Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Tinder Platinum: Is deze functie het geld waard?

Tinder Platinum: Is deze functie het geld waard?

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Sinds enige tijd kun je bij Tinder naast een Plus of Gold abonnement ook kiezen voor het nieuwe lidmaatschap Platinum. In dit artikel laten we zien wat dit abonnement inhoudt, wat je ermee kunt, hoeveel het kost en hoe je het kunt activeren. Ook vertellen we je tot slot of Platinum ook echt het geld waard is.


Wat is Tinder Platinum?

Tinder Platinum is het nieuwste soort abonnement voor de populaire Tinder dating app. Met dit lidmaatschap voeg je enkele nieuwe functies toe aan je repertoire die je kansen op een match en een date direct sterk vergroten. Platinum is een abonnement dat je alleen als een upgrade af kunt sluiten wanneer je reeds Plus of Gold lid bent. Welke functies krijg je met het duurste lidmaatschap van Tinder allemaal tot je beschikking?

1. Bericht sturen voordat je matcht

De belangrijkste aanvullende optie waar je met Platinum gebruik van kunt maken is het versturen van een berichtje naar iemand waar je nog geen match mee hebt. Voorwaarde is wel dat je die single een Super Like stuurt. Daar kun je dan vervolgens een tekstbericht bij meesturen, zodat je de Super Like nog meer kracht bij kunt zetten. Je hebt helaas slechts 160 karakters tot je beschikking, dus je kunt alleen een relatief korte zin typen en dat kan nog behoorlijk lastig zijn, vooral als je iemand wilt laten merken waarom je juist hem of haar zo leuk vindt.

2. Likes met voorrang

De functies “likes met voorrang” betekent dat je bij de profielen die je naar rechts hebt geveegd omhoog wordt geplaatst in hun eigen swipelijst. Die singles zien jou dus eerder langskomen en dat levert je dus als het goed is ook sneller meer matches op. Al is het natuurlijk wel zo dat je op een bepaald moment sowieso in hun lijst aan bod was gekomen. Deze functie is dus vooral een mooie manier om het matches verzamelen te versnellen.

3. Verstuurde likes bekijken

De derde (en op dit moment laatste) unieke functie van Platinum is dat je al je verstuurde likes van de laatste 7 dagen kunt bekijken. Dat is interessanter dan het op het eerste oog lijkt. Het maakt het namelijk eenvoudiger om leden die je echt leuk vond weer te bekijken en een nieuwe poging te wagen. Wanneer ze jouw profiel nog niet hebben gezien of geliket nadat je ze zelf naar rechts hebt geveegd kun je alsnog contact zoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld overwegen om ze alsnog een Super Like en eventueel een persoonlijk berichtje te sturen.

4. … en alle opties van Tinder Plus en Gold

Met Platinum krijg je ook alle extra opties van zowel Tinder Plus als Gold tot je beschikking. Dat gaat om de volgende mogelijkheden:

 • Onbeperkt profielen liken.
 • Verkeerde swipes ongedaan maken.
 • Maximaal 5 Super Likes per dag uitdelen.
 • Je regio veranderen met Paspoort.
 • Eens per maand 1 Boost inzetten.
 • Zien wie jouw profiel heeft geliket.
 • Dagelijks nieuwe Top Picks bekijken.

Hoeveel kost Tinder Platinum?

Tinder Platinum is niet een apart abonnement, maar een uitbreiding op het Plus of Gold lidmaatschap dat je reeds hebt afgesloten. De kosten voor Platinum komen dus nog bovenop de prijs die je betaalt voor je andere betaalde lidmaatschap. Hoeveel het kost per maand is afhankelijk van de abonnementsduur die je kiest. Wil je slechts 1 maand van de extra voordelen profiteren, dan kost dat ongeveer 15 euro extra bovenop een Gold membership. Kies je meteen voor een abonnement van een jaar, dan ben je aanvullend rond de 7 euro per maand kwijt. Tinder hanteert voor verschillende leden net iets andere prijzen, bijvoorbeeld gebaseerd op hun leeftijd en locatie. Dus doe je er goed aan om het je eigen prijs even te checken in de Tinder app.


Hoe kun je het activeren?

Zo kun je zelf Platinum activeren voor je Tinder profiel:

 1. Verifieer eerst dat je al inderdaad een actief Plus of Gold lidmaatschap hebt.
 2. Open dan de Tinder app.
 3. Tik eerst op de foto van je eigen profiel.
 4. Tik dan nu op de knop Instellingen.
 5. Nu zie je als het goed is een knop staan met Koop Tinder Platinum erop. Tik daarop.
 6. Sluit het abonnement af en betaal het op de manier die je voorkeur heeft.

Nu kun je meteen genieten van de extra mogelijkheden die je met je nieuwe lidmaatschap tot je beschikking krijgt.


Conclusie: is Tinder Platinum het geld waard?

Met Tinder Platinum voegt Tinder eindelijk de mogelijkheid toe om rechtstreeks met mensen te chatten waar je nog geen match mee hebt. Dat opent direct deuren voor je die anders gesloten zouden blijven. Maar dat je iemand altijd een berichtje kunt sturen betekent natuurlijk nog niet dat je ook ineens veel meer kans maakt op een date. Je hoeft er alleen een stuk minder voor te swipen en vergroot je kansen bij vrijgezellen waar je echt interesse in hebt. Ook heel interessant is dat je er met Platinum ongemerkt van profiteert dat je likes met voorrang worden behandeld. Dat geeft je eigen profiel meteen een flinke boost, zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Wanneer je het lastig vindt om matches op te doen met singles waar je echt interesse in hebt kan Tinder Platinum daarom echt het geld waard zijn. Maar mocht je nu alleen nog maar gratis lid zijn, dan raden we je aan om eerst gewoon eens Tinder Plus te proberen. Heb je al Plus, schakel dan eerst eens bij naar Gold. Als je ook daarmee nog niet tevreden bent met het aantal matches en dates, dan kun je zeker Platinum overwegen.

Al moeten we wel zeggen dat je dan inmiddels ook bent aanbeland bij prijzen die niet onderdoen voor een abonnement op de duurste datingsites. En daarmee krijg je dan vaak wel veel betere matching en allerlei andere handige functies tot je beschikking. Vaak zelfs essentiële mogelijkheden waar je bij Tinder helaas alleen nog maar van kunt dromen, zelfs waneer je het duurste lidmaatschap neemt.


tinder iconDit artikel gaat over tinder, lees ook onze review over tinder.
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies