wel belangrijk om je re realiseren dat sugar dating nooit een verkapte vorm van prostitutie moet zijn, maar een bijzondere relatievorm waar beide deelnemers evenveel voldoening, plezier en in veel gevallen inderdaad ook genot aan kunnen ontlenen. Het is dus weliswaar niet de insteek van een suikerarrangement om voor altijd bij elkaar te blijven, maar er komt wel veel meer bij kijken dan slechts een aaneenschakeling van zinnenprikkelende ontmoetingen.

Reizen maken, cadeaus krijgen en nieuwe ervaringen opdoen

Als suikerneefje of suikernichtje profiteer je in de praktijk vaak van de voordelen van een luxe leven, bijvoorbeeld in de vorm van cadeautjes of het maken van uitgebreide reizen met je suikeroom of suikertante. Het verlangen om een sugar neefje of nichtje te worden moet echter wel dieper gaan dan alleen die praktische zaken om zo’n speciale relatie echt te laten werken. Je kunt een suikerarrangement bijvoorbeeld beter zien als een manier om alvast te proeven van het leven waar je op termijn zelfstandig van wilt gaan genieten. Je kun alvast genieten van de hoge levensstandaard en luxe waar je naar verlangt maar die op dit moment nog niet bereikbaar voor je zijn.

Maar natuurlijk blijft het daar niet bij, want sugar baby zijn heeft nog een aantal andere potentiële voordelen:

 • Je kunt als jongere veel hebben aan de ervaring van de oudere man of vrouw, die je als het goed is ook met veel plezier en voldoening zal adviseren en begeleiden bij belangrijke keuzes in je studie, carrière en privéleven.
 • Als je nog studeert of net aan je carrière begonnen bent kan het moeilijk zijn gemotiveerd te blijven. Door met je sugardaddy (of sugarmommy) alvast op een vrijblijvende manier van te genieten van het leven waar je naar streeft lukt het vaak je beter te focussen.
 • Ook doe je vaak al de nodige ervaringen op omdat je door een ervaren persoon geïntroduceerd kunt worden in de sociale klasse waar je graag in zou vertoeven. (Dat kan echter alleen als het suikerarrangement niet geheim moet blijven.)

Gelijkwaardig, ondanks het leeftijdsverschil

Een ander belangrijk onderdeel van een suikerarrangement is dat beide deelnemers evenveel voor elkaar horen te  betekenen. Er moet dus geen afhankelijkheid ontstaan. Dat is in geen enkele relatie gezond, ook niet in die tussen een sugarbaby en een sugardaddy. Je suikeroom profiteert als het goed is evenveel van jouw jeugdigheid en energie als jij van zijn ervaring en levenswijsheid. Als dat niet het geval (meer) is kan dat een goede indicatie zijn dat het tijd is om het suikerarrangement weer stop te zetten. Dat is lastig als je het gevoel hebt niet meer zonder de vele voordelen te kunnen. Ga dus ook alleen een suikerarrangement aan wanneer dat een extraatje is en niet omdat je ervan afhankelijk bent.

Welke eigenschappen moet je hebben als suikernichtje of neefje voldoen?

Op elk potje past een dekseltje wordt er weleens gezegd en dat geldt ook zeker voor het daten tussen suikeroompjes en suikertantes en hun potentiële sugarbaby’s en sugarboys. Toch zijn er wel degelijk een aantal eigenschappen te noemen waarmee je bij rijpe mannen en vrouwen eerder in trek zult zijn:

 • Ten eerste kun je op de meeste aandacht rekenen wanneer je tussen 18 en ongeveer 25 jaar bent.
 • Je hebt het daarnaast direct een stuk makkelijker bij het zoeken wanneer je een aantrekkelijk uiterlijk hebt.
 • Bij jonge mannen is een sportief lichaam vaak gewenst, als vrouw maak je de meeste kans wanneer je een slank postuur hebt.
 • Ondanks je jonge leeftijd weet je jezelf wel al gewoon goed te kleden op elke gelegenheid (ook als je wellicht nog niet de middelen hebt om de beste outfits te kopen).
 • Je besteedt genoeg aandacht aan je uiterlijke verschijning en persoonlijke verzorging.
 • Je bent energiek en enthousiast zonder daarbij direct als een leeghoofd over te komen.
 • Tot slot beschik je ook over een prima stel hersens zodat je de potentie hebt om ook zelfstandig veel te bereiken in je leven.

Natuurlijk zoekt niet iedereen hetzelfde, maar wanneer je over veel van de bovenstaande eigenschappen beschikt weet je vrijwel zeker dat je veel reacties zult krijgen op een van de sugar dating apps die we hierboven hebben besproken.


Sugar dating als suikeroom of suikertante (sugardaddy)

Wanneer je graag een suikeroom of suikertante zou worden voor een jongere man of vrouw, dan is het in de eerste plaats belangrijk dat je jezelf zonder enige moeite een dergelijk suikerarrangement kunt veroorloven. Het is namelijk niet de bedoeling dat je elke maand geld bijeen moet schrapen om je sugarbaby in luxe onder te kunnen dompelen om vervolgens zelf droog brood te eten. De eerste en misschien wel belangrijkste eis is dus dat je over een hoog inkomen en/of een aanzienlijk vermogen beschikt. Dit zal je waarschijnlijk niet verbazen, omdat vrijwel iedereen die weet wat een suikerarrangement is ook weet dat dit gepaard gaat met veel luxe.

Er zijn echter nog wel wat meer aspecten om rekening mee te houden:

 • Je moet ook op andere gebieden wat te bieden hebben aan je sugarbaby of sugar boy dus het helpt wanneer je intelligent en welbespraakt bent.
 • Je moet het leuk vinden om een jonger persoon niet alleen op allerlei manieren te verwennen, maar er ook echt plezier in hebben om hem of haar op andere manieren te ondersteunen. Bijvoorbeeld door je levenservaring te delen op momenten dat dit nuttig kan zijn.
 • Ben je trots op je leven en wat je bereikt hebt? Daar is niets mis mee, want je suikerneefje of nichtje baby mag best een beetje tegen je opkijken.
 • Zoek je niet stiekem een verkapte relatie, of erger nog, een prostituee? Zoek dan liever op een andere manier je plezier, want een suikerarrangement is er niet geschikt voor.

Een sugar baby zoeken

Wanneer je tot de conclusie hebt gekomen dat een sugarbaby echt is waar je interesse in hebt en zelf op zoek wilt gaan naar een serieuze kandidaat, dan kun je dat op een aantal verschillende manieren doen. Ten eerste is er natuurlijk je eigen sociale kring, want wellicht heb je al een leuke jongedame op het oog die wellicht open zou staan voor een suikerarrangement. Dan is het wel belangrijk dat je die persoon niet over hoeft te halen, want als de interesse niet echt wederzijds is kan het zomaar op een teleurstelling uitlopen.

Wanneer je niemand weet of simpelweg wilt ontdekken welke leuke jonge vrouwen je als sugarbaby onder je hoede zou kunnen nemen, dan is gebruikmaken van een geschikte dating app of datingsite al snel de beste keuze. Daar kun je namelijk heel vrijblijvend en als je dat wilt ook volledig anoniem op zoek naar aspirant suikernichtjes. Dat kan ook gewoon in je eigen regio, want uiteindelijk is dat natuurlijk wel zo praktisch als je een druk bezet leven hebt.


Waar let je op bij sugar dating sites of apps?

Waar kun je het beste allemaal op letten wanneer je hebt besloten om via een sugar datingsite of dating app naar een suikerarrangement te gaan zoeken?

Gratis of betaald

De meeste sugar dating apps en sites hanteren riante tarieven voor hun leden. Dat is natuurlijk niet zo gek, want ze weten dat de suikertantes en suikeroompjes vrijwel altijd een grote financiële armslag hebben en zich een abonnement dus makkelijk kunnen veroorloven. Dat geldt uiteraard niet voor de sugar baby’s en sugar boys in spe, maar daarom hebben veel van de sites en apps ervoor gekozen om die tegen een sterk gereduceerd tarief en soms zelfs helemaal gratis te laten daten. Zo komen de kosten van de service (grotendeels) voor de rekening van de leden die ze het makkelijkst kunnen betalen.

Matchen of zelf zoeken

Vaak heb je een druk bezet leven en schiet er zelden echt wat tijd over om op zoek te gaan naar leuke kandidaten op een dating app of datingsite. Dan kan het heel handig zijn om gebruik te maken van een automatische match service. Daarmee wordt jouw profiel – ook wanneer je niet actief bent – doorlopend vergeleken met de profielen van andere leden, waarna je automatisch een berichtje krijgt als er een geschikte kandidaat voor je is gevonden. Als je weinig vrije tijd hebt is de aanwezigheid van zo’n matchfunctie dus een belangrijk aspect om op te letten.

Privacy en veiligheid

Wanneer je het vervelend vindt dat andere mensen erachter zouden kunnen komen dat je op zoek bent naar een suikerarrangement, dan is je privacy ook iets om heel goed op te letten. Gelukkig begrijpen de meeste dating apps en datingsites die zich op sugar dating richten dat veel van hun leden graag zo lang mogelijk anoniem blijven. Vaak kun je een profiel aanmaken met alleen de informatie erop die jij over jezelf kwijt wilt. Een herkenbare profielfoto plaatsen is ook zelden verplicht.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies