Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Hoe kun je anoniem op Tinder? (+ anonieme alternatieven)

Hoe kun je anoniem op Tinder? (+ anonieme alternatieven)

Laatst bijgewerkt: 19 september 2022

Tinder is zonder twijfel al jaren een van de populairste datingapps ter wereld. Dagelijks swipen wereldwijd miljoenen mensen op het platform in de hoop er een leuke date of misschien zelfs een duurzame relatie te vinden. Aangezien Tinder echter weinig mogelijkheden tot anonimiteit aanbiedt, maken veel gebruikers zich zorgen om hun privacy op de app. In dit artikel hebben we dan ook enkele tips verzameld om discreter gebruik te maken van Tinder.

Tinder is echter niet bedoeld om volledig anoniem te gebruiken, waardoor geen enkele tip 100% anonimiteit biedt. Wil je toch liever helemaal discreet op zoek naar nieuwe contacten? Dan hebben we voor jou enkele populaire en succesvolle alternatieven voor Tinder, waar je wel volledig anoniem en veilig kunt daten.


Beste anonieme alternatieven voor Tinder

Hoewel ze soms een aantal opties van anonimiteit aanbieden, zijn de meeste traditionele datingsites en -apps over het algemeen eigenlijk niet ontworpen om volledig anoniem te gebruiken. Het wordt met een anoniem profiel en dus weinig persoonlijke informatie ook erg moeilijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Je weet op die manier immers erg weinig over iemand om te beslissen of je de persoon in kwestie beter wilt leren kennen.

Toch is er een uitzondering op deze regel, namelijk de erotische overspelapps. Hier kun je discreet en veilig contacten leggen. De meeste gebruikers van deze app zijn immers mensen die in een relatie zitten en daarbuiten op zoek zijn naar spanning en avontuur. Ben je ook op zoek naar apps die je meer privacy en anonimiteit bieden dan Tinder? Dan zijn de volgende alternatieven misschien het proberen waard:


1. VictoriaMilan - populaire datingapp voor mensen op zoek naar spanning

Screenshots VictoriaMilan appBekijk de VictoriaMilan app

VictoriaMilan

Icon VictoriaMilan app

Victoria Milan is een van de populairste apps ter wereld voor mensen die naast hun relatie op zoek zijn naar spanning en opwinding. Als je dus op zoek bent naar een stabiele romantische relatie, dan ben je hier niet aan het juiste adres. Een groot pluspunt is dat Victoria Milan erg veel belang hecht aan discretie en privacy, wat uiteraard niet onbelangrijk is bij een overspelapp. Zo kun je je profiel zo discreet maken als je zelf wilt. Je bent bijvoorbeeld niet verplicht om jezelf te tonen door een profielfoto te uploaden. Als je wel een foto toevoegt aan je profiel heb je de mogelijkheid om je foto van een filter te voorzien zodat je niet herkenbaar bent. Leuke profielen vind je bij Victoria Milan door zelf zoekfilters in te stellen. Wanneer je iemand gevonden hebt die aan je wensen voldoet, kun je die persoon aan je favorieten toevoegen, een knipoog of een persoonlijk bericht sturen.

Pluspunten
  • Volledig discrete dating app
  • Veel leden in Nederland
Bezoek VictoriaMilan Download de VictoriaMilan app

2. NovaMora - bekend erotisch alternatief voor Tinder

Screenshots NovaMora appBekijk de NovaMora app

NovaMora

Icon NovaMora app

Een andere erg bekende en populaire erotische app is NovaMora. NovaMora richt zich zowel op singles als op koppels die op zoek zijn naar spannende contacten en seksuele avonturen. Omdat NovaMora privacy erg hoog in het vaandel draagt, heb je een aantal anonimiteitsopties op de app. Zo ben je niet verplicht om foto’s op je profiel te plaatsen. Daarnaast kun je je foto’s ook verbergen voor alle leden; je kunt er dan zelf voor kiezen om je foto’s te delen met bepaalde gebruikers via een privébericht. Op die manier heb je dus zelf controle over wie je beelden te zien krijgt. Tot slot geef je op je profiel zoveel persoonlijke informatie vrij als je zelf wilt. Heb je via de zoekfunctie een interessant profiel gevonden? Dan kun je hem of haar makkelijk je interesse tonen via een knipoog of een persoonlijk berichtje.

Pluspunten
  • Anonieme erotische dating app
  • Veel anonimiteitsopties
Bezoek NovaMora Download de NovaMora app

3. Ondeugend-daten - veilige en eenvoudige datingapp voor ondeugende avonturen

Screenshots Ondeugend-daten appBekijk de Ondeugend-daten app

Ondeugend-daten

Icon Ondeugend-daten app

Ondeugend daten is een datingapp voor zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar ondeugende gesprekken, seksuele afspraakjes of open relaties. De enige voorwaarde om de app te kunnen gebruiken is dat je minimaal 18 jaar oud bent. Het inschrijfproces op Ondeugend daten is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. Je hoeft hiervoor trouwens enkele basisgegevens over jezelf op te geven en bent volledig vrij om te kiezen of je een profielfoto aan je profiel wilt toevoegen. Ook de eisen voor de foto’s zijn erg soepel; zo kun je bijvoorbeeld ook erotische foto’s uploaden. De app laat je zelf bepalen welke informatie je wilt vrijgeven, waardoor je je profiel zo anoniem kunt maken als je zelf wilt. Daarnaast vindt het daten plaatsen in een beveiligde omgeving. Via de zoekfunctie van de app kun je eenvoudig zoeken naar andere leden en zo in contact komen met gelijkgestemde mannen of vrouwen.

Pluspunten
  • Speciaal voor ondeugende dates
  • Eenvoudige zoekfuncties
Bezoek Ondeugend-daten Download de Ondeugend-daten app

4. Second Love - datingapp voor mannen en vrouwen op zoek naar affaire

Screenshots Second Love appBekijk de Second Love app

Second Love

Icon Second Love app

Zit je in een relatie, maar ben je op zoek naar meer spanning en avontuur? Dan is SecondLove misschien wel de ideale app voor jou. Deze datingapp richt zich immers specifiek op mannen en vrouwen met een relatie die graag willen flirten of een spannende affaire willen beleven. Nadat je een account aangemaakt hebt, kun je op je profiel erg precies weergeven wat je zoekt op de app, zodat je makkelijk gelijkgestemden kunt vinden. Je bent echter niet verplicht om je profiel compleet te maken met een profielfoto. Standaard staat er immers een avatar ingesteld als schermafbeelding en die kun je gewoon laten staan. Voeg je toch foto’s aan je profiel toe? Dan kun je per foto aanduiden wie deze kan bekijken. Daarnaast bepaal je zelf hoeveel persoonlijke gegevens je over jezelf aan je profiel toevoegt en dus met andere gebruikers wilt delen.

Pluspunten
  • Geschikt voor naast een huidige relatie
  • Erg populaire website in Nederland
Bezoek Second Love Download de Second Love app

Anonimiteit is tegen de richtlijnen op Tinder

Net zoals bij de meeste datingsites en -apps is het ook bij Tinder eigenlijk tegen de richtlijnen om de app volledig anoniem te gebruiken. Dit is vooral om de controle op nepaccounts eenvoudiger te maken. Je wilt uiteraard zelf ook geen persoonlijke informatie uitwisselen met een toffe match die achteraf een oplichter blijkt te zijn en helemaal niet bestaat.

Daarnaast zul je, gezien het karakter van de datingapp, ook niet erg succesvol zijn als je beslist om Tinder anoniem te gebruiken. De app maakt immers gebruik van een swipesysteem op basis van foto’s. Zonder persoonlijke foto’s zal het dus niet makkelijk zijn om matches te scoren.

Sinds 2017 is het echter wel mogelijk om een Tinder-profiel te koppelen aan een telefoonnummer. Hierdoor heb je dus geen Facebook meer nodig en is het wel makkelijker geworden om de app veel discreter te gaan gebruiken.


Geen anonimiteit-functie op Tinder

Sommige datingapps beschikken over een anonimiteit-functie, waarbij je bijvoorbeeld niet verplicht bent om een profielfoto te uploaden of je je foto’s zelfs kunt bewerken door ze te blurren of er een filter overheen te zetten. Bij nog andere apps is het dan weer mogelijk om zelf te kiezen aan wie je je foto’s toont. Dit is niet het geval bij Tinder; je hebt geen anonimiteit-functie op deze datingapp. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om ook Tinder op een discretere manier te gebruiken. We komen hier later in dit artikel nog uitgebreid op terug.


Tinder is in de basis al redelijk anoniem

Zoals eerder gezegd beschikt Tinder niet echt over een anonimiteit-functie zoals bovenstaande datingapps meestal wel hebben. Toch is Tinder in de basis best al een vrij anonieme app. We zetten hieronder op een rijtje waarom dat zo is:

Niet iedereen ziet dat je op Tinder zit, alleen de mensen die je swipen

Om andere profielen te kunnen bekijken op Tinder moet je zelf ook een account hebben op de datingapp. Daarnaast kun je niet zelf op zoek gaan naar interessante gebruikers via een zoekfunctie, maar kun je enkele swipen doorheen de voorgestelde profielen. Zelf kun je enkel de minimale en maximale leeftijd en de afstandsgrenzen instellen. Het is echter niet mogelijk om te zoeken naar een specifiek persoon als je niet eerst met elkaar gematcht bent. Niet iedereen kan dus zomaar zien dat jij gebruik maakt van Tinder.

Ook je Facebook-contacten zien niet dat je op Tinder zit

Tinder biedt je de mogelijkheid om een account op de app aan te maken met je Facebook-gegevens. Dit maakt het instellen van je profiel makkelijker. Je gegevens van Facebook kunnen immers meteen overgenomen worden, waardoor je niet handmatig al je persoonlijke informatie moet invoeren.

Veel gebruikers van Tinder vrezen hierdoor echter dat hun Facebook-vrienden kunnen zien dat ze aanwezig zijn op de datingapp en dat ze zelfs hun activiteit kunnen volgen. Deze angst is echter niet helemaal terecht. Tinder zal immers niets op je Facebook plaatsen. De enige manier dat je Facebook-vrienden je op Tinder kunnen zien, is als ze aan je leeftijds- en afstandsvoorkeuren voldoen en ze je dus tegenkomen tijdens het swipen.


Tips om anoniemer te zijn op Tinder

Wil je toch graag Tinder gebruiken om nieuwe mensen te ontmoeten, maar wil je dit liefst zo discreet en veilig mogelijk doen? Dan kunnen onderstaande tips goed van pas komen:

Gebruik foto’s die je identiteit niet onthullen

Tot enkele jaren geleden kon je enkel een account op Tinder aanmaken aan de hand van je Facebook-profiel. Als je gegevens werden dan rechtstreeks overgenomen, waardoor het inschrijfproces erg soepel verliep. Je kon bovendien ook enkel de foto’s die je reeds op Facebook had, gebruiken op Tinder en geen andere of extra foto’s toevoegen.

Ondertussen is het echter wel mogelijk om foto’s rechtstreeks vanop je mobiele apparaat toe te voegen aan je Tinder-account. Hierdoor heb je dus nu ook de optie om foto’s te selecteren waarop je minder herkenbaar in beeld staat of waarop je identiteit zelfs helemaal verborgen is.

Hou er echter wel rekening mee dat Tinder in de eerste plaats bekend staat als ‘vleeskeuringsapp’ en dat mensen je dus beoordelen op basis van je uiterlijk. Als je geen enkele duidelijke foto van jezelf op je profiel hebt staan, hebben andere gebruikers bijzonder weinig informatie om hun oordeel op te baseren en zul je dus waarschijnlijk aanzienlijk minder matches hebben.

Gebruik een andere naam

Sinds enkele jaren kun je niet langer enkel met Facebook inloggen, maar ook met een telefoonnummer. Dit wil zeggen dat je persoonlijke gegevens dus niet meer meteen overgenomen worden, maar dat je deze informatie vanaf nu gewoon handmatig kunt invoeren. Hierdoor heb je meer vrijheid om zelf te kiezen wat je invult en kun je dus ook foutieve informatie, zoals een andere naam, opgeven.

Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om een apart Facebook-profiel aan te maken, dat je enkel zult gebruiken om in te loggen op Tinder (en eventueel andere datingapps). Op dit profiel kun je vervolgens eveneens een andere identiteit aannemen, zodat je Tinder kunt gebruiken zonder dat bekenden je tijdens het swipen kunnen herkennen.

Stel je locatie ergens anders in (Tinder Plus)

Met Tinder Plus kun je je locatie instellen op elke plek die je maar wilt en zo matchen met mensen over de hele wereld. Door op een andere locatie te swipen dan je woonplaats, is de kans kleiner dat je tijdens je zoektocht vrienden of kennissen tegenkomt. Het nadeel is echter wel dat je matches waarschijnlijk niet dichtbij wonen en het dus moeilijker wordt om af te spreken. Tinder Plus is bovendien ook niet gratis te gebruiken.

Controleren wie jou kan zien op Tinder (Tinder Plus of Tinder Gold)

Met de premium abonnementen van Tinder heb je bovendien ook meer controle over de mensen die je profiel kunnen zien tijdens het zoeken. Zo kan je profiel normaal getoond worden aan iedereen als je voldoet aan hun locatie- en leeftijdsinstellingen. Als je een premium abonnement hebt, kun je instellen dat alleen mensen die jij eerst geliket hebt je profiel kunnen zien. Op deze manier kom je dus niet voor verrassingen te staan. Ook deze optie is enkel voor betalende Tinderaars beschikbaar.

Contacten blokkeren door je adresboek in te laden

Je kunt eveneens (een deel van) je contactenlijst importeren op Tinder en vervolgens Tinder de opdracht geven om deze contacten te blokkeren. Je zult deze mensen dan nooit op je feed zien verschijnen.


Tinder gebruiken met een nepprofiel

Zie je het niet zitten om Tinder onder je eigen naam en met al je persoonlijke gegevens te gebruiken? Dan heb je nog altijd de optie om op Tinder met een nepprofiel te swipen. Zoals eerder gezegd kun je hiervoor een apart Facebook-profiel aanmaken dat je verbindt met de datingapp.

Daarnaast kun je ook een nepprofiel aanmaken op basis van een telefoonnummer, waarna je vervolgens zelf je gegevens kunt invullen. Als je echt op veilig wilt spelen, kun je hiervoor zelfs een nieuw telefoonnummer aanvragen.

Hou wel rekening met de volgende factoren wanneer je op Tinder een nepprofiel aanmaakt:

Lastig om matches te krijgen

Zoals we eerder al gezegd hebben, zal het met een nepprofiel moeilijker zijn om matches te krijgen. Op Tinder is het immers de bedoeling om andere gebruikers te beoordelen op basis van hun uiterlijk. Als je geen duidelijke foto’s van jezelf gebruikt, wordt het voor anderen uiteraard erg moeilijk om een mening over jou te vormen.

Nog lastiger om fysiek af te spreken als je een andere foto gebruikt

Gebruik je op je nepprofiel foto’s die niet van jezelf zijn? Dan wordt het bovendien nog lastiger om ook daadwerkelijk offline met een van je matches af te spreken; je zult dan immers moeten toegeven dat jij niet de persoon vanop je foto’s bent. De kans dat de andere persoon na zo’n leugen nog interesse in je heeft, is bijzonder klein. Je kunt je dan ook afvragen of dit het wel waard is.

Dit fenomeen, waarbij je een fake profiel aanmaakt en je voordoet als iemand anders, wordt trouwens catfishing genoemd.

Goed om iemand te bespioneren of om te kijken of iemand vreemdgaat

Toch zijn er misschien wel enkele goede redenen te bedenken om Tinder te gebruiken met een nepprofiel. Misschien ben je zelf helemaal niet op zoek naar nieuwe contacten, maar heb je vermoedens dat je partner vreemdgaat via Tinder en wil je hem of haar controleren? Dan kun je zelf een profiel aanmaken en op zoek gaan naar zijn of haar account. Tinder zal je immers alle profielen tonen die zich in je omgeving bevinden. Je hoeft dus enkel te swipen tot je de persoon in kwestie tegenkomt.

Hou er echter rekening mee dat deze methode niet waterdicht is. Zo kan de andere persoon uiteraard ook gebruik maken van een nepprofiel of zijn of haar locatie ergens anders ingesteld hebben.

Inspiratie opdoen bij andere Tinder bio’s en foto’s

Als je een nepaccount aanmaakt, is het belangrijk dat je je profiel zo nauwkeurig en origineel mogelijk aanvult. Op die manier lijkt je profiel immers echt en zul je niet meteen door de mand vallen. Om hiervoor inspiratie op te doen, kun je een beetje rondkijken op andere Tinder-profielen en zo kijken hoe andere gebruikers hun profiel vervolledigen.

Grote kans op geband te worden

Wees je bewust van de eventuele gevolgen van een nepprofiel. Tinder staat leden immers niet toe om zich voor te doen als iemand anders. Als je het beleid schendt, kun je dan ook van Tinder verbannen worden.


Conclusie

Tinder is een van de populairste datingapps van de laatste jaren. In tegenstelling tot veel andere apps, staat Tinder heel weinig anonimiteit-functies toe. Toch zijn er enkele mogelijkheden om anoniemer te zijn op Tinder. Zo kun je een andere naam gebruiken of foto’s aan je profiel toevoegen waarop je minder of zelfs helemaal niet herkenbaar bent. Hou er wel rekening mee dat het op deze manier moeilijker is om matches te krijgen en dat het bovendien indruist tegen de richtlijnen van Tinder, waardoor je van het platform verbannen kunt worden.

Ben je toch op zoek naar meer privacy tijdens het online daten, dan kun je terecht bij de zogenaamde overspelapps, waar je wel discreet en veilig nieuwe contacten kunt leggen.


tinder iconDit artikel gaat over tinder, lees ook onze review over tinder.
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies