Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Snapchat dating: hoe leer je mensen kennen via Snapchat?

Snapchat dating: hoe leer je mensen kennen via Snapchat?

Laatst bijgewerkt: 9 augustus 2022

Snapchat is al een tijdje erg populair bij tieners en jonge twintigers. Met de app kun je snel en makkelijk spontane foto’s en video’s delen met je vrienden. Aangezien de verzonden beelden na enkele seconden vanzelf verdwijnen, wordt de app bovendien ook vaak gebruikt om te flirten. Maar is het ook mogelijk om via Snapchat nieuwe mensen te leren kennen? In dit artikel leggen wij uit wat de mogelijkheden zijn van Snapchat en geven wij tips om te flirten via Snapchat.


De beste alternatieven voor Snapchat om te daten

Ben je niet zo’n fan van sociale media en zoek je eerder naar reguliere dating apps waar je nieuwe mensen kunt leren kennen? Hieronder zetten we drie apps op een rijtje waarvan wij denken dat je ze op je mobieltje moet installeren.

Wist je trouwens dat je deze apps ook kunt gebruiken om mensen te vinden die openstaan voor Snapchat-contact? We leggen je verderop in het artikel uit hoe dit juist werkt en hoe jij daarvan gebruik kunt maken.


1. Lexa - veelzijdige en algemene Nederlandse datingapp

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Lexa is erg populair onder Nederlandse singles. De datingapp trekt een erg breed en algemeen publiek aan, waardoor je een ruime keuze hebt aan vrijgezellen en de kans dus groot is dat je iemand vindt die aan jouw wensen en voorkeuren voldoet. Op Lexa kun je voorgestelde profielen eenvoudig en snel beoordelen door ze naar links of rechts te swipen. Daarnaast kun je met behulp van handmatige zoekopdrachten ook zelf uitgebreid zoeken naar profielen die bij je passen. Vinden jullie elkaar allebei leuk? Dan kun je eenvoudig met elkaar chatten in de app en zo ontdekken of jullie een klik hebben.

Pluspunten
  • Brede en algemene doelgroep
  • Voorgestelde profielen en handmatig zoeken
Minpunten
  • Niet mogelijk om uit te schrijven via de app
Bezoek Lexa Download de Lexa app

2. Parship - daten op basis van je persoonlijkheid

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Parship onderscheidt zich van andere datingapps door gebruik te maken van een bijzondere en geavanceerde matchingtechniek. Zo ga je op Parship niet zelf op zoek naar je ideale match en kun je ook niet swipen zoals bij vele andere apps, maar word je gekoppeld aan andere singles op basis van jouw en hun persoonlijkheid. Elk lid moet tijdens het registratieproces immers een uitgebreide persoonlijkheidstest invullen. Op basis van je antwoorden krijg je elke dag slechts een aantal partnervoorstellen te zien. Aan jou om vervolgens te beoordelen of je graag met iemand in contact wil komen. Heb je interesse? Dan kun je een glimlach of een berichtje sturen naar de persoon in kwestie.

Pluspunten
  • Geavanceerde matching op basis van je persoonlijkheid
  • Leden op zoek naar een serieuze relatie
Minpunten
  • Registratieproces met persoonlijkheidstesten kost tijd
Bezoek Parship Download de Parship app

3. NovaMora - erotisch alternatief voor Snapchat

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Ben je niet op zoek naar een serieuze relatie, maar eerder naar wat spanning en avontuur? Dan kun je best NovaMora downloaden. Deze app richt zich specifiek op mensen die op zoek zijn naar spannende contacten en seksuele dates. Nadat je je profiel aangemaakt hebt, kun je heel exact aangeven waarnaar je op zoek bent. Dit maakt het makkelijker om gelijkgestemden te vinden. Vervolgens kun je aan de hand van door jou ingestelde zoekcriteria zelf eenvoudig op zoek gaan naar je geschikte match. Het is mogelijk om te filteren op leeftijd, locatie en zelfs op uiterlijke kenmerken.

Pluspunten
  • App specifiek voor spanning en avontuur
  • Veel actieve leden
Minpunten
  • Moeilijk om hier een serieuze relatie te vinden
Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

Kun je Snapchat gebruiken om te daten?

Snapchat is een app waarmee je foto’s, filmpjes en berichten naar je Snapchat-contacten kunt sturen. Het meest bijzonder aan de app is dat je verzonden beelden na enkele seconden niet meer te zien zullen zijn. Nadat de andere persoon je foto’s bekeken of je berichtjes gelezen heeft, verdwijnt de foto of het bericht immers vanzelf en kan de ontvanger je boodschap niet meer herbekijken.

Je kunt op Snapchat echter niet zomaar naar iedereen berichten sturen. Voordat je berichten of foto’s naar iemand kunt sturen, moet je immers elkaars vriendenverzoek accepteren. Je kunt vrienden toevoegen aan je lijst aan de hand van een gebruikersnaam of van een telefoonnummer. Dit wil dus zeggen dat het best lastig is om echt nieuwe mensen te leren kennen via Snapchat. Als pure dating app is Snapchat dus waarschijnlijk minder geschikt, maar je kunt wel flirten met iemand uit je bestaande contactenlijst en wie weet zo wel een relatie opbouwen.

Uiteraard kun je ook vreemden uitnodigen om vrienden te worden op Snapchat; we leggen je hieronder uit hoe je dat kunt doen. Hou er wel altijd rekening mee dat niet iedereen het ziet zitten om onbekenden op Snapchat toe te voegen.


Hoe ontmoet je nieuwe mensen die je kunt toevoegen aan Snapchat?

Zoals eerder gezegd is Snapchat geen echte dating app waarop je nieuwe mensen kunt leren kennen. Je contacten op Snapchat zijn dan ook vooral vrienden en andere mensen die je reeds kent. Toch is het niet helemaal onmogelijk om met nieuwe mensen te praten via Snapchat. Zo kun je op verschillende manieren eerst nieuwe mensen ontmoeten die je vervolgens kunt toevoegen aan Snapchat.

Datingapps

Een eerste mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen, is uiteraard via een datingsite of -app. Op die manier kun je eerst iemand leren kennen via een normale datingsite of -app en vragen of je de persoon in kwestie mag toevoegen aan je lijst met Snapchat-contacten. Vervolgens kun je dan elkaar beter leren kennen en flirten via Snapchat. In het begin van dit artikel zetten wel al een aantal interessante dating apps op een rijtje die je kunt uitproberen.

Snapcode

Daarnaast kun je ook via andere sociale media kanalen op zoek gaan naar nieuwe mensen om op Snapchat toe te voegen. Zo kun je je eigen snapcode opvragen en deze delen in de hoop dat anderen jou zullen toevoegen.

Veel mensen delen hun snapcode op Twitter of Instagram met de boodschap om hen toe te voegen op Snapchat. Op die manier willen ze hun vriendenkring vergroten en nieuwe mensen leren kennen. Je kunt dus specifiek zoeken naar mensen die graag gevolgd willen worden; dit kun je doen door te zoeken op ‘voeg mij toe op Snapchat’ of nog specifieker op hashtags als #snapcode.

Hou er echter wel rekening mee dat niet iedereen ook daadwerkelijk op zoek is naar een date of een relatie.


Hoe benader je mensen via Snapchat? Snapchat dating tips

Heb je iemand in je vriendenlijst op Snapchat staan die je wel ziet zitten of heb je leuke nieuwe mensen toegevoegd aan je contacten die je graag beter wilt leren kennen? Dan is het tijd om je interesse te laten merken; dit kun je doen op een aantal verschillende manieren. We leggen je hieronder uit wat je kunt doen en waarmee je rekening moet houden als je gaat daten via Snapchat.

Verhaal

Op Snapchat kun je niet enkel foto’s sturen naar je vrienden; je kunt immers ook stories plaatsen. Dit zijn foto’s of filmpjes die door al je contacten bekeken kunnen worden. Op die manier kun je anderen dus een inkijkje geven in je leven.

Het handige aan stories is bovendien dat je kunt zien wie deze bekeken heeft. Zit er iemand bij die consequent (bijna) al je verhalen bekijkt? Dan zou het kunnen dat hij of zij misschien wel interesse heeft. Door een privébericht te sturen kun je dan heel makkelijk ontdekken of er meer in zit. Begin echter niet meteen te flirten, maar start met een algemeen bericht. Pas als de respons positief is, kun je de toon van je berichtjes veranderen en meer flirterig en uitdagender reageren.

Content

Als je privé berichten stuurt naar iemand, is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Zo kun je via Snapchat zowel foto’s als tekstberichten versturen. Maak dan ook gebruik van deze combinatie. Aan de hand van de foto’s die je ontvangt, kun je immers vragen stellen via de chatfunctie. Op die manier kun je echt een gesprek opbouwen en elkaar beter leren kennen.

Zie Snapchat daarnaast als een leuke manier om op te vallen en je persoonlijkheid te tonen. Stuur je crush daarom niet de zoveelste selfie vanuit een andere positie, maar wees creatief, grappig en positief. Neem hem of haar mee in je leven en toon je hobby’s of je uitstapjes met je vrienden en familie. Hiermee laat je bovendien ook zien dat je een sociaal persoon bent en dat je een toffe vriendengroep hebt. Beelden van een straalbezopen avondje uit kunt je daarentegen wel beter voor jezelf houden. Het lijkt misschien grappig, maar hiermee maak je in de meeste gevallen echt geen goede indruk.

Overdrijf tot slot niet met het verzenden van foto’s of berichtjes via Snapchat. Het is leuk om doorheen de dag een aantal snaps te sturen naar je crush, maar val hem of haar niet lastig door elke seconde een nieuw bericht te verzenden. Hierdoor lijkt het al snel alsof je niet zonder hem of haar kunt en je geen eigen leven hebt. Dit kan voor sommige mensen een afknapper zijn.

Ongevraagde foto’s

De content van je foto’s brengt ons al snel bij het volgende onderwerp waarmee je best rekening kunt houden als je Snapchat gebruik om te daten, namelijk het versturen van erotische foto’s. Omdat de foto’s op Snapchat binnen enkele seconden verdwijnen, wordt de app vaak gebruikt om aan sexting te doen en seksueel getinte foto’s uit te wisselen. Voordat je je hieraan waagt, is het belangrijk dat je eerst peilt of de andere persoon hiermee ook akkoord gaat.

Als je hier beiden volledig achterstaat, mag je elkaar best een beetje opwinden door uitdagende of spannende foto’s te sturen, maar blijf ver weg van ongevraagde dickpics. Ten eerste kan dit je crush zodanig afschrikken dat je meteen geblokkeerd wordt.

Ten tweede kan de andere persoon altijd een screenshot maken van de beelden die je doorgestuurd hebt. Je krijgt hier wel een melding van, maar dan is het natuurlijk al te laat. Je weet nooit waar jouw foto’s uiteindelijk belanden. Wees dus altijd voorzichtig met het versturen van erotische beelden en zorg er best voor dat je nooit herkenbaar in beeld staat.

Op date

Ben je al een tijdje snaps aan het sturen naar een interessante single? Dan is het misschien tijd om uit te zoeken of er ook offline een klik is. Je kunt een foto of een berichtje sturen met de vraag om eens af te spreken.


Alternatieve social media om mensen te ontmoeten

Zoals eerder gezegd is Snapchat vooral populair bij tieners. Er zullen weinig 25-plussers een account hebben op de app en er actief gebruik van maken. Als je dus niet helemaal tot de doelgroep van Snapchat behoort, kun je gelukkig wel gebruik maken van andere sociale media om te daten.

Instagram

Vooral Instagram is een uitstekende plek om een nieuwe partner te vinden. De app was oorspronkelijk enkel bedoeld om mooie foto’s met je vrienden te delen, maar wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt om te daten. Ook Instagram is van oorsprong geen echte dating app, maar het voordeel is dat je op deze app wel daadwerkelijk nieuwe mensen kunt leren kennen.

Om je interesse te tonen in een andere gebruiker kun je zijn of haar foto’s liken, een reactie plaatsen en uiteindelijk zelfs een DM (direct message) sturen. Merk je dat de interesse wederzijds is, dan kun je een berichtje sturen met de vraag om eens in real life af te spreken.

Facebook

Facebook heeft een datingfunctie ingebouwd: Facebook Dating. Daarnaast kun je ook Facebook gebruiken om te daten, hoewel het minder gebruikelijk is. De meeste mensen gebruiken Facebook echter om in contact te blijven met hun vrienden, waardoor het ook hier moeilijk zal zijn om nieuwe mensen te leren kennen, maar het is zeker niet onmogelijk. Kijk eens tussen je vriendenlijst, je vriendensuggesties of een Facebook-groep waarvan je lid bent en wie weet vind je daar wel de liefde van je leven.

Twitter

Een ander interessant sociale media kanaal om nieuwe mensen te leren kennen is Twitter. Het handige aan Twitter is dat je vrij kunt communiceren met onbekenden zonder dat je eerst bevriend moet zijn met elkaar. Via de zoekfunctie kun je mensen zoeken die ook tweeten over onderwerpen die jou interessen. Vervolgens kun je heel eenvoudig reageren op een Tweet om zo met de gebruiker in kwestie een gesprek te starten.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies