Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

PlanetRomeo app review, hoe werkt PlanetRomeo?

screenshots PlanetRomeo

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Ben je als man op zoek naar andere mannen voor een relatie of een vrijblijvend afspraakje? Dan is de kans groot dat je eerste keus daarbij viel op de bekende dating app Grindr. Er is echter tegenwoordig ook een heel goed alternatief genaamd PlanetRomeo. Dat is een gay dating app die heel uitgebreid maar wel heel gebruiksvriendelijk is. In deze review laten we je zien hoe je zelf aan de slag kunt met deze veelzijdige gay dating app.

Waarom kies je voor PlanetRomeo?
 • Uitgebreide gay dating app
 • Videobellen en chatten
 • Enorm populair
Bekijk de beste gay apps

Wat is PlanetRomeo?

PlanetRomeo is een internationale dating app voor gay mannen waarin ze liefde, chats, flirts en vrijblijvende dates kunnen vinden. Dat kan niet alleen eenvoudig in de eigen regio, maar dankzij de Travel functie ook op veel andere plekken op aarde. PlanetRomeo is oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland, waardoor een groot deel van de leden nog altijd uit dat land afkomstig is.

Maar ook in steeds meer andere landen wordt de app populairder en een steeds aantrekkelijker alternatief voor Grindr. De nadruk van het daten ligt bij PlanetRomeo echter nog wel altijd op spannende ontmoetingen.


Hoe gebruik je de app PlanetRomeo?

De PlanetRomeo app is enorm uitgebreid maar toch makkelijk in het gebruik. De basisfuncties zijn heel overzichtelijk want het daten binnen de app is vooral een kwestie van leuke profielen vinden en contact leggen met de mannen die daarachter schuilgaan.

Maar ondertussen kun je wel zelf heel veel instellen, zoals handige zoekfilters, hoe de mannen in de overzichten getoond worden en welke informatie je als eerste van ze te zien wilt krijgen. Je toont makkelijk alle profielen in je regio, ziet snel wie er nu online zijn en ook welke gays zich het meest recent hebben aangemeld. Contact leggen doe je door een zogenaamde Footprint (flirt) te sturen of direct een berichtje te typen.

blank


Account en profiel aanmaken

Wanneer je al een PlanetRomeo profiel hebt kun je meteen op de app inloggen vanaf het startscherm. Heb je nog geen account? Dan leggen we je hieronder uit hoe je dat binnen de app zelf aan kunt maken.

Een nieuw PlanetRomeo account aanmaken

Een nieuw account aanmaken doe je door in het opstartscherm van PlanetRomeo op de blauwe knop Join now te tikken. Je kunt dan alvast een profielnaam typen (dit mag een schuilnaam zijn), een wachtwoord verzinnen, je geboortedatum selecteren en je e-mailadres invullen. Tik op het selectievakje om te verifiëren dat je minimaal 18 jaar bent en de algemene voorwaarden en het privacybeleid accepteert. Nu kun je doorgaan naar het volgende scherm door op de knop Next te tikken.

Je swipe locatie selecteren

De volgende stap is het instellen van je locatie. Dat kun je automatisch laten doen door PlanetRomeo toegang te geven tot het GPS-signaal van je telefoon, maar je kunt je regio ook handmatig instellen. Wil je het met behulp van GPS doen, dan moet je even toestemming geven aan PlanetRomeo om jouw locatiegegevens te ontvangen en te gebruiken. Kies je voor handmatig instellen, dan moet je een kaartje verslepen totdat de marker op het goede plekje staat.

Een foto uploaden

Nu is het tijd om een profielfoto te uploaden naar je zojuist aangemaakte profiel. Hier wordt expliciet bij vermeld dat het niet de bedoeling is om een naaktfoto te plaatsen. Maak een foto met de camera op je telefoon of selecteer op je apparaat eentje die je al eerder had gemaakt. Meer foto’s toevoegen kan op een later moment, dus zodra je een foto hebt gekozen kun je verdergaan naar je profiel door voor een laatste keer op de knop Next te tikken.

Nadat je vervolgens je account hebt bevestigd via e-mail kun je beginnen met daten.

Je profiel verder aanvullen

Nu je bent ingelogd bij PlanetRomeo kun je de app gaan gebruiken, maar als je meteen volop kans wilt maken bij leuke mannen in je regio is het slim om je profiel eerst verder aan te vullen. Dat doe je door het hoofdmenu te openen (de knop met de drie liggende streepjes rechtsonder in het scherm) en op je eigen profielfoto te tikken. Nu kun je door het scherm naar beneden te swipen allerlei voorkeuren aanpassen. Al deze velden komen ook op je profiel terecht, dus het is de moeite waard om hier echt even tijd aan te besteden.

blankblankblank


Profielen en matches

Bij PlanetRomeo hoef je niet te rekenen op automatische matches maar is het de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar leuke profielen. Hier zie je hoe je dat doet.

Hoe ziet een profiel eruit?

Een profiel op PlanetRomeo is behoorlijk uitgebreid te noemen. Elke man bepaalt natuurlijk zelf wat hij allemaal op zijn profiel wil zetten, maar er zijn in elk geval opties genoeg. Het eerste wat je ziet is de hoofdfoto van het profiel, met daaronder (mits natuurlijk toegevoegd) de andere foto’s in het klein. Tik erop om een foto groter te zien. Hier zie je ook meteen de profielnaam, leeftijd, locatie en enkele lichamelijke kenmerken staan.

Als je het profiel naar beneden swipet komt daar vrijwel altijd nog veel meer informatie bij. Zoals bijvoorbeeld een hele lijst met interesses  en voorkeuren op verschillende gebieden. Een belangrijk component daarvan is het blokje met erotische voorkeuren. Daaruit blijkt al wel dat de PlanetRomeo app ook veel wordt gebruikt voor het afspreken van spannende dates. Ook heel handig is dat je meteen kunt zien hoeveel PlanetRomeo leden deze man in het echt kennen, wat je meteen een goede indicatie geeft of het om een betrouwbaar profiel gaat.

blankblankblank

Hoe kun je contact leggen?

PlanetRomeo is geen swipe dating app, maar hoe kom je dan wel in contact met andere gay mannen? Dat laten we hieronder zien.

Profielen in de buurt ontdekken

De eerste manier om leuke homoseksuele mannen te leren kennen is door zelf het overzicht met leden in je eigen omgeving in de gaten te houden. Daar zie je doorlopend nieuwe profielen in verschijnen die ook bij je in de buurt zitten. Vooral wanneer je hoopt op een snelle ontmoeting is dit de ideale plek om regelmatig te kijken. De profielen staan gewoon in een handige lijst die je bovendien zelf aan kunt passen aan je wensen. Zie je liever grote foto’s en geen kleine? Geen probleem, pas het zelf snel aan met de voorkeurenknop rechtsboven in het scherm.

Zelf bepalen wat je te zien krijgt

In elk profielenoverzicht kun je zelf bepalen welke informatie je belangrijk vindt om te bekijken. Tik daarvoor op de filterknop rechtsonder in het overzicht. Je kunt dan kiezen tussen de twee tabs Filters en Display. Bij Filters kun je zoekvoorkeuren aanpassen zoals leeftijd, lengte, afstand en gewicht. Ook kun je meteen filteren op top, bottom of versa. Bij Display kun je de overzichten zelf aanpassen, door de kenmerken te selecteren die je graag wilt weten van de andere mannen. Die info wordt dan altijd in het overzicht naast de profielen geplaatst (wanneer een man die gegevens heeft ingevuld natuurlijk).

Een Footprint achterlaten op het profiel van een leuke man

Wanneer een man op jouw profiel is geweest kan die daar zijn digitale voetafdruk op achterlaten. Dat wordt in de app een Footprint genoemd. Je kunt dat vergelijken met de flirt-optie die veel andere dating apps bevatten.

Bij PlanetRomeo bestaat de flirt uit een korte kreet en een plaatje. Je kunt iemand bijvoorbeeld vertellen dat hij hot is met een plaatje van twee pepers erbij. Hij krijgt daar dan een melding van zodat hij meteen kan komen kijken op jouw profiel. Dat kan ook voor jou dus een leuke en makkelijke manier zijn om je interesse te laten blijken. Tik op de knop met de voetafdruk erop om een leuk plaatje te kiezen en verstuur die direct.

In een andere stad op zoek (Travel)

Ben je even uitgekeken op de mannen in je eigen omgeving? Dan kun je relatief eenvoudig je zoekregio veranderen. Ga hiervoor naar de optie Travel die je vindt door op de menuknop met het vliegtuigje te tikken. Nu kun je een locatie selecteren en ontvang je direct een overzicht van profielen die zich daar hebben ingeschreven.

Dit kan erg leuk en handig zijn wanneer je binnenkort op vakantie gaat of om een andere reden ergens ver weg verblijft. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Tinder Paspoort functie is het bij PlanetRomeo gewoon mogelijk om ondertussen ook in je eigen regio te blijven daten. Je kunt dus tegelijk dates in je eigen buurt zoeken en ook alvast op een andere plek leuke mannen leren kennen.

Een berichtje sturen

Je kunt een man die je leuk vindt meteen een berichtje sturen via zijn profiel. Tik hiervoor op de spraakballon en typ je reactie. Je kunt ook een spraakbericht versturen door een boodschap in te spreken of direct een foto toevoegen aan je tekstbericht.

blankblankblank


Veiligheid en privacy

Veiligheid en privacy zijn als gay man op zoek naar een leuke date of een spannend afspraakje waarschijnlijk heel belangrijk voor jou. Daar is binnen PlanetRomeo dan ook veel aandacht aan besteed. Een goed voorbeeld daarvan is de manier waarop profielen worden gecontroleerd op echtheid. Dat gebeurt niet eenmalig, maar is een doorlopend proces waar ook echte leden bij worden betrokken. Zo kun je voor elk profiel zien hoeveel echte leden die persoon al eens hebben ontmoet en voor hem in staan. Uiteraard geeft dat geen garantie, maar het levert wel een goede eerste indicatie op over welke mannen betrouwbaar zouden kunnen zijn.


Service (helpdesk)

Heb je een probleem met de app of een vraag over je profiel? Dan kun je direct contact opnemen met de klantenservice. Open daarvoor het hoofdmenu en kies daar voor de optie Feedback & Support. Tik dan op de link I need help om een onderwerp te kiezen en direct de veelgestelde vragen daarover te lezen. Staat je eigen vraag of probleem er niet tussen? Dan kun je een ticket aanmaken om een bericht aan de helpdesk te typen.

Voor wie is PlanetRomeo een geschikte app?

PlanetRomeo is heel geschikt voor mannen die op zoek zijn naar andere mannen voor een leuke date. Vooral manne die een beetje uitgekeken zijn op Grindr en dus wel eens wat anders willen proberen zullen deze app waarschijnlijk een leuke afwisseling vinden. Ook wanneer je graag in andere steden mannen wilt leren kennen terwijl je ook in je eigen regio actief blijft is deze app heel geschikt.

Let alleen wel op dat verreweg de meeste mannen op PlanetRomeo gaan daten omdat ze een spannend avontuurtje zoeken en niet voor het vinden van een serieuze relatie. Als dat wel je eigen wens is doe je er beter aan om een andere app te kiezen.

blankblankblank


Wat kost PlanetRomeo?

Wat voor kosten moet je maken wanneer je serieus wilt gaan daten met PlanetRomeo en welke functies kun je allemaal gebruiken met een gratis lidmaatschap? Dat lees je hier!

Wat kun je met een gratis profiel?

Je kunt ook met een gratis profiel al heel veel met de PlanetRomeo app. Het is namelijk niet alleen mogelijk om je eigen profiel aan te maken en de profielen van andere mannen te bekijken, ook kun je direct flirts en berichtjes versturen. Het is dus ook met een gratis profiel al prima mogelijk om een leuke date op te doen via de app.

De functies van een premium lidmaatschap

Dat je met een gratis profiel al prima uit de voeten kunt betekent niet dat een premium lidmaatschap niet interessant zou kunnen zijn. Daarmee krijg je namelijk de volgende 11 verschillende aanvullende (of uitgebreide) functies tot je beschikking:

 1. De Travel functie wordt uitgebreid zodat je niet in 1 stad maar in maar liefst 5 andere steden tegelijk naar leuke dates kunt zoeken.
 2. Je krijgt onbeperkte quick shares tot je beschikking om sneller contact te kunnen leggen.
 3. Je kunt voortaan je profielbezoekers tot 7 dagen geleden terugkijken.
 4. Er zit geen grens meer aan het aantal contacten dat je tegelijkertijd kunt onderhouden.
 5. Je kunt verbergen dat je op andere mannen hun profiel bent geweest.
 6. Je kunt je profiel op onzichtbaar instellen.
 7. Je kunt meer verschillende overzichtsschermen gebruiken met nog meer aangepaste informatie.
 8. Er komen nog meer zoekfilters voor je beschikbaar om te gebruiken tijdens het zoeken.
 9. Er zit geen limiet meer aan het aantal foto’s dat je kunt uploaden.
 10. Je kunt korte opmerkingen toevoegen om tijdens chats snel te kunnen gebruiken.
 11. Er worden geen advertenties meer getoond.

Zoveel kost het Premium abonnement

Het premium lidmaatschap van PlanetRomeo heet RomeoPlus en de prijzen ervan zijn als volgt samengesteld:

Looptijd Prijs per maand Totaalprijs
1 Maand € 8,99 € 8,99
3 Maanden € 6,99 € 20,97
12 Maanden € 4,99 € 59,88

PlanetRomeo opheffen en verwijderen

Wil je geen gebruik meer maken van de PlanetRomeo app? Dan kun je eerst je eigen account verwijderen door via je eigen profiel naar Account en dan naar Settings te gaan. Ongeveer halverwege dit scherm zie je de optie Delete profile staan. Tik erop om je wachtwoord in te voeren en daarna je profiel te laten weggooien. Nu kun je ook de app van je telefoon verwijderen.


Download de PlanetRomeo app

Bekijk de beste gay apps
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

Beoordeling PlanetRomeo

 • Uitgebreide gay dating app
 • Videobellen en chatten
 • Enorm populair
Bekijk de beste gay apps
© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies