Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

8 nieuwe dating apps (2023)

8 nieuwe dating apps (2023)

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Heb je het even helemaal gehad met dating apps zoals Tinder en Happn, bijvoorbeeld omdat veel singles er alleen maar lekker willen swipen en niet serieus aan het daten zijn? Dan kan het een goed idee zijn om eens een nieuwe dating app te proberen. Bijna wekelijks worden er nieuwe dating apps uitgebracht dus er blijven altijd genoeg frisse apps om te proberen.

Ook bestaande dating apps krijgen doorlopend nieuwe functies en updates. Daarom is het altijd goed om rond te blijven kijken en af en toe een nieuwe of opgefriste app te proberen. Hier lees je welke nieuwe en geüpdatete apps in 2023 de hoogste ogen gooien bij Nederlandse singles.


1. Relatieplanet - App van de grootste datingsite van Nederland

Screenshots Relatieplanet app

Relatieplanet

Icon Relatieplanet app

De dating app van RelatiePlanet is in het eerste kwartaal van 2019 ingrijpend geüpdatet. Het is eigenlijk een geheel nieuwe app geworden, waarin functies die al aanwezig waren zijn verbeterd en er ook allerlei handige nieuwe mogelijkheden zijn toegevoegd. Zo kun je nu bijvoorbeeld interesseberichten en emoji’s versturen via de app naar ander leden die je wel leuk lijken.

Ook worden chatberichten tegenwoordig als concept opgeslagen zodat je een langer bericht nooit zomaar kwijtraakt wanneer je naar een ander scherm swipet. Daarnaast kun je meteen in de app bekijken wie er de laatste tijd op je profiel zijn geweest. Tot slot is het tegenwoordig mogelijk om direct een betaald abonnement af te sluiten via de app, zodat je daar niet alsnog de gewone Relatieplanet datingsite voor nodig hebt. De nieuwe app is door veel singles met open armen ontvangen. De recensies van deze nieuwe versie zijn dan ook een stuk beter dan die van de vorige app. Had je voorheen problemen met de Relatieplanet app, of voldeed die simpelweg niet aan je wensen? Dan kan het een prima idee zijn om hem toch weer eens te proberen. Tenslotte vind je met Relatieplanet altijd enorm veel vrijgezellen die een serieuze relatie zoeken.

Pluspunten
 • Datingsite van het jaar
 • Beschikt over Keurmerk Veilig Daten
Minpunten
 • Ook veel gebruikt voor casual contact

2. Parship - Serieus matchen en daten via je mobiel

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Begin 2019 heeft de Parship app een grote update ontvangen. Zo werd het bijvoorbeeld mogelijk om te matchen met andere leden op basis van je eigen Parship partnerpersoonlijkheid. En dat niet alleen, je kunt dat persoonlijke matchprofiel binnen de app inmiddels ook tot in detail bekijken. Voor elke match die je ontvangt is het mogelijk om te bestuderen waarom jullie nu precies aan elkaar gekoppeld worden.

Mede doordat je overeenkomsten en verschillen in handige overzichten en diagrammen kunt bekijken is dat heel eenvoudig en leerzaam. Maar dat is niet het enige dat in 2019 aan de app werd toegevoegd, want in een latere update kwam ook een favorietenlijst beschikbaar. Je kunt dus tegenwoordig een leuk profiel ook heel makkelijk aan je favorieten toevoegen om die persoon op een later moment snel weer terug te kunnen vinden. Dit alles maakt de Parship app makkelijker in het gebruik dan ooit tevoren. Wellicht is dat ook voor jou een mooie aanleiding om de mobiele dating van Parship (hernieuwd of voor het eerst) te proberen voor het zoeken van een serieuze relatie.

Pluspunten
 • Partnervoorstellen op basis van interesses
 • Zeer hoog succespercentage
Minpunten
 • Je kunt niet handmatig naar singles zoeken
Bezoek Parship Download de Parship app

3. Be2 - De uitgebreide mobiele contact app

Screenshots Be2 appBekijk de Be2 app

Be2

Icon Be2 app

Be2 is een veelzijdige en populaire app voor singles. Je kunt er mannen en vrouwen leren kennen van over de hele wereld maar ook gewoon in je eigen regio. De app krijg heel regelmatig een update, meestal meerdere keren per maand. Kleine foutjes of prestatieproblemen worden daardoor altijd snel opgelost. Maar in 2019 werden er ook enkele veel grotere updates uitgerold die de app hernieuwd onder de aandacht bracht van heel veel vrijgezellen. Zo werd dit jaar ook het inmiddels zeer populaire Be2 videobellen toegevoegd aan de app. Daarmee kun je video streamen naar andere leden en de streams van andere singles bekijken. Je kunt dan ook direct met elkaar chatten. In mei van dit jaar werd die update gevolgd door een gehele facelift voor de app met een nieuw logo, nieuwe kleurstellingen en modernere lay-outs voor alle schermen. Ook kun je sindsdien profielvragen zelf invullen en aan andere singles stellen. Dat is een leuke en unieke vorm van matchen waar binnen de Be2 app inmiddels veel gebruik van wordt gemaakt.

Pluspunten
 • Heel geschikt voor vrijblijvende contacten
 • Tal van leuke en unieke functies
Minpunten
 • In Nederland wat minder populair
Bezoek Be2 Download de Be2 app

4. Happn - Lokaal daten met gelijkgestemde singles

Screenshots Happn app

Happn

Icon Happn app

Happn laat je zien welke singles er de afgelopen tijd bij jou in de buurt zijn geweest. Dat kan in de buurt van je eigen huis zijn, maar ook op de plekken waar je vaak komt. Zo leer je makkelijker mensen kennen die niet alleen in je eigen regio zitten maar waar je ook echt veel mee gemeen hebt. De Happn app wordt heel regelmatig geüpdatet en van nieuwe functies voorzien. In 2019 zijn er ook weer allerlei nieuwe opties en uitbreidingen aan de app toegevoegd die het gebruik (en dus ook het vinden van leuke matches) vereenvoudigen. Zo kun je tegenwoordig de mensen die je profiel hebben geliket meteen zien staan op het thuisscherm van de app, zodat je direct een berichtje kunt sturen. Ook is de kaart met profielen in de buurt verbeterd zodat je makkelijker op zoek kunt naar geschikte singles. Daarnaast werden er dit jaar weer af en toe updates doorgevoerd aan de profielen en werd de manier waarop profielfoto’s worden getoond in de app verbeterd. Kortom, als je Happn nog nooit hebt gebruikt of als dit alweer een tijdje geleden is kan het een leuk idee zijn om deze nieuwe functies uit te proberen en te ontdekken bij welke vrijgezellen je onlangs in de buurt bent geweest.

Pluspunten
 • Makkelijk gelijkgestemde singles ontdekken
 • De app wordt heel regelmatig geüpdatet
Minpunten
 • Vaak wat te vrijblijvend

5. Facebook Dating - Daten met single Facebook leden

Screenshots Facebook Dating app

Facebook Dating

Icon Facebook Dating app

Alhoewel je in Nederland nog niet van Facebook dating gebruik kunt maken komt dat moment wel steeds dichterbij. Eerder dit jaar werd deze uitbreiding op Facebook al in een aantal andere landen uitgerold en daar met veel enthousiasme onthaald.

Facebook dating is een aparte functie die vrijwel volledig losstaat van je normale Facebook-profiel. Wanneer je er van gebruik wilt maken creëer je een apart datingprofiel waar je andere foto’s en teksten op kunt zetten dan op je normale Facebook Niemand hoeft dus te weten dat je via Facebook aan het daten bent. Wanneer je de datingoptie gebruikt gaat Facebook voor je op zoek naar geschikte singles in je omgeving. Dat zullen nooit je eigen vrienden zijn omdat Facebook ook wel begrijpt dat dit voor een groot deel mensen zijn waar je niet noodzakelijkerwijs een relatie mee wilt. Met je datingprofiel kun je direct berichtjes sturen naar singles die Facebook aan je voorstelt. Alhoewel Facebook dating dus heel anders zal werken dan Tinder kan het wel als een behoorlijke concurrent voor de populairste swipe dating app ter wereld worden beschouwd. Puur vanwege het feit dat er al zo ontzettend veel mensen lid zijn van Facebook en het daten er zo eenvoudig wordt gemaakt.

Pluspunten
 • Volledig gescheiden van je Facebook profiel
 • Enorm veel singles om mee te matchen
Minpunten
 • Releasedatum Nederland nog niet bekend

6. Bumble - Vrouwen bepalen met wie ze daten

Screenshots Bumble app

Bumble

Icon Bumble app

De Bumble dating app werd in 2016 geïntroduceerd maar beleefde in 2019 een grote groei in populariteit en daardoor ook in het aantal leden. Op deze app zijn het de vrouwen die bepalen of een match daadwerkelijk tot een chat en een date leidt, want alleen zij kunnen het eerste bericht versturen naar een man. Naarmate vrouwen meer uitgekeken raken op Tinder komen ze steeds vaker bij Bumble uit. Ze waarderen het dat ze binnen deze app meer controle hebben over wie ze wel en niet beter willen leren kennen na een eerste swipe naar rechts. En uiteraard betekent dit ook dat steeds meer mannen de weg naar de Bumble dating app weten te vinden. Ook in Nederland is Bumble in 2019 daarom uitgegroeid tot een hele reële optie voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie. Vrouwen die tijdens het daten respectvol behandeld wensen te worden (en mannen die dat van nature al doen) kunnen er terecht voor een leuke chat en date.

Pluspunten
 • Veilig en vertrouwd voor single vrouwen
 • Respectvolle en serieuze dating
Minpunten
 • Mannen kunnen geen initiatief nemen

7. Once - Waardevol matchen met gelijkgestemde singles

Screenshots Once app

Once

Icon Once app

Met de toenemende populariteit van Tinder neemt helaas ook het aantal mensen dat teleurgesteld achterblijft toe. Want alhoewel singles via Tinder steeds vaker naar een serieuze relatie op zoek zijn is nog altijd goed te merken dat deze dating app zijn leven als een casual hook-up app is begonnen. Swipen en matchen gaat nog altijd voornamelijk op het uiterlijk en dat is zelden een goede leidraad voor het vinden van een gelijkgestemd persoon en een serieuze relatie. De Once dating app tapt daarom uit een heel ander vaatje door juist zeer selectieve en goed passende matching te bieden aan elke single. Er wordt zelfs zo nadrukkelijk vertrouwd op het koppelingsmechanisme dat je slechts 1 match per dag krijgt (vandaar ook de naam “Once”). Daardoor word je gedwongen om echt serieus naar die ene match te kijken. Positieve kanten krijgen zo meer de kans want met slechts 1 match is per dag is het slim om uit te zoeken wat je dan allemaal met elkaar gemeen hebt. Wie in 2019 een serieuze relatie zoekt kan daardoor eigenlijk niet om deze moderne en betrouwbare dating app heen!

Pluspunten
 • Hoogwaardige matching
Minpunten
 • Slechts 1 match per dag

8. Veganific - Online daten met andere vegans

Screenshots Veganific app

Veganific

Icon Veganific app

Steeds meer mensen besluiten tegenwoordig om vegetariër of vegan te worden. Dat is vaak meer dan alleen een dieet en iets wat uit idealisme en overtuiging voortkomt. Dat maakt het voor veel vegan singles ook heel belangrijk om een partner te vinden die zelf vegan is. Met de dating app Veganific die begin 2019 werd gelanceerd is dat nu mogelijk via je mobiele telefoon. Net als bij Tinder kun je jezelf makkelijk aanmelden met een bestaand Facebook-account zodat je al heel snel kunt beginnen met swipen. De app is van Nederlandse makkelijk en de meeste singles die je er kunt ontmoeten zijn dan ook Nederlands. Het kan de ideale manier zijn om gelijkgestemde vrijgezellen te leren kennen die net als jij veel belang hechten aan natuur, milieu en dierenwelzijn, zodat dit nooit tussen jou en je toekomstige levenspartner in kan komen te staan.

Pluspunten
 • Speciaal voor single vegans en vegetariërs
Minpunten
 • Nog niet zoveel actieve leden

Waarom kiezen voor een “nieuwe” dating app?

Of je nu al aan het daten bent via een andere app of pas net komt kijken, een geheel nieuwe dating app proberen kan om heel uiteenlopende redenen een prima idee zijn:

1. Weer eens wat anders!

Verandering van spijs doet eten en het kan dus ook gewoon leuk zijn om eens een nieuwe app uit te proberen. Elke app trekt uiteindelijk toch weer zijn eigen publiek aan zodat je singles kunt leren kennen die je anders wellicht nooit ontmoet zou hebben. Aangezien je vrijwel alle dating apps gratis uit kunt proberen verlies je er vaak alleen wat tijd aan het zo’n nieuwe dating app.

2. Veel enthousiaste leden

Iets waar een nieuwe dating app in elk geval niet mee te kampen heeft is grote aantallen inactieve profielen die al een hele tijd niet meer hebben ingelogd. Want als de app nog maar pas bestaat zijn alle leden die je tegenkomt als het goed is ook nieuw en enthousiast op zoek naar een leuke date. Dat zorgt over het algemeen voor meer matches en vergroot de kans dat je een reactie krijgt op je berichtjes. Die periode duurt enkele weken tot maanden en kan nog langer aanhouden als de app aanslaat en er elke dag weer meer mensen lid worden dan de dag ervoor. Als dat het geval is heb je in die eerste periode de meeste kans op serieuze contacten. Dan is het dus juist goed om er vanaf het begin bij te zijn.

3. Meer gelijkgestemde singles

Er zijn inmiddels al behoorlijk wat dating apps op de markt verschenen. Wil je als nieuwe dating app op dit moment opvallen, dan is het belangrijk om uniek te zijn en niet zomaar de volgende Tinder-kloon te lijken. De meeste nieuwe dating apps richten zich daarom op een bepaalde doelgroep. Mocht je tot die doelgroep behoren dan is het een no-brainer om jezelf ook enthousiast op die nieuwe app te storten. Zelfs als dat niet 100% het geval is kan het toch een leuk idee zijn om de app eens te proberen.


Wat zijn de nadelen van nieuwe apps?

Een nieuwe dating app proberen heeft niet alleen maar voordelen natuurlijk. Welke nadelen kunnen er zoal aan verbonden zijn?

Vaak weinig gebruikers (omdat het nieuw is)

Het is natuurlijk logisch dat een nieuwe dating app in het begin nog niet zoveel leden heeft. Dat maakt de spoeling wat dunner dan bij populaire apps met veel leden. Dat hoeft echter niet erg te zijn, want meer keuze betekent niet altijd meer matches. Sterker nog, singles blijken bij een groot aanbod vrijgezellen al snel keuzestress te krijgen dus een iets kleiner aanbod kan zeker positief werken. Ook doordat de singles die wel lid zijn geworden vaak heel enthousiast en dus actief aan het daten zijn.

Kinderziektes of kleine foutjes in de app

Zoals elk stukje software heeft ook een dating app af en toe te kampen met een foutje. Vooral in het begin zullen er zeer waarschijnlijk kinderziektes opduiken. Kleine gebruiksproblemen waar de ontwikkelaars geen rekening mee hadden gehouden of achterliggende servers die toch niet berekend blijken op een groot aantal leden. Met die foutjes en storingen kun jij dus ook te maken krijgen. Aangezien het echter met apps op telefoons makkelijker dan ooit is om software te updaten mag je er vrijwel altijd op rekenen dat de fouten snel hersteld worden. Een goede tip is om de recente reviews te bekijken in de app store op je telefoon om te checken of de app stabiel genoeg is om alvast mee te gaan daten.

De app kan een hype zijn en zo weer overwaaien

Met name dating apps die een nieuw, uniek en/of heel specifiek concept hebben kan dat zowel een doorslaand succes als een complete mislukking worden. Dat heeft met veel factoren te maken, bijvoorbeeld of singles echt zitten te wachten op deze nieuwe app, hoe die presteert en of de ontwikkelaar in staat is om veel mensen te bereiken. Zelfs als de app in de smaak valt kan die een hype blijken en zou die rage ook snel weer over kunnen waaien. Dat is altijd een risico natuurlijk, maar het is nog geen reden om de app zelf niet te proberen. Het kan wel verstandig zijn om nog even te wachten met een langer abonnement af te sluiten. Anders zit je daar zomaar nog maanden aan vast als de app inmiddels allang weer op zijn gat ligt.


Waar let je op bij een nieuwe dating app?

Wanneer je een nieuwe dating app hebt gevonden en het je wel leuk lijkt om er zelf ook gebruik van te gaan maken, waar kun je dan allemaal op letten? Door de app in kwestie op volgende punten te beoordelen kun je alvast inschatten hoeveel potentie die voor je zou kunnen hebben.

Zoek reviews

Wanneer je een kersverse app hebt gevonden die nog maar net het levenslicht heeft gezien is daar waarschijnlijk nog niet zoveel informatie over te vinden op internet. Toch kan het een goed idee zijn om online te checken of andere mensen de mobiele applicatie al uit hebben geprobeerd en wat ze er dan van vonden. Een goede tip is om ook de gebruikerservaringen te lezen die je vindt in de app store op je telefoon. Door op de downloadpagina naar beneden te swipen kun je zien wat de gemiddelde beoordeling is voor de app en wat echte gebruikers er recent over hebben gezegd.

Aantal gebruikers

Wanneer een app nieuw is kan het lastig zijn om in schatten hoe populair die is – of nog gaat worden. Op de downloadpagina in je app store kun je daar echter al een behoorlijke indruk van krijgen. Daar wordt namelijk bijgehouden hoeveel mensen de app in kwestie al hebben gedownload. Helaas wordt niet weergegeven hoeveel van die singles de app ook alweer hebben verwijderd, maar toch geeft het een goede eerste indicatie. Staar je daar bij een volledig nieuwe dating app echter niet blind op, want dan is het logisch dat er nog niet zoveel singles vindbaar zijn. Wanneer de app aanslaat verandert dat vaak al snel.

Verificatie van profielen

Om betrouwbare dating apps te onderscheiden doe je er vaak goed aan om te checken welke profielverificatie er plaatsvindt. Dating apps hanteren hier verschillende methoden voor die uiteenlopen van volledig ontbrekende verificatie tot handmatige controle van alle profielen. Het daten is over het algemeen effectiever en altijd veiliger wanneer de dating app elk profiel door een echt persoon laat checken. Zoek uit – bijvoorbeeld via de review op onze site – hoe dat zit met de nieuwe dating app van je keuze en of je die methode toereikend vindt.

Veiligheid

Ook de veiligheid van een dating app is natuurlijk heel belangrijk. Dat begint al met de profielen die je er tegenkomt zoals we net al hebben besproken. Maar ook andere factoren zijn van belang, zoals hoe er met je persoonsgegevens om wordt gegaan, of je privacygevoelige informatie niet met derden wordt gedeeld en of die gegevens wel veilig zijn opgeslagen. De dating app hoort ook altijd via SSL met de achterliggende internetserver te verbinden zodat je berichtjes en andere gegevens versleuteld worden uitgewisseld. Let ook op of de helpdesk makkelijk te bereiken is en of je zelf profielen die je lastigvallen makkelijk kunt blokkeren en/of rapporteren.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies