Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een dating app.

Eerlijke reviews over alle populaire dating apps

Beste bbw dating apps: Hoe ontmoet je dikke/volle vrouwen?

Beste bbw dating apps: Hoe ontmoet je dikke/volle vrouwen?

Laatst bijgewerkt: 22 september 2022

In een wereld waarin alles draait om uiterlijk vertoon, is het voor vrouwen met een maatje meer niet altijd gemakkelijk om een partner te vinden. Mannen zien hen vaak niet staan of hebben meer oog voor hun slanke vriendinnen. Gelukkig denkt niet iedereen daar zo over! Er zijn immers ook heel wat mannen die zich juist aangetrokken voelen tot dikke(re) dames. Ben jij zo iemand en wil jij ook graag volle vrouwen leren kennen, maar weet je niet goed hoe je daaraan moet beginnen? Lees zeker verder, want dan is dit artikel op je lijf geschreven!

In dit artikel hebben we voor jou immers de beste datingapps om vrouwen met een maatje meer te ontmoeten op een rijtje gezet, inclusief handige tips over waar je tijdens je zoektocht rekening mee moet houden. Daarnaast bespreken we het belang van sites speciaal voor dikke vrouwen en mannen.


Beste datingapps voor vrouwen met een maatje meer

Vind je volslanke dames erg aantrekkelijk, maar weet je niet waar je hen kan leren kennen? Of vind je het juist moeilijk om hen in het dagelijkse leven te benaderen? Wij hebben de beste datingapps voor vrouwen met een maatje meer op een rijtje gezet, waar jij op een laagdrempelige manier vollere vrouwen kunt ontmoeten.

Helaas is het aantal apps dat zich specifiek richt op volslanke singles beperkt, maar gelukkig zijn er ook een aantal meer algemene datingapps waar dikke vrouwen welkom zijn en jij dus je droomvrouw kunt vinden:


1. Maatjemeer-match - app specifiek voor singles met een maatje meer

Screenshots Maatjemeer-match appBekijk de Maatjemeer-match app

Maatjemeer-match

Icon Maatjemeer-match app

Als je op zoek bent naar een datingapp die zich specifiek richt op dikke en volle vrouwen dan ben je bij Maatjemeer-match zonder twijfel aan het juiste adres. Op deze app vind je, zoals de naam al doet vermoeden, singles met een maatje meer. Om je in te schrijven, hoef je dit echter zelf niet te hebben. Heb je interesse in mollige vrouwen of maakt het voor jou niet uit dat je partner een beetje voller is? Ook dan ben je immers welkom om een profiel aan te maken op de app. Op je profiel heb je veel mogelijkheden om aan te geven wie je bent en wat je hier precies hoopt te vinden. Door leuke foto’s aan je profiel toe te voegen, zul je meer kans op succes hebben.

Het leuke aan Maatjemeer-match is dat iedereen welkom is op de app en je je dus nergens onzeker over hoeft te voelen. Nadat je je profiel vervolledigd hebt, kun je via de zoekfunctie zoeken naar andere profielen die aan je criteria voldoen. Als je je interesse in iemand wilt tonen, kun je een knipoog geven of de gebruiker in kwestie meteen een persoonlijk berichtje sturen. Hou er echter wel rekening mee dat, aangezien deze datingapp een erg specifieke doelgroep heeft, het aantal leden uiteraard veel beperkter is dan bij grote datingapps.

Pluspunten
 • App specifiek voor volslanke singles
 • Eenvoudige zoekfunctie
Minpunten
 • Niche datingapp met kleinere database
Bezoek Maatjemeer-match Download de Maatjemeer-match app

2. Parship - daten op basis van je persoonlijkheid

Screenshots Parship appBekijk de Parship app

Parship

Icon Parship app

Parship is geen specifieke datingapp voor singles met een maatje meer. De app richt zich, daarentegen, op een eerder brede en algemene doelgroep, maar staat bekend om de manier waarop ze mensen koppelt. De persoonlijke matchingtechniek van de app blijkt immers bijzonder succesvol te zijn. Zo moeten alle leden die een profiel willen aanmaken op Parship eerst een uitgebreide persoonlijkheidstest invullen. Op basis van je antwoorden kiest de app vervolgens een aantal profielen uit die perfect bij je zouden moeten passen. Dit matchingsysteem zorgt er mee voor dat de gebruikers die zich aanmelden op Parship vooral singles zijn die op zoek zijn naar een duurzame relatie. Is dat bij jou niet het geval en heb je vooral zin in een seksdate? Dan ben je hier niet aan het juiste adres en kun je best op zoek gaan naar een alternatieve datingapp.

Pluspunten
 • Persoonlijk matchingsysteem
 • Veel actieve leden
Minpunten
 • Niet specifiek voor volslanke singles
Bezoek Parship Download de Parship app

3. Lexa - algemene datingapp met grote database

Screenshots Lexa appBekijk de Lexa app

Lexa

Icon Lexa app

Ook Lexa is een datingapp die zich eerder richt op een algemeen publiek en is een van de populairste datingapps van Nederland. Hierdoor beschikt de app ondertussen over een ontzettend grote ledendatabase en heb je dus een ruime keuze aan singles, wat je kans om je ideale match te vinden uiteraard vergroot. Tussen al deze singles vind je ongetwijfeld ook mannen en vrouwen met een maatje meer of leden die verder kijken dan uiterlijke verschijning en je oprecht beter willen leren kennen.

Tijdens het registratieproces kun je reeds aangeven hoe je eruit ziet en hoe zwaar je bent. Nadat je profiel ingevuld is, kun je zelf op zoek gaan naar andere gebruikers via de zoekmachine. Ook hier heb je de mogelijkheid om te filteren op het postuur van je potentiële matches. Daarnaast kun je ook swipen tussen de profielen die Lexa zelf voorstelt. Tot slot organiseert Lexa ook geregeld evenementen, waar je andere singles dus meteen offline kunt ontmoeten. Wie weet ontmoet je zo wel je droomvrouw?

Pluspunten
 • Populairste datingapp van Nederland
 • Grote ledendatabase
Minpunten
 • Moeilijk om te achterhalen of je match interesse heeft in volslanke posturen
Bezoek Lexa Download de Lexa app

4. MetJou - brede datingapp met leuke functionaliteiten

Screenshots MetJou appBekijk de MetJou app

MetJou

Icon MetJou app

MetJou is een algemene datingapp die zich richt op iedereen die single is en op zoek is naar een gezellige vriendschap, een leuke date of een romantische relatie. Het registratieproces op MetJou bestaat uit slechts enkele eenvoudige stappen. Op je profiel kun je ook hier heel duidelijk aangeven wat voor postuur je hebt.

Nadat je je profiel aangemaakt hebt, kun je meteen gebruik maken van de app en via de zoekfunctie handmatig zoeken naar interessante profielen. Je kunt een aantal zoekfilters instellen om je zoekopdracht te verfijnen en zo gebruikers te vinden die voldoen aan je voorkeuren en je eisen. Via de FotoZapper kun je eveneens nieuwe mensen leren kennen. Dit doe je door te swipen tussen de voorgestelde profielen en aan te geven of je de gebruiker in kwestie leuk vindt en graag beter zou willen leren kennen. Door een persoonlijk berichtje te versturen, kun je meteen met een andere single in contact komen.

Pluspunten
 • Eenvoudig registratieproces
 • Brede doelgroep
Minpunten
 • Niet iedereen is op zoek naar serieuze relatie
Bezoek MetJou Download de MetJou app

Wat is BBW dating?

BBW staat voor Big Beautiful Woman en is een andere term voor vrouwen met een maatje meer. Terwijl er in het algemeen vaak neerbuigend wordt gedaan tegenover dikkere mensen, is dat niet altijd en overal het geval. Zo wordt bovenstaande term in de datingwereld gebruikt om te verwijzen naar mannen die zich aangetrokken voelen tot molligere vrouwen. Deze mannen schrijven zich dan ook in op BBW-datingsites en -apps om specifiek te zoeken naar een volslanke partner.


Waarom bestaan er sites en apps speciaal voor dikke vrouwen en mannen?

Dikkere mensen hebben het niet altijd makkelijk in de huidige maatschappij waar een ideaalbeeld heerst en een grote focus ligt op uiterlijk vertoon. Ook het vinden van een leuke date of interessante liefdespartner verloopt vaak moeizaam, omdat veel mensen niet verder kijken dan het uiterlijk van een potentiële date. Veel singles met een maatje maar nemen hun toevlucht tot het internet om op zoek te gaan naar een partner. Algemene datingsites en -apps zijn hiervoor echter niet altijd de aangewezen plek, omdat ze ook nog te vaak focussen op de buitenkant. Volslanke singles krijgen op die manier al snel het gevoel dat ze er niet bij horen.

Daarom bestaan er intussen ook datingsites en -apps enkel voor volslanke singles. Zo kunnen ze op een veilige en laagdrempelige manier nieuwe contacten leggen. Hoewel je op een algemene datingapp kunt kiezen uit meer singles, weet je in het begin nooit hoe deze singles staan tegenover mensen met een maatje meer. De kans op vervelende reacties of blauwtjes is dus ook veel groter. Bij een app specifiek voor dikkere mensen heb je weliswaar een kleinere ledendatabase, maar weet je daarentegen wel zeker dat de leden interesse hebben in (een relatie met) molligere personen. Je hoeft als volslanke single dus niet te vrezen voor gemene opmerkingen of afwijzingen op basis van je uiterlijk.


Waar let je op bij het zoeken naar een volslanke vrouw?

Hou je wel van volslanke vrouwen en zou je dan ook graag BBW singles leren kennen? Dan zijn er een aantal factoren waarmee je best rekening houdt:

Zelfzekerheid

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, zijn lang niet alle volslanke vrouwen onzekere dames die zich liefst ergens in een hoekje verstoppen. Veel vrouwen met een maatje meer hebben hun curves immers helemaal geaccepteerd en weten dat ze prachtig zijn.

Uiteraard hoort elke vrouw van tijd tot tijd graag eens een complimentje, maar je hoeft dus zeker niet te denken dat een volslanke vrouw jou en jouw bevestiging nodig heeft om zich beter te voelen. Behandel haar dan ook zeker niet zo.

Innerlijk

Zorg ervoor dat het postuur van je volslanke date geen fetisj wordt. Sommige mannen hebben daadwerkelijk een zwak voor vrouwen met een maatje meer en daar is zeker niets mis mee. Het mag echter niet enkel om het uiterlijk draaien. Als je graag een langdurige romantische relatie wilt opbouwen, zul je dan ook moeite moeten doen om haar innerlijk beter te leren kennen. Het is immers belangrijk dat je je jezelf de vraag stelt of jullie karakters ook effectief bij elkaar passen of je haar toch vooral aantrekkelijk vindt om haar postuur.

Negatieve reacties

Hou er rekening mee dat je zonder twijfel negatieve reacties zult ontvangen van je familie, je vrienden en zelfs van compleet onbekenden. Zoals eerder gezegd heerst er in onze samenleving immers een ideaalbeeld en is het voor veel mensen nog steeds moeilijk om verder te kijken dan dat. Ze zullen het dan ook vreemd vinden dat jij specifiek op zo’n type valt. Negeer deze commentaar en doe gewoon waar jij je goed bij voelt.

Ook je partner zal misschien persoonlijk nare opmerkingen krijgen over haar uiterlijk of haar postuur. Wees bereid om er voor haar te zijn en haar te steunen wanneer ze dat nodig heeft.

Doe gewoon

Het belangrijkste dat we je hier kunnen meegeven is zonder twijfel: doe gewoon. Volslanke vrouwen zijn ook maar gewoon mensen die op dezelfde manier behandeld willen worden als slanke mensen; het zijn geen dieren uit een dierentuin. Behandel haar met respect, wees trouw en geef haar liefde. Meer is er echt niet nodig.


Conclusie

Helaas leven we in een maatschappij waarin uiterlijk nog steeds een van de belangrijkste factoren is. Dit is ook duidelijk merkbaar in de datingwereld. Slanke mensen worden immers in het algemeen als aantrekkelijker en waardevoller beschouwd dan volslanke mensen; waardoor dikkere mensen zich vaak uitgesloten voelen en het moeilijk vinden om een partner te zoeken.

Gelukkig zijn er ook heel wat mannen die verder kijken dan het ideaalbeeld en een vollere vrouw juist erg aantrekkelijk vinden. Ze zijn zelfs specifiek op zoek naar een relatie met een dikkere dame. Dit wordt ook wel BBW-dating genoemd. Als jij ook graag een volle vrouw zou daten, dan weet je nu in ieder geval op welke datingapps voor vrouwen met een maatje meer je terecht kunt om zo je ideale partner te leren kennen.


foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken.

© Datingappkiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies