Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

De 5 beste cougar dating apps

De 5 beste cougar dating apps

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Ben je een jonge man die wel zou willen daten met een cougar? Dan sta je niet alleen, want steeds meer jonge mannen kiezen ervoor te gaan daten met een geslaagde rijpe vrouw met veel levenservaring en dikwijls ook veel ervaring tussen de lakens. Daardoor zijn er inmiddels ook meerdere handige mobiele datingsites en dating apps waarmee je in contact kunt komen met leuke oudere dames. In dit artikel bespreken we de beste cougar dating apps en mobiele datingsites waar je meteen op zoek kunt naar een leuke cougar in je eigen regio.


De beste apps voor daten met cougars

Wat zijn de beste dating apps wanneer je als jonge man heel gericht in contact wilt komen met cougars? Hieronder hebben we de beste apps van dit moment voor je verzameld.


1. CougarsOnline - Hier vinden cougars en toyboys elkaar

Screenshots CougarsOnline appBekijk de CougarsOnline app

CougarsOnline

Icon CougarsOnline app

Cougars Online is een van de weinige datingplatforms die zich heel specifiek richten op het met elkaar in contact brengen van cougars en toyboys. En het mooie is dat Cougars Online ook nog eens volledig Nederlands is. Doordat dating tussen jonge mannen en rijpe vrouwen steeds populairder wordt kan de site momenteel rekenen op veel nieuwe aanmeldingen van zowel mannen als vrouwen. Je kunt jezelf snel en makkelijk registreren zodat je alvast kunt zoeken in alle profielen. Er is een behulpzame klantenservice die zowel via e-mail als telefonisch te bereiken is. Wel een klein nadeel is dat het bij deze site niet om een aparte dating app gaat, maar je die simpelweg met de browser op je smartphone bezoekt. Wees echter gerust dat je ook dan gewoon van alle opties gebruik kunt maken.

Pluspunten
 • Speciaal voor cougar dating
 • Elke dag veel nieuwe aanmeldingen
Minpunten
 • Geen eigen dating app
Bezoek CougarsOnline Download de CougarsOnline app

2. Milf-Match - Spannend daten met leuke moeders

Screenshots Milf-Match appBekijk de Milf-Match app

Milf-Match

Icon Milf-Match app

Datingplatform MILF Match is een populaire plek voor single en gebonden moeders, huisvrouwen en andere rijpere vrouwen om op zoek te gaan naar een leuke of spannende date met een man. Dat betekent echter wel dat veel van die dames niet automatisch op zoek zijn naar een jongere man. Ook is lang niet elke vrouw die hier lid is geworden op zoek naar een vrijblijvende date of relatie. Dat neemt echter niet weg dat je toch nog altijd veel rijpe vrouwen kunt leren kennen die wel specifiek op zoek zijn naar een toyboy. Je moet als jonge man simpelweg wat harder je best doen om die dames er tussenuit te pikken. Jammer genoeg is er geen losse dating app beschikbaar voor MILF Match, maar je kunt de site wel zonder problemen gebruiken met de browser op je mobiele telefoon.

Pluspunten
 • Boordevol met rijpe dames
 • Zowel voor romantiek als erotiek
Minpunten
 • Niet alleen cougars actief
Bezoek Milf-Match Download de Milf-Match app

3. NovaMora - Gebonden rijpe dames zoeken spanning

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Novamora is een van de bekendste datingsites voor gebonden mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een spannend avontuurtje. Wanneer je hier als jongere man op zoek gaat naar een sexy rijpe dame moet je je dus wel realiseren dat die negen van de tien keer een heel discrete erotische relatie zoekt. Vrijwel altijd is de vrouw in kwestie getrouwd, het is voor haar dan belangrijk dat alles wat er tussen jullie plaatsvindt geheim zal blijven. Dat is dus een ander verhaal dan bij pure cougar dating, aangezien rijpe, single en zelfbewuste cougars vaak geen geheim maken van hun nieuwe en veel jongere minnaar. Wanneer het je echter vooral om de ervaring en spanning van een rijpe vrouw is te doen kan Novamora een geweldige optie zijn. Let op: selecteer profielen niet alleen op locatie en geslacht maar ook op leeftijd, want niet elke gebonden vrouw die je hier vindt is automatisch 40 jaar of ouder.

Pluspunten
 • Discreet chatten en daten
 • Veel getrouwde rijpe vrouwen
Minpunten
 • Mobiele datingsite en geen app
Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

4. Seksbuddy - Zoeken naar een vast seksmaatje

Screenshots Seksbuddy appBekijk de Seksbuddy app

Seksbuddy

Icon Seksbuddy app

In tegenstelling tot de andere dating platforms in dit overzicht richt Seksbuddy zichzelf niet heel gericht op rijpe dames en jongere mannen, maar op iedereen die wel interesse heeft in een erotische relatie. Het is echter wel meteen een van de grootste sites in zijn soort, met vele honderden nieuwe aanmeldingen per dag. Daardoor kun je hier relatief eenvoudig rijpe dames ontmoeten die wel zin hebben in een jonger seksmaatje. Alle nieuwe profielen worden doorlopend handmatig gecontroleerd want privacy en kwalitatieve profielen zijn voor Seksbuddy heel belangrijk. Het is op deze grootschalige site altijd een voordeel wanneer je jezelf goed kunt tonen, bijvoorbeeld met een paar sexy foto’s. Er zijn namelijk veel leden actief en je zult jezelf dus goed moeten profileren om op te vallen. Rijpe dames in je eigen regio selecteer je makkelijk op leeftijd en locatie, waarbij het altijd interessant is om gewoon eens een verkennend berichtje te sturen naar een leuke vrouw om te polsen of ze wel zin zou hebben in een jonger seksmaatje.

Pluspunten
 • Veel leden op zoek naar seksrelatie
 • Discreet chatten via anonieme inbox
Minpunten
 • Niet specifiek voor cougars
Bezoek Seksbuddy Download de Seksbuddy app

5. Alleenstaande Mama’s - Single moeders willen daten

Screenshots Alleenstaande Mama’s appBekijk de Alleenstaande Mama’s app

Alleenstaande Mama’s

Icon Alleenstaande Mama’s app

Alleenstaande Mama’s is een datingsite waar je als man kunt daten met alleenstaande moeders van allerlei verschillende leeftijden, dus ook met rijpere vrouwen. Veel van deze mama’s zoeken een man voor een romantische date en om op termijn een serieuze relatie mee op te bouwen. Dat maakt deze datingsite dus zeker niet de beste keuze uit dit overzicht voor wie alleen vrijblijvende dates zoekt. Er zijn echter ook gewoon vrouwen op Alleenstaande Mama’s actief die juist wel heel casual willen daten. Deze dames willen bijvoorbeeld nog lange tijd zelfstandig blijven en uitsluitend plezier hebben met een man. Deze tweede categorie leden is de groep rijpe dames die je als aspirant toyboy het beste kunt benaderen op Alleenstaande Mama’s met de vraag of ze ook wel interesse zou hebben in een jongere man.

Pluspunten
 • Veel alleenstaande moeders actief
Minpunten
 • Hoofdzakelijk voor serieuze relaties
Bezoek Alleenstaande Mama’s Download de Alleenstaande Mama’s app

6. SeekForSugar - Sugar mommy's zoeken suikerneefjes

Screenshots SeekForSugar appBekijk de SeekForSugar app

SeekForSugar

Icon SeekForSugar app

Seekforsugar is een website waar je terecht kunt om van het relatief nieuwe fenomeen sugar dating te profiteren. Bij sugar dating, in het Nederlands ook wel suikerdating genoemd, zoek je als jonge man een rijpe dame. Dat is niet alleen om samen veel plezier te hebben maar om ook via een spannende wisselwerking van elkaar te profiteren. Als het zogenaamde suikerneefje van een rijpe dame kun je bijvoorbeeld rekenen op leuke cadeautjes of zul je bijvoorbeeld regelmatig samen een snoepreisje maken. Suikerdating is meer in trek voor jonge vrouwen die een rijpe en geslaagde man willen leren kennen, maar ook als jonge man kun je bij Seekforsugar terecht om een sexy rijpe dame te ontmoeten. Vanwege de aard van de site is het prima mogelijk om er volledig discreet te daten. Let wel op dat dit het beste zal gaan via de mobiele datingsite aangezien er momenteel geen losse dating app beschikbaar is.

Pluspunten
 • Suikerdating met klasse en stijl
 • Discreet profiel aanmaken mogelijk
Minpunten
 • Geen losse dating app
Bezoek SeekForSugar Download de SeekForSugar app

Waarom daten met een cougar?

Steeds meer jonge mannen willen wel een date met een rijpe zelfstandige vrouw en de redenen daarvoor zijn heel divers. Waarom is het dus zo leuk en spannend om met een cougar te daten?

Aangetrokken tot rijpere vrouwen

Een van de voornaamste redenen om met een cougar te willen daten is dat je je simpelweg aangetrokken voelt tot rijpere vrouwen. Dat is natuurlijk ook gewoon een belangrijke voorwaarde, want veel contact tussen cougars en hun zogenaamde ‘toyboy’ ligt nu eenmaal op het erotische vlak. Maar aantrekkingskracht hoeft natuurlijk niet altijd puur lichamelijk te zijn, want ook uitstraling is daar een belangrijke factor bij. Een zelfstandige en succesvolle cougar blaakt vaak van het zelfvertrouwen, iets wat steeds meer jonge mannen fascineert en interesseert. Maar let op: sommige zelfbewuste cougars zullen dat gegeven met veel plezier gebruiken om jou volledig om hun vinger te winden!

Op zoek naar vrijblijvend contact

Een van de kenmerken van een cougar is dat het gaat om een zelfstandige vrouw. De kans dat ze op zoek is naar een man om huisje-boompje-beestje bij te vinden is klein. Dat maakt een cougar daten een prima idee wanneer je graag vrijblijvend en dus ook tijdelijk contact met een leuke vrouw wilt hebben. Wanneer je als jonge man gaat daten met leeftijdsgenoten is de kans groot dat je meiden leert kennen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Dat kan zelfs stiekem het geval zijn wanneer ze online beweren vrijblijvend contact te zoeken. Uiteraard is er altijd een kans dat jij en je cougar tot over jullie oren verliefd op elkaar worden, maar die kans is wel een stuk kleiner. Vaker gaat het om even heerlijk met elkaar te genieten en na verloop van tijd weer jullie eigen weg gaan.

Genieten van een vrouw met veel ervaring

Een cougar heeft vaak veel levenservaring en daar hoort in de regel ook ervaring tussen de lakens bij. Wanneer je dat een aantrekkelijk en wellicht ook wel heel opwindend idee vindt kan het een geweldige ervaring zijn om specifiek met een rijpe dame op stap te gaan of bij haar in bed te belanden. Vroeger werd nog wel eens gezegd “op een oude fiets moet je het leren”, een oneerbiedige manier om duidelijk te maken dat rijpe vrouwen vaak veel seksuele ervaring hebben. De kern van de zaak is echter wel dat je in korte tijd heel veel ervaring op kunt doen wanneer je met een cougar gaat daten.


Waar let je op bij cougar dating?

Daten met een cougar is niet zomaar voor iedereen weggelegd, er zitten namelijk nog wel wat haken en ogen aan. Waar moet je allemaal op letten wanneer je wilt gaan daten met cougars?

1. Zoek niet alleen online

Cougars ontmoeten hoeft niet noodzakelijk online te gebeuren, want ook in het dagelijks leven zijn er tal van mogelijkheden om met sexy rijpe dames in contact te komen. Sterker nog, veel rijpe vrouwen die wel interesse hebben in een jonge man noemen zich geen cougar en weten soms zelfs niet eens wat dat woord betekent. Die leuke vrouwen leer je kennen tijdens je werk, het uitgaan, in de kroeg, het theater, de bioscoop en nog veel meer plaatsen. Durf dus maar gewoon eens een flirterig praatje aan te knopen met een rijpe dame die je wel interessant vindt.

2. Laat het zoveel mogelijk om haar draaien

Een cougar zoekt vrijblijvend contact met een jongere man omdat ze plezier wil hebben. Dat betekent ook dat je er als toyboy in spe goed aan doet om het contact al vanaf het eerste begin helemaal om haar te laten draaien. Natuurlijk doen je eigen wensen en voorkeuren er ook toe, maar die komen vaak pas op een later moment aan bod. Simpel gezegd heeft de gemiddelde cougar een eigen wensenlijstje waar je aan moet voldoen om een kans te maken. Je doet er daarom goed aan om al vanaf het eerste berichtje de nadruk te leggen op haar wensen. Ga geen eisen of ultimatums stellen om zo’n sexy rijpe dame aan je te blijven binden, want dan zal ze als los zand door je vingers glippen. zorg liever dat ze zo lang mogelijk plezier met je blijft hebben.

3. Show gerust je lichaam

Vrijwel elke rijpe dame die op zoek is naar een jongere man doet dit mede omdat ze graag wil genieten van een jong en sportief lichaam. Ze hunkert dikwijls naar de tomeloze en verfrissende energie van een jonge kerel. Zelfs wanneer het jou zelf bij het daten niet direct om seks gaat doe je er daarom slim aan om op je datingprofiel te showen wat je in huis hebt. Wanneer je een goede kans wilt maken bij de cougar van je dromen is een goed verzorgd datingprofiel met geweldige foto’s echt essentieel. Besteed er gerust veel tijd aan om dat helemaal perfect te krijgen.

4. De rijpe dame bepaalt het tempo

Wanneer je contact hebt met een leuke rijpe dame is het belangrijk om het tempo zoveel mogelijk door haar te laten bepalen. Het beste wat jij kunt doen is vlot reageren op haar berichtjes en zorgen dat je zo breed mogelijk beschikbaar bent om te chatten en te daten. Dat geldt tijdens het online datingproces, maar ook voor wanneer jullie eenmaal echt wat met elkaar krijgen. Ook dan doe je er goed aan om jezelf naar haar agenda te schikken.

5. Laat met je spelen maar niet over je heen lopen

Een zelfverzekerde cougar weet vaak prima wat ze wil en dat kan een van de redenen zijn waarom je juist met haar wil daten. Het kan voor jou zelfs een van de fijnste aspecten van het contact zijn dat ze bepaalt wanneer, waar en hoe jullie elkaar ontmoeten. Let echter wel op dat je niet volledig ondergesneeuwd raakt tijdens jullie dates. Als ‘toyboy’ laat je natuurlijk met plezier met je spelen, maar dat moet niet gaan betekenen dat de rijpe vrouw op je neerkijkt of je puur voor haar eigen plezier en genot gebruikt.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies