Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

7 beste dating apps om te flirten

7 beste dating apps om te flirten

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Wanneer we op onze site dating apps bespreken belichten we in de meeste gevallen serieuze dating apps voor singles die een duurzame relatie zoeken. Maar natuurlijk kun je soms ook helemaal niet zo de behoefte voelen om heel serieus te daten, maar wil je vooral lekker vrijblijvend flirten en dan wel zien waar het schip strandt.

Mocht je de partner van je dromen tegenkomen is dat mooi meegenomen, maar het belangrijkste is dan even te ontspannen of simpelweg je flirt skills weer eens wat te oefenen. We doen alvast zeven suggesties voor dating apps waarbij dat prima mogelijk is. Maar mocht je ook zelf graag op zoek gaan naar geschikte apps doen we ook uitgebreid uit de doeken waar wat ons betreft een goede flirt app allemaal aan moet voldoen.


Flirt Dating Apps

Wat zijn op dit moment de leukste en handigste apps om mobiel te kunnen flirten en daten?


1. Lexa - Veilige dating app voor vele soorten contact

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa is een datingplatform dat in de eerste plaats is bedoeld voor het vinden van een serieuze relatie, maar door het grote aantal leden zijn er ook altijd ruim voldoende mensen die net wat vrijblijvender willen daten. Daardoor kan het altijd een leuk idee zijn om deze dating app eens te proberen.

Daarbij is de Shuffle optie een leuke manier om nieuwe profielen te ontdekken die waarschijnlijk voor hetzelfde in zijn als jij, het is namelijk een leuke en snelle manier om profielen te liken of af te wijzen. De Lexa dating app bevat heel veel verschillende opties die je wellicht niet allemaal nodig zult hebben maar die altijd van pas kunnen komen.

Chatten kan natuurlijk handig en snel via de app, waarbij je meteen een leuke foto kunt meesturen en emoji’s kunt gebruiken. Van de verschillende opties die we op deze pagina noemen is Lexa een van de weinige die over het Keurmerk Veilig Daten beschikt.

Pluspunten
 • Groot aantal Nederlandse leden
 • Snel matchen met de Shuffle functie
 • Makkelijk chatten via de app
Minpunten
 • Vooral voor serieuze dating bedoeld
Bezoek Lexa Download de Lexa app

2. Relatieplanet - Al jarenlang tot datingplatform van het jaar verkozen

Screenshots Relatieplanet app

Relatieplanet

Icon Relatieplanet app

Relatieplanet is een bijzonder populair datingplatform dat bestaat uit een datingsite en een handige dating app waar je met hetzelfde account van gebruik kunt maken. De app is heel veelzijdig en bevat alle functies die je nodig hebt om eindeloos te kunnen flirten en chatten.

Daarbij moet wel worden opgemerkt dat Relatieplanet er natuurlijk in de eerste plaats op is gericht om mensen aan een nieuwe relatie te helpen. Maar dat neemt niet weg dat er ook tal van leden actief zijn die wel gewoon met een flirt of chat willen beginnen.

Zoek dus gerust een aantal leuke profielen uit en stuur die een ijsbreker of meteen een persoonlijk berichtje. Dankzij het Keurmerk Veilig Daten weet je dat je altijd veilig kunt flirten.

Pluspunten
 • Heel veel leuke singles actief
 • Al vele keren datingplatform van het jaar
 • Keurmerk Veilig Daten aanwezig
Minpunten
 • De meeste leden zoeken serieuze partner

3. MetJou - Mobiele dating voor ontspannend contacten

Screenshots MetJou appBekijk de MetJou app

MetJou

Icon MetJou app

MetJou is in de eerste plaats een community voor het vinden van vriendschappen en allerlei andere vormen van ontspannen contact en pas daarna een dating app voor serieuze relaties. Dat maakt deze mobiele websites zeer geschikt voor het vinden van een vrijblijvende flirt, chat of date. H

elaas betekent de ontspannen benadering van veel leden ook dat er aan veel profielen te weinig aandacht is besteed. Dan kan het lastig zijn je een goed beeld te vormen van de andere persoon. Het is dan vaak maar het beste gewoon een leuk berichtje te sturen want in een chat merk je dan het snelste of jullie echt een beetje hetzelfde zoeken.

De FotoZapper is een goede manier om leuke profielen in hoog tempo te ontdekken en te liken, waarbij het natuurlijk de bedoeling is om een match op te doen. Maar ook handmatig zoeken naar gelijkgestemde mensen is geen enkel probleem.

Pluspunten
 • Voor allerlei soorten ontspannen contacten
 • Makkelijk en snel gelijkgestemden ontdekken
Minpunten
 • Geen app maar mobiele website
Bezoek MetJou Download de MetJou app

4. Be2 - Wereldwijd casual flirten en daten

Screenshots Be2 appBekijk de Be2 app

Be2

Icon Be2 app

Be2 is een heel uitgebreide app die door mannen en vrouwen wereldwijd is ontdekt als een ideale manier om vrijblijvend te flirten, chatten en daten. Een veel gehoorde klacht van singles die een serieuze relatie zoeken is dat Be2 wat te vrijblijvend voor ze is, maar wanneer je juist wel interesse hebt in casual daten is dat natuurlijk al snel een pluspunt.

Je hebt bij Be2 tal van opties om andere leuke profielen te ontdekken, waaronder handmatig zoeken en het snel matchen met andere mensen. Ook heel leuk is de mogelijkheid om te videobellen. Daarmee kun je live meekijken in de streams van andere singles of natuurlijk zelf live video uit gaan zenden.

Het enige nadeel voor wie casual dating zoekt via Be2 is dat de app in ons land niet zo populair is als in veel andere landen. Toch kun je hier ook veel Nederlandse singles (en ook gebonden mensen) ontmoeten.

Pluspunten
 • Handmatig zoeken en automatisch matchen
 • Veel mensen die willen flirten en chatten
 • Leuke video stream optie
Minpunten
 • Nog niet zo populair in Nederland
Bezoek Be2 Download de Be2 app

5. Cupify - Spontane contacten via leuke mobiele datingsite

Screenshots Cupify appBekijk de Cupify app

Cupify

Icon Cupify app

Cupify is een dating app die net als Lexa in principe bedoeld is voor romantische dating maar die dankzij enkele handige functies in de app ook heel geschikt is voor snelle en casual dating. Met name de zogenaamde FotoZapper is daarbij heel handig, want daarmee kun je in korte tijd heel veel profielen beoordelen.

Een like geven betekent dat je hoopt op een match wanneer de andere persoon je ook positief beoordeelt. Wanneer dat het geval is krijg je daar allebei een melding van en kun je het gesprek opstarten. Chatten via de app is makkelijk en biedt alle opties die je nodig hebt om volop met elkaar te flirten.

En mocht je zo’n geweldige klik hebben dat je ook wel eens in het echt zou willen daten dan is dat op een app als Cupify natuurlijk helemaal niet zo gek bedacht.

Pluspunten
 • Snel profielen beoordelen met FotoZapper
 • Makkelijk en snel chatten via de site
Minpunten
 • Nadruk op serieuze dating
 • Geen app maar mobiele site
Bezoek Cupify Download de Cupify app

6. Pepper - Ontspannen matchen met je eigen fotocollage

Screenshots Pepper appBekijk de Pepper app

Pepper

Icon Pepper app

Daten doe je op Pepper aan de hand van je eigen fotocollage, dat bij deze dating app in de plaats is gekomen voor het traditionele dating profiel. Dat maakt het enorm ontspannen en ook heel uniek om bij Pepper te daten.

Het aanmaken van je eigen fotocollage met plaatjes van jezelf en dingen die jij leuk vindt geeft al veel plezier. De app is in principe wel bedoeld om op zoek te gaan naar een serieuze relatie maar leent zich ook uitstekend om er eerst gewoon lekker op los te flirten.

En omdat vrijwel iedereen die op Pepper actief is heel visueel is ingesteld heb je ook alle aanleiding om op een puur fysieke klik te mogen hopen.

Pluspunten
 • Ontspannen daten op basis van fotoprofielen
 • Veel opties om te flirten en te chatten
Minpunten
 • Met name bedoeld voor duurzame relaties
Bezoek Pepper Download de Pepper app

7. Tinder - De nummer 1 swipe dating app ter wereld

Screenshots Tinder app

Tinder

Icon Tinder app

Wanneer je het hebt over casual dating en er gewoon lekker op los flirten en chatten via een app, dan is Tinder waarschijnlijk een van de eerste opties waar je aan denkt. En ook al wordt er tegenwoordig steeds meer serieus via Tinder gedatet, ook om vrijblijvend en ontspannen wat te flirten met andere singles is de app nog altijd ideaal.

Tinder maakte swipe dating populair want nog nooit was het zo makkelijk om profielen te beoordelen door ze naar links of rechts te swipen. Een match met elkaar hebben is wel een vereiste om met elkaar te kunnen chatten, dus het is hier belangrijk dat je veel aandacht aan je eigen profiel besteedt. Vooral je foto’s zijn heel belangrijk. Tinder maakt automatisch gebruik van je eigen locatie om singles aan je te koppelen, dus mocht je bij een goeie klik ook wel een echte date willen hebben dan is dat al snel een optie.

Pluspunten
 • De populairste dating app ter wereld
 • Flirten en daten in je eigen regio
 • Makkelijk matchen door te swipen
Minpunten
 • Steeds vaker gebruikt om relatie te zoeken

Waaraan voldoet een goede flirt app?

De bovenstaande dating apps zijn dus een prima optie wanneer je lekker wilt flirten, maar wat nu als je ook zelf wel op zoekt wilt naar flirt apps? Dan is het goed om eventjes te kijken naar de aspecten die we hier bespreken:

Niet te serieus

Ten eerste moet de toon van de app niet meteen al te serieus zijn. Je hebt dan namelijk gewoon minder kans dat je vrijblijvende flirts en chats gewaardeerd worden door de andere leden.

Dating apps voor hoogopgeleiden vallen dus af, maar ook andere dating apps die zichzelf heel nadrukkelijk toespitsen op gericht matchen van singles met het doel een duurzame relatie tot stand te brengen zijn geen goede keuze.

Spreekt een app echter zelf al van ontspannen flirten en chatten, dan heb je grote kans dat de app daarvoor inderdaad het meest geschikt is.

Laagdrempelig en snel in contact komen

Het moet in de app heel makkelijk zijn om laagdrempelig en snel in contact te komen met andere leden die dezelfde intenties hebben als jij. Je moet dus geen uitgebreide persoonlijkheidstest af hoeven leggen alleen maar om je profiel op de dating app te krijgen en ook al te strenge toelatingseisen zijn niet de bedoeling.

Apps waarbij je in een paar minuten online kunt zijn en dan meteen kunt swipen naar een match (of leuke profielen direct een berichtje kunt sturen) hebben wat ons betreft duidelijk de voorkeur.

Swipen is een pluspunt

Over swipen gesproken, als de app een zogenaamde swipe dating app is vinden wij dat zeker een pluspunt. Swipen om te matchen is namelijk een van de meest vrijblijvende en positieve manieren om nieuwe contacten op te doen.

Als je vooral lekker wilt flirten heb je vast geen belang bij keiharde afwijzingen en is het ook niet bevorderlijk voor je humeur wanneer teveel van je berichtjes onbeantwoord blijven.

Profielen die je leuk vindt naar rechts swipen is op zichzelf al een leuke bezigheid, maar het is ook prettig dat je vanzelf merkt of de interesse wederzijds is doordat je dan een match met elkaar hebt. Vindt iemand je niet leuk, dan hoef je dat nooit te weten. Bij een match kun je natuurlijk het beste meteen een chatberichtje versturen en er direct op los flirten.

Gebruikers in je buurt ontmoeten

Wanneer je het niet alleen bij flirten wilt houden maar eventueel ook wel zin hebt in een vrijblijvende date, dan is het ook heel handig als je gebruikers in je eigen buurt kunt ontmoeten. Dat betekent dan dat de app ten eerste voldoende leden in jouw buurt moet hebben (dit is bij de meeste populaire apps wel het geval) maar ook dat je die mannen of vrouwen makkelijk kunt ontmoeten.

Er is dus op zijn minst een snelle zoekfunctie aanwezig waarmee je profielen in je eigen regio eenvoudig kunt lokaliseren. Maar nog handiger is wanneer de dating app zelf al de profielen aan je laat zien die in je buurt zitten, bijvoorbeeld op basis van je GPS-signaal.

Goede chat functie

Wanneer je wilt flirten is het erg fijn wanneer de dating app een goede chat functie heeft met uitgebreide opties zoals het versturen van stickers en de optie om foto’s en allerlei leuke emoji’s in de berichtjes te verwerken. Ook een zogenaamde ijsbreker versturen kan heel handig zijn. Een ijsbreker is een standaard tekstje dat je kunt kiezen waardoor je heel makkelijk en snel een gerichte reactie kunt geven.

Dat kan bijvoorbeeld een originele openingszin zijn, een leuke vraag of een grappig dilemma. Maar wanneer je vrijblijvend en ontspannen wilt daten is het ook prettig wanneer je een snelle en eenvoudige mogelijkheid hebt om een profiel te liken zodat de andere persoon dat te zien krijgt.

De juiste voorkeuren aan kunnen vinken

Ook heel handig is het wanneer een dating applicatie bij je profiel de optie geeft om een of meerdere voorkeuren aan te vinken waarmee je zelf aan kunt geven vrijblijvend te willen daten en flirten. Bijvoorbeeld de opties “flirten”, “casual” of “chatten”. Ten eerste weten andere leden dan sneller waar jij naar op zoek bent wanneer ze op je profiel komen. Daarnaast is er vaak ook heel direct op dergelijke voorkeuren te zoeken of word je automatisch aan elkaar gekoppeld wanneer je hetzelfde hebt ingevuld. Dat vergroot dus de kans dat je gelijkgestemden ontmoet.


Tips voor flirten via een dating app

Nu je de perfecte dating app hebt gevonden om met andere mannen of vrouwen te flirten kun je daar wellicht nog wel wat handige tips bij gebruiken om je meteen goed op weg te helpen:

 1. Maak op je profiel goed duidelijk wat het is waar je naar op zoek bent. Wek niet de indruk dat je een serieuze relatie zoekt als je alleen wilt flirten, want dat is niet leuk voor andere leden en het helpt jou niet aan de vrijblijvende contacten waar je naar op zoek bent.
 2. Maak van alle opties op je eigen profiel gebruik die tot je beschikking staan, zoals de interesses die je kunt selecteren en natuurlijk de profieltekst die jij zelf kunt schrijven. Zeg dus gewoon eerlijk dat je lekker wilt flirten en niet te serieus wilt daten.
 3. Stel een datingprofiel op dat een spontane en ontspannen sfeer heeft. Zorg met een leuke en opgewekte tekst dat je de interesse wekt van de singles die ook wel zin hebben in casual flirten en daten.
 4. Ook de foto’s zijn van belang en ook daarbij staat plezier uitstralen natuurlijk voorop.
 5. Zoek binnen je eigen regio als je een na een leuke flirt of chat ook wel een vrijblijvend afspraakje zou willen hebben.
 6. Verstuur zelf lekker veel reacties. Dat hoeven geen hele bloemlezingen te zijn want een goede flirt is kort maar krachtig. Stel bijvoorbeeld een ondeugende vraag, complimenteer iemand op zijn of haar profiel, stuur een leuke foto of maak gewoon eenvoudig gebruik van een snelle ijsbreker.

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies