Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Hoe ziet een Tinder profiel eruit?

Hoe ziet een Tinder profiel eruit?

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2022

Tinder is de populairste dating app ter wereld en dat komt vooral doordat daten via de app zo snel, ontspannen en leuk is. Dat heeft er voor een groot deel mee te maken dat Tinder het daten niet te moeilijk probeert te maken. De profielen zijn bijvoorbeeld heel eenvoudig opgezet en vooral op visuele prikkels gebaseerd. Hoe ziet een Tinder profiel eruit en hoe kun je er ondanks de eenvoudige opzet toch zoveel mogelijk informatie uit destilleren? In dit artikel laten we zien wat je allemaal op een Tinder profiel tegen kunt komen.


Foto’s

Het voornaamste onderdeel van elk Tinder profiel zijn de profielfoto’s. De meeste singles op de app hebben dan ook meerdere leuke foto’s op hun profiel gezet. De eerste profielfoto die je te zien krijgt is de zogenaamde hoofdfoto, vaak de foto waar de man of vrouw in kwestie zichzelf er het leukst uit vindt zien. Maar natuurlijk is het ook altijd leuk om even de andere foto’s te bekijken. Daar kun je doorheen bladeren door linksboven en rechtsboven op de foto te tikken.


blank

Persoonlijke gegevens

Op en onder de foto’s zie je een de belangrijkste persoonlijke gegevens staan. Een aantal daarvan kun je alleen zichtbaar maken door op het icoontje met de i (van info) te tikken. Het gaat daarbij om:

  • De voornaam van de single.
  • De leeftijd van deze persoon.
  • Zijn of haar dagelijkse bezigheid, zoals het huidige beroep of een studie die momenteel wordt gevolgd.
  • De afstand tussen jou en dit profiel, uitgedrukt in kilometers.

Daarnaast kunnen ook het geslacht en de geaardheid op het profiel vermeld staan, maar dat is niet altijd het geval aangezien het tonen van die gegevens tegenwoordig optioneel is.


Wel of niet geverifieerd?

Het is mogelijk om je profiel bij Tinder te laten verifiëren. Dat kun je ook zelf doen in je instellingen. Je moet dan twee selfies maken waarbij je een pose aanneemt die de app als opdracht heeft gegeven. Als de houdingen overeenkomen en je foto ook echt klopt met je profielfoto’s dan wordt je profiel gevalideerd. Er komt dan een blauw vinkje op je profiel te staan. Wanneer je dat vinkje op het profiel van een andere single ziet staan weet je dus dat die persoon de verificatie ook heeft doorstaan. De kans is dan groot dat het om een echte single en niet om een nepprofiel gaat.


Korte profielomschrijving

Niet elke single vult een eigen bio in. Een bio is de korte omschrijving (profieltekst) waarmee je wat meer over jezelf kunt vertellen. Als iemand de moeite heeft genomen om iets te schrijven zie je daarvan de eerste zinnen meteen onderaan de profielfoto staan. Tik in dat geval op de info-knop om ook de rest van de tekst te kunnen lezen. Er is een limiet van 500 karakters dus de beste biotekstjes zijn meestal kort maar krachtig.


Mogelijkheden voor interactie

Naast de gegevens en foto’s zijn er ook een aantal elementen aanwezig op een Tinder profiel waarmee je interactie met het profiel kunt hebben. Welke dat zijn bespreken we hieronder.

1. Liken of afwijzen

blank
blank

Ten eerste kun je een profiel dat je leuk vindt natuurlijk naar rechts swipen. Als alternatief kun je ook op de knop met het hartje tikken. Als de single in kwestie jouw profiel ook liket heb je een match met elkaar en kun je chatten of meteen een echte date afspreken. Op dezelfde manier kun je een profiel afwijzen door naar links te vegen of op de knop met het kruis te tikken.

2. Een Super Like uitdelen

blank

Eenmaal per dag kun je een zogenaamde Super Like uitdelen. Dat doe je door het profiel naar boven te vegen. De single krijgt daar een melding van, in tegenstelling tot een gewone like, wat je kansen vergroot op een leuke match. Pas wel op met deze super likes, want je eerste ingeving om meer informatie van een profiel te zien is waarschijnlijk om omhoog te vegen over het scherm. Zo kan het gebeuren dat je per ongeluk een super like uitdeelt!

3. Rapporteren en blokkeren

Kom je iemand tegen die zichzelf niet aan de regels houdt? Dan kun je dat profiel rapporteren bij Tinder. Tik daarvoor op de knop met de drie stippen rechtsboven en kies Rapporteren. Hier kun je een bepaald profiel ook blokkeren. Dat verdwijnt dan uit je swipe lijst zonder dat je af hoeft te wijzen of te liken.

4. Het profiel delen

Wanneer je graag wilt weten wat een vriend of vriendin van een bepaalde single vindt kun je een profiel ook delen. Tik op die optie onderaan het profiel om een platform te kiezen zoals Whatsapp of e-mail en het profiel meteen door te sturen. Geen zorgen, die vriend of vriendin kan deze single heus niet voor zichzelf inpikken, want er is voor hen geen mogelijkheid om het profiel in de app te openen.


Spotify koppeling

blank

Wanneer een lid Spotify aan Tinder heeft gekoppeld kun je op zijn of haar profiel ook meteen de muziek bekijken waar die persoon het liefste naar luistert. Een leuke aanvullende manier om te checken of je wat met elkaar gemeen hebt, maar helaas maken slechts weinig mensen van deze optie gebruik. Wil je zelf Spotify koppelen? Ga dan naar de instellingen van je profiel, tik op Info Bewerken en veeg het scherm omlaag tot je bij Spotify uitkomt.

Instagram koppeling

Door je Instagram aan Tinder te koppelen kun je ook je leukste foto’s op date platform direct delen met de singles op Tinder. Ook dat doe je – net zoals bij Spotify – bij de instellingen van je eigen profiel. Je vindt de optie direct onder de mogelijkheid om Spotify te koppelen.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

tinder iconDit artikel gaat over tinder, lees ook onze review over tinder.
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies